Gå ner i vikt

Det finns många människor somönskar attgå ner några kilon. Oavsett om det är för att må bättre i sin kropp och i sitt sinne eller för att undvika sjukdomar. Det finns många metoder att använda för att gå ner i vikt effektivt, snabbt och hållbart. Du måste göra ditt val baserat på ditt hälsotillstånd och din situation (efter förlossningen, klimakteriet eller till och med efter medelåldern).

Vilka är de olika metoderna för att gå ner i vikt?

Gå ner i vikt och gå ner i vikt genom att fasta

Fasta är en av de mest kända metoderna för att gå ner i vikt effektivt och hälsosamt. Programmet består av att äta normalt under en del av dagen eller veckan och inte konsumera någonting (eller avsevärt minska ätandet) resten av tiden.

Fasta är en intressant metod för att gå ner i vikt

Mycket mer än en diet, det är snarare en livsstil som du kan följa på lång sikt. Dessutom ger det många fördelar för din kropp. Du är också mindre utsatt för brister och frustration då det inte finns några restriktioner under den normala utfodringen.

Du måste dock vara försiktig så att du inte överdriver och begränsar kaloririka livsmedel som läsk eller chips. Det bör också noteras att du måste hydrera ordentligt (1,5 till 2 L vatten, eller mer per dag) hela tiden. Det finns flera former av fasta:

  • Alternativ fasta: alternativa dagar med fasta och normal matkonsumtion;
  • Delvis fasta: beröva dig själv kaloririk mat som innehåller en stor mängd kolhydrater och fett under vissa dagar och ät normalt på andra;
  • Intermittent fasta: ät normalt under aktiva perioder på dagen (4, 6 eller 8 timmar) och ät ingen mat på 20, 18 eller 16 timmar;
  • OMD (One Meal a Day): ät bara en måltid om dagen. Du kan träna på den här metoden varje dag om du tål det eller växelvis.

Läs min artikel «Gå ner i vikt och gå ner i vikt genom att fasta”.

Gå ner i vikt och gå ner i vikt utan att träna

Det är inte alltid nödvändigt att träna för att gå ner i vikt. Det rekommenderas till och med att avstå från intensiva fysiska aktiviteter om du riskerar att inte kunna fortsätta programmet på lång sikt.

I det här fallet rekommenderas det att balansera om din kost och minska ditt dagliga kaloriintag för att gå ner i vikt effektivt.

Din dagliga kost bör huvudsakligen bestå av proteiner som magert kött eller ägg (cirka 50 %), cirka 35 % hälsosamma fetter och så lite kolhydrater som möjligt. Du kan lägga till ångade grönsaker tills de är fulla. Det är alltid viktigt att dricka tillräckligt med vatten.

Läs min artikel «Gå ner i vikt och gå ner i vikt sport”.

Gå ner i vikt och gå ner i vikt snabbt

Det rekommenderas generellt inte att försöka gå ner i vikt snabbt, särskilt om de extra kilona överstiger tio.

Metoder för att uppnå detta inkluderar allvarliga dietrestriktioner och kaloriunderskott och/eller ansträngande fysiska aktiviteter. De kan leda till trötthet och allvarliga brister och kan i allmänhet inte fortsätta i mer än tio dagar.

Detta är till exempel fallet med dieter med lågt kaloriinnehåll och högt proteininnehåll som blir farligt efter 4 dagar. Sport rekommenderas inte för detta specifika fall.

Läs min artikel «Gå ner i vikt och gå ner i vikt snabbt”.

Att gå ner i vikt snabbt är möjligt, men under förhållanden

Gå ner i vikt med kosttillskott

Kosttillskott kan också hjälpa dig att gå ner i vikt effektivt och snabbt. Du måste dock vara noga med att välja de som är sammansatta av naturliga ämnen för att inte skada din hälsa.

han är ocksåviktigt att frågaråd från din läkare innan någon behandling påbörjas. Aptitdämpande medel hjälper dig att äta mindre under måltiderna och undvika små cravings mitt på dagen.

Fettförbrännare, å andra sidan, påskyndar processen att eliminera fettmassor, som deras namn antyder.

När ska man försöka gå ner i vikt och gå ner i vikt?

Gå ner i vikt och gå ner i vikt efter förlossningen

Det är normalt att gå upp i vikt under graviditeten. Men vissa kvinnor kan inte längre tappa dem efter förlossningen. Om detta är ditt fall är det viktigt att du tar dig tid att vila.

Börja med lätta fysiska aktiviteter som att gå. Att springa ärenden, ta hand om din bebis eller ta en promenad är mer än tillräckligt.

Senare kan du intensifiera övningarna med cykling, yoga eller simning. Drastiska dieter och restriktioner rekommenderas inte, särskilt om du ammar. Välj istället en hälsosam ombalansering.

Läs mina artiklar «Gå ner i vikt och gå ner i vikt när du är gravid”och”Gå ner i vikt och gå ner i vikt efter graviditeten”.

Gå ner i vikt och gå ner i vikt efter 40

Det är fullt möjligt att gå ner i vikt även efter fyrtioårsåldern. Proffs avråder dock från dieter som riskerar att orsaka jojoeffekten.

Istället rekommenderar de att minska kaloriintaget till 1 700 kcal per dag istället för 2 000 och gynna protein och grönsaker i din kost.

Du bör också undvika små godsaker som choklad, kakor eller chips mitt på dagen så mycket som möjligt. Slutligen, utöva sport regelbundet, särskilt promenader, simning eller gymnastik.

Läs min artikel «Gå ner i vikt och gå ner i vikt efter 40, efter 50”.

Gå ner i vikt och gå ner i vikt efter 50

Det är fortfarande möjligt att gå ner i vikt efter femtio års ålder, men du måste klara dig utan dieter, vilket kan orsaka allvarliga brister, undernäring, minnesförlust och till och med depression. Fasta rekommenderas inte heller. Du bör äta minst 3 måltider varje dag, men föredrar hälsosam mat.

Din kost bör huvudsakligen innehålla protein och fibrer. Du bör också ta kolhydrater och mejeriprodukter i mindre mängder, om det inte är medicinskt begränsat. Slutligen är det viktigt att träna fysisk aktivitet anpassad till din ålder som promenader, yoga eller till och med vattengympa.

Reglerna ändras när det gäller att gå ner i vikt vid 50 eller efter klimakteriet

Gå ner i vikt och gå ner i vikt under klimakteriet

Klimakteriet åtföljs i allmänhet av viktökning på grund av hormonella störningar. Det är dock möjligt att åtgärda detta genom att anta en hälsosam och balanserad livsstil. Kostrestriktioner är inte nödvändiga.

Du kan äta allt, men med måtta. Begränsa till exempel dina desserter eller små godsaker mitt på dagen till en eller två per vecka och minska portionerna av dina måltider. Det rekommenderas också att utöva regelbundna fysiska aktiviteter som passar din ålder, till exempel promenader.

Läs min artikel «Gå ner i vikt och gå ner i vikt efter klimakteriet”.

Kort sagt, det finns tusen och ett sätt att gå ner i vikt. Gör ditt val baserat på ditt tillstånd och dina medel. Vi råder dig dock att konsultera en läkare innan du startar ett program för att ta reda på om det är lämpligt för ditt hälsotillstånd.

14 conseils pour maigrir

Gå ner i vikt snabbt: 14 tips att följa för att gå ner i vikt effektivt

Att gå ner i vikt är på riktigt hinderbana. Du har säkert redan hört talas om programmen bantning inklusive regelbundna fysiska aktiviteter, en hälsosam kost eller tar fortfarande specifika mediciner… Faktum är att genom att integrera goda vanor i ditt dagliga liv kan du bli smalare på lång sikt. Tänk på att att tappa kilon […]

Gå ner i vikt snabbt: 14 tips att följa för att gå ner i vikt effektivt Läs mer »

Des somatypes inégaux face à la perte de poids

Motståndsfaktorer mot viktminskning

Stöd inom ramen för en viktminskning måste anpassas från fall till fall. Tillvägagångssättet måste vara holistiskt. Var och en är unik. Akta dig för strikta dieter för viktminskning. Upprepade strikta dieter kan leda till hypotyreos och den berömda yoyo-effekten, energiminskning, gastrointestinala symtom, mikronäringsbrister (inducerade eller förvärrade), metabol acidos, ätstörningar, etc. Varför jojoeffekten? Strikta dieter stör

Motståndsfaktorer mot viktminskning Läs mer »

craquage alimentaire

Gå ner i vikt genom att lära dig att lyssna på dina matupplevelser

För att korrekt anpassa ditt näringsintag efter dina behov är det viktigt att veta hur du lyssnar på dina matupplevelser, som är de signaler som din kropp skickar till dig (hunger, lust, mättnad, mättnad), för att bättre tillgodose dess behov, både fysiologiskt och psykologiskt. Restriktionerna, begränsningarna för din livs- och arbetsmiljö, din historia, dina känslor,

Gå ner i vikt genom att lära dig att lyssna på dina matupplevelser Läs mer »

augmenter son activité physique

10 saker att göra för att förbättra din hälsa och gå ner i vikt

#1 Gör gott om plats för frukt och grönsaker Frukt och grönsaker är grunden för en hälsosam, balanserad och näringsrik kost. De är rika på fibrer, vitaminer och mineraler. De är också en gruva av skyddande antioxidanter som vakar över din ungdomshuvudstad. Tack vare frukt och grönsaker kommer du att kunna sätta färg på dina

10 saker att göra för att förbättra din hälsa och gå ner i vikt Läs mer »

être dans un état de relaxation

Hur kan hypnos hjälpa dig att gå ner i vikt?

Vi vet om glasögon och medicinsk hypnos som utövas av fler och fler läkare, narkosläkare, sjuksköterskor, dietister, etc. Varför hypnos? Hypnos är ett modifierat medvetandetillstånd på gränsen mellan vakenhet och sömn, det liknar ett tillstånd av djup avslappning. Tillåta dig att vara mer mottaglig, komma åt ditt omedvetna och därmed kunna kommunicera med det för

Hur kan hypnos hjälpa dig att gå ner i vikt? Läs mer »

perdre du poids après grossesse

Gå ner i vikt och gå ner i vikt efter graviditeten

Det är helt normalt att gå upp tio kilo eller mer under graviditeten. Man tappar dem vanligtvis lite i taget efter förlossningen. Men vissa människor är fortfarande överviktiga några månader senare. Så, hur kommer du tillbaka på rätt spår? Här är några tips i detta avseende. Ta dig tid att vila Graviditet och förlossning är

Gå ner i vikt och gå ner i vikt efter graviditeten Läs mer »