Gå ner i vikt och gå ner i vikt efter 40, efter 50

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

För att hitta linjen efter 40 år eller efter 50 år är det nödvändigt att ge uppmärksamhet åt din kropp. En hälsosam kost och en bra dos fysisk aktivitet är avgörande för att gå ner i vikt när du är över trettiotalet. Du måste dock följa vissa regler, ålder spelar inte till din fördel med de hormonella förändringar som följer med den.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Varför är det svårare att gå ner i vikt efter 40 och efter 50?

Massiv produktion av östrogen och testosteron

Vid 40 och ännu mer vid 50 är det lättare att få kroppsfett på grund av förändringar i hormonproduktionen i kroppen. Den massiva frisättningen av östrogen gör skinkorna och låren tjockare, och den höga utsöndringen av testosteron orsakar mage.

gå ner i vikt efter 40 50 år
Hormonproduktionen ökar vid 40-50 års ålder

Vissa människor slutar till och med med fett i armar, axlar och bröst. Dessutom är det lite svårt att bli av med fett som lagrats i vävnaderna från fyrtioårsåldern och speciellt om det genetiska arvet inte underlättar uppgiften.

En förlust av massa muskulös

parallellt med ökningen av fettmassan elimineras muskelmassa snabbt. Detta är en förlust på 1 till 2% varje år, om kroppen tappade en del endast 5 % på tio år under tjugo- och trettiotalet.

Detta fenomenet påverkar den grundläggande ämnesomsättningen och det blir svårare att bränna sig kalorier även när du försöker göra intensiva aktiviteter. Det är därför nödvändigt att regelbundet följa utvecklingen av din vikt från 40 år. Undvik att nå en midjemått på 88 cm. Om du redan märker det du har kurvor på vissa ställen i din kropp, det måste du sträva efter att följa en diet och röra på sig mer för att gå ner i vikt vikt.

Vilken sorts diet mat behöver personer över 40 år?

färre kalorier och mer protein

De yngsta behöver 2000 kcal energi för att få fart på ämnesomsättningen. Från 40 års ålder bör du inte ta mer än 1700 kcal från mat, eftersom kroppen lätt sparar en stor mängd kalorier.

Med dessa minskade energibehov tröttnar kroppen lätt. För att råda bot på detta finns inget mer effektivt än att öka proteinintaget. Med livsmedel som fisk och magert kött undviker du muskelförtvining. Proteiner säkerställer också cellförnyelse och fasta vävnader.

Frukt, grönsaker och stärkelserika livsmedel

DE frukt och grönsaker hjälper till att hålla sig i form sedan tonåren, men det krävs mer från 40 års ålder. Din kropp behöver deras fibrer, deras intag av vatten och mineraler och alla deras näringsämnen. Utöver de införs i dagens 3 måltider, ta även mellanmål baserat på frukt och grönsaker för att gå ner i vikt.

När det gäller stärkelsehaltiga livsmedel skulle det vara bättre att konsumera dem på morgonen när du vaknar där kroppen kommer att tillgodogöra sig bättre efter den långa matsmältningen under natten. På så sätt säkerställer stärkelsehaltiga livsmedel dina energireserver för dagen. Du kan fortfarande ta det vid middagstid för att stärka din ämnesomsättning. Å andra sidan riskerar stärkelsehaltiga livsmedel att störa din sömn om du äter dem innan du går och lägger dig.

Ät mindre fett mindre salt och mindre sött

Om du vill gå ner i vikt efter 40, efter 50, måste du först balansera om din fettkonsumtion. Fet kött och kallskuret ska förbjudas och konsumera mejeriprodukter i små mängder, inklusive ost, smör, färsk grädde…

gå ner i vikt efter 40 50
En balanserad kost är avgörande för att gå ner i vikt efter 40 – 50 år

Ta naturlig yoghurt för att begränsa både fett och socker. För godis och bakverk, det vore bättre om du kan beröva dig själv dem fullkomligt. Ta å andra sidan inte för vana att äta bluffgodis och ersätta kakor. Deras kaloriintag är ännu högre än det av riktig konfekt.

Undvika även överskott av salt i maten. Till skillnad från socker gör inte salt det inte växa. Å andra sidan kommer din aptit att tiodubblas om du är van äta mat som är för salt. Vad gör dig tjock efter en kort period om du redan har passerat 40-årsgränsen.

Varför måste försöker gå ner i vikt gradvis?

Om du vill gå ner i vikt efter 40, efter 50, måste du gå lite i taget. Din rytm skiljer sig mycket från den hos en ung person som försöker gå ner i vikt av två huvudsakliga skäl.

För det första är din kropp mer mottaglig för trötthet och brister, det skulle vara orättvist att utsätta den för en accelererad bantningsdiet. Sedan, om du försöker eliminera dina extra kilon i hög hastighet, kommer du säkert att sluta med rynkor, vilket skulle vara ännu mer irriterande.

För gå ner i vikt gradvis, hoppa inte över måltider eller minska mängden mat på tallriken. Undvik att hamna i bristproblem vilket kan få dig att gå ner i vikt för ett ögonblick för att fördubbla din vikt efter diet. Det viktigaste är att gå i jämn takt mot en hälsosam livsstil som matchar dina mål.

Hur man idrottar vid 40, vid 50?

Betydelsen av fysisk aktivitet från 40 års ålder

där största vikten av fysisk aktivitet från 40 års ålder är dess roll i att bromsa förlusten av muskelmassa. Det hjälper dig att behålla linjen, men också för att undvika ben- och ledproblem, vilket är vanliga, särskilt över 50 år.

Om du är mindre intresserad av sportaktiviteter, det finns flera sätt att flytta din kropp då och då. Istället för att hålla sig fast vid din fåtölj för att läsa tidningen eller titta på tv på helgen, planera istället en avkopplande familjeutflykt.

DU Du kan också göra lite trädgårdsarbete. Kratta, vattna, byta platsen för blomkrukor gör att du bränner kalorier och stärker dina muskler muskler utan att känna att du anstränger dig mycket. Din små dagliga aktiviteter kommer att få dig att må bra med dig själv och hjälper dig att gå ner i vikt samtidigt som du är frisk.

Sport som är kompatibel med personer i fyrtioårsåldern

Att gå ner i vikt från 40 års ålder är sport mycket effektivt. Välj en disciplin som du gillar. Du kan försiktigt återgå till en sportaktivitet som du utövade i din ungdom.

gå ner i vikt efter 40 50 år
Du kan utöva en sport du tycker om när du är 40 – 50 år

Om du vet inte vilken sport som kan passa dig bäst, det kan du prova på att gå, cykla och gymnastik. Varje dag behöver du en en halvtimmes idrottsaktivitet för att framgångsrikt gå ner i vikt.

Din ålder låter dig också simma 30 minuter per dag, vilket kommer definitivt att hjälpa dig gå ner i vikt. Om du har mindre tid, jogga 15 minuter kan göra susen.

Sporterna kompatibel med över 50-talet

DE förmågan att spela sport beror på varje person, men generellt sett fysisk styrka avtar lite från 50 års ålder. För att få resultat tillfredsställande utan att anstränga dig för mycket, välj en ganska lugnande aktivitet som att gå eller vandra.

han handlar inte om att överträffa sig själv, det viktiga är att reglera sin tempo och njut av det du gör. Se upp din takt hjärtfrekvens under dina sportaktiviteter för att kontrollera dina ansträngningar.

Om simning frestar dig, det skulle vara mer fördelaktigt för din hälsa. Denna sport förhindrar dig särskilt från ryggsmärtor. Det är dock nödvändigt att undvika stanna i vattnet i mer än 30 minuter för att begränsa belastningen.

Hjälper massage gå ner i vikt efter 40, efter 50?

För hitta din siluett innan eller håll dina muskler fasta efter 40 år, unna dig själv massage då och då. Denna teknik passar både män och kvinnor. Det här är ett bantningstips det aktiverar mikrocirkulationen och verkar direkt på den del av kroppen att avfetta.

DU kan gå ner i vikt i låren med hjälp av knådningsmassagen som kommer att befria dig från dina gropar. Du har också möjlighet att eliminera magcelluliter samt kärlekshandtag med detta bantningsmetod. Meddelandets åtgärd måste slutföras med användningen bantningsprodukter för att vara effektiva. Satsa på krämer naturliga komponenter utan biverkningar som är mer betryggande.

Hur man hittar platt mage vid 40, vid 50 och över?

där det finns ingen magi att hitta en platt mage från 40 års ålder, det är den dagliga ansträngningar som räknas. Se först till din balans vatten genom att dricka upp till 2 liter vatten om dagen och äta frukt och grönsaker som innehåller en stor mängd vatten.

Fylla också din tallrik med antistressmat, eftersom bukfetma kommer från i huvudsak ett tillstånd av repetitiv ångest. Bland dessa livsmedel har du banan, lätt att hitta och bromsar den överdrivna produktionen av hormonet av påfrestning. Du har också vetegroddar att fylla på med vitamin B6 vid avkopplande dygd. Sardiner och deras omega-3s reglerar också ditt temperament.

Hur man går ner i vikt använder kosttillskott?

fettförbrännare

Varför ta det?

Män tenderar att få mage efter 40, särskilt om de är före detta idrottare. För kvinnor blir höfterna, rumpan, låren och såklart magen fetare lite i taget med åren.

gå ner i vikt efter 40 50 år
Att ta kosttillskott kan hjälpa till med viktminskning vid 40 – 50 år

Men problemet med övervikt i den här åldern berör båda könen. Så om du är äldre, oavsett kön, är det säkrare att gå ner i vikt med en fettförbrännare.

DE bästa fettförbrännare bör innehålla rent naturliga ingredienser som har utvunnits från växter med bantande egenskaper. De är tänkta att öka kollagen och eliminera celluliter utan att orsaka några irriterande effekter. Från 40 års ålder håller kroppen lätt kvar fett och har svårt att bli av med det. Fettförbrännaren ingriper för att hjälpa din kropp att hantera detta problem.

Några välkända fettförbrännare

Detta bantningsläkemedel är aktivt från första dosen. Det finns fettförbrännare för kvinnor som Anaca 3 och fettförbrännare för män, varav den mest kända är PhenQ. Det är en bantningskapsel med en kraftfull aktiv ingrediens: Capsimax-pulver, känt för att vara den bästa naturliga fettförbrännaren.

Min åsikt om PhenQ är positiv till dess effektivitet. Dess verkan är väl lämpad för bantningsdieten för personer över 40. Det är också trevligt att ha möjligheten att välja mellan flera varianter av PhenQ. Denna fettförbrännare hävdar sig framför allt genom sin bantningsverkan som når alla kroppens feta hörn.

Gå ner i vikt med aptitdämpande

Aptitdämpande medel är också intressanta för att gå ner i vikt även om de inte är det obligatoriskt i bantningsdieten för över 40-talet. För att uttrycka det enkelt, du kan välja aptitdämpande frukter, inklusive äpple, banan, aprikoser och fikon torr.

Du har också möjlighet att lösa ditt överviktsproblem genom att välja bland effektiva aptitdämpande medel ört. De ger dig resultat mellan 8 och 12 veckors kontinuerligt intag. Du behöver inte svälta dig själv när du vill gå ner i vikt med denna typ av aptitdämpande medel. Njut bara av fördelarna med produkten. Du behöver bara välja bland de bästa aptitdämparna, de med färre biverkningar.

Slutsats

Efter 40 år gammal är det värdelöst att vilja gå ner i vikt snabbt. Vi måste adoptera en hälsosam livsstil som motsvarar de olika förändringarna i kroppen och återfå siluetten lite i taget. När du har hittat rätt rytm både när det gäller mat och fysisk träning, du måste veta hur man följer det på lång sikt. Det kan också vara användbart att optimera dina ansträngningar med ett kosttillskott med naturliga ingredienser.