Hur kan hypnos hjälpa dig att gå ner i vikt?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Vi vet om glasögon och medicinsk hypnos som utövas av fler och fler läkare, narkosläkare, sjuksköterskor, dietister, etc.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Varför hypnos?

Hypnos är ett modifierat medvetandetillstånd på gränsen mellan vakenhet och sömn, det liknar ett tillstånd av djup avslappning. Tillåta dig att vara mer mottaglig, komma åt ditt omedvetna och därmed kunna kommunicera med det för att ge positiva förslag och låta dig mobilisera DINA djupa eller mer ”begravda” resurser.

DU hitta välmående, hjälp med att hantera STRESS och lösningar på dina problem.

Till vem ? För vad ?

  • Stress, ångest, brist på självförtroende, aktning, oro, utmattningskänsla;
  • Hantera känslor ;
  • Smärta;
  • Viktproblem eller svåra matvanor.

Som dietist utbildad i hypnos dyker en fråga upp väldigt regelbundet.

Hur kan hypnos fungera om jag vill gå ner i vikt?

Hypnos är ett förändrat medvetandetillstånd som du redan har upplevt. Till exempel, när du sitter bakom ratten i din bil och tar samma rutt varje dag, har du inte nått din destination och tänkt för dig själv att du inte var uppmärksam på vägen! Det är ett tillstånd som kan jämföras med stunder av dagdrömmande.

Från din tidigaste barndom, din hjärna svarar och fungerar tack till alla dessa saker du har hört, din omgivning och därför är den på något sätt programmerad.

När det gäller mat, när du kommer till en konsultation med önskan att gå på en diet, känner du till reglerna för balanserad kost. ”Ät fem frukter och grönsaker om dagen”, ”ät inte för fett, för sött, för salt”… Denna implementering beror därför inte på vår vilja utan på denna omedvetna programmering.

kost rik på frukt

Hypnos kan hjälpa oss att göra förändringar i våra liv

Under en session förs vi tillbaka till vårt omedvetna. Det senare beskrivs av Freud som vårt instinktiva sätt. Det är en inre konflikt mellan de personlighetsdrag som utvecklas av en person och de djupa önskningar som strävar efter att bli tillfredsställda.

Du kommer att återfå din motivation och den kommer att öka gradvis under passen och på ett ganska naturligt sätt. Dessa sessioner kan avprogrammera oss från alla dessa regler och tankar som får oss att sakta ner istället.

Förloppet för en session

Under en session som involverar hypnos och diet vi bestämmer först dina mål. Dessa måste vara ”ekologiska” för dig. Med andra ord, om det är genomförbart. Med hjälp av hypnosterapeuten hittar du alla svar på dessa frågor. Du kommer att befinna dig i ett djupt tillstånd av avslappning och med hjälp av olika förslag kommer du att kunna återfå tillgång till din primära vilja.

Du kommer, tack vare dina resurser, att kunna hitta lösningar och göra tidigare riktade förändringar i ditt dagliga liv. Naturligtvis alltid under förutsättning av din fria vilja.

hypnos är inget magiskt botemedel! Det gör att du kan gå framåt mer fridfullt och fritt. Men också att ta hand om dig själv igen, genom att må bättre i din kropp och därför i ditt sinne. han Det är nödvändigt att kombinera dessa metoder med att övervaka din ätbeteende med en utbildad dietist.