Hur man snabbt går ner 20 kg: på 1 vecka, på 1 månad, på 2 månader, på 3 månader

[Artikeln uppdaterad den 11/09/2023]

Övervikt och fetma påverkar hälsan och minskar livslängden. Det är därför absolut nödvändigt att bli av med överflödiga kilon, vilket du kan ta reda på genom att beräkna ditt BMI (Body Mass Index). Vad ska man göra om man snabbt behöver gå ner 20 kg?

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

GÅ NER I VIKT SNABBT MED PHENQ


 • Fri frakt
 • Bli en av över 190 000 nöjda kunder
 • Upp till 2 gratis flaskor
 • 60 dagars pengarna-tillbaka-garanti
3 bouteilles de Phenq

Beställ PHENQ nu på den officiella hemsidan

Går det att gå ner 20 kilo på 1 vecka?

Det är praktiskt taget omöjligt att gå ner så många kilo på en vecka. Och även om det skulle kunna fungera i sällsynta fall, skulle det vara mycket farligt för din hälsa. Processen kan faktiskt leda till allvarliga brister och en betydande förlust av energi. Läkare och nutritionister hävdar att det är mycket hälsosammare att gå ner mellan 500 g och 1 kg på en vecka.

Hur man går ner 20 kg
Det är praktiskt taget omöjligt att gå ner 20 kilo på bara en vecka

Hur går man ner 20 kg på 1 månad?

Att försöka gå ner 20 kg på 1 månad är lite mer realistiskt än det tidigare målet. Det är dock klart att gå ner 5 kilo på en vecka fortfarande är ett ambitiöst mål.

Många människor har följt följande metod för att uppnå detta mål:

 • Ät normalt och hälsosamt i 4 dagar;
 • Följ en restriktiv diet under de kommande 3 dagarna. Du måste därför begränsa dig till vatten och grönsaker under denna period.

Det rekommenderas också att dricka mycket vatten och träna minst 4 timmars sport per vecka för att komplettera regeringssystemet. Observera att fysiska aktiviteter måste utföras under de 4 dagar då du äter en normal mängd mat.

Hur som helst är denna process inte den hälsosammaste. Det kan faktiskt förekomma allvarliga brister, intensiv trötthet och till och med förlust av medvetande under restriktionsdagarna.

Du måste absolut rådfråga din läkare innan du börjar programmet, särskilt om du redan har hälsoproblem. För min del rekommenderar jag dig starkt att ge dig själv mer tid för att bli av med 20 kilo.

Hur går man ner 20 kilo på 2 månader?

20 kg mindre på 2 månader är rimligare. Detta är ett mellansteg efter 15 kg om ditt slutliga mål är att gå ner 25. I alla fall, ju fler kilo du behöver gå ner desto lättare är det att gå ner i början.

Det är dock nödvändigt att följa en restriktiv diet för att eliminera dina överflödiga 20 kg, oavsett ditt slutmål.

Du äter bara grönsaker, magert kött (fisk, kyckling) och mejeriprodukter med låg fetthalt som yoghurt. All form av fett och extra är förbjudet.

Det är också nödvändigt att träna minst 3 timmars sport per vecka och att återfukta ordentligt.

Jag tror också att det vore mer klokt att sätta ett enklare mål på två månader (10 eller 15 kg), även om du måste gå ner exakt 20 kg för att nå din idealvikt.

Med andra ord råder jag dig att ge dig själv mer tid för att undvika frustration, för intensiva rytmer och eventuella besvikelser.

Hur går man ner 20 kg på 3 månader?

Dieten som rekommenderas för att gå ner 20 kg på 2 månader kan förlängas över 3 månader. Den stora skillnaden är att du kommer att ha mindre press.

Hur som helst är det att föredra att balansera om din kost och göra en livsstilsförändring om du vill gå ner i vikt hälsosamt och hållbart.

Helst bör processen ske under en period på 3 till 6 månader, beroende på din ämnesomsättning och ditt hälsotillstånd. Svimlande viktminskning utsätter dig mindre för brister, hälsoproblem och frustration.

Principen är enkel: ät allt men med teknik och måttlighet för att gå ner i vikt naturligt.

Hur man går ner 20 kg
Det är rimligare att försöka gå ner 20 kg på 3 månader

Matvanor att ta till sig

Grönsakerna

Grönsaker är att gynna, eftersom de fyller dig utan att ge en överdriven mängd kalorier. Ät två eller tre sorter till varje måltid. Näringsspecialister föreslår också ångning för att undvika att tillsätta olja. Men du kan också välja sallad, se till att dressingen inte är för fet. Stekt mat är det minst rekommenderade.

Kött

Du får äta cirka 100 till 125 g kött per dag för att få den mängd protein som krävs för att din kropp ska fungera korrekt.

Välj kyckling, nötkött eller till och med fisk som är magrare. Grillning är den mest rekommenderade tillagningsmetoden för att undvika tillsats av fett.

Du kan tillsätta kryddor om du tycker att maten är för intetsägande. Det är också möjligt att ersätta denna dagliga portion kött med 2 ägg.

Frukterna

Det rekommenderas att ta 2 till 3 frukter per dag. Men dessa livsmedel innehåller vanligtvis en hög mängd socker. Det rekommenderas därför att noggrant kontrollera deras konsumtion. Föredrar de som är rika på fiber, eftersom de bidrar till att din tarmtransit fungerar korrekt. Du kan också ersätta dessa portioner med 125 till 150 ml ren fruktjuice per dag, utan tillsatt socker.

Mejeriprodukter

Du måste inkludera 2 till 3 mejeriprodukter i din dagliga kost för att effektivt gå ner 20 kg. Var försiktig med ost! Detta är en fet mat vars dagliga konsumtion inte bör överstiga 40 g för att undvika att gå upp i vikt.

Stärkelse

Att äta stärkelsehaltig mat är viktigt för att ha den energi du behöver för att möta din dag. Du bör därför ta cirka 100 till 125 g under dina två huvudmåltider.

Hydrering

Det är viktigt att dricka cirka 1,5 till 2 L vatten per dag om du vill gå ner 20 kilo snabbt. Detta förhindrar/begränsar även små cravings mitt på dagen och hjälper dig att konsumera mindre under måltiderna.

Det bör noteras att sockerhaltiga, kolsyrade, alkoholhaltiga eller industriellt smaksatta drycker är skadliga för ditt viktminskningsprogram. Du kan dock lägga till lite citrusfrukt då och då till ditt vatten om du tycker att det är för intetsägande.

Extrafunktioner

Obegränsad ombalansering av kosten inkluderar också det lilla extra som gör ditt liv vackrare. Unna dig själv med choklad, en efterrätt, pizza, godis, ett glas vin eller till och med lite alkohol en gång i veckan till exempel för att inte hamna i frustration. Var bara försiktig så att du inte överdriver det.

Förändring av livsstil

Att äta hälsosam och balanserad mat räcker inte för att snabbt och effektivt gå ner 20 kg. Du måste verkligen anta en ny, hälsosammare livsstil som du kan behålla på lång sikt för att undvika återfall.

Hur man går ner 20 kg
Att ändra din livsstil är viktigt i ett projekt för att snabbt gå ner 20 kilo

De unga

Fasta är en av de mest effektiva metoderna för att effektivt bli av med dina överflödiga kilon. Det består av att inte konsumera någon mat under en viss period, beroende på processen du har antagit:

 • Intermittent fasta: ät normalt under den aktiva perioden på dagen och konsumera ingenting under 14 till 16 timmar;
 • Alternativ fasta: omväxlande dagar med normal matkonsumtion och fasta;
 • Delvis fasta: berövar dig själv vissa feta eller skadliga livsmedel i cirka tjugo dagar. Individen konsumerar i allmänhet bara vatten och grönsaker under denna period;
 • OMAD (One Meal A Day): denna typ av fasta består av att endast äta ett mål per dag. Du kan träna det dagligen eller omväxlande.

Sporten

När det gäller sport rekommenderas regelbunden och måttlig träning anpassad till ditt schema på lång sikt.

Till exempel föreslår jag 30 minuters rask promenad per dag, jogging varje vecka eller till och med några cykel- eller simpass per vecka. Målet är egentligen att hitta en rytm som man kan hålla på lång sikt för att inte ta risken att gå upp i vikt om man måste sluta.

Observera att det går att klara sig utan fysiska aktiviteter. I det här fallet måste du kompensera med ett kaloriunderskott som består i att minska antalet kalorier som du tillför din kropp dagligen. För att göra detta, föredra grönsaker framför livsmedel som innehåller en stor mängd fett och kolhydrater. Du måste fortfarande äta tills du är mätt.

Sammanfattningsvis

Kort sagt, det bästa sättet att gå ner 20 kg utan att förändra din hälsa och utan att upprepas är att balansera om din kost och förändra ditt liv. För detta är det lämpligt att ge dig själv minst 3 månader för att uppnå ditt mål. Det finns naturligtvis andra, snabbare metoder, men de utsätter dig för mer eller mindre allvarliga problem och är i allmänhet inte långvariga.

Dessutom är det fortfarande möjligt att ta kosttillskott om inget verkar förbättra din situation. Välj till exempel kraftfulla aptitdämpande medel som Zotrim för att hjälpa dig att minska din konsumtion. DE bästa fettförbrännare som PhenQ, för sin del, hjälper dig att snabbt förlora fettmassa. Det rekommenderas starkt att rådfråga din läkare innan du påbörjar någon behandling för att bevara din hälsa.

GÅ NER I VIKT SNABBT MED PHENQ


 • Fri frakt
 • Bli en av över 190 000 nöjda kunder
 • Upp till 2 gratis flaskor
 • 60 dagars pengarna-tillbaka-garanti
3 bouteilles de Phenq

Beställ PHENQ nu på den officiella hemsidan


Gå vidare i ämnet »Gå ner i vikt snabbt” med följande filer: