Näring

Nutrition är det område som studerar mat och hur den används av kroppen. Detta är en grundläggande princip för hälsa. Och av goda skäl beror vissa sjukdomar till stor del på maten vi får i oss.

Bra kost är därför viktigt, särskilt under denna period av hälsokris. Och eftersom livsmedelsprodukterna är lika många som de är olika är det inte alltid lätt att hitta runt och veta vikten av varje produkt. På den här sidan inbjuder jag dig att upptäcka livsmedel i alla dess former: mat och sport, livsmedel för att stärka immuniteten,mat som får dig att gå upp i viktoch de som ger motsatt effekt,frukt och grönsakeratt föredra och mycket mer.

Näringär ett ämneväldigt stor. Jag föreslår sedan att du utforskar det och lär känna de grundläggande principerna och råden att tillämpa på daglig basis.

Vikten av utmärkt näring

Innan jag går till kärnan av saken vill jag nämna vikten av bra kost. Nuförtiden tenderar människor att försumma sin mat. Men en balanserad och hälsosam kost är avgörande för att upprätthålla en god hälsa. Dessutom bidrar det till att kroppen fungerar korrekt. Därav dess betydelse. Ur perspektivet att anta en exemplarisk kost bör vissa produkter gynnas.

Så, bra näring är en kost rik på:

 • Kolhydrater: de ger den energiförsörjning som krävs för kroppen;
 • Proteiner: deras roll är avgörande för kroppens funktion, och i synnerhet för muskelutveckling;
 • Lipider (även kallade fetter): energin de tillhandahåller kan lagras i fettceller eller användas av kroppen;
 • Mineraler och vitaminer: de deltar i kroppens utveckling. Eftersom kroppen inte kan producera mikronäringsämnen behöver kroppen en balanserad kost.

Bortsett från allt detta är det viktigt att hålla sig väl hydrerad. Eftersom det mesta av kroppen består av vatten, gör en korrekt hydrering att kroppen kan fungera optimalt.

Näring: hur komponerar du dina måltider?

En hälsosam kost innebär också att de måltider som tas under dagen fördelas korrekt. Det är lämpligt att dela upp måltiderna i fyra portioner:

 • Frukost ;
 • Lunch ;
 • Eftermiddagste ;

Varje daglig måltid bör också innehålla en mängd olika livsmedel.

Stärkelserika livsmedel

Stärkelsehaltiga livsmedel gör att du kan fylla på med energi. I denna kategori av livsmedel kan vi citera:

Grönsaker och frukt

Som du säkert redan vet rekommenderas det att äta minst 5 frukter och grönsaker per dag. Detta kommer att ge fibrer, vatten och vitaminer till kroppen.

Fisk och kött

Dessa livsmedel gör att du kan dra nytta av ett tillräckligt proteinintag. Du bör dock begränsa dig till högst två portioner kött eller fisk per dag.

Fetter

Även om de inte rekommenderas, bör fett fortfarande inkluderas i din kost, men i små mängder. Detta beror på att de tillhandahåller vitaminer och lipider till kroppen.

Mjölk och mejeriprodukter

Mjölk och mejeriprodukter kan konsumeras upp till tre gånger om dagen. Livsmedel som härrör frånmjölkär i själva verket en källa till protein och kalcium.

Vattnet

Vatten är viktigt. Du kommer att dricka minst 1,5 liter per dag för att säkerställa god återfuktning av din kropp.

Så, om du vill njuta av en balanserad kost, kommer vart och ett av de ovan nämnda elementen att vara nödvändigt att konsumera. Och visst ska en del tas med måtta. Med en dålig kost kan ditt sinne och din kropp påverkas i större eller mindre utsträckning. Kort sagt, en bra kost är mer än nyttig. Det kommer inte bara att hjälpa dig att stärka ditt immunförsvar, utan också hjälpa dig att utveckla din kropp bättre. Och detta, oavsett om du spelar en sport eller inte.

Var uppmärksam på mat som får dig att gå upp i vikt, för att hålla dig i form

När vi pratar om kost missar vi inte heller att prata om viktuppgång. Bra kost betyder inte på något sätt att gå upp i vikt. För att undvika detta måste du välja rätt mat. Mycket ofta hör vi att ett visst livsmedel hjälper dig att gå ner i vikt, men vi får aldrig veta listan över dessa livsmedelsprodukter som hjälper dig att gå upp i vikt.

Om du följer en bantningsdiet, här är några livsmedel att undvika (eller begränsa så mycket som möjligt):

 • DEosttorr som är avsevärt fet, som Cantal, Emmental, Crottin, Raclette, Gouda… Om du älskar ost, gå till färskostar.
 • Stekt mat som också är väldigt fet. För det mesta tillagas stekt mat i en oljepöl. Om du vill äta grönsaker eller kyckling, stek dem inte. Tillagning i vatten, ångning eller grillning är att föredra.
 • Kallt kött, inklusive chorizo, korv, skinka eller bacon. De innehåller en enorm mängd mättade fettsyror och salt.
 • Socker: godis innehåller mycket kalorier och näringsmässigt är det inget intresse. Ännu värre,sockerär dåligt för din hälsa.
 • Alkohol: här är den värsta fienden till en utmärkt diet. Höga kalorier, alkoholhaltiga drycker stimulerar aptiten, vilket därför gör att du går upp i vikt. Undvik till varje pris!

Det finns många livsmedel som får dig att gå upp i vikt, men de som listas ovan är mest att oroa sig för om du vill gå ner i vikt och njuta av bra kost.

Frukt, grönsaker eller stärkelsehaltiga livsmedel?

När du förbereder din måltid bör du inte äta allt i sikte. En bra sammansättning kan hjälpa dig att få ett mycket bra näringsintag. Men att bestämma sig för om man ska välja frukt, grönsaker eller stärkelsehaltiga livsmedel kan vara svårt. Huvudsaken är snarare att kombinera dem för att dra full nytta av din kost.

Det måste i alla fall understrykas att näring är något som ingen bör ta lätt på. Och om du vill bevara din hälsa, glöm inte att ägna dig åt fysisk aktivitet regelbundet.

coupe-faim naturel

Topp 20 naturliga aptitdämpande medel

Att äta mellan måltiderna är dåligt för din hälsa och för linjen. Ändå är det inte alltid lätt att kontrollera sig själv, särskilt i tider av intensiv stress eller tristess. För närvarande många företag säljer aptitdämpande medel för att råda bot på detta. Men deras syntetiska natur väcker tvivel om det möjliga långsiktiga konsekvenser. Lyckligtvis […]

Topp 20 naturliga aptitdämpande medel Läs mer »

Guarana

Guarana: min åsikt och köp till bästa pris

Guarana är en frukt med ursprung i den brasilianska Amazonas. Det används traditionellt av ursprungsbefolkningen som en naturlig energigivare. Det har blivit populärt i Brasilien sedan sekelskiftet för sina naturliga terapeutiska egenskaper. Producerad av en buske som heter Paullinia cupana, det används som ett kosttillskott, på grund av dess stimulerande, afrodisiakum och tonande egenskaper. På

Guarana: min åsikt och köp till bästa pris Läs mer »

Boisson

Ekologisk Spirulina: min åsikt och köp till bästa pris

Ekologisk spirulina är ett livsmedel känt för mänskligheten i hundratals år. Det är en del av cyanobakterier, en familj av växter som även kallas blågröna alger. I sin ursprungsregion torkades den, maldes till pulver och konsumerades som den var. Idag finns det i form av pulver, tabletter, flingor och kapslar. Detta botemedel är en utmärkt

Ekologisk Spirulina: min åsikt och köp till bästa pris Läs mer »

Ginseng

Ginseng: min åsikt och köp till bästa pris

Ginseng är en medicinalväxt med ursprung i Asien. Det anses vara ett universalmedel. Sedan antiken har roten av denna växt använts för att behandla ett imponerande antal åkommor. Dess egenskaper är så många att det är föremål för många legender. I kombination med Ginkgo biloba kan denna växt lindra trötthet, skydda mot infektioner och reglera

Ginseng: min åsikt och köp till bästa pris Läs mer »

Les bienfaits de la pipérine

Fördelar med piperin

Piperin är grundämnet som ger peppar sin skarpa smak. Förutom sin uttalade smak har den många intressanta fördelar. Denna aktiva ingrediens bidrar särskilt till att kroppen fungerar korrekt. Han är också kapabel till bränna fett. Upptäck de olika egenskaperna hos piperin, dess verkan på viktminskning och användarrecensioner. Piperin, den aktiva föreningen i peppar Piperin är

Fördelar med piperin Läs mer »