Gå ner i vikt och gå ner i vikt snabbt

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Har du överflödiga kilon som du snabbt vill bli av med? Detta är fullt möjligt. Det finns många metoder och knep för att nå dina mål. För överviktiga män och kvinnor som vill ha en modellkropp, ta reda på den här artikeln.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

De olika dieterna för att gå ner i vikt mycket snabbt

Det finns olika populära dieter som bevisligen hjälper dig gå ner i vikt snabbt. Det betyder inte att du kommer att göra det gå ner 20 kg på några veckor ! Men gå ner 5 kg snabbt är fullt möjligt. De är oftast baserade på en specifik diet för att bränna fett så snabbt som möjligt.

gå ner i vikt snabbt
Dieter för att gå ner i vikt snabbt inför nya kostregler

”Soppdieten” för en mage platt

Soppdieten består av att man enbart äter grönsaker under en viss tid i form av soppa. Mycket effektivt för att gå ner i vikt mycket snabbt, det låter dig också utföra en depurativ behandling.

Kål, tomater, morötter, purjolök… alla grönsaker är goda att ätas i läcker soppa. Detta kosten är både hypokalorisk och hypoglykemisk och har en diuretikum.

Den enda märkbara nackdelen på denna diet är det den allvarliga bristen på proteinintag, som riskerar orsaka muskelförtvining med fettmassa.

Fiberdieten för män och kvinnor som vill gå ner i vikt

Det är en dietbaserad fiberrik mat. Dessa är utmärkta för kroppen och gör att du snabbt kan gå ner i vikt. Denna diet kan ge upp till 50 g fiber till kroppen på en dag, en mängd över genomsnittet rekommenderas dagligen som är 35 g.

Livsmedel med mycket fiber inkluderar i kosten är grönsaker, frukt, fullkorn samt baljväxter. De är låga kalorier och ger mycket snabbt känna sig mätt.

Nackdelen med denna diet, det är att den här typen av dieter tröttnar väldigt snabbt och att vi tenderar att göra det ge upp för snabbt.

Dukan-dieten, en utmärkt bantningsallierad

Dukan-dieten består av äta mat som är rik på protein och mycket låg i materia fet. För detta, kött, ägg, fågel, skaldjur, fisk och mejeriprodukter rekommenderas. Konsumtionen havre regelbundet ska också ingå i kosten.

Efter ett tag, du kan integrera gröna grönsaker som är låga i kolhydrater, men livsmedel som spannmål, stärkelsehaltiga livsmedel och till och med frukt är förbjudna under dieten. Rapsolja eller olivolja är tillåtna att laga mat.

Faktum att äta proteinrik mat ger en längre mättnadskänsla och undvika mellanmål. Eftersom kosten är låg på kolhydrater drar kroppen på kroppsfett för att hitta de nödvändiga resurserna och du förlorar vikt snabbt.

Dukan-dieten är stark förbjuda personer med hjärta, njure och diabetes. Det orsakar också vissa obehag som förstoppning, trötthet samt dålig andedräkt.

Atkins-dieten, en tidlös klassiker

Diet är ett läge diet etablerad av en amerikansk doktor, Robert Coleman Atkins i 1970. Den består i att ta bort all mat rik på kolhydrater från mat, särskilt stärkelse, bröd, bakverk och bakverk, men även vissa frukter och grönsaker.

gå ner i vikt snabbt
Atkins-dieten gynnar proteiner för att snabbt gå ner i vikt

Å andra sidan favoriserar han livsmedel som innehåller mycket protein och fett som kött, fisk, ägg och mejeriprodukter, såväl som de som är rika på växtlipider och gröna grönsaker. Kosten kan varieras genom att tillsätta torkad frukt eller baljväxter.

Enligt denna specialist, den Fett kan konsumeras så länge kolhydratintaget är begränsat. I själva verket främjar de senare produktionen av insulin som ansvarar för fettlagring. Utan dem är det inte assimilerat av kroppen och kan konsumeras efter behag.

Dessutom faktumet att inte konsumera att mat rik på protein och fett gör att du snabbt går ner i vikt aptit och konsumerar mycket mindre samtidigt som du känner en känsla av mättnad.

Thonon-dieten, trenden för tillfället

Thonon-dieten är känd för att mycket snabbt tappa överflödiga kilon på magen och över hela kroppen. Han skulle till och med kunna göra dig gå ner upp till 10 kg på två veckor.

Hemligheten med denna metod allt populärare är att den är baserad på en mycket lågenergidiet. kalorier och mycket proteinrik och som helt utesluter socker och salt.

Kött, skaldjur och mejeriprodukter efter önskemål måste dock allt tillagas med så lite fett som möjligt, vilket ger dig nästan intetsägande mat.

Nackdelen med denna diet, är de biverkningar du upplever under behandlingen: obehag, huvudvärk och andra besvär förväntas på grund av överanvändning av proteiner.

Några praktiska tips för att gå ner i vikt snabbt

Det är inte alltid obligatoriskt att följa en drakonisk diet för att snabbt få resultat angående din önskan att gå ner i vikt. Här är några tips som är intressant att nå dina mål.

Ändra ditt sätt att äta

Den första vanan att ändra att effektivt gå ner i vikt är att se hur du äter annat. Till exempel bör du äta långsamt utan att rusa. DE hjärnan tar ungefär tjugo minuter att inse att kroppen är det full.

Lägg också en mängd mindre mat på tallriken. Faktiskt, oavsett vad kvantitet du lägger i den, kommer du att ha en omedveten skyldighet att avsluta din tallrik. Genom att bara lägga några få ransoner kan du lägga till fler, men summan blir mindre än en stor mängd på en gång.

Detta tips gör att du kan förlora vikt långsammare, men är mer effektiv för att gradera linjen på långsiktigt.

Förbjud aldrig dig själv från mat

Den verkliga oron när du vill gå ner i vikt betyder det att du förbjuder dig själv från en otalig lista av mat. Detta kan vara genomförbart på kort sikt, men omöjligt på lång sikt. lång. Och faran är när du låter din kropp smaka återigen till dessa läckerheter, kanske du inte kan sluta och att missbruka det.

gå ner i vikt snabbt
Din kost bör vara diversifierad

Det som är viktigt är att inte Beröva dig inte någon mat bara för att den får dig att gå upp i vikt. DU du behöver bara mäta deras förbrukning.

Till exempel godis och Mat från snabbmatsrestauranger bör begränsas till ungefär en gång i månaden. Det Detsamma gäller bakverk och bakverk.

Vet hur man väljer de livsmedel att gynna

Som ett direkt resultat av tidigare råd, du måste därför gynna konsumtionen av vissa livsmedel jämfört med andra, särskilt de som har lågt kaloriintag och högt i näringsämnen.

Grönsaker och frukter är den första på listan att lägga på tallriken dagligen. Dom är rik på fibrer, vitaminer och mineraler. Det är tillrådligt att konsumera så råa som möjligt så att de behåller sina dygder eller kokta ånga för att inte suga upp något fett.

Prioritera sedan andra livsmedel som baljväxter, magert kött eller fisk. Du kan konsumera flera gånger i veckan för att balansera ditt intag protein.

Ät vid rätt tidpunkt

Det vanliga misstaget människor gör modern, är att äta vid olika tidpunkter och när som helst i en dag. Ibland sker lunchen en timme tidigare än vanligt eller en timme senare beroende på schemat.

Det händer också att vi snacks för mycket, eftersom måltiden kommer att försenas av ett möte eller trafik. Som ett resultat blir kroppen helt störd och orsakar ett intag av betydande vikt.

Det är viktigt att reglera tiden du äter. Ta till exempel för vana att ta frukost kl. 06.00, lunch kl. 12.00 och middag kl. 20.00, med mellanmål kl 10 och 17. När denna trend respekteras, du blir knappt hungrig under tiden och kommer inte att äta.

Gör regelbundna fysiska aktiviteter

Fysiska aktiviteter är utmärkt för hälsan och även för effektiv viktminskning. Att ändra sina matvanor är ibland inte tillräckligt, men lite sport är nödvändigt för att öka din önskan att gå ner i vikt.

Det är faktiskt tack vare aktiviteterna fysisk aktivitet när du konsumerar fler kalorier. Träna på att gå, jogga, cykla eller simma regelbundet för att svettas och bränna dig fettet. Lite muskelförstärkning hjälper dig också att tona upp din mage, lår eller rumpa och stärk dina muskler.

Alla möjligheter att flytta din kroppen är bra att greppa: gå om arbetsplatsen inte är långt ifrån hemma, klättra upp för trappan för att komma till kontoret istället för att ta hissar, gå till jobbet med cykel…

gå ner i vikt snabbt
Att göra fysiska övningar är viktigt för att gå ner i vikt snabbt

Sov ordentligt

Se till att respektera timmarna för sova. Faktum är att de som sover ordentligt cirka 8 timmar i snitt per dag tenderar att gå ner i vikt mer effektivt och balansera mer lätt sitt BMI jämfört med de som har sömnbrist.

Detta beror på en obalans hormonell som skapas när sömnbristen blir återkommande. Dessutom, du blir mer utsatt för stress och ångest, vilket bidrar till dig gå upp i vikt.

Så, försumma inte din sova för din kropps bästa och för att gå ner i vikt så snabbt som möjligt möjlig.

Konsumera fettförbränningsprodukter kraftfull

Det finns många kraftfulla fettförbränningsprodukter på marknaden. Du kan hitta t.ex. PhenQ, en utmärkt produkt som fungerar som både aptitdämpande och fettförbrännare att köpa på apotek, paraapotek eller på specialiserade försäljningssajter online.

Du kan också koka ihop drinkrecept effektiva fettförbrännare som finns i dussintals på internet och som är lätta att göra. Förutom att hjälpa dig gå ner i övervikt mycket snabbt, har de också vissa renande egenskaper på kroppen.

Men se till att fråga din läkares åsikt om dessa mirakelfettförbrännarprodukter tidigare konsumera dem för att se om de har några negativa effekter på din kropp.

Farorna med att gå ner i vikt för snabbt

Den verkliga risken när du Vill du gå ner i vikt för snabbt riskerar du också att gå ner i vikt. återfå mycket snabbt. Detta är ”yoyo”-effekten.

Med andra ord, i det ögonblick då du slutar med din diet eller när du slutar använda ditt nya läge av livet börjar du automatiskt gå upp i vikt igen. Din figur raffinerad vunnit på några veckor kommer mycket snabbt att försvinna.

Det är särskilt på nivå med drakoniska regimer att detta fenomen är mest observerat. Du berövar dig själv av tusen och en mat för att maximera viktminskning, och dessa bli mer och mer önskvärd.

Till exempel, du älskar pizzor och du bestämmer dig för att beröva dig själv dem. Så fort du ser det känner du en galen önskan att äta det till en sådan grad att när du slutar din kost riskerar du att komma ikapp genom att konsumera dubbelt så många pizzor, vilket är dödligt för din viktminskning.

En annan fara kopplad till viktminskning snabbt genom att följa strikta dieter kommer från det faktum att kroppen lider mycket av bristen på balans i kosten. Antingen är kosten hyper protein, eller så saknas det skandalöst i lipider och kolhydrater. Kroppen därför ständigt attackerad, vilket ibland leder till olika sjukdomar.

Slutsats

Sammanfattningsvis är det fullt möjligt att gå ner i vikt snabbt, men det är viktigt att vaka över kroppens hälsa och att ta hänsyn till de risker som detta kan innebära för kroppen. Oavsett om du är en man som vill gå ner i vikt eller en kvinna som vill platta till magen kan du snabbt få resultat. När du har vägt för- och nackdelar, starta ditt viktminskningsprogram och håll dig motiverad för att se igenom det till slutet.