Kan homeopati ha en aptitdämpande effekt?

[Artikeln uppdaterad den 11/09/2023]

En skonsam behandlingsmetod, homeopati gör det möjligt att behandla olika patologier hos individer genom att integrera olika tillstånd hos patienten (fysiskt, mentalt tillstånd, livstakt, personlighet, miljö). Denna terapi har fördelen av att personalisera sin behandling trots en likhet mellan patologier hos två distinkta patienter. Det är i detta sammanhang som många män och kvinnor söker homeopati i sin strävan att gå ner i vikt.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Homeopati: aptitdämpande effekter fortfarande okända

Många av er använder nu homeopati för att hjälpa dig gå ner de extra kilona och kontrollera din vikt. I sanning är homeopati ett enkelt och effektivt alternativ tillgängligt för dig för att reglera din övervikt. Dess aptitdämpande effekter är följande:

 • Homeopati minskar hungern och attackerar roten till problemet du lider av: övervikt;
 • Det hjälper till att reglera din aptit;
 • och räddar dig från de vanliga cravings för att få dig tillbaka i form så snabbt som möjligt.
Homeopatiskt aptitdämpande medel
Flera homeopatiska preparat har aptitdämpande effekter.

Fördelarna med homeopati i form av aptitdämpande medel

Goda nyheter, att använda ett homeopatiskt aptitdämpande medel utgör ingen fara eller kontraindikation för dig. Det orsakar inga negativa effekter. Du är säker från allt beroende eller läkemedelsinteraktion. Det finns därför ingen störning med allopatisk behandling.

Ibland presenteras i kulor eller i form av söta droppar, din bantningspartner är också indicerad för barn och mycket lätt att svälja.

Om jag vill prata om besvär i din homeopatiska behandling skulle jag snarare säga att du behöver ha en dos tålamod. Tålamod krävs för att bestämma den idealiska dosen att rekommendera dig, eftersom behandlingen är personlig. Dessutom kan det hända att din behandling tillfälligt är otillgänglig från din godkända leverantör. Så, inga bekymmer med produktens effektivitet.

Vilka homeopatiska medel för att gå ner i vikt

Vet detta, ditt första hinder att övervinna för att förlora fett och förfina din figur är att äta mellanmål. För att uppnå detta, följ dessa tips:

 • Antimonium crudum 9 CH och Ignatia amara 9 CH, utmärkta aptitdämpande medel (2 granulat 3 gånger om dagen) för att stoppa dessa galna cravings och få magen att vänta till nästa måltid;
 • Sulphur 9 CH kommer att passa dig om du har en svaghet för socker (kakor, godis och annat godis);
 • tvärtom, om du inte kan motstå salta delikatesser och är förstoppad, då kommer din allierade att vara Natrum muriaticum;
 • Calcarea carbonica 9 CH mot det rebelliska snacket som angriper dig hela dagen;
 • Om du istället plågas av hunger eller genomgår konvulsioner, kommer granulat av Anacardium Orientale i 15 CH att lugna dig;
 • Om du tyvärr är en frossare, få inte panik, Antimonium Crudum är den idealiska aptitdämparen. Bra att veta också, Sulphur 12 CH och Sulphur 9 CH minskar också aptiten.
 • Men om du efter att ha stoppat mellanmålet är orolig över din figur, är Vegetalis 5 CH, Lycopodium 5CH eller China Rubra 5CH indikerade för att förbättra tarmpassagen och sätta stopp för uppblåsthet på grund av matsmältningen, för att platta till magen;
 • För en perfekt midja rekommenderar jag droppar Pilosella (20 droppar 3 gånger om dagen);
 • För dina höfter, ta Thuya occidentalis i granulat (3 gånger / dag i 1 vecka varje månad);
 • Ditt naturliga botemedel baserat på Natrum sulfuricum 5 CH eller Thuya occidentalis 5 CH (2 granulat 3 gånger om dagen) för att avlägsna envis fett som deformerar dina lår och höfter, de bakre baserna av celluliter.

Notera: det finns inget mirakelaptitdämpande medel, inte ens bland de bästa aptitdämparna. Jag rekommenderar starkt att du tar hand om det du konsumerar. Ät en hälsosam och balanserad kost, utan att glömma regelbunden fysisk aktivitet, för en övertygande homeopatisk behandling.