Finns det receptbelagda aptitdämpande mediciner?

[Artikeln uppdaterad den 11/09/2023]

Övervikt och fetma utgör verkliga folkhälsoproblem eftersom de påverkar en betydande del av världens befolkning. Olika lösningar implementeras för att råda bot på detta. Bland dessa viktminskningslösningar finns många bantningskapslar. Dessa kosttillskott gör att du kan ta bort dina extra kilon. För väldigt ofta räcker inte en diet för att gå ner i övervikt. Det är i ett sådant sammanhang som vissa bantningsmedel (aptitdämpande medel) ger användarna en mycket uppskattad hjälpande hand när det gäller att kontrollera sin vikt och förfina sina silhuetter. Medan de flesta av dessa kosttillskott är tillgängliga över disk, kvarstår faktum att det finns några som erhålls på recept.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Köp Xenical, 24 timmars leverans, onlinekonsultation och recept

Vad är ett aptitdämpande medel?

aptitdämpande medicin
Xenical är ett aptitdämpande medel som säljs på recept i Frankrike, Europa och Amerika.

Aptitdämpande medel är kosttillskott som hjälper dig att minska mängden mat som konsumeras dagligen utan att dock irriteras av hunger, än mindre fast i plågan av cravings och snacks.

Dessa bantningskapslar låter dig känna mättnadskänslan snabbare. Faktum är att ett aptitdämpande medel får dig att känna dig mätt längre än andra livsmedel. Känslan av mättnad skyddar dig från mellanmål. Som ett resultat lyckas du gå ner i kilon efter ett tag. Det speciella med ditt aptitdämpande medel ligger i dess sammansättning. Du hittar följande näringsämnen:

  • naturliga fibrer (pektiner) som blåser upp din mage, därav känslan av mättnad snabbare;
  • fetter som förlänger känslan av mättnad eftersom de håller längre i magen;
  • proteiner vars matsmältning är långsammare och längre.

Aptitdämpande medel tillgängliga på recept

I Frankrike säljs det aptitdämpande läkemedlet Xenical på recept

I Frankrike släpps ett aptitdämpande läkemedel som heter Xenical (120 mg, kapslar, kartong med 84) ut på marknaden på recept.

Xenical, en laboratorieprodukt från Roche, är den enda medicinska behandlingen mot fetma som är godkänd i Frankrike. Dess huvudsakliga aktiva ingrediens är orlistat. Det begränsar upptaget av fetter i matsmältningskanalen. Det är ett läkemedel som ofta rekommenderas för behandling av fetma (med ett Body Mass Index (BMI) större än eller lika med 30) eller övervikt (BMI större än eller lika med 28), associerat med riskfaktorer. Detta aptitdämpande piller rekommenderas också i kombination med en lågkaloridiet.

Kliniska studier vittnar om dess medicinska och vetenskapliga effektivitet. Men om du använder orlistat bör din behandling inte överstiga 12 veckor, om du inte har lyckats gå ner minst 5 % av din initiala vikt (före behandlingen).

Tas under en måltid eller strax efter, kommer ditt Xenical-piller att hjälpa din kropp att begränsa mängden kalorier, med övertygande resultat: viktminskning, minskning av midjan och blodsockernivån, en markant förbättring av ditt blodtryck, blodtryck och kolesterolnivåer .

Bra att veta: sedan 2009 är Xenical fortfarande den enda medicinska behandlingen mot fetma som erkänts som effektiv. Tidskriften Prescrire finner dock fler risker (brister, frekventa matsmältningsbesvär och benfrakturer hos ungdomar) än fördelar (blygsam och tillfällig effektivitet). Och för att dra slutsatsen, att ingen medicin tillåter dig att gå ner i vikt på ett hållbart och riskfritt sätt.

Köp Xenical, leverans inom 24 timmar, konsultation och recept online

I Nordamerika, särskilt i Kanada, marknadsförs tre läkemedel på recept för behandling av övervikt eller fetma

Xenical

Du hittar där samma medicin Xenical® (orlistat) som i själva verket är en hämmare av mag-tarm-lipaser. Det minskar inte aptiten. Dess roll är att hämma aktiviteten av enzymer. Detta gör att din kropp kan minska mängden fett som tas upp i blodomloppet.

Contrave

Utöver detta läkemedel kan du på recept få Contrave®, ett annat effektivt aptitdämpande medel för att bekämpa för mycket fett. Det är en kombination av naltrexon (molekyl som används vid behandling av alkoholism och opioidberoende) och bupropion (en aktiv ingrediens som fungerar som ett antidepressivt medel och gör att du kan sluta röka), men i svaga doser. Det kommer i pillerform; dosen är 2 tabletter 2 gånger om dagen (maximal dos).

Det är också bra att veta, användningen av Contrave® rekommenderas för vuxna (utöver en lågkaloridiet och ett fysiskt aktivitetsprogram). Dessa är personer med ett BMI på 30 kg/m2 eller mer eller ett BMI större än eller lika med 27 kg/m2 och som uppvisar minst ett tillstånd relaterat till deras vikt: högt blodtryck, typ 2-diabetes, dyslipidemi (närvaro av triglycerider, kolesterol eller fett i blodet, i höga proportioner).

Saxenda

Om du förutom viktminskning vill minska din midja eller sänka ditt glykemiska index och kolesterolnivå kan du prata med din läkare om det. Din läkare kan ordinera Saxenda®. Detta andra läkemedel för bantningsdiet är i form av en injicerbar lösning i en förfylld penna, som du kan administrera själv ganska enkelt.

Saxenda® (liraglutid) är baserat på ett hormon som finns naturligt i din kropp (GLP-1 eller glukagonliknande peptid-1) vars åtgärd skulle vara att minska födointaget, samt att minska aptiten. Detta Saxenda®-läkemedel är en allierad för att ge dig en hand i din strävan att gå ner i vikt. Det hjälper till att dämpa din aptit.

Receptbelagda villkor för dessa aptitdämpande medel

Aptitdämpande
Förutom PhenQ visar sig Zotrim vara ett naturligt och effektivt alternativ till aptitdämpande läkemedel.

Leveransen av dessa aptitdämpande medel, liksom mediciner, är din behandlande läkares ansvar. Faktum är att en tidigare intervju med din läkare kommer att tillåta honom, efter undersökningar, att fastställa din personliga eller familjehistoria, ditt BMI eller någon annan samsjuklighet kopplad till fetma (typ 2-diabetes, högt blodtryck), såväl som effekterna av biverkningar av vissa mediciner.

Det är med dessa svar som din läkare kommer att kunna ordinera lämpligt aptitdämpande kosttillskott för din situation, och minimera eventuella risker så mycket som möjligt.

Ett nytt sortiment av aptitdämpande medel som relevanta alternativ mot fetma

Dessa aptitdämpande medel, som finns tillgängliga över disk, framstår som receptfria alternativ för att uppnå ditt viktkontrollmål. Dessa är 100% naturliga behandlingar som jag starkt rekommenderar att du provar. I själva verket är de en del av bästa aptitdämpande medel av marknaden.

PhenQ

Marknadsledare inom aptitdämpande medel (enligt åsikter från konsumenter och proffs), PhenQ är din 100 % naturliga, 100 % växtbaserade bantningskapsel. Det är indicerat för dig särskilt om du är vegan eller vegetarian. Detta kosttillskott är både fettförbrännande, aptitdämpande och energihöjande. Om att uppnå viktminskning är en huvudvärk för dig, behöver du inte längre lida: PhenQ är den idealiska lösningen.

GÅ NER I VIKT SNABBT MED PHENQ


  • Fri frakt
  • Bli en av över 190 000 nöjda kunder
  • Upp till 2 gratis flaskor
  • 60 dagars pengarna-tillbaka-garanti
3 bouteilles de Phenq

Beställ PHENQ nu på den officiella hemsidan

Zotrim

Också fås utan recept, Zotrim-pillret är en mycket kraftfull bantningsallierad. Kliniska tester har bekräftat effektiviteten av denna bantningskapsel. Zotrim är den mest beprövade aptitdämpande och viktminskningsprodukten på marknaden.