Naturligt aptitdämpande medel: vilka är de mest effektiva livsmedel?

[Artikeln uppdaterad den 11/09/2023]

Att hålla sig i form eller gå ner i vikt har blivit problematiskt för många människor som lider av övervikt eller fetma. För att bli av med överflödiga kilon använder många människor olika aptitdämpande medel. Dessa inkluderar både naturliga aptitdämpande medel som främjar mättnadskänslan, samt syntetiska aptitdämpande medel. Mitt råd och åsikt: välj naturliga aptitdämpande livsmedel som hjälper din kropp att bli av med lagrade dåliga fetter. Anledningen är att det inte alltid är lätt att iaktta en bantningsdiet på lång sikt.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Den bästa naturliga aptitdämparen: Zotrim, mitt #1 val

Tre lådor Zotrim
Zotrim kosttillskott, mitt #1 val

Zotrim-pillret är ett kraftfullt naturligt aptitdämpande medel som du kan köpa fritt från din godkända leverantör. Dess sammansättning baserad på 100 % naturliga växtextrakt gör detta kosttillskott till en mycket kraftfull organisk bantningsallierad. Som bevis finns på förpackningen följande inskription: ”växtbaserad viktminskningshjälp”. Kliniska tester har bekräftat effektiviteten av denna bantningskapsel. Zotrim är både ett aptitdämpande medel och en mycket beprövad viktminskningsprodukt som finns på marknaden.

De viktigaste aktiva ingredienserna i ditt Zotrim aptitdämpande medel

Zotrim är 100% naturligt. Dess huvudingredienser är:

Yerba mate – Bladextrakt

Mate eller Yerba Mate (Ilex paraguariensis) är rik på koffein och saponiner och innehåller även polyfenoler som flavonoider. Det har antioxidantegenskaper. Det producerar mer värme, därför bränner fler kalorier och minskar kroppsfettet. Det är ett kraftfullt aptitdämpande medel som används i kampen mot fetma. Det hjälper dig att gå ner i vikt eller gå ner i vikt tills du naturligt når den förväntade siffran eller viktintervallet.

Guarana – Fröextrakt

Guarana (Paullina cupana) är en buske från Amazonas som innehåller den högsta koncentrationen av koffein i världen! Den fungerar som en energigivare. Koffein påskyndar förbränningen av kroppsfett; det ökar den mänskliga ämnesomsättningen. Den har till och med den speciella egenskapen att den hämmar generna som är ansvariga för fettproduktionen.

Förutom dess antioxidantegenskaper förbättrar guarana också blodcirkulationen och hjälper till att övervinna trötthet.

Damiana – Bladextrakt

Damiana eller Damiana (Turnera sänds) har förmågan att öka ämnesomsättningen och förbättra energinivåerna i kroppen. Det hjälper till att minska kroppsfettet.

Koffein

Mycket välkänd och används för viktminskning, koffein stimulerar och tonar kroppen. Det håller dig alert och ökar din koncentrationsförmåga. Det mest intressanta här är dess bevisade effekter på viktminskning.

Vitaminer B3 och B6

Båda är viktiga för att kroppen ska fungera korrekt. Vitamin B3 eller Niacin reglerar kolesterolnivåerna i blodet. Detta vitamin ingriper för att bromsa mängden fett i kroppen, produktionen av energi i cellerna samt för att skydda nervcellerna.

När det gäller vitamin B6 spelar det en viktig roll i energiproduktionen genom att använda muskelglykogen. Det bidrar också till syntesen av vissa antikroppar samt produktionen av hemoglobin. Det bör dock noteras att dessa olika beståndsdelar i ditt Zotrim aptitdämpande medel endast presenteras kortfattat.

Min jämförelse av de bästa naturliga aptitdämpande livsmedel

Att gå ner i vikt, bränna överflödigt fett och kalorier från kroppen: detta verkar vara målet som alla, man eller kvinna, har satt upp för sig själva för att ha den perfekta figuren. ”Att hålla sig i form” blir tvångsmässigt, och att tillgripa någon form av behandling för att uppnå detta mål är ett stort problem. Bland dessa botemedel kan vi klassificera utövandet av en sportaktivitet, användningen av aptitdämpande medel eller fettförbrännare, eller användningen av bantningsdieter. Så bland dina favoritmat hittar du verkliga underverk som naturen erbjuder dig för att hjälpa dig i din strävan att gå ner i vikt. Den här listan är inte en topp men presenterar dig de bästa aptitdämparna som du lätt kan hitta på marknaden.

#1 Grönt te

Grönt te är perfekt för att börja dagen med ett slag. Det verkar på viktminskning (det hjälper till att sänka kolesterolet). Dess polyfenolinnehåll gör verkligen detta aptitdämpande medel till en kraftfull organisk antioxidant. Dessutom, rikt på epigallokatechingallat (EGCG), bidrar grönt teextrakt till att öka energiförbrukningen och lipidmetabolismen, vilket framgår av studier av Dulloo AG, et al., (1999) och Cronin JR. (2000).

en kopp grönt te
Grönt te (Camelia sinensis) är en naturlig dryck som varmt rekommenderas om du vill gå ner några kilon som har blivit irriterande.

Koffein, katekin och teanin, andra beståndsdelar i grönt te, skulle också bidra till denna naturliga effekt i kosttillskott mot fetma. Så, taget vid frukost, tenderar det att eliminera fett. Detta säkerställer därför viktminskning på vågen genom att hämma hungerkänslan och därmed din aptit.

Under eftermiddagen utgör det att ta din infusion en barriär mot sug. Tack vare dess vattenförsörjning tillåter den god återfuktning av din kropp och hjälper till att bränna kroppsfett genom sin dränerande effekt. En kopp av denna dyrbara dryck, en timme före måltid, lugnar effektivt hungerkänslan. Tre koppar i genomsnitt dagligen skulle skydda dig från mellanmål eller sug.

Chantre et al., (2002) visade att standardiserat grönt teextrakt innehållande 25 % EGCG bidrar till viktminskning hos måttligt överviktiga patienter.

Hur kan man dra nytta av grönt tes många naturliga fördelar?

För att dra nytta av alla dess fördelar och undvika eventuella sammanbrott, överväg att göra dina egna förberedelser.

Koka upp vattnet (minst 90°C) och låt teet dra i max 2 till 5 minuter beroende på vilken sort som används. Ta dig tid att njuta av din glädje. Det skulle också ha förmågan att sänka blodtrycket, bekämpa diabetes, förebygga hjärt-kärlsjukdomar och ha anti-canceregenskaper.

Bra att veta, överkonsumtion av din bantningspartner, särskilt på kvällen, kan leda till sömnproblem hos vissa personer på grund av dess koffeininnehåll.

#2 Havregrynsgröt

Havregryn fungerar som en effektiv aptitreglerare. Havre balanserar nerverna och minskar kolesterolet. Det är också en av de naturliga livsmedel som är rikast på lösliga fibrer; dessa fibrer ger den kraften att fånga upp socker och fetter och få dem att evakueras av kroppen redan innan de assimileras.

aptitdämpande livsmedel
Havregryn är ett aptitdämpande livsmedel.

Dessa lösliga fibrer är regulatorer av kolesterolnivåer och blodsockernivåer i blodet. Denna faktor hjälper till att smälta överflödigt fett från din kropp. Således kommer du att kunna observera en mycket uppskattad kaloriförlust, om du är en av dem som kontrollerar sin vikt och håller koll på sin linje. Havre är ett utmärkt aptitdämpande medel. Eftersom en annan påverkan av fibrer på aptiten är förvisso bromsningen av magtömningen. Det hjälper också till att sänka blodsockernivåerna hos patienter med typ 2-diabetes.

Dess yttre skal, havrekli, innehåller en mängd näringsämnen som är viktiga för kroppen: vitamin E, B1, proteiner, mangan, selen, fosfor, magnesium, zink, koppar. En skål med havregryn till frukost eller middag är trevlig att äta tack vare dess konsistens och smak, men kan också sysselsätta magen under långa timmar.

#3 Banan

Bananen har egenskaperna hos ett aptitdämpande medel eftersom den innehåller komplexa långsamma sockerarter. Kännetecknande för långsamma sockerarter är att de långsamt assimileras av kroppen. Detta ger därför en mättnadskänsla som varar i flera timmar. Dessa långsamma sockerarter omvandlas till enklare sockerarter (glukos), din kropps verkliga energireservoar.

Banan, ett naturligt aptitdämpande medel
Banan, frukt

Dessutom innehåller bananer lipas. Denna förening skulle främja fettförbränning och underlätta förlusten av oönskade pounds. Bananer begränsar mellanmål och minskar fettmassan: när kroppen får i sig färre kalorier än den använder för att fungera, då blir det viktminskning.

Det är också en frukt rik på stärkelse, relativt mättande. Denna aptitdämpande frukt är rik på fibrer, vitamin B och kalium. Den är lämplig för personer under behandling och som lider av hjärtsjukdom eller högt blodtryck (icke-kaliumsparande diuretika och cardiotonika av digitalistyp).

Dessa människor behöver ett större intag av kalium som kan erhållas hälsosamt från bananer. Bananen begränsar mellanmål och konsumtion av söta produkter (särskilt vid frukost). Det ger en mättnadskänsla och bidrar till viktminskning

Bananen är dock en frukt som är naturligt rik på socker, att konsumera den ensam på morgonen kan orsaka betydande variationer i blodsockernivån. Detta är inte utan risk för personer som tar insulin eller lider av insulinresistens.

#4 Melon

Melon är din mycket populära frukt på sommaren eftersom den är naturligt full av vatten. Det är just dess höga vattenpotential som gör denna mat till en utmärkt organisk aptitdämpare. Den är idealisk för att hjälpa dig gå ner i vikt eftersom den, förutom att återfukta din kropp, blockerar hungerkänslan och tvärtom ger dig en mättnadskänsla under hela dagen.

melon
Denna frukt är väldigt låg i kalorier (cirka 34 kalorier per 100 g), vilket gör den till en idealisk följeslagare om du vill gå ner i vikt.

Även mycket rik på kalium och mineraler, din bantningskamrat är också bra för dina njurar eftersom det är en avgiftning. Det har diuretiska egenskaper och hjälper till att eliminera gifter. Som förrätt, efterrätt eller mellanmål, beroende på din bekvämlighet, ger denna kraftfulla fuktighetskräm dig snabbt en känsla av mättnad och i bra form hela dagen lång.

Jag rekommenderar en hemmagjord smoothie, gjord på melon som du kan ta med dig överallt och dricka hur mycket du vill. Detta är ganska bekvämt än att gå runt med skivor på dig hela dagen lång. Överväg att konsumera det precis före måltider för att dämpa hungern, för kom ihåg att det innehåller mycket vatten.

#5 Äpple

Din favoritfrukt är faktiskt en bra allierad om du planerar att gå ner några kilo. Det är ett fettförbrännande livsmedel vars effektivitet inte längre behöver påvisas. Tack vare dess höga innehåll av lösliga kostfibrer hjälper äpplen till att fånga lipider i kroppen.

De lösliga fibrerna i äpplen blockerar gallsalter och kolesterol i din kropp och främjar deras eliminering genom att öka tarmtransporten. Dessa lösliga fibrer hjälper till och med att reglera blodets kolesterolnivåer och blodsockernivåer. Därav deras fördelaktiga verkan på smältande fettmassa.

Rik på vitaminer (särskilt vitamin C), med ett lågt kaloriintag (50 kcal per 100 g), förblir äpplet den idealiska frukten, eftersom det inte bara innehåller få eller inga kalorier, utan det har fördelen av att fungera som en aptit undertryckande. Tack vare sin kraftfulla aptitdämpande verkan är äpplet utan tvekan en frukt att konsumera utan måtta om den önskade effekten är att hålla sig i form.

Och om du av en slump inte kan motstå ett sug: ingen anledning att stressa, bita i ett äpple som mellanmål och det är allt. Denna frukt, mycket låg i kalorier och ett utmärkt aptitdämpande medel, kommer att ge dig de nödvändiga resurserna för att hålla till nästa schemalagda måltid.

Äpplet, botemedlet för män och kvinnor

Naturligt aptitdämpande medel
Apple är ett naturligt aptitdämpande medel.

Äppel är en frukt rik på pektin som hjälper till att bränna fett bättre. Pektin påskyndar elimineringen av överflödigt fett via intestinal transit.

Dessutom är äppelcidervinäger rik på pektin och ger en mättnadskänsla. Ättiksyra, en annan aktiv ingrediens i cidervinäger, orsakar förbränning av kroppsfett, särskilt i magen, låren och skinkorna. Inget mer rebelliskt fett som gömmer sig i dina lår, dina höfter, dina inälvor eller din rumpa. Du är mätt längre.

Denna frukt är inte bara ett utmärkt aptitdämpande medel, en fettförbrännare för att lösa dina överviktsproblem, utan den hjälper också till att lösa dina diarré- eller förstoppningsproblem. Denna frukt är väl assimilerad av nästan alla och perfekt för dina förrätter, desserter, snacks, sallader och så vidare. Detta botemedel frukt ökar din ämnesomsättning.

#6 Agaragar

Du har ofta varit rädd för att närma dig din våg, du känner dig obekväm med att titta i spegeln på grund av att din kropp är förvriden av kilona. Inga fler komplex. Ät nyttigt genom att konsumera agar agar, gärna ekologisk. Långt ifrån att vara en talisman eller en mirakeldryck, det är den mest kända fibern (eller nästan) för att undertrycka hunger och reglera din aptit.

agar-agar aptitdämpande medel
Agar-agar är en livsmedelsprodukt som utvinns från röda alger.

De trögflytande fibrerna i detta röda algextrakt har exceptionella aptitdämpande egenskaper. Detta naturliga aptitdämpande medel är mycket effektivt för att sänka din kolesterolnivå och till och med för att öka din tarmtransit eftersom det är användbart för att bekämpa förstoppning.

Hur det fungerar ?

Agar-agar är rik på lösliga fibrer som kommer att svälla i magen vid kontakt med vätskor. Detta är ursprunget till dess aptitdämpande effekt. Konsumerat i form av kapslar eller som en infusion, kan detta naturliga gelningsmedel av vegetabiliskt ursprung (ej animaliskt) med en kraftfull aptitdämpande verkan också vara lämplig för vegetarianer. För viktminskning rekommenderar jag starkt att använda agar-agar, om du inte är allergisk mot marina produkter.

Helst upplöst i en het vätska blir pulvret till gelatin, vilket gör det möjligt att äta mindre vid måltiderna och förstärker dess effektivitet. Du kan fortfarande använda ljummet vatten eller fruktjuice (för att förhindra att det gelar), cirka 30 minuter före huvudmåltiderna. Hungerkänslan kommer att märkas mindre under måltiderna.

Bra att veta: ditt naturliga gelningsmedel kan ersätta fläskgelatinark i dina kakor och andra preparat som kräver konsistens och fasthet.

#7 ägg

Presentation

Ägget är en mat som är tillgänglig för alla. Men dessa enorma fördelar är förmodligen okända för många, särskilt människor som letar efter en viktminskningsdiet. Ägget är en enorm proteinkälla och kan konsumeras i olika former. Men om du lider av komplex på grund av din övervikt och vill kontrollera kalorierna rekommenderar jag starkt det kokta ägget eller det hårdkokta ägget.

Ägg
Ägg är ett animaliskt protein. Det är mycket mättande och ett effektivt aptitdämpande medel.

Varför det hårdkokta ägget?

Det hårdkokta ägget är känt som ett livsmedel som underlättar mättnadseffekten (aptitdämpande effekt). Ett enda hårdkokt ägg kommer att stilla din hunger. Eftersom det hårdkokta ägget, förutom att vara mycket proteinrikt, har den speciella egenskapen att det är kvavt, sätter det sig bra i magen. Det är detta som gör denna mat till en utmärkt aptitdämpare. Det är också en lågkalorimat. Att äta ett hårdkokt ägg ger bara din kropp cirka 80 kilokalorier, vilket är väldigt lågt.

Lika bra att veta, det hårdkokta ägget kan lätt ersätta kött under din måltid. Det är också en stor källa till viktiga vitaminer och näringsämnen för din kropp. Det är tydligt att ägget är en utmärkt mat att inkludera i din viktminskningsdiet. Ditt aptitdämpande medel innehåller också aminosyror, vitamin A, D, E, B12. Den förser din kropp med zink, fosfor, järn, kalium och magnesium.

Med ett lågt energivärde är du säker på att förfina din figur. Du kan komplettera det bra med en liten sallad av råa morötter, eller efter din bekvämlighet, kokta morötter, allt kryddat med aromatiska örter för att förhöja smaken. Ät framför allt dina hårdkokta ägg utan majonnäs eller andra tillsatta produkter.

#8 Baljväxter

Förutom att vara behagliga för gommen är baljväxter (linser, bönor, etc.) bantande allierade. De är mycket rika på komplexa kolhydrater eller långsamma sockerarter och har fördelen av att ge en mättnadskänsla snabbt och varaktigt tack vare verkan av dessa långsamma sockerarter.

Ett sortiment av baljväxter

Fibrerna de innehåller ger dem också en aptitdämpande egenskap i sin roll som regulator av tarmpassage. De är fördelaktiga för tarmarna. Fibrerna, genom att suga upp vatten, ökar mättnadseffekten och tar en viktig plats i magen. Hunger är naturligt undertryckt.

Baljväxter ger huvudsakligen komplexa kolhydrater, den huvudsakliga energikällan för hjärnan och musklerna. Det är därför rätt att jag rekommenderar dem till dig vid varje måltid. Dessutom är kroppens assimilering av komplexa kolhydrater i pulser relativt långsam. Detta möjliggör en gradvis spridning av energi i kroppen. Baljväxter leder därför till en känsla av mättnad och ger dig resurser att motstå frestelsen att äta mellanmål och hålla på till nästa måltid.

#9 Koffein

En av föreningarna i din favorit naturliga bantningsallierade, Zotrim, är koffein. Det ökar din kropps vilometabolism. Det är en princip som tonar, ger energi, minskar trötthet och framför allt hämmar hungern och ditt sug efter mellanmål. Det är också en naturlig ingrediens som beaktas i sammansättningen av kosttillskott mot övervikt, fetma. Koffein är en mycket bra ingrediens för hälsan eftersom det skulle sänka frekvensen av diabetes hos patienter som lider av diabetes 2, de som lider av övervikt.

En kopp kaffe
Koffein (finns i kaffe, te och Guarana) hjälper också till att öka energiförbrukningen och lipidmetabolismen. Det är känt för att hjälpa till med viktminskning.

De aptitdämpande egenskaperna hos koffein är allmänt känt. Koffein orsakar energiförbrukning och ökar lipolysen. Detta ämne verkar på det centrala nervsystemet, det kardiovaskulära systemet och adipocyten. Koffein stimulerar en ökning av nervös aktivitet, det blockerar adenosinreceptorer i hjärnan. Konsekvensen är frisättningen av noradrenalin som beordrar adipocyter att frigöra sitt innehåll och därför ”bränna fett” för att ge energi.

Kaffekonsumtion främjar förbränningen av kroppsfett genom inverkan av koffein. Detta påskyndar smältningen av fettämnen, ökar den grundläggande metabolismen av celler och främjar därmed elimineringen av lagrat fett. Det stimulerar också frisättningen av katekolaminer, inklusive adrenalin som gör att kroppen kan bränna fett snabbare. Jag skulle dock råda dig att inte överskrida ett dagligt intag på 400 mg koffein.

#10 Mat rik på vitamin B3 och B6

Den huvudsakliga användningen av vitamin B3 eller niacin är att reglera kolesterol. Dess bidrag till kroppen är fördelaktigt eftersom det verkligen skulle bidra till att minska nivån av det onda kolesterolet (LDL-C och lipoproteiner) till förmån för det goda kolesterolet (HDL-C).

Vitamin B3 ger en mättnadskänsla. En annan intressant egenskap, om du vill kontrollera din vikt, är verkan av vitamin B3 på ökningen av leptinnivåerna. I själva verket är leptin mättnadshormonet par excellence. Det spelar rollen som regulator av fettreserver i kroppen. Ju högre leptinnivån är, desto större är dess aptitdämpande effekt. Det är här vi ser nyttan av vitamin B3 (niacin) i viktkontroll eller kontroll.

Vitamin B3 minskar också nivån av triglycerider, huvudbeståndsdelarna i fetter, som kan vara skadliga för hälsan när deras nivåer ökar i blodet. Sanna energikällor och transformatorer, vitaminerna B3 och B6 ger dig den energi som är nödvändig för din kropp i händelse av asteni efter din viktminskning.

Vitamin B6 och konjac

En mycket lite känd källa till vitamin B6 är konjac. Det är utan tvekan en av de mest effektiva naturliga aptitdämpande livsmedel. En mycket hög fiber- och vitamin B6-halt ger konjac enorma hälso- och bantningsfördelar. Han har bland annat:

 • svullnar i magen och ger en känsla av fullkomlighet;
 • har en aptitdämpande effekt och minskar aptiten;
 • reglerar det glykemiska indexet och absorptionen av sockerarter;
 • visar sig energigivande tack vare dess vitamin B6-innehåll;
 • reglerar kolesterolnivåerna.

Vitamin B6 deltar i mobiliseringen av flera matsmältnings- och metaboliserande enzymer, vilket bidrar till viktminskning.

konjacväxten
En vy av växten som kallas konjac

#11 Yerba mate bladextrakt

Mate kommer ursprungligen från Sydamerika och är en buske som är mycket uppskattad för sina många medicinska egenskaper. De ömtåligt torkade bladen av mate infunderas för att ge en dryck med enorma fördelar, särskilt för viktkontroll. Yerba Maté örtte har faktiskt en urindrivande och aptitdämpande effekt.

Mate-te innehåller föreningar som metylxantiner (koffein och teobromin). Detta te ökar ämnesomsättningen och ökar kaloriförbrukningen i vila tack vare dess termogena effekt. Detta ökar fettförbränningen i mage, lår, rumpa och leder till viktminskning.

Dessutom har ditt mate-te urindrivande egenskaper (bekämpar vattenretention). Yerba mate-bladextraktet är rikt på antioxidanter med en stimulerande effekt och förbättrar hjärtats och hjärnans hälsa förutom att det hjälper matsmältningen.

Para
Yerba Mate, en växt med aptitdämpande extrakt

De olika typerna av aptitdämpande livsmedel

Livsmedel kan delas in i flera kategorier: tillväxt, skydd och styrka livsmedel. Det finns olika kategorier: lipider, proteiner, kolhydrater. Inom dessa stora grupper finns undergrupper. Och när det kommer till aptitdämpande livsmedel kan jag nämna följande olika typer:

 • Proteiner (kött, ägg och fisk)
 • Stärkelse;
 • Mjölk och mejeriprodukter;

Animaliska proteiner: hur utgör de aptitdämpande medel?

Fisk och kött kräver relativt lång tuggning. Hjärnan hinner dock reagera bättre på signaler om mättnad. Ett högt proteininnehåll gör att slemhinnan i tolvfingertarmen utsöndrar pankreozymin eller kolecystokynin, ett mättande hormon. Protein stimulerar många andra mättnadsmekanismer som minskar eller dämpar hunger.

Är stärkelsehaltiga livsmedel verkligen aptitdämpande?

I motsats till vad många tror som rekommenderar att man undviker dem för att gå ner i vikt, är stärkelsehaltiga livsmedel aptitdämpande medel. De bibehåller mättnaden genom att ge kroppen stabil och varaktig energi. Men för att stärkelsehaltiga livsmedel ska ha en aptitdämpande effekt måste de konsumeras hela och oraffinerade. Stärkelsehaltiga livsmedel inkluderar bröd,

Mjölk och mejeriprodukter dämpar aptiten

Skum- eller lättmjölk, keso och naturell yoghurt har en tjock konsistens. När de väl har konsumerats framkallar de snabbt en känsla av mättnad. Men de är också rika på proteiner och bioaktiva komponenter vars energitillförsel framkallar en varaktig mättnadskänsla.

Bland de aptitdämpande livsmedel skulle det vara möjligt att göra kategoriseringar. Men för att hålla det enkelt föreslår jag en annan kategorisering av aptitdämpande livsmedel. Å ena sidan flytande aptitdämpande medel och å andra sidan mat för att dämpa hunger.

Flytande aptitdämpande medel

Enligt min ödmjuka åsikt hittar du bland de goda vätskorna för att avvärja hunger grönt te utan socker, koffein (i kaffe), örtteer gjorda på växtextrakt (Mate, Guarana Damiana) och rent vatten. I själva verket är det inte bara genom att äta som du kan stilla hungern.

Starka aptitdämpande medel

Du kan lagra ägg, stärkelse, baljväxter (kikärtor, bönor, bondbönor, små vikter, linser etc.).

Hur fungerar naturliga aptitdämpande medel?

Aptittdämpande medel är livsmedel vars verkan är att hämma din ibland överfulla aptit. Det förväntade resultatet är att tillåta din kropp att bränna fett, minska aptiten, minska kalorier för att gå ner i vikt. Genom att tappa kilon på detta sätt tenderar du mot din vackraste siluett.

mätt kvinna
Aptitdämpande medel är inte trolldrycker som vissa insiders ordinerar till dig för att övervinna envisa pounds. Det är viktigt att följa råd och råd från läkare och andra utövare.

Enligt en studie av Jenkins, D. (2000), finns det tre effektiva sätt att gå ner i vikt med bantning:

 • minska mängden mat som äts;
 • ha en kost med hög proteinhalt och låg i komplexa kolhydrater;
 • eller ät en kost med högt innehåll av komplexa kolhydrater och låg fetthalt.

Om de två första processerna ibland ger blandade resultat, har den sista metoden övertygande resultat. Utvidgningen av magsäckens väggar efter att ha ätit mat stimulerar frisättningen av flera hormoner som blockerar känslan av hunger. I matsmältningsprocessen skickar vissa receptorer en hämmande signal till den del av hjärnan som hanterar aptiten. Det är särskilt i tarmen som proteiner hjälper till att leverera ett ”aptitdämpande” budskap.

Dessa egenskaper är mer närvarande i vissa livsmedel än andra. Livsmedel med denna starka aptitdämpande potential är aptitdämpande medel. De fungerar som hinder för din önskan att mellanmål eller äta i flera timmar.

Dina frågor

Vilka livsmedel bränner magfett?

Det finns många livsmedel som bränner magfett. Dessa inkluderar bland annat: citron, äpple, aubergine, kanel, ananas, avokado, grönt te, kaffe, ingefära och papaya. Många av dem kan också hjälpa dig att slanka låren och rumpan.

Vilken är den bästa naturliga aptitdämparen?

Jag skulle citera Zotrim som den bästa aptitdämparen på grund av den synergistiska effekten som visas av dess aktiva ingredienser. Men det finns andra mycket bra naturliga aptitdämpande medel, såsom PhenQ i synnerhet. När det gäller naturliga livsmedel är de 11 som presenteras ovan utmärkta!

Finns det livsmedel som sväller upp magen?

Ja, råa grönsaker, råa grönsaker, fet och salt mat, mejeriprodukter, tuggummi och din läsk är alla livsmedel som får magen att svälla.

Är matens glykemiska index viktigt för att begränsa mättnadskänslan?

Ja, mycket viktigt. Livsmedel med lågt glykemiskt index (under 55) är att föredra eftersom de förlänger mättnadskänslan. Ju färre livsmedel med ett högt glykemiskt index du äter, desto bättre kommer du att få det.

Kan du äta aptitdämpande mat hela dagen? Även på kvällen?

Ja det är möjligt, även på natten. Ta inte risken att ”komma ikapp” allt du missat under dagen och få tillbaka vikten du gått ner. Som en näringsälskare skulle säga: ”Din mage har ännu inte smält middagen och ber redan om ett kex? Hjälp det att lugna ner sig genom att förbereda ett örtte. Du kommer inte bara att dra nytta av dess lugnande egenskaper för bättre sömn, utan det kan också lugna känslan av hunger och lusten att äta.

Är det bättre att äta flytande eller fasta ämnen för att dämpa hunger?

Aptitdämpande medel kan vara både fasta och flytande (ett glas vatten, din infusion av grönt te, etc.). Det är inte bara genom att äta som du kan stilla hungern!

Källor :

 • Andersen, T. och Fogh, J. (2001): ’Viktminskning och fördröjd magtömning efter ett sydamerikanskt örtpreparat hos överviktiga patienter’. Journal of Human Nutrition and Dietetics, Vol. 14, sid. 243-250.
 • Toxikologisk informationsbulletin. Lyse Lefebvre (2006): GIFTIGHET GÅR I VIKT? NATURLIGTVIS! Sommaren 2006, volym 22, nummer 1.
 • Cantor P, Lairon D. (2002). Nya fynd av grönt teextrakt AR25 (Exolise) och dess aktivitet för behandling av fetma. Fytomedicin. 9(1):3-8.
 • CLERE N. (2008). Alla har sin egen kost. Pharmaceutical News, 47 (474), s. 29-30.
 • CLERE N. (2013). Övervikt, fetma och apoteksrådgivning. Pharmaceutical News, 52 (527), s. 39-41.
 • Cronin JR. (2000). Grönt te-extrakt förstärker termogenesen: kommer det att ersätta ephedra? Altern Comp Ther; 6:296-300.
 • DEBUIGNE G, COUPLAN F. (2013). Den lilla Larousse av helande växter: 500 växter och deras botemedel. Larousse utg. Paris, 992 sid.
 • DERBRE S. (2010). Översikt över växtbaserade kosttillskott. Pharmaceutical News, 2010, 49 (96), s.20-31.
 • Dulloo AG, Duret C, Rohrer D, et al. (1999). Effekten av ett grönt teextrakt rikt på katekinpolyfenoler och koffein för att öka 24-timmars energiförbrukning och fettoxidation hos människor. Am J Clin Nutr;70:1040-5.
 • Jenkins, D. (2000). Diethype med hög proteinhalt: De är populära – men är de hälsosamma? Parkhurst Exchange, Nutrition and Diet Digest, augusti.
 • KAUPT E. (2014). Huvudkällor till koffein och nivåer i livsmedel. Nutrition Practices, 10(40), s.10-15.