Ginseng: min åsikt och köp till bästa pris

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Ginseng är en medicinalväxt med ursprung i Asien. Det anses vara ett universalmedel. Sedan antiken har roten av denna växt använts för att behandla ett imponerande antal åkommor. Dess egenskaper är så många att det är föremål för många legender. I kombination med Ginkgo biloba kan denna växt lindra trötthet, skydda mot infektioner och reglera nervsystemet. Kraftfull sömnregulator, detta tillägg förbättrar koncentrationsförmågan och hjälper personer som lider av minnesförlust. Växten växer spontant i Asiens bergsdalar, där den har sitt ursprung. Det finns flera arter av släktet Panax men endast Panax ginseng (kinesisk ginseng) och Panax quinquefolius (amerikansk ginseng) används för medicinska ändamål.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Historien om ginseng

Ekologisk vit ginseng

Sedan urminnes tider har kungen av medicinalväxter använts i Kina, Korea och Indien. Från dess vetenskapliga namn, panax ginseng, denna växt är kanske den mest kända medicinalväxten på den asiatiska kontinenten. Panax quinquefolius, dess nordamerikanska motsvarighet, som upptäcktes senare, har liknande medicinska egenskaper. Enligt vissa indianers åsikt skulle det vara en växt med exceptionella egenskaper.

Skörden av vilda växter i Kina hade drivit växten till randen av utrotning på 1600-talet. I början av 1700-talet utlöste upptäckten av den amerikanska sorten en våg av jakt i den regionen. Upptäckare som amerikanen John Jacob Astar ägnade sig åt en mycket lukrativ handel och exporterade tonvis av denna växt till Asien.

Namnet på släktet, ”Panax”, kommer från det grekiska ”panakos” vilket betyder universalmedel. I Fjärran Östern ansågs anläggningen vara en innebär att stärka kroppens naturliga försvar. Inom örtmedicin modern, denna växt anses vara en adaptogen. Innan den upptäcktes av européer användes den amerikanska sorten av många Indianstammar som medicinalväxt.

Beskrivning av anläggningen

Ginseng är en flerårig växt som tillhör familjen Araliaceae. Växten växer vilt i de bergiga skogarna på nordöstra koreanska halvön, nordöstra Kina, Manchuriet, Nepal, norra Japan och Ryssland. Den kan också hittas i USA och Kanada. Den har köttiga stjälkar och stora gröna blad. Dess höjd är vanligtvis 40 till 70 cm. De små vita blommorna förvandlas sedan till röda, fröfyllda frukter. Växten förökar sig endast från frön, som gror först 20-22 månader efter sådd. Dess utveckling är också mycket långsam. Rötterna växer knappt ett gram per år och skörd är möjlig först efter cirka tio år.

Ginseng
Panax ginseng är hemma i Korea, Kina och omgivande länder. Det förstärker kroppens kapacitet för att anpassa sig till olika påfrestningar oavsett deras ursprung. det är därför det kallas en adaptogen växt.

Vad är röd ginseng?

Den röda varianten är den ädlaste av de befintliga sorterna av denna populära växt. Till skillnad från ginseng vit, den röda sorten är beredd från hela roten. Ånga används, vilket ger produkten en sötma som intensifierar dess smak och arom. Tack vare detta, den röda sorten är idealisk inte bara för beredning av teer, utan också för tugga.

Den har fått sitt namn från färgen som dess rötter antar efter en speciell behandling som syftar till att bevara dem. Den röda versionen växer i Kina och Sydkorea. Det tar flera år att göra röd ginseng. Den ska skördas, tvättas, inspekteras, rengöras, torkas och ångas. Rötterna blötläggs i olika infusioner vars formel hålls hemlig. Efter ångbehandling får rötterna en orange-röd nyans.

Ginseng
Det är viktigt att skilja vit ginseng (de vita rötterna) från den röda varianten. För att få röd ginseng nedsänks alla delar av växten i speciella lösningar och behandlas sedan med ånga.

Vad är sammansättningen av ekologisk ginseng?

Glukosider är de viktigaste aktiva ingredienserna i ekologisk ginseng. De finns i växtens blad, stjälk och rötter. Bland komponenterna vanligare, vi har:

 • polyacetylen
 • stärkelse
 • alkaloider
 • pektin
 • tanniner
 • C-vitamin
 • suddgummin
 • svavel
 • fosfor

Biologiskt aktiva makronäringsämnen finns i stora mängder i rötter. Metalliskt germanium har nyligen upptäckts i denna växt.

Den innehåller vitaminerna B1, B2 och B3, som verkar på metabolism av glukos, fettsyror och aminosyror. Vi hittar där även vitamin B12, en mycket viktig förening för bildandet av Röda celler. Detta vitamin ingriper i utvecklingen och underhållet av funktionerna hos nervsystemet.

Roten och stjälken är rika på järn, en förening viktigt i kampen mot anemi. Det finns även kobolt och magnesium, två mineraler nödvändiga för konstitutionen och bra neurotransmittorernas funktion. Mangan, med antioxidantverkan och Koppar, som hjälper till med järnupptaget, finns också i växten. Ginseng är utmärker sig för närvaron av saponiner som har en kraftfull effekt antiinflammatorisk.

Ginsenosider skyddar kroppen mot virus- och bakterieinfektioner och hjälper till att återhämta sig snabbare efter infektion. Ginsenosider förbättrar hemoglobinets förmåga att binda syre, så att organens celler syresätts bättre och kroppen får mer energi.

ÅTERFÅ ENERGI MED VIT GINSENG


 • 100% naturlig och ekologisk
 • Stimulerar immunförsvaret
 • Kontrollerar blodtrycket
 • Stärker det kardiovaskulära systemet
Ginseng Blanc Bio

Njut av din ekologiska Ginseng nu

Vilka är de medicinska egenskaperna hos ginseng?

Konsumtionen av detta tillägg anges i behandling av patologier som:

 • depressionen
 • låg libido
 • anemi
 • lungcancer
 • diabetes typ 2
 • hudsjukdomar
 • högt kolesterol
 • epilepsi
 • leversjukdom
 • hjärtproblem,

Det fungerar också som en stimulans för immunfunktionen och hjälper till att bekämpa förkylningar och influensa. Det är användbart i behandlingen sår och inflammationer i halsen, blödningar, impotens sexuell, infektioner och manlig sterilitet. Det förbättrar minnet och mental vitalitet och lindrar klimakteriebesvär, stress och reumatism.

Det kan också användas för att behandla illamående och kräkningar under resan. Dess konsumtion kan också lindra tarmkramper, gaser, bukvidgning, matsmältningsbesvär och diarre.

Dess antiinflammatoriska egenskaper gör det till ett referensmedel vid behandling av smärta, men det är alltid bra att konsultera en läkare innan du använder det.

Vilka är de fördelaktiga effekterna?

Ekologisk ginseng förbättrar det centrala nervsystemets funktion utan några biverkningar. Växtens rot påverkar hjärnbarkens funktion, gasutbytet och sammansättningen av blod som strömmar till hjärnan. I kombination med Ginkgo biloba stimulerar den hjärncellsandningen, sänker hjärtfrekvensen, ökar gallsekretionen, hämmar vissa mikroorganismer och förbättrar synen.

Det har visat sig vara mycket effektivt vid behandling av strålning. Djur som samtidigt fått en dos strålning och ett läkemedel ginseng bas har såg deras symtom förbättras.

Denna rot påverkar kolhydratmetabolismen genom sänka blodsockret. Det ökar kroppens motstånd mot värme, förkylning, infektioner och stress. Den behandlar lågt blodtryck. Det gör han dock inte orsakar inte beroende och stör inte sömnen. Det minskar kolesterol i blodet och stimulerar aktiviteten i binjurarna.

Detta tillägg hjälper till vid behandling av många sjukdomar, men det måste användas i rätt form och dosering. Om du är mer intresserad av kosttillskott med olika bidrag för din kropp och din organism rekommenderar jag att du läs min jämförande artikel om de bästa kosttillskotten !

Ett medel mot stress

Ginsengrot är en adaptogen. Adaptogener är växtbaserade läkemedel som gör våra kroppar mer motståndskraftiga mot mental, fysisk och miljöpåfrestning, och hjälper oss att hantera den press vi möter varje dag. De minskar effekterna av kortisol, stresshormonet, och stärker binjurefunktionerna. De normaliserar de vitala funktionerna och tillåter att ackumulera den energi som krävs för att bekämpa organismens dysfunktioner. Till skillnad från stimulantia som kaffe, orsakar inte detta tillskott överdriven spänning. Det skyddar även magen mot sår orsakade av stress.

Lugn
Samtidigt som du förbättrar din vakenhet, främjar ginseng avslappning.

En stämningsstabilisator

Liksom grönt te introducerar ginseng oss till ett tillstånd av avslappning. och lugn, samtidigt som du är vaksam. Det förbättrar välbefinnandet allmänt och har en positiv effekt på sömn och sexuell funktion. han kan hjälp vid behandling av ångest och depression.

Ginseng är en av ingredienserna i den traditionella kinesiska medicinen Kai Xin San. Detta kombination av örter reglerar nivåerna av serotonin, dopamin och noradrenalin och har erkänts som den naturliga motsvarigheten till Prozac i behandling av depression.

En naturlig energileverantör

Ökade energinivåer är en av fördelarna den mest kända av ginseng. Det har använts för att öka styrka och uthållighet i tusentals år. Det är perfekt för friska människor som vill förbättra sin fysiska kondition, såväl som för dem som lider av trötthet kronisk. Stimuleringen som denna växt producerar är skonsammare än den som får kaffet. Det orsakar inte nervositet och accelererar inte tempot hjärta som den senare.

Dessutom har studier visat att denna ingrediens är en sätt att minska trötthet och öka människors energinivåer lider av cancer. Det är en av de mest användbara lösningarna för människor lider av kroniskt trötthetssyndrom.

En makeover

Kineserna har länge trott att ginseng främjar lång livslängd och de har rätt. När det tas oralt förbättras det hudens utseende och hjälper till att minska uppkomsten av rynkor. Dess användning topical kan behandla manlig skallighet. Det förbättrar cirkulationen och skyddar hjärta, lever och njurar mot effekterna av åldrande. han minskar också dödligheten hos medelålders män.

En förstärkare av minne och mental prestation

Den fungerar som en förstärkare för hjärnan. Det förbättrar mental kondition och koncentrationsförmåga. Som en antioxidant fungerar den som ett skydd för vår hjärna. I synnerhet skyddar det neuroner mot den skadliga effekten av fria radikaler. Det förhindrar minnesförlust och skyddar mot åldersrelaterad kognitiv försämring. Daglig användning kan särskilt förbättra den mentala hälsan hos personer med Alzheimers sjukdom. Det kan också förbättra och återställa minnet hos personer som har haft en stroke. Används i kombination med ginkgo biloba, kan det förbättra korttidsminnet och minimera symtom på uppmärksamhetsstörning med eller utan hyperaktivitet (ADHD). Ginsenosider stärker nervsystemet, förbättrar kognitiv funktion och inlärningsförmåga.

Minne
Ginseng fungerar som en minnesförstärkare. Det förebygger ett stort antal störningar som påverkar minnet.

Ett naturligt afrodisiakum

Ginseng har länge använts för att förbättra libido och sexuell funktion hos män och kvinnor. I traditionell kinesisk medicin är det så anses vara ett afrodisiakum. Den koreanska röda varianten är särskilt användbar för män med erektil dysfunktion. Under studier kan upp till 60 % av patienter såg sitt tillstånd förbättras. Hos kvinnor minimerar det symtomen biverkningar av klimakteriet, särskilt minskad libido, depression, ångest, sömnlöshet och trötthet.

Ett värdefullt hjälpmedel för diabetiker

Den röda sorten Koreanska ökar insulinkänsligheten och kan vara användbar för båda patienter med diabetes typ 1 och typ 2. Det minskar graden av blodsocker hos vuxna med typ 2-diabetes (icke-insulinberoende diabetes). Det skyddar bukspottkörteln och normaliserar insulinproduktionen diabetiker med diabetes typ 1. Dock innan man introducerar det i diabetikerkosten måste du konsultera en läkare. Det minskar även blodsocker hos friska människor. Patienter som lider Hypoglykemi bör tas med måltider för att kompensera för denna effekt.

En immunförsvarsförstärkare

Ginsengtillskott ökar cellantalet immun. Genom att använda den minskar vi risken för förkylningar eller influensa. Dess användning förbättrar också effektiviteten av vacciner. Förbättringen av immunitet förekommer också hos personer med hiv och syndromet av kronisk trötthet. Det verkar också vara ett naturligt botemedel mot personer med fibromyalgi. Det minskar smärta, sömnlöshet och ångest förknippad med denna sjukdom.

Ett medel som skyddar mot cancer

Den har anticanceregenskaper och skyddar mot vissa typer av cancer i lungan, levern, bukspottkörteln, äggstockarna och magen. Det minskar också risken för cancer på grund av rökning rökare som tar. Överlevnad hos kvinnor med bröstcancer som använda detta tillägg är högre än bland dem som inte tar det. Enligt forskning ger användningen av detta kosttillskott en energikick till cancerpatienter och stimulerar deras aptit.

Hjälp med andningsfunktionen

I åratal har det använts vid sjukdomar lung. Det förbättrar lungornas funktion och lindrar symtomen obstruktiv lungsjukdom och astmasymtom. Tagen samtidigt med ett antibiotikum, det ökar dess effektivitet vid behandling av bronkit.

En allierad mot missbruk

Detta preparat kan minska den ångest och depression som uppstår när man slutar med beroendeframkallande substanser, som morfin och nikotin. Ginseng är en beprövad baksmälla.

Rökavvänjning
Ginseng är en allierad under avvänjning eftersom det minskar de psykologiska störningar som är förknippade med att stoppa beroendeframkallande substanser.

Ginseng, ett universellt universalmedel

Ginsengrot innehåller mer än 200 aktiva substanser som inte finns i någon annan växt. De viktigaste är ginsenosider, som ökar hemoglobinets förmåga att kombineras med syre. Kroppen är därför effektivare och bättre förmår att regenerera efter sjukdom eller skada. Ginsenosider stöder också immunsystemet, vilket gör det mindre mottagligt för infektioner och inflammationer. Från roten av växten kan du även extrahera sockerarter, vitaminer och mineraler. Antalet aktiva ingredienser som finns i roten gör det till ett nästan universellt läkemedel, som också översätts med dess grekiska namn panax.

ÅTERFÅ ENERGI MED VIT GINSENG


 • 100% naturlig och ekologisk
 • Stimulerar immunförsvaret
 • Kontrollerar blodtrycket
 • Stärker det kardiovaskulära systemet
Ginseng Blanc Bio

Njut av din ekologiska Ginseng nu

Vad är dosen av ginseng?

Ginseng, som ett kosttillskott, kommer vanligtvis i form av tabletter eller kapslar. Den rekommenderade dosen är vanligtvis 1 tablett per dag. Man bör dock komma ihåg att efter tre månaders daglig användning är det nödvändigt att ta en paus på cirka 4 veckor. Annars kan funktionsstörningar hos många organ uppstå.

Det bör inte intas på kvällen eller efter att ha druckit mycket kaffe, eftersom det då orsakar sömnlöshet. Man bör också komma ihåg att dess överdrivna användning leder till ökat blodtryck, hjärtarytmier, diarré eller hudutslag.

Eller köp ginseng?

En extremt populär växt, ginseng säljs av många tecken. Det finns otaliga kosttillskott och produkter som hävdar innehåller denna ingrediens. Ginseng ekologisk blev snabbt ett offer för dess popularitet och förfalskningar började spridas. Ansikte I denna situation rekommenderas försiktighet till dem som vill köpa den.

För att undvika förfalskningar rekommenderas det starkt att köp den i en skyltfönster varumärke. Denna försiktighetsåtgärd har kanske nackdelen att höja priset, men det är det bästa sättet att undvika att bli lurad.

Apotek är ett annat val för den som vill ha kvalitetstillskott. Genom att välja att köpa från ett apotek är du säker på att ha produkter fria från bekämpningsmedel och andra skadliga ingredienser. Godkända onlineapotek är den bästa lösningen för dem som inte kan gå till ett traditionellt apotek.

Vilka blanketter finns till försäljning?

De vanligaste formerna är tinkturer ginsengrot baserad på alkohol, vodka eller vin. Ett sådant läkemedel förbättrar prestandan och bidrar även till att det kardiovaskulära systemet fungerar optimalt. Tinkturen är effektiv mot neuros, psykos och neurasteni.

Det hjälper också att behandla gastrit, diabetes, lungsjukdomar och störningar i mag-tarmkanalen. Detta botemedel är används i botande och förebyggande syften. För profylax är tinkturen berusad 30 minuter före måltid, 1 till 2 gånger om dagen.

De farmakologiska egenskaperna hos rottinkturer och ginseng blad är nästan identiska. De används båda för att behandla diabetes, nekros, trofiska sår, komplikationer av diabetes, undernäring och neuropsykiatriska sjukdomar.

Denna produkt är en adaptogen. Det hjälper kroppen att anpassa sig till stress och trötthet, samtidigt som det förbättrar uthållighet, koordination och reaktionshastighet. I Korea och Kina används roten i matlagning, medan den i andra länder anses enbart för sina läkande egenskaper.

Försiktighetsåtgärder för att använda ginseng

Ginseng sänker blodsockret. Dess administrering till diabetespatienter som använder insulin eller hypoglykemiska medel kan därför vara problematisk. Dess användning på patienter med stora hjärtförändringar bör undvikas, och användningen på personer med förändringar i blodtrycket bör utföras under medicinsk övervakning. Detta läkemedel ska inte användas av gravida kvinnor utan råd från en läkare.

Graviditet och ginseng
Under graviditeten bör kvinnor inte ta ginseng utan råd från en läkare.

Möjliga läkemedelsinteraktioner

Ginseng kan störa effekten av monoaminoxidashämmare (MAO-hämmare). han kan också öka effekten av orala antikoagulantia, vilket ökar risken för blödning. Dess interaktion med östrogenbaserade orala preventivmedel kan orsaka överdriven menstruationsblödning.

Interaktion med antihypertensiva läkemedel som nifedipin kan orsaka huvudvärk, förstoppning och hjärtsvikt. Tas med furosemid kan det orsaka hypotoni och ödem. Interaktion med insulin kan orsaka allvarlig hypoglykemi. Denna växt kan göra influensavacciner ineffektiva.

ÅTERFÅ ENERGI MED VIT GINSENG


 • 100% naturlig och ekologisk
 • Stimulerar immunförsvaret
 • Kontrollerar blodtrycket
 • Stärker det kardiovaskulära systemet
Ginseng Blanc Bio

Njut av din ekologiska Ginseng nu

Bieffekter

Konsumtion kan orsaka sömnlöshet, huvudvärk, diarré och nervositet. Konsumerat i överskott kan ginseng orsaka depression, yrsel, hjärtklappning, allergier, ödem, klåda och systemproblem immun. Konsumtion kan också öka effekten av hypofysen och av hypolamus, vilket kan orsaka allergiska reaktioner och takykardi. Ginseng bör användas med försiktighet till hypertensiva patienter.

Dess användning på gravida och ammande kvinnor bör undvikas. Långvarig konsumtion av ginseng av gravida kvinnor kan orsaka menstruationsavvikelser och bröstsmärtor.

Min recension i detalj

Mitt totalbetyg: 3,8/5

När jag provar produkter lägger jag stor vikt vid flera kriterier. Här är en liten lista över vad jag tar hänsyn till:

 • Sammansättningen är en avgörande aspekt för mig, särskilt mikronäringsämnena och makronäringsämnena, eftersom de spelar en avgörande roll för min hälsa och min strävan efter viktminskning.
 • Ett varumärkes ryktbarhet är ett avgörande kriterium. Det är svårt att lita på ett okänt varumärke som inte har någon synlighet i media, särskilt när det kommer till den här typen av produkter.
 • Priset måste vara rimligt så att jag kan anta det som en vanlig måltidsersättning utan att äventyra min ekonomiska situation.
 • Doseringen är också viktig för mig. Jag söker ett enkelt och bekvämt dagligt intag, utan komplikationer eller svårigheter.

Tveka inte att läsa åsikterna om sammansättning, ryktbarhet och pris på vit ginseng från Anastore. Detta kommer förhoppningsvis att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.

Sammansättning: 4,5/5

Produkten är helt naturlig eftersom ginseng är en rot! Roten innehåller ginsenosider, som är de viktigaste aktiva komponenterna. Tydligare, ju äldre växten är, desto mer innehåller dess rot ginsenosider och andra fördelar för vår hälsa. Ärligt talat har jag inget att tillägga för denna produkt!

Beryktat: 3/5

Anastore är ett varumärke som specialiserar sig på högkvalitativa kosttillskott och naturliga produkter. Deras prioritet är att erbjuda produkter som är rena, transparenta och effektiva, och detta återspeglas i deras omfattande utbud av väl granskade produkter. De är kända för att ge detaljerad information om sammansättningen och fördelarna med deras produkter, vilket inspirerade mig att prova några av dem!

Pris: 4/5

Prismässigt erkänner jag att jag har lite svårare att utvärdera eftersom det är ett pulver som ska tas som dryck eller i mat och att doseringen aldrig är exakt i detta sammanhang jämfört med en tablett till exempel. I vilket fall som helst innehåller ett paket 50 gram ginseng, eller 25 portioner enligt butiken, för 29,90 €. Jag hittar priset i genomsnitt, med vetskapen om att jag inte har många jämförande element.

Slutsats

Sammanfattningsvis är ginsengrot rik på biologiskt aktiva makronäringsämnen, B-vitaminer och viktiga mineraler som järn, kobolt och magnesium. Den innehåller också ginsenosider, som är de viktigaste aktiva komponenterna och har antiinflammatoriska egenskaper. Det är en helt naturlig produkt så jag har inga bekymmer om dess sammansättning.
När det gäller Anastore är det ett välrenommerat varumärke som specialiserat sig på högkvalitativa kosttillskott. Deras produkter är väl granskade och de ger detaljerad information om sammansättning och fördelar. Jag blev uppmuntrad att prova några av deras produkter på grund av deras engagemang för renhet och effektivitet. Ginseng är inte en prioritet för viktminskning, men det kan göra din kropp mer effektiv, vilket kan främja viktminskning senare!

Alternativen

Om ditt mål verkligen är mer fokuserat på viktminskning rekommenderar jag följande produkter: