Linden splintved

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Svårt att hitta naturliga preparat på apotek. Alldeles för ofta lämnar vi fältet öppet för stora läkemedelskoncerner att producera läkemedel eller produkter som gör att vi kan gå ner i vikt. Men att flytta bort från det naturliga kan ibland orsaka problem med biverkningar och oönskade effekter. Men när vi förblir naturliga, ekologiska, i sammansättningen av ett läkemedel, är effekterna perfekt kontrollerade. Så har lindsplintved upprepade gånger visat sig när det gäller viktminskningsbehandling.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Vad är lindsplintved?

Splintved är en del av linden, levande vävnad som löv eller frukter. Det är i denna del av trädet som rå sav cirkulerar. Det är därför en innerverad del som transporterar ett stort antal mineraler och material som behövs för trädets tillväxt. Och det är detta som gör den här delen så intressant i sin konsumtion tack vare en extraordinär sammansättning.

Kalksplintveden skördas på ett hantverksmässigt sätt och med respekt för naturen

Men när vi talar om kalk, talar vi om arten av Roussillon, eftersom det är den här, den tilia sylvestris som används för att utvinna splintved. Det finns bara i denna variation som vi finner terapeutiska dygder.

Splintveden är den mjuka delen av trädet. Och i det här fallet, limeträd. Detta är det ljusa träet som ligger precis under barken. Tvärtom, vi hittar hjärtat av trädet som ligger i mitten av stammen. De två lätt urskilja. Splintveden är klar och anbud. Hjärtat är mörkare och hårdare. Under uppkomsten av sav, splintveden är laddad med vatten, som finns i jorden och transporterar mineraler nödvändiga för tillväxten av ämnen, träd ofta flera hundraårstid.

Lindsplint anses ha flera dygder. Bland dessa finns fastigheterna dränerande, urindrivande, bantande som gör att du kan gå ner i vikt tack vare ekologiska produkter. han fungerar även kramplösande, för att lugna magen ev smärta eller svårigheter att smälta.

Alla träd är inte splintvedsproducenter

I själva verket, som just har diskuterats, är det bara lindeträden i Roussillon gör att splintved kan extraheras med terapeutiska egenskaper. Förtjänster som är naturligt kopplade till kvaliteten på vattnet i regionen, även känd för sina spa. Men det är inte allt !

Faktum är att det bara är en liten del av träden som planterats som kan kapas för att extrahera splintveden.

Först och främst är det nödvändigt att trädet besitter en viss mognad. Stammen måste därför vara minst 25 år gammal. Förutom stammen kan vi använda andra stora grenar för att ta bort splintved. Mindre grenar är värdelösa, eftersom de inte innehåller tillräckligt rik splintved. Av Dessutom måste du välja träden noggrant, eftersom de är kapade. Allt fel resulterar därför i en förlust på 25 års tillväxt. Samma sak om vi går trädet blir infekterat eller ruttnar, det går inte längre att använda…

Då kan skörden bara ske under en kort period Under året. Man får vänta till början av juni då juicen börjar stiga. Sedan, ett fönster på 6 till 8 veckor gör att träden kan fällas, skala och torka tallrikarna utomhus i solen.

Intresset för denna period ligger i det faktum att trädet är helt vaken och skapar mycket sav. Så mycket att en gång klippt, Det ser ut som att träet är blött.

Hur gör man en förberedelse med lindsplintved?

Det är inget komplicerat med det. Det är som ett örtte eller infusion. Naturligtvis finns det många sätt att förbereda ditt avkok, beroende på oavsett om du är purist eller har ett mer pragmatiskt förhållningssätt; den där vi tar oss tid att ingjuta eller så söker vi en omedelbar lösning och snabb.

Att förbereda en Sann avkok gjord av lind splintved, det var runt 40 gram pinnar att lägga i en liter kallt vatten. han värm sedan allt på låg sjud i en tjugo minuters. Den sanna puristen kommer att säga att inte täcka panna för att låta vattenångan komma ut. I slutet av matlagningen, endast 2/3 av blandningen ska vara kvar i kastrullen och den ska drickas ur dagtid. Detta avkok håller inte i kylen och kan inte hållas i flera dagar.

Alla har inte tid att förbereda sitt avkok av lindved. För dessa personer har flera tillverkare lyckats utveckla glödlampor som innehåller en lösning som är färdig att använda. Inta det helt enkelt som om du drack en ampull med vitaminer. Här är det egentligen inte längre en bantningsdryck som tillagas genom infusion, utan snarare ett kallextraherat koncentrat.

Det är lätt att förbereda ett avkok med lindsplintved, men det måste drickas under dagen.

Vilka fördelar tillskrivs limesplintved?

Linden splintved var en gång en del av det stora utbudet farmödrar. Det ansågs vara ett botemedel i sig som motiverade dess användning i ett antal situationer. Dessutom var han en tidpunkt då inköp av kalksplintved återbetalades av Säkerheten Social. Idag är det förstås inte längre fallet.

En verkan på levern

Avkok från detta träd innehåller ämnen som påverka levern. Det senare stimuleras. Och vem säger stimulering säger förbättrad ämnesomsättning. Detta kallas en depurativ åtgärd.

Vissa perioder på året är också välkända för täppa till levern. Till exempel helgdagar vid slutet av året, påsk osv. Dessa är tillfällen då vi äter mycket och under vilka levern blir överfylld. Som det är ett organ genom vilket blod passerar och som fungerar som ett filter, det blir igensatt av föroreningar och gifter som kroppen har fått i sig.

Att konsumera lime splintved gör att levern kan producera mer av juicer och bättre evakuera alla avfall. Den tid som krävs för att rengöra din kropp varierar, men det anses ofta att en behandling på runt tio dagar är nödvändig för att ha en övergripande bantningseffekt.

En åtgärd på njurarna

Lindens splintved verkar också på njurarna tack vare dess dränerande kraft. Liksom många infusioner stimulerar det evakueringen av kroppsvätskor. Och så är det fortfarande här.

Njurarna tenderar att fungera dåligt när vi inte återfuktar bra. Faktum är att volymen av vätskor i kroppen gör det möjligt att tunna ut blodet, men också för att utvinna avfall och gifter från kroppen i form av urin. Men när kroppen är uttorkad har dessa föroreningar tendens att fällas ut och bilda små stenar. Det är vad vi kallar av njursten.

Mycket smärtsamt, det är svårt att bli av med. Idag är den enklaste metoden en sjukhusintervention med ultraljud för att bryta upp dessa stenar. Splintveden verkar särskilt på denna punkt och upplösning av urinsyra. Denna syra är grunden för njursten och släppa.

Åtgärder på andra inre organ

Förutom levern och njurarna verkar även limesplintved andra organ i matsmältningssystemet.

Aktiviteten av vesikeln är bättre reglerad. Detta innebär att den producerar galla beroende på vad som är nödvändigt för kroppen och tillgodoser dess behov. Vilket inte är alltid fallet när kroppen får i sig för mycket mat som är för fet också rik eller för mycket alkohol. I dessa fall blir matsmältningen svår, vilket löses genom en behandling av kalksplintved.

Det kommer också att noteras att tarmarna fungerar bättre under och efter denna avkoksbehandling.

Slutligen, för personer som lider av vätskeansamling, har kalksplintved en obestridlig fördel. Det hjälper till att tömma kroppen och hindrar celler från att behålla för mycket vatten.

Det är vid foten av Canigou som limesplintveden skördas.

Antispasmodisk verkan

När vi talar om kramplösande, måste vi förstå att det verkar främst på glatta muskler. Dessa muskler är de som gränsar organens inre. De ska därför vara motståndare till skelettmuskler, de som är synliga: biceps, hamstrings, glutes, etc.

DE glatta muskler är de som inte syns. De täcker alla organ som måste finnas kontrakt, det vill säga nästan alla. Det finns i magen, tarmar, gallblåsa, urinblåsa etc. Dessa är ihåliga organ (mage, urinblåsa) eller tubulär (tarm) och som drar ihop sig på ett naturligt sätt att jobba.

Deras funktion är också omedveten. Person känner inte att dessa muskler fungerar. Allt detta hanteras av systemet autonom nervös (eller visceral), och den styr allt det där är inte frivilligt.

Men dessa muskler har också ibland kramper. De är inre smärta som är svår att ta bort, eftersom den inte är det möjligt att massera dem. I dessa fall är ett avkok av lindsplintved perfekt, eftersom det verkar direkt på dessa smärtor och minskar dem. Det är det kallas kramplösande medel. Denna effekt produceras av ett av ämnena som finns i splintveden: den floroglucinol.


Finns det några faror med att konsumera lindsplintved?

Splintveden är en del av linden och är som sådan helt naturlig. Drucken i avkok är den ännu mer lättsmält och söt för organismen. Men eftersom det har en riktad verkan på levern, Personer med leverproblem kan uppleva svårigheter.

Detta är särskilt fallet för personer som lider av hepatisk kolik. Intag av en Splintvedsinfusion kan utlösa en liten attack.

Bortsett från detta speciella fall finns det ingen kontraindikation för användningen av lindsplintved.

Var kan man köpa lindsplintved?

Detta är en ovanlig produkt, men den är inte ovanlig. Och om du letar efter en kvalitetsprodukt är det absolut nödvändigt att stanna kvar franska. Det finns ersatzprodukter på kosttillskotts- och bantningsavdelningen från andra regioner i världen, men det här är bleka kopior av vad som görs här, där en enda familj fortfarande driver detta förfäders kunnande.

Dessutom kan vi glömma stormarknaderna och stormarknaderna generalister angående ett köp. För detta måste du gå till örtläkare eller ekologisk butik.

Slutligen finns det även onlineköplösningar, men de är relativt få till antalet. Och sedan finns det tillräckligt med fysiska säljare som också kommer att ge goda råd om förberedelser och användning.

Lindens splintved har bantande egenskaper tack vare sina dränerande egenskaper

Finns det en vetenskaplig åsikt om limesplintved?

Stora läkemedelsföretag har alltid gjort det observerade naturen innan de tillverkade läkemedel. Det är därför säkert att de studerade splintveden i mikroskop för att känna till dess aktiva ingredienser och producera droger.

På nivån för litteratur forskare, det är också ett ämne i sig med böcker, mer eller mindre vetenskapliga, som är ägnade åt det och många doktorsavhandlingar.

Några av splintvedens handlingar har varit vetenskapligt bevisad tack vare dess sammansättning. Detta är fallet med upplösningsverkan av urinsyra och diuretiska egenskaper hos avkoket. Resultaten ingår i en ”Farmakologisk studie av splintveden Tilia sylvestris av doktor Cahen.

Därefter en djupgående analys av komponenterna i splintveden visar att det innehåller mycket av polyfenoler i dess sammansättning grundläggande.

Bland dessa kan räknas floroglucinoler, hänvisade någon annanstans i denna artikel, som har kramplösande egenskaper.

Vi hittar också tilliadin med bevisad dräneringsförmåga, tanniner med antioxidantverkan och kumariner. Dessa har flera egenskaper: venotoniska, kärlskyddande, smärtstillande och anti inflammatorisk.