Gå ner i vikt och gå ner i vikt under klimakteriet

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Att gå upp i vikt under klimakteriet är en begränsning som många kvinnor beklagar. Dessutom är det en riktig utmaning att bli av med de kilon som gått upp efter några decennier. Vad ska du göra för att skulptera din siluett under denna känsliga period?

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Det är ingen fråga om att utsätta din kropp genom en hård och monoton kost. Allt du behöver är en hälsosam kost, en hälsosam livsstil och en dos kosttillskott. Anpassa dig till en livstakt som är förenlig med ditt tillstånd. Med tillägg av hög moral kommer du att gå ner i vikt och gå ner i vikt under klimakteriet.

Gå ner i vikt med lågkaloridiet

Begränsa fetter och bakverk

Minska Kaloriintag är det bästa sättet att gå ner i vikt under klimakteriet. Det handlar om att äta till fullo, men att vara uppmärksam på kvaliteten på maten sminka din tallrik. Konsumera mindre fett genom att undvika crème fraîche, smör och oljor. De sällsynta gånger du tog det, välj istället oljor utvunna från grönsaksfrön inklusive raps, oliv, etc.

gå ner i vikt under klimakteriet
En rimlig kost är avgörande för att gå ner i vikt under klimakteriet

DE livsmedel med högt kaloriintag bör absolut förbjudas från din mat. Glöm kakor och tårtor, kallskuret, getost, ko eller får… Dieten som hjälper dig att gå ner i vikt vid klimakteriet kommer huvudsakligen att bestå av spannmål, torkade bönor, linser och bönor.

Konsumera gröna grönsaker och magert kött

Grönsakerna, speciellt de med mörkgrön färg, samt magert kött som t.ex Fisk och fågel har väldigt få kalorier. Dessa livsmedel ger plus, fibrer, vitaminer och kalcium, och även kvalitetsproteiner.

Detta som hjälper dig att äta tillräckligt utan risk att gå upp i vikt. De du hjälper också till att bromsa åldrandet av dina celler och organ klimakteriet. Det skulle vara mer intressant att konsumera dem under måltiderna huvudpunkterna på dagen för att undvika att känna sig hungrig.

DU Du kan också ta ett mellanmål per dag om du känner för det. Å andra sidan mellanmål, särskilt på morgonen, kommer säkerligen att förhindra dig från att gå ner i vikt och kommer att göra dig tyngre från dag till dag. dag.

Välj en kost rik på protein och kalcium

Gå ner i vikt utan risk med magra proteiner och vegetabiliska proteiner

DE kvalitetsproteiner, det vill säga magra proteiner, finns i stora mängder kvantitet i vit fisk, magert kött och ägg. Dessa livsmedel hjälper dig därför att öka ditt proteinintag för att undvika trötthet och brist under klimakteriet.

DE Växtproteiner är också fördelaktiga för att stärka massan muskler och bibehålla vitalitet inför störningar orsakade av förändringar hormonell. Linser, kikärter, gröna bönor, bondbönor, Soja är bland de livsmedel som innehåller mest.

Fylla på kalcium

Du måste fylla på med kalcium för att ta dig igenom klimakteriet med stor styrka och hopp om att gå ner i vikt. Detta mineral förhindrar dig från benskörhet som ofta uppstår under denna period.

DU Du kommer därför att vara skyddad från benskörhet, frakturer och ledbesvär. Kalcium är också ett naturligt aptitdämpande medel som hjälper dig att begränsa dig till 3 huvudmåltider. För att öka ditt kalciumintag, konsumera fettfria mejeriprodukter som sockerfri yoghurt, keso, mässorna…

DE kalcium finns också i överflöd i kalciumvatten, konserverade sardiner och vissa grönsaker inklusive broccoli, purjolök, paprika…

Korsa klimakteriet med mindre socker

Undvik att ta mage genom att begränsa snabba sockerarter

För gå ner i vikt vid klimakteriet, du är skyldig att klara dig utan ditt sug efter godis och godis. Det finns enkla sockerarter, även kallade snabba sockerarter, som snabbt orsakar ansamling av fett i nivå av mage och höfter.

gå ner i vikt under klimakteriet
Förbjud sockerarter från din kost

Dessa sockerarter finns främst i sockerhaltiga drycker, inklusive juice industriella frukter, nektarer, kolsyrade juicer, iste, sirap… Nämnningsljuset utesluter inte inte nödvändigtvis förekomsten av sockerarter i dryckerna. Alla söta livsmedel är också att begränsas för att hålla linjen eller hitta en bra siluett.

Do så ett kryss på konfektyr, inklusive falska godis. Minska också konsumtionen av honung, sylt, bakverk och choklad annat än mer än 80 % svart. För desserter, undvik att äta ofta chokladkrämer och mousser eller fruktmousser och föredrar frukt naturlig.

Få upp farten sockernivån i måltiden

Om du är van att avsluta din måltid med en god dos sött, det Det är dags att göra saker annorlunda. Först fruktsalladerna och Industrikompotter är inga bra desserter.

DE fruktmousser och chokladmousser bör endast tas kl sällsynta tillfällen. Dessertkrämer, för feta och för söta, är också mindre rekommenderat. Sedan, för frukost baserad kolhydrater har du idrottat på fastande mage på morgonen har du rätt att njut lite, men med måtta. I det här fallet, konsumera inte mer söt mat för resten av dagen.

Utan intensiva aktiviteter på morgonen, begränsa dig till frukost baserad på magra proteiner och fullkorn inklusive ägg, ris, fullkornsbröd, etc. För naturliga frukter, överstig inte 3 portioner per dag. Var också försiktig med bearbetade livsmedel och deras dolda sockerarter.

Att beröva vissa kryddor, stimulantia och alkoholhaltiga drycker

Använd mindre än salt

Åsikten på effekten av salt på viktökning är divergerande, men för att hjälpa din kropp att reagera väl på de olika förändringar relaterade till klimakteriet, välj för en diet med låg salthalt. Denna smakförstärkare har den speciella egenskapen att stimulera aptit, vilket inte skulle hjälpa din kropp att gå ner i vikt.

DE salt är också fienden till vissa sjukdomar som ofta kommer med ålder inklusive högt blodtryck eller vätskeretention… Dessa sjukdomar skulle störa ämnesomsättning till den grad att det orsakar ett fetmaproblem.

För att minska saltförbrukningen, börja med att eliminera salt vid bordet och använd endast två eller tre nypor när du lagar mat. Du måste också ta hänsyn till förekomsten av salt i färdigmat och även i vissa livsmedel som ostar, kallskuret, aptitretare och bröd. Du kan också konsumera alternativ till salt !

Undvika hormonella shakers

Om du har svårt att vänja dig vid smaken av mat med låg salthalt, det har du möjligheten att använda vissa kryddor och örter som persilja, gräslök, spiskummin eller till och med koriander.

Förbi mot, undvik att söka smaker med peppar så mycket som möjligt eller chilipeppar. De riskerar att ytterligare destabilisera dina hormonella rytmer och till och med orsaka dig problem med sömnlöshet.

Med ett beroende av tobak och alkohol är det omöjligt att gå ner i vikt klimakteriet. Om du är ett offer för någon form av beroende av dessa agitatorer hormonell, sök först hjälp från en detoxbehandlingsspecialist. Du kan sedan anta en ny, hälsosammare livsstil för att återfå kondition och hälsa vid klimakteriet.

Återställande sömn för att gå ner i vikt under klimakteriet

Sömnlöshet och uppvaknanden nattliga på grund av hormonella störningar

Med de hormonella störningarna som följer med upphörande av mens, har kroppen svårt unna dig en god vilsam sömn. Detta är en av anledningarna Kvinnor går lätt upp i vikt under klimakteriet. Dock en sömn nej fredlig orsakar överdriven produktion av hungerhormonet.

gå ner i vikt under klimakteriet
God sömn är avgörande för att gå ner i vikt under klimakteriet

Detta vilket innebär att efter en orolig natt, tenderar kroppen att fylla brist på sömn genom mat. Detta främjar fettlagring och viktökning. Med ett problem sömnlöshet eller att vakna på natten är det därför omöjligt att gå ner i vikt.

Villkoren för en god sömn

För undvika sömnlöshet eller åtgärda det om det redan blir värre måste du följa vissa vanor. Först, undvik att sova sent. Om du du går och lägger dig efter 21.00 riskerar du att få det svårt din sömn. Undvik också skärmen och bländande ljus inklusive TV, dator, telefon, innan du somnar.

Ta en dusch med ljummet vatten och en kopp varmt örtte, utan gott socker visst, innan du går och lägger dig. Det är också viktigt att sova i en bekvämt ventilerat rum och släck ljuset helt. En till lite mindre känt tips, massera lätt sovpunkten som ligger bakom dina öron, påskyndar detta insomningen och försänker dig vid följt av vilsam sömn.

Håll dig aktiv för att gå ner i vikt i klimakteriet

DE sport är alltid bra när det gäller att hålla sig i form. För ju mindre sportigt, det skulle vara svårt att vänja sig vid klimakteriet. Vad vad det än kan vara, är det nödvändigt att upprätthålla en viss rytm av fysiska aktiviteter för att komplettera fördelarna med en hälsosam kost.

Om du rör dig mer, du kommer att behålla din muskelmassa och du kommer att undvika samtidigt benproblem kopplade till klimakteriet och viktökning. han det är ingen idé att anstränga sig för mycket, övningar på 30 minuter om dagen skulle vara mer än tillräckligt för att gå ner i vikt.

Simning, promenader, vandring, cykling, gymnastik är de bäst anpassade fysiska aktiviteterna för kvinnor som vill gå ner i vikt vid klimakteriet. Om du är mer motiverad, du kan du springa, jogga eller till och med träna? styrketräning varvas med konditionsträning.

Gå ner i vikt med hjälp kosttillskott

Fördelarna med kosttillskott för klimakteriet

Om tar du kosttillskott under klimakteriet hjälper du din kropp för att lättare hantera de olika störningarna i klimakteriet, i synnerhet, värmevallningar och ansamling av fett på bukområdet.

han hjälper dig därför att hitta en platt mage om denna del av din kropp börjar släppa taget. Kosttillskott hjälper dig också att gå ner i vikt gradvis och lovar dig bestående resultat. Detta hindrar dig från att uppträda rynkor om du går ner i vikt.

A effektiv fettförbrännare eliminerar fett som sitter fast särskilt i höfter, lår, skinkor och mage. När det gäller aptitdämpande medel är deras roll att minska din aptit för att förhindra att du blir överviktig.

Det bästa kosttillskott

Se att få hjälp av de bästa kosttillskotten är en bra idé att begränsa viktökning vid klimakteriet. Att känna igen dem bland många produkter som erbjuds på marknaden, se deras sammansättning.

gå ner i vikt under klimakteriet
Kosttillskott kan hjälpa till att gå ner i vikt under klimakteriet

Fettförbrännare och kraftfulla aptitdämpande medel som innehåller ingredienser utvunna från växter är de bästa. De har färre biverkningar och innehåller även mineraler och vitaminer som ger din kropp en mikronäringsbalans.

För fettförbrännare, PhenQ förblir den mest effektiva och kan konsumeras utan risk. Detta kosttillskott är lämpligt för både kvinnor och män. Det verkar särskilt på fettet i fettvävnaden hos kvinnor i klimakteriet för att ge dem en platt mage och en väl skulpterad siluett.

Andra fördelarna med de bästa kosttillskotten

Några kosttillskott innehåller D-vitamin för att bygga massa skelett och undvika frakturer och deformation av ben hos kvinnor klimakteriet. Om medicinformeln innehåller soja blandad med citronmeliss, är det används för att minska värmevallningar.

A bantningskapsel som består av vitamin B6, magnesium och andra extrakt av Växter kan minska stress. Dessa komponenter blandas med jod, selen och zink vid hypotyreos.

För PhenQ, ingredienserna är varierande, de mest intressanta är syran amino L-cantinine som omvandlar fett till energi och cystein som tar hand om förbränning av fettmassa. Denna bantningskapsel hjälper särskilt för att undvika fetma vid klimakteriet. Det finns även PhenQ för män som vill gå ner i vikt.

Slutsats

Att gå ner i vikt under klimakteriet kräver nya dagliga vanor. Det viktigaste är att minska stresstillstånden och de störningar som orsakas av hormonella förändringar. En behandling på flera veckor med ett bättre kosttillskott skulle också vara till stor hjälp för dig för att undvika viktuppgång efter upphörande mens. Hur som helst måste män och kvinnor ha en hälsosam livsstil för bättre hälsa.