Gå ner i vikt och gå ner i vikt genom att fasta

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Kan du inte gå ner i vikt och magfett trots långa timmars fysisk träning och strikt diet? Du kanske borde testa intermittent fasta. Enligt många vetenskapliga undersökningar skulle denna metod verkligen vara fruktbar. Dessutom skulle det förbättra den allmänna hälsan. Du måste bara respektera vissa villkor för att undvika att bli sjuk eller göra ditt fall värre. Nedan hittar du allt som finns att veta om denna nya trendiga metod för att gå ner i vikt.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Intermittent fasta: det är Vad ?

Intermittent fasta inbegriper en tidsperiod där du inte får i dig några fasta ämnen i din dag. Detta leder till att kroppen drar den energi som är nödvändig för dess funktion i lagrat fett, särskilt i magen. Med andra ord har denna praxis en fettförbrännande effekt. Det finns flera metoder för intermittent fasta. Gör ditt val baserat på dina preferenser och schema.

Fastande viktminskning
Fasta är en praxis som består av att beröva sig själv att pressa kroppen att dra på sig fett

Diet 5:2

Du äter normalt 5 dagar i veckan och fastar under de andra 2. Det är viktigt att rymma ut de dagar då du inte konsumerar något för att bevara din hälsa. Du måste också se till att du återfuktar ordentligt, eller ännu mer än vanligt. Du får dricka te eller kaffe under fasteperioden.

Snabbt varannan dag

Du tar de 3 viktiga måltiderna i måttlig mängd under ena dagen och du fastar nästa. Undvik små så mycket som möjligt cravings för att garantera effektiviteten och hastigheten av metoden. Han är Det är också viktigt att dricka mycket vatten, särskilt under perioden ung.

Fasta

Detta är förmodligen den mest populära metoden av alla. Det består av att äta normalt i 8 timmar och fasta under de följande 16 timmarna, utan att sluta hydratisera.

Med andra ord, du hoppar över en måltid. Du är fri att välja timmar efter ditt dagliga schema. Tiderna måste bara fixas. Detta är viktigt för att bevara din hälsa.

Partiell fasta

Du äter normalt en dag och konsumerar bara en fjärdedel av ditt dagliga kaloriintag nästa. Denna metod rekommenderas särskilt för dem som har hälsoproblem och inte har råd att hoppa över en måltid.

Precis som med tidigare dieter är det alltid viktigt att dricka mycket vatten, minst 2 liter för de dagar då din kost är reducerad.

Vad man ska göra innan man fastar intermittent?

Det är viktigt att vara väl förberedd, både mentalt och fysiskt, innan du börjar intermittent fasta. På det här sättet gör du inte det riskera inte att skada din hälsa eller ge upp snabbt. Faktum är att detta praktiken bör bli en långsiktig livsstil för att hålla sig i form. Hur göra ?

Träffa en läkare

Intermittent fasta är verkligen effektivt för att snabbt gå ner i vikt och mage, oavsett om du är man eller kvinna. Men det rekommenderas ändå starkt att konsultera en läkare och göra en hälsokontroll innan man vänder sig till denna livsstil.

Liksom kosten skulle denna praxis verkligen vara farlig om du lider av vissa sjukdomar som diabetes eller om du är gravid.

Bestäm varför du äter

Det får dig bara att äta när du är hungrig. De 3 måltiderna om dagen uppfyller normalt dina behov på denna punkt. Det händer dock att man känner ett sug efter att småäta flera gånger mitt på dagen.

Av vilka skäl? Du kanske är uttråkad, ledsen eller stressad, känner dig tvungen att fylla på eller vill fylla ett känslomässigt tomrum. Det finns många anledningar, så du måste ta dig tid att noggrant analysera dina vanor för att känna till dem.

Vidta nödvändiga åtgärder

När du väl vet varför du äter utanför måltiderna kan du vidta åtgärder för att begränsa ditt intag och hänga med. Du kan till exempel hitta en intressant aktivitet för att slippa tänka för mycket på mat.

Det skulle också vara praktiskt att konsultera en specialist eller göra yoga för att lyckas kontrollera dina impulser och på så sätt undvika överdrifter, även under de värsta känslomässiga förhållanden. Det är också nödvändigt att frigöra sig från de mottagna idéerna enligt vilka det är nödvändigt att göra reserver i fall, för att undvika stress under perioder av fasta eller överätande utomhus.

Fastande viktminskning
Att göra yoga hjälper dig att motstå frestelser under fasta

Försiktighetsåtgärder med intermittent fasta för att gå ner i vikt

Många människor har redan vittnat om effektiviteten av fasta intermittent att gå ner i vikt och mage. Det beror dock innan allt om din kropp. Då måste du också respektera några regler för snabbt observera resultat och garantera deras hållbarhet.

Ändra vanor lite i taget

Att plötsligt ändra dina vanor kan påverka din hälsa negativt. Det kan också störa dig mentalt. Det är därför lämpligt att börja så smått. Ta till exempel fallet med en fasta där fasteperioden är från 20.00 till 12.00 nästa dag.

Du kan börja med att skjuta upp frukosten med 1 timme eller föra fram middagen. Processen kan ta tid, men det är det enda sättet att säkerställa att du kommer att kunna behålla livsstilen under lång tid.

Att dricka mycket vatten

Det är viktigt att gifter i vävnaderna samt metaboliskt avfall elimineras för att bibehålla din hälsa och gå ner i vikt effektivt. Det är därför det rekommenderas starkt att återfukta ordentligt, oavsett ditt hälsotillstånd.

Din kropp behöver vatten ännu mer för att utföra sina funktioner när du inte äter. Du måste därför dricka minst 2 liter vatten per dag under en fasteperiod.

Uppmärksamhet!

Du kanske inte känner dig törstig under fasteperioden. Detta är normalt, men du måste absolut tvinga dig själv att återfukta i små klunkar med jämna mellanrum, eller nästan.

Du kan till och med tajma det i början och dricka 2 eller 3 klunkar var 15:e minut till exempel. Det är troligt att du ofta vill gå på toaletten. Detta är en del av processen och bör inte avskräcka dig.

Vilken typ av vatten ska man dricka för att gå ner i vikt?

Det rekommenderas generellt att välja stillastående eller mineraliserat vatten om du vill gå ner i vikt eller tappa magfett. Glöm inte att filtrera om du väljer kranvatten. Å andra sidan kan du lägga till några droppar bantande eteriska oljor om du tycker att det är för intetsägande.

Detta ökar hastigheten på metoden ytterligare. Du kan även smaksätta den lite, med exempelvis ingefära eller citron. Kort sagt, undvik bara sockerhaltiga, alkoholhaltiga eller kolsyrade drycker.

Överdriv inte under normala matningsperioder

Många tenderar att öka sin ranson under den normala matningsperioden för att ”kompensera” för fastan. Metoden skulle förlora all sin mening i detta fall.

Det kan till och med leda till att du går upp fler kilon. Faktum är att din kropp behöver en väldefinierad mängd kalorier dagligen för att fungera korrekt. Överskotten blir sedan till fettmassa, därav viktökningen. Ät normalt för att snabbt gå ner i vikt.

Ät alla typer av mat

Oavsett om du är man eller kvinna finns det inga dietrestriktioner om du väljer intermittent fasta för att gå ner i vikt. Du kan äta allt (även efterrätterna) och det är till och med lämpligt att göra det variera dina menyer så mycket som möjligt för att ha kul.

Fastande viktminskning
Menyerna måste vara väl diversifierade

Det är bara en fråga om att balansera och begränsa konsumtionen av vissa typer av måltider, särskilt de som klassificeras som ”skräpmat” som kebab eller till och med hamburgare. Minska också fett- och sockerkonsumtionen. Målet är att du inte ska känna dig frustrerad över din nya livsstil.

Är intermittent fasta effektiv för att gå ner i vikt enligt proffsen?

Det är möjligt att gå ner i vikt tack vare intermittent fasta enligt specialister. Men dess primära mål är att förbättra din livsstil för att få bättre hälsa och viktminskning är en fördel bland många andra. Processen kan därför bli lång. Du kan ge upp snabbt om att gå ner i vikt är ditt enda mål.

Å andra sidan kan intermittent fasta orsaka mer skada än nytta. väl i vissa fall. Det är verkligen möjligt att du är ett offer för stress, trötthet, brist eller mattvång om din organismen stöder inte livsstilen. Detta är också anledningen till vilket det är viktigt att genomföra regelbunden medicinsk övervakning för att se om det passar dig.

Vilka är fördelarna med att fasta intermittent?

För det första minskar intermittent fasta avsevärt risken för utvecklar cancer eller lider av hjärt-kärlsjukdom. han skulle också främja immunsystemets korrekta funktion. Studier har också visat att detta sätt att leva skulle minska frekvensen av framträdanden allergier eller reumatism och astma.

Denna övning lär dig också att bättre lyssna på din kropp. DU lyckas med tiden skilja sann hunger från andra förnimmelser som kan få dig att vilja äta som stress, trötthet, sorg eller tristess. Så du äter bara när det behövs. Det är effektivt för att gå ner i vikt eller stabilisera din vikt.

Intermittent fasta främjar också eliminering av gifter, fettmassor och andra skadliga ämnen i cellerna. Kroppen attackerar fetter för att få den energi som behövs för att det fungerar bra när du inte äter.

En av de största fördelarna med intermittent fasta är att det inte orsakar stress och att man kan fortsätta med det under lång tid. han det finns inga livsmedelsrestriktioner och processen genomförs gradvis. Du stressar därför inte med din kropp. Studier skulle ha visat att denna livsstil gör att du får en klarare hy och dynamisk. Slutligen skulle det också öka intellektuell prestation.

Vilka är gränserna för fastan intermittent?

Du måste ha stor självkontroll och mycket beslutsamhet för att undvika cravings under perioder av fasta eller excesser när du äter. Många män och kvinnor har svårt att passera mat och ge upp först efter några dagar.

Å andra sidan är den här livsstilen inte lämplig för alla. han utsätter vissa människor för mer eller mindre allvarliga hälsoproblem. Som det sades tidigare, det rekommenderas till exempel inte för äldre, de som lider av hypoglykemi eller till och med gravida kvinnor eller de som ammar.

Intermittent fasta eller bantning äter ?

Det beror verkligen på dina motivationer och orsakerna till din viktökning. Det skulle vara bäst att konsultera en läkare för att ta reda på den lämpliga metoden. Det är dock viktigt att nämna att kosten inte är en långsiktig lösning.

Detta program har en hög risk att orsaka frustration, stress eller brister eftersom maten du får äta är begränsad och antalet kalorier också begränsat.

Fastande viktminskning
Oavsett om det är intermittent fasta eller ett annat viktminskningsprogram är nyckeln balans.

Intermittent fasta eller sport?

En stillasittande livsstil främjar viktökning. Recensioner är De är dock delade när det gäller idrottens effektivitet på lång sikt för bekämpa övervikt. Riskerna med att snabbt gå upp i vikt skulle vara tydligen hög så fort du slutar.

Så, intermittent fasta eller sport för att gå ner i vikt och tappa magfett? Du kan träna båda samtidigt, utan att överdriva det. Du måste bara se till att hålla uppe tempot för alltid. Trettio minuter om dagen vore till exempel rimligt. Be en professionell att hitta rätt program för dig.

Slutsats

Intermittent fasta ger många fördelar för kroppen inklusive viktminskning. Processen är ibland lång, men den orsakar sällan problem som frustration eller tvångsmässigt ätande. Det finns inga matrestriktioner, men främja hälsosam mat som frukt och grönsaker.

Välj till exempel lime, äpple, grönt te eller till och med ingefära för mer effektivitet. Å andra sidan kan du även vända dig till kosttillskott som t.ex PhenQ, en av bästa naturliga fettförbrännare för närvarande tillgänglig på marknaden. Det rekommenderas dock alltid och starkt att söka råd från en läkare för att bevara din hälsa.