Diet

Varje person antar en specifik daglig matrutin av en god anledning: för att gå upp i vikt eller tvärtom gå ner i vikt, för att hålla sig i form eller helt enkelt för att gynna en hälsosam kost. Att följa en speciell diet kan hjälpa dig att nå ditt mål. Men du måste veta hur du väljer rätt formel.

I det här avsnittet inbjuder jag dig att upptäcka olika typer av dieter, för att väljas ut efter det mål du ställer upp för dig själv. Observera att detta inte är en fråga om att slumpmässigt välja en diet och prova den. Du måste ta hänsyn till flera kriterier. Dessutom är råd från en vårdpersonal välkommen för att vara säker på att du gör rätt val.

De olika typerna av dieter

Först och främst vill jag betona det faktum att det finns olika kategorier av dieter som i sig kan delas upp i olika typer:

 • DEproteindietär baserad på en hög konsumtion av proteiner;
 • DEsoppdietinnebär konsumtion av en soppa tillagad med noggrant utvalda ingredienser;
 • DElågkolhydratkostbestår av att konsumera mindre socker (eller inget alls);
 • Lågkaloridieten är en mycket välkänd formel som helt enkelt består av att drastiskt minska antalet kalorier som konsumeras dagligen för att främja viktminskning;
 • Den ketogena eller keto-dieten är en riktigsockerfri dietinnebär en hög konsumtion av lipider, en liten mängd proteiner och en stor begränsning av kolhydrater;
 • Den paleolitiska dieten inbjuder till en återgång till grunderna genom en diet som liknar våra förfäders, baserad på obearbetad mat (frukt och grönsaker och kött);
 • Den glutenfria kosten förbjuder därför alla produkter som innehåller gluten;
 • Den vegetariska kosten är baserad på exklusiv konsumtion av frukt och grönsaker, men också produkter av animaliskt ursprung (mejeriprodukter, ägg, honung);
 • Den veganska kosten utesluter alla produkter av animaliskt ursprung;
 • Monodieten innebär att man konsumerar endast en typ av mat (en frukt, en grönsak, kött);
 • DEdissocierad kostär ganska lik monodieten med skillnaden att den rekommenderar att man konsumerar en kategori mat åt gången (proteiner, lipider, kolhydrater);
 • Intermittent fasta innebär att man bara äter under en viss period på dagen (till exempel endast mellan 10:00 och 20:00 eller mellan 06:30 och 13:30);
 • Kronodieten föreslår att man konsumerar vissa livsmedel vid specifika tidpunkter för att optimera deras effekt på kroppen.

Några dieter att upptäcka

Dieten ”havregrynsgröt”.

Bland tyngdförlustdieterna,havregrynsdietlåter dig gå ner upp till 4 kilo på bara 7 dagar, och få en smalare siluett. Havregryn är ett kvalitetslivsmedel, som utgör en mycket bra källa till mineraler, vitaminer, fibrer och proteiner. Dessutom ger det flera fördelar för den allmänna hälsan. Ännu bättre är det ett aptitdämpande livsmedel som stimulerar känslan av mättnad, tack vare dess rikedom på fibrer.

Som alla andra bantningsdieter bör havregrynsdieten kombineras med träning. Den därgynnarviktminskning. Kom också ihåg att dricka mycket vatten under dagen. Och som en lågkaloridiet får du inte överskrida den rekommenderade varaktigheten och göra det punktligt.

Yoghurtdieten

DEYoghurt dietär fortfarande föga känt. Denna diet är dock fördelaktig, eftersom den låter dig gå ner mer än 5 kg på en vecka. Vilket gör det till den mest bantande dieten för tillfället. En lågkaloridiet, Yoghurtdieten hjälper dig gå ner i vikt på nolltid. Detta genom att begränsa mängden kalorier som konsumeras.

Som namnet antyder är Yoghurtdieten baserad på en diet som huvudsakligen består av yoghurt, men inte uteslutande. Denna diet innehåller även grönsaker, frukt, mager fisk och kött. Under detta måste du få i dig upp till 1 kilo yoghurt dagligen, eller 8 krukor under dagen.

Grönsaksdieten

Om du vill gå ner i vikt är en utmärkt livsstil grundläggande, liksom regelbunden fysisk aktivitet. Tillsammans med en lämplig diet hjälper denna livsstil dig att snabbt tappa dina överflödiga kilon. För att optimera viktminskning rekommenderar jagvegetabilisk kost.

Du vet säkert redan att grönsaker och frukt är stjärnmat i många bantningsdieter. Tack vare sin rikedom på vitaminer är grönsaker gynnsamma för viktminskning. Dessutom, eftersom de är 100 % naturliga och innehåller fibrer, accelererar de mättnadskänslan samtidigt som de förenklar matsmältningen. Samtidigt som den hjälper dig att bli av med dina extra kilon, kommer den vegetabiliska kosten att låta dig avgifta kroppen samtidigt. Denna diet lovar dig en förlust på 5 kg per månad.

Uppenbarligen, för att grönsaksdieten ska vara effektiv, bör vissa grönsaker gynnas mer än andra, för att bara nämna grön sallad, gurka, sparris, gröna bönor och många andra.

Montignac-dieten

Utvecklad av Michel MontignacMontignac-metodenbygger på två principer. Den första består av att separera livsmedel, med andra ord att inte kombinera vissa livsmedel under samma måltid, och den andra är att undvika livsmedel med högt glykemiskt index eller GI. GI är i själva verket ett livsmedels förmåga att öka sockernivån i blodet efter att ha intagit det isolerat.

Liksom andra bantningsdieter är denna diet både fettrik och lågkaloririk. Samtidigt som den tillåter dig att gå ner överflödiga pounds på lång sikt, kan denna diet också förhindra diabetes och uppkomsten av hjärt-kärlproblem. Flera andra punkter bör vara kända innan man påbörjar denna typ av diet.

Scarsdale-dieten

Om du vill gå ner i vikt mycket snabbt, upp till 7 till 9 kilo på 15 dagar, denScarsdale dietär gjord för dig. För att genomföras i två veckor, skulle denna lågkalori- och lågkolhydratdiet tillåta dig att gå ner 500 g per dag. När den utvecklades under 1950-talet var denna diet inriktad på att personer med hjärtproblem skulle gå ner i vikt.

Scarsdale-programmet finns i olika varianter, nämligen den vegetariska kosten, gourmetdieten, den exotiska dieten eller den ekonomiska dieten. Dessa har en sak gemensamt: att de håller i 4 veckor. De första två veckorna består av mycket specifika menyer, medan de två sista så kallade ”stabiliseringsveckorna” tillsätts mer mat.

Detox-dieten

Medan snabbmatsrestauranger för närvarande är i full gång, tenderar vissa människor att försumma de näringsmässiga fördelarna de får där. Och med industriella måltider får kroppen i sig ännu mer avfall. Med detoxdieten kommer du att kunna evakuera allt detta avfall som samlats i kroppen.

DEdetox dietbaseras på konsumtion av grönsaks- och fruktjuicer under en period av 1 till 7 dagar. Fördelen med denna bantningsdiet är att den inte ger någon risk för brister. Som en del av denna diet är det viktigaste att äta på ett sätt som säkerställer avgiftning av din kropp.

Den delade dieten

Om ditt mål är att gå upp i vikt och få muskelmassa så kommer den delade dieten att passa dig perfekt. Denna mattrend respekterar inte regeln om tre måltider perdag. Faktum är att för att bygga muskelmassa kan det vara nödvändigt att äta upp till 7 måltider per dag.

Om du vill gå upp i massa skulle öka kaloriintaget och bara äta tre måltider om dagen vara för betungande, speciellt när det kommer till matsmältningen. Med den delade dieten delas måltiderna upp i 6 till 7 måltider per dag. Detta är mer fördelaktigt och effektivt för snabb viktökning.

Quels sont les meilleurs diététiciens/nutritionnistes sur Poitiers et sa région ?

Farorna med dieter på hälsan

Långt ifrån att vara enhälliga i medicinska och paramedicinska kretsar, är vissa dieter dock populära bland människor som är ivriga att snabbt gå ner i vikt, resultatet räknas mer än medlen… Ofta till nackdel för hälsan. Högproteindieter Var medveten om att de flesta ”mirakel”-pulver innehåller syntetiska ingredienser blandade med enzymer och mjukgörare som försmälter dem.

Farorna med dieter på hälsan Läs mer »

Régime Légume

Grönsaksdiet: min åsikt för att vägleda dig

En vegetabilisk kost har rykte om att vara ett trevligt sätt och användbar för viktminskning. Rik på fibrer och näringsämnen, grönsaker anses vara viktiga livsmedel att garantera förlusten av vikt och hälsa. De är därför användbara för att ge mycket näringsämnen och en låg mängd kalorier. Således är vegetabiliska dieter effektivt för att generera viktminskning

Grönsaksdiet: min åsikt för att vägleda dig Läs mer »

homme et femme préparent un repas

Viktväktare: Min åsikt och köp till bästa pris

Weight Watchers utvecklades i USA 1963 och är ett världsberömt kostprogram. Detta program, som exporteras till en mängd länder, är baserat på en balanserad kost och ett poängsystem som tillskrivs varje livsmedel. Det uppmuntrar viktminskning genom att integrera nya matvanor, fysiska aktiviteter och stöd från en gemenskap. På Weight Watchers-dieten kan all mat ätas med

Viktväktare: Min åsikt och köp till bästa pris Läs mer »

Suivre son horloge biologique

Krononutrition, vad är det?

Krononutrition är en diet baserad på kronobiologi. Det består av att äta vid rätt tidpunkt, under dagen eller enligt din biologiska klocka. Denna metod undviker att underkasta sig deprivationer eller förbud i samband med alltför restriktiva dieter. Detta sätt att äta gör att du kan dra nytta av god hälsa, gå ner i vikt utan

Krononutrition, vad är det? Läs mer »