Fettförbrännare: åsikter från konsumenter och näringsexperter

[Artikeln uppdaterad den 11/09/2023]

Fettförbränningsprodukter har haft ökande framgångar de senaste åren. Det finns många lovord för dessa mirakellösningar i annonser. Men vad är egentligen konsumenternas och professionella åsikter om dessa produkter?

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Det är i syfte att besvara denna fråga som jag kommer att presentera för dig i den här artikeln en recension av feedbacken från personer som har använt dessa fettförbränningsprodukter, såväl som åsikterna från specialister inom näring och diet. .

GÅ NER I VIKT SNABBT MED PHENQ


 • Fri frakt
 • Bli en av över 190 000 nöjda kunder
 • Upp till 2 gratis flaskor
 • 60 dagars pengarna-tillbaka-garanti
3 bouteilles de Phenq

Beställ PHENQ nu på den officiella hemsidan

Konsument recensioner

Olika åsikter

Eftersom fettförbrännare har blivit trendiga produkter, uppgår konsumenternas åsikter på forum i miljoner om de olika produkterna som erbjuds på marknaden. Naturligtvis varierar recensionerna mycket för samma produkt. Vissa hittar resultat som exakt matchar löftena i annonserna, medan andra ser blandade resultat.

Till exempel, Anastasia, en kund på Amazon köpte Natural L-Carnitine 1500 och är helt nöjd med den. Med hans ord, ”Mycket bra produkt, ta minst 3000 mg per dag på 3 gånger, för att kombinera med koenzym Q10 för bättre resultat, jag kunde ÄNTLIGEN bli av med gammalt fett lagrat i flera år, jag trodde inte på det längre…

Anastasias vittnesmål
Anastasias vittnesmål

Fortfarande angående L-Carnitine, en annan konsument, Morgan, är helt nöjd med användningen, efter att ha haft en dålig erfarenhet av andra liknande produkter, särskilt prismässigt. Morgane kombinerar att ta sin fettförbrännare med fysiska aktiviteter för att optimera resultatet.

Morganes vittnesmål
Morganes vittnesmål

Å andra sidan, för en och samma produkt finns det kundrekommendationer som framkallar bristande resultat. Till exempel, Lacret, en Amazon-kund, säger att han är missnöjd med sitt köp av L-Carnitine, även om han följde bruksanvisningen till punkt och pricka. Enligt hans ord, efter 15 dagar efter att ha tagit produkten, märkte han ingen förändring, trots den sport- och livsstilsförändring han gjorde.

Lacrets vittnesmål
Lacrets vittnesmål

Chris, en annan kund till nätbutiken, verkar hålla med Lacret. Han finner faktiskt ingen märkbar förändring i sin kroppsbyggnad efter 3 veckors användning.

Chris vittnesbörd
Chris vittnesbörd

Det finns också kunder som verkligen gillar produkten, men som ändå upplever en del olägenheter i samband med användningen. Ändå verkar de senare inte störa dem alltför mycket och de är i allmänhet nöjda med produktens effekter.

Som en illustration, Voldowins, en person som köpte Thermo Caps från Body Shaper, framhäver effektiviteten hos denna produkt när det gäller att bränna fett och ge en känsla av mättnad under hela dagen. Detta hindrar honom från att äta mellanmål och minska sin ranson under de 3 huvudmåltiderna. Däremot känner han en stark lukt av gas i urinen.

Voldowins vittnesmål
Voldowins vittnesmål

Det finns också kunder som var nöjda med effekterna av en produkt, men som inte längre var nöjda när de bestämde sig för att använda den igen för att gå ner i vikt igen. Jag vet inte om jojo-effekten som hans kropp upplevde gjorde fettförbrännaren mindre effektiv eller om ingredienserna faktiskt ändrats sedan hans senaste behandling. Detta fall sammanfaller med det Rättvisa, en kund på Amazon som köpte Calori Light designat och distribuerat av Forté Pharma-laboratoriet.

Rättvisans vittnesmål
Rättvisans vittnesmål

Sammanfattning av kundrecensioner

Oavsett om vi gillar det eller inte, kommer kundernas åsikter alltid att skilja sig åt, även för samma produkt och samma instruktioner. Allas kropp reagerar inte på samma sätt på varje komponent och det är möjligt att kund A är mer känslig för ingredienserna i en produkt än B.

Likaså är det möjligt att om A har ett mycket litet överskott av pizza och läsk idag, kommer han lättare att gå upp i vikt än B. Som ett resultat kommer produkten att ha mindre effekt på den ena än på den andra.

Om detta är konsumenternas åsikter är det dags att titta på åsikterna från närings- och dietexperter angående dessa fettförbränningsprodukter.

Åsikter från näringsspecialister

Yttrande av Dr Gérard Apfelderfer

Enligt Dr Gérard Apfelderfer, fettförbränningsprodukter finns i två kategorier. Den första är den för farliga men effektiva produkter, och den andra inkluderar ineffektiva och ofarliga produkter.

Bland de farliga, men effektiva produkterna finns produkter baserade på ämnen som härrör från testosteron och testosteronextrakt. Den andra kategorin inkluderar alla produkter som anses vara naturliga och ”ofarliga”.

Enligt denna professionella är dessa produkter som högljutt påstås inte ha några biverkningar inte föremål för någon seriös vetenskaplig studie.

Fortfarande enligt honom skulle det enda riktiga ”icke-aggressiva” sättet att effektivt gå ner i vikt bestå av att kombinera en hälsosam matvana och regelbundna sportaktiviteter. Likaså är frukt och grönsaker som ska påskynda viktminskning bara livsmedel som många andra och som bara tjänar till att öka motivationen.

Yttrande från Géraldine Martin, apotekare

Enligt Géraldine Martin, aptitdämpande medel och fettförbrännare är inte på något sätt mirakelrecept för att gå ner i vikt över natten. Deras sammansättning är faktiskt huvudsakligen gjord av växtextrakt och vitaminer, särskilt koffein eller grönt te och de aktiva ingredienserna i dessa växter kommer att optimera ämnesomsättningen genom att bränna fler kalorier i vila.

Men att kombinera dessa produkter med en förändring i livsstil, i synnerhet en hälsosammare kost och mer frekventa sportaktiviteter, kommer att ge verkliga resultat. Trots detta ska du inte räkna med att gå ner 10 kilo på 10 dagar utan som mest 3 kilo per månad.

Yttrande från Corinne Chicheportiche-Ayache, läkare-nutritionist

Enligt yttrande av Corinne Chicheportiche-Ayache, alla dessa naturliga fettförbränningsprodukter har inte varit föremål för några beprövade kliniska och vetenskapliga studier. Som ett resultat förlitar sig säljare enbart på nästan gratis anspråk som riskerar att ge falska resultat och praktiskt taget lura konsumenter.

Enligt honom skulle det säkert ta en överdosering av dessa produkter innan man får verkliga resultat. Men hur mycket tål kroppen utan att uppleva överdosrelaterade effekter?

Åsikt från Sofia Abdelkafi, dietist-nutritionist i Quebec

Enligt nutritionisten och dietist Sofia Abdelkafi, principen att gå ner i vikt genom att bara ta piller måste läggas åt sidan en gång för alla från allas sinnen. Inget ofarligt mirakelmedel finns hittills.

Fettförbränning finns inte heller. Det är faktiskt möjligt att optimera matsmältningen av proteiner eller att öka mättnadskänslan tack vare egenskaperna hos vissa livsmedel, men de bränner inte fett i sig. Vi bör därför sluta nämna denna term som är lite för kommersiell.

Du bör också vara försiktig med alla så kallade naturliga eller medicinska fettförbränningsprodukter på rea. Faktum är att de flesta av dem kan vara farliga för din hälsa. Dessa produkter har inget licensnummer som tillåter försäljning och överensstämmelse med hälso- och hygienregler i Kanada.

Till exempel kombinerar vissa fettförbrännare koffein och efedrin, vilket är potentiellt dödligt.

Utlåtande av professor Luc Cynober, professor i nutrition vid Paris Descartes University och chef för biokemiavdelningen vid Cochin sjukhus

Enligt professor Luc Cynobers åsikt, det finns ingen fettförbränningsprodukt. Trots det oändliga antalet nya naturliga produkter som dyker upp på marknaden, kan ingen direkt bränna fett. Det är därför falskt att hävda mirakellösningar som ska smälta kroppsfett.

Den verkliga viktminskningen består i att vara uppmärksam på din kost och din livsstil, i synnerhet att utöva sport på regelbunden basis. Andra metoder är illusoriska och kan till och med vara farliga för din hälsa.

PhenQ, en kvalitetsfettförbrännare

Med den oupphörliga diversifieringen av fettförbränningsprodukter på marknaden, verkar ett namn sticka ut från alla: PhenQ. Dess hemlighet ligger i dess tredubbla fettförbrännande, aptitdämpande och energigivande effekt.

Phenq fettförbrännare
Phenq fettförbrännaren, en kvalitetsprodukt

Således låter denna flaggskeppsprodukt av bantningskurer dig:

 • Öka kroppens kaloriförbrukning;
 • Optimera förbränningen av fettmassa genom ämnesomsättning;
 • Begränsa fettupptaget under matsmältningen;
 • Reglera blodsockernivåer;
 • Minska nivån av dåligt kolesterol i blodet;
 • Ge en känsla av mättnad;
 • Hjälp nervsystemet och kroppen att slappna av och vila.

PhenQ anses också vara en del av av de bästa fettförbrännarna, särskilt tack vare dess naturliga ingredienser och inga anmärkningsvärda biverkningar för dem som konsumerar det.

GÅ NER I VIKT SNABBT MED PHENQ


 • Fri frakt
 • Bli en av över 190 000 nöjda kunder
 • Upp till 2 gratis flaskor
 • 60 dagars pengarna-tillbaka-garanti
3 bouteilles de Phenq

Beställ PHENQ nu på den officiella hemsidan