Hoodia Gordonii: min åsikt och köp till bästa pris

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

En sann gåva från naturen, Hoodia Gordonii är ett tillskott som främjar viktminskning. Hoodia Gordonii är en suckulent växt hemma i Sydafrika och Asien. Ursprungsbefolkningen, särskilt Khoi-San, använde det traditionellt som en aptitdämpare och törstsläckare under långa jaktexpeditioner som de genomförde i svåra miljöer. Dessa aptitdämpande egenskaper har gjort Hoodia Gordonii till ett av de mest eftertraktade viktminskningstillskotten på marknaden. I följande rader berättar jag om växten, de former av kosttillskott som finns tillgängliga, dess användningsområden och varför den är så populär.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.


Uppdatering : Unique Hoodia finns inte längre till salu, produktinformation finns tillgänglig.
Å andra sidan, här är min favorit alternativa produkt: PhenQ, effektiv fettförbrännare och aptitdämpande!
Upptäck min fullständiga artikel om PhenQ här !

GÅ NER I VIKT SNABBT MED PHENQ


  • Fri frakt
  • Bli en av över 190 000 nöjda kunder
  • Upp till 2 gratis flaskor
  • 60 dagars pengarna-tillbaka-garanti
3 bouteilles de Phenq

Beställ PHENQ nu på den officiella hemsidan

Från historien om Hoodia Gordonii, till specialistutlåtanden

1937 noterade en holländsk antropolog som studerade San Bushmen-stammen att de använde Hoodia för att undertrycka aptiten. 1963 började forskare vid Council for Scientific and Industrial Research (CSIR), Sydafrikas nationella laboratorium, studera växten. De hävdade att laboratoriedjur gick ner i vikt efter att ha fått Hoodia-tillskott. Sydafrikanska forskare, som arbetar med ett brittiskt företag som heter Phytopharm, har isolerat vad de tror är den aktiva ingrediensen i Hoodia Gordonii, en steroidglykosid, som de har kallat p57. Efter att ha erhållit ett patent 1995, licensierade de användningen av p57 av Phytopharm.

Enligt analytiker spenderade Phytopharm mer än 20 miljoner dollar på forskning om detta snabbleveranstillägg. Så småningom uttryckte läkemedelsjätten Pfizer intresse för att utveckla ett läkemedel baserat på denna växt, som verkar vara lika dyrt. 1998 sålde Phytopharm rättigheterna att utveckla p57 till Pfizer för 21 miljoner dollar. Till slut återlämnade Pfizer rättigheterna till Phytopharm, som nu samarbetar med Unilever.


För folk som föredrar ett videoformat gjorde jag en kort 3-minuters video som presenterar Hoodia Gordonii-tillägget. Det är precis här! :

Mycket av hypen kring Hoodia började efter 60 Minutes-korrespondent Leslie Stahl och hennes team reste till Afrika för att prova produkten. De anlitade en lokal Bushman för att följa med dem ut i öknen och plocka lite Hoodia. Stahl åt det och kände att växten hade konsistensen av en gurka. Hon rapporterade att hon tappade lusten att äta eller dricka under hela dagen. Hon sa också att hon inte upplevde några omedelbara biverkningar, såsom matsmältningsbesvär eller hjärtklappning.

Hoodia Gordonii, en växt som ingen annan
Hoodia Gordonii, en växt som ingen annan

Beskrivning av anläggningen

Hoodia Gordonii är en saftig, köttig växt i familjen Apocynaceae. Den är infödd i Kalahariöknen i Afrika. Enligt botanisternas uppfattning finns den främst i Sydafrika, men även i Botswana, Namibia och Angola. Växten förväxlas ofta med en kaktus på grund av likheten, men det är faktiskt en suckulent växt.

Hoodia Gordonii kan bli 50 cm i höjd och har köttiga, räfflade och taggiga stjälkar. Den avger en vidrig lukt som liknar ruttnande kött för att locka flugor till blommor och underlätta pollineringen. Hoodia Gordonii blommor är lila och det kan ta upp till fem år för dem att dyka upp. Först i detta skede kan växten skördas. På grund av denna långa ledtid och dess sällsynthet tenderar kommersiella produkter tillverkade av Hoodia Gordonii att ha ett ganska högt pris.

Verkningssätt

Hoodia Gordonii kosttillskott är gjorda av den köttiga delen av stjälken. Formell forskning om egenskaperna hos började på 1960-talet, men det var inte förrän 1977 som den aktiva ingrediensen, ansvarig för att dämpa aptiten, isolerades av Sydafrikanska vetenskapliga forskningsrådet och industriella. Detta ämne, känt som P57, är en steroidglykosidoxipregnan som ökar mängden adenosintrifosfat (ATP) i kroppen.

Enligt biologernas uppfattning är ATP en nukleotid som, när den bryts ned, frigör energi som kroppen kan använda under metaboliska processer. En hög nivå av ATP gör att hypotalamus skickar en signal till hjärnan så att kroppen vet att den har tillräckligt med mat. Hoodia fungerar genom att lura kroppen att känna sig mätt, vilket hjälper till att dämpa aptiten och minska kaloriintaget. Glukos ökar också ATP-nivåerna och dämpar aptiten, men till skillnad från glukos innehåller P57 inga kalorier.

Enligt nutritionister är ett av de vanligaste hindren för viktminskning dåliga vanor relaterade till mat. Dessa vanor kan ta formen av överdrivet mellanmål, sena middagar, överkonsumtion eller dåliga matval. Många människor har helt enkelt problem med att dämpa aptiten. Att använda ett aptitdämpande medel som Hoodia som en del av en omfattande viktminskningsplan, som inkluderar en balanserad kost och motion, kan hjälpa patienten att äta mindre och tvinga kroppen att använda fett som energikälla. Är du intresserad av denna kapsels verkningssätt? Jag erbjuder dig alternativa och jämförda produkter i min jämförande artikel här !

Effektiviteten av Hoodia Gordonii har lett till spridningen av kosttillskott och kosmetika baserade på sämre extrakt på marknaden. Det är viktigt att se till att kosttillskotten du köper kommer från välrenommerade källor och är av organiskt ursprung.

Som en påminnelse : Unique Hoodia finns inte längre till salu, artikeln är bevarad i informationssyfte!
Här är min favorit alternativa produkt: PhenQ, en effektiv fettförbrännare och aptitdämpande!
Jag inbjuder dig att upptäcka min komplett artikel om PhenQ genom att klicka här.

Hoodia Gordonii: effektivitet bekräftad av forskning

Förutom dess historiska kulturella användning och anekdotiska popularitet bland naturläkare, har Hoodia också studerats i olika kliniska miljöer. Resultaten av dessa studier stöder den aptitdämpande mekanismen hos Hoodia Gordonii och tyder på att det kan vara effektivt som ett viktkontrolltillskott om det används med kalorirestriktioner och en hälsosam livsstil.

David MacLean, en adjungerad docent vid Brown University och tidigare forskare vid Pfizer, publicerade en rapport i Brain Research den 10 september 2004 som dokumenterade hans studie för att avgöra om P57 hade en effekt på mängden hypotalamisk ATP i kroppen. I sin studie samlade MacLean hypotalamus från en grupp fosterråttor. En separat grupp råttor injicerades med P57 direkt i deras hjärnor och deras hypotalamus samlades in 24 timmar senare. När man jämförde de två, fann MacLean att råttor injicerade med P57 hade 5 till 150 procent högre nivåer av hypotalamus ATP. Dessutom involverade en annan aspekt av MacLeans studie att injicera P57 i den tredje ventrikeln. Hos dessa råttor observerades ökningar av ATP i storleksordningen 40 till 60 %.

Richard M. Goldfarb, medicinsk chef för Bucks County Clinical Research, genomförde en första i sitt slag effektstudie av DEX-L10, ett näringstillskott baserat på Hoodia Gordonii. Goldfarbs studie bestod av sju överviktiga deltagare som instruerades att ta två kapslar per dag, samtidigt som de åt en balanserad frukost och ett multivitaminkomplex. Deltagarnas övriga mat- och träningsvanor ändrades inte. Resultaten i slutet av den 28 dagar långa studien var häpnadsväckande. De flesta deltagare upplevde en kaloriminskning inom några dagar, vilket innebär att de åt mindre mat. Goldfarb observerade en 3,3 % minskning av kroppsvikten och en medianviktsminskning på tio pund.

Sökare
Flera studier har genomförts i ämnet

Hoodia Gordonii produkter

På grund av den överväldigande efterfrågan har många företag och laboratorier utvecklat piller, kapslar, kosttillskott och andra produkter som innehåller Hoodia Gordonii. Det skulle vara klokt att lära sig mer om dessa produkter och deras fördelar.

Hoodia Gordonii te

Enligt entusiaster är detta te en av de mest pålitliga och populära produkterna baserade på Hoodia Gordonii. Dess effektivitet är stor och dess verkan är snabb. Dessutom har inga negativa effekter observerats hittills. Det är en strimlad, torkad form av växten som kan konsumeras som te genom att blötlägga den i varmt vatten. De flesta teer som finns på marknaden är sällan gjorda av rena extrakt. De blandas vanligtvis med grönt te och andra örter.

Hoodia Gordonii kosttillskott

Dessa kosttillskott är kosttillskott som i första hand innehåller Hoodia, tillsammans med andra ingredienser. De används för viktminskning. Dessa kosttillskott ger på grund av innehållet i Hoodia Gordonii känslan av full mage och leder därför till aptitlöshet. Detta leder i sin tur till lägre födointag och utnyttjande av lagrat fett, vilket inducerar efterföljande viktminskning. Till skillnad från många andra viktminskningstillskott är det säkrare i den meningen att det inte innehåller konstgjorda stimulantia.

  • Hoodia Complex

Hoodia Complex är ett medicinskt preparat som kombinerar Hoodia Gordonii med andra örter och är avsett att dämpa hunger och aptit, samtidigt som det vitaliserar kroppen och förser den med antioxidanter. Förutom Hoodia-extrakt innehåller den vitaminer, vissa mineraler, grönt te, johannesört, kakaofrön, garcinia, Gymnema-blad, samt föreningar som sorbitol och stearinsyra. Sammansättningen av Hoodia Complex kan dock variera beroende på tillverkare.

hoodia växter
  • Hoodia Pops

Hoodia Pops är klubbor som innehåller extrakt av Hoodia och andra växtextrakt. Dessa godisar är artificiellt smaksatta och sötade. Hoodia Pops har blivit mycket populära bland kändisar nuförtiden, inte bara för att de hjälper till att gå ner i vikt, utan också på grund av att de är inom räckhåll. Dessa godisar hjälper till med viktminskning på två sätt. För det första hjälper närvaron av Hoodia i dem att dämpa aptiten och för det andra håller de munnen upptagen så att patienten inte tänker på att äta.

  • Hoodia Dex-L10 Gordonii

På grund av mycket stor efterfrågan runt om i världen har Laboratoires Nutralab Inc. utvecklat en rad produkter som heter Hoodia Gordonii Dex, mer känd som Hoodia Dex-L10. Dessa produkter inkluderar Hoodia Dex-L10 Basic Diet Pills, Hoodia Dex-L10 Complete (en blandning av Hoodia med några örter) och Hoodia Dex-L10 Gordonii Soft Chews.

Som en påminnelse : Unique Hoodia finns inte längre till salu, artikeln är bevarad i informationssyfte!

Hur köper man Hoodia?

Target News Mike Adams uppskattar att cirka 80 procent av så kallade Hoodia-produkter som för närvarande köps av konsumenter är blandade med andra ingredienser eller inte ens innehåller extrakt av växten. Dessutom innehåller många levererade produkter inte en tillräckligt hög dos för att vara effektiva.

Bristen på Hoodia är anledningen till att det finns en så hög andel förfalskade och kontaminerade produkter. Alla produkter som innehåller hoodia måste vara CITES-certifierade (Convention of International Trade on Endangered Species). Det är ett internationellt avtal mellan regeringar för att säkerställa att internationell handel med exemplar av vilda djur och växter inte hotar deras överlevnad. Detta dokument krävs för att sälja Hoodia-produkter. Den används för att verifiera att den har erhållits på laglig väg. Att visa ett sådant certifikat av återförsäljare av tillägg är således ett av sätten som konsumenter kan bekräfta äktheten av produkten de köper. Det har dock rapporterats att vissa produkter har förfalskade CITES-certifikat.

Experter säger att även när företag kan producera ett certifikat kan vissa företag ha lämnat in ett verkligt labbprov för att erhålla äkthetsstämpeln och sedan använt förfalskade Hoodia i produktionen. Vissa näringstillskottsföretag kanske inte ens vet att de använder falska produkter eftersom de inte självständigt testar sina produkter.

Aspekter att tänka på när du köper och skickar Hoodia

Priset

Priset är en faktor som måste beaktas. Konsumenter älskar alla att leta efter erbjudanden, men det gamla ordspråket att du får vad du betalar för stämmer här. Hoodia Gordonii är sällsynt och dyr. Det tar cirka 5 till 7 år för växten att mogna och ge tillskott av god kvalitet. Pris är därför en bra utgångspunkt när du överväger att köpa ett Hoodia-tillägg. Det skulle finnas två grundläggande skäl för billiga Hoodia-tillskott: antingen innehåller bantningspiller inte riktiga Hoodia-extrakt, eller så innehåller det mycket låga mängder aktiva ingredienser.

Människor som tittar på köpguider, användarrecensioner och prisjämförelser på Internet bör vara mycket försiktiga. De flesta av dessa webbplatser skapades i hemlighet av företag som säljer. De förklarar varför andra företags produkter är sämre, även om det inte finns några rapporter som visar att deras egna produkter är mer effektiva.

Etiketten

Du måste noga läsa etiketten på produkten du vill köpa. När du läser produktetiketten måste du vara uppmärksam på flera viktiga punkter. Anger etiketten vilken del av växten som används? European Nutrition Supplement Regulatory Authority kräver att kosttillskottsföretag tydligt anger vilken del av Hoodia Gordonii som har använts i produkten. Produkten som ska köpas måste vara formulerad från extrakt av antennens delar. Om produktetiketten inte anger vilken del av växten som används kan man vara säker på att antingen tillverkaren använder otillräckliga mängder eller att produkten inte innehåller Hoodia.

Kvaliteten på ingredienserna

Innehåller detta viktminskningspiller andra ingredienser, eller bara rent Hoodia Gordonii-extrakt? Enligt experter finns det många produkter som innehåller ytterligare ingredienser och stimulantia som koffein och grönt te. Även om detta inte nödvändigtvis är en dålig sak, är frågan, är dessa ytterligare ingredienser tillgängliga i tillräckliga mängder för att ge påtagliga resultat? Hoodias huvudsakliga funktion är att undertrycka aptiten, vilket resulterar i minskad kaloriförbrukning som leder till viktminskning. Om aptitdämpning är den önskade effekten, är det bästa valet att välja en ren produkt utan tillsatta ingredienser.

Koffein, ett komplement till Hoodia Gordonii
Koffein, ett komplement till Hoodia Gordonii

Bieffekter

Enligt forskarnas åsikt har det inte gjorts några omfattande kliniska prövningar som noggrant har undersökt säkerheten för Hoodia som ett näringstillskott. Även om tydligen afrikanska stammän som tuggar växten inte har biverkningar, måste man komma ihåg att det finns stora skillnader mellan befolkningsgrupper. På samma sätt är det osannolikt att stammedlemmar tar högt blodtryckstabletter eller andra mediciner.

Biverkningar som hittills rapporterats inkluderar ångest, högt blodtryck, nervositetskänslor, gastrointestinala problem och ökad blödning. Undertryckning av aptit kan leda till undernäring. Enligt specialister kan andra komponenter än den aktiva ingrediensen P57 påverka leverfunktionen. Denna verkan på levern kan således interagera med vissa mediciner som patienten tar.

Personer med diabetes bör iaktta försiktighet när de använder Hoodia, eftersom en av de föreslagna teorierna är att den utövar sin effekt genom att störa blodsockrets återkopplingsmekanismer. Utan ordentlig reglering är det möjligt att blodsockernivåerna sjunker till farligt låga nivåer, eftersom den aktiva ingrediensen har lurat hjärnan att tro att blodsockernivåerna är tillräckliga.

Det är förmodligen bäst för gravida kvinnor, de som ammar, barn och personer med lever- eller njursjukdom att avstå från att använda denna produkt, eftersom dess säkerhet i dessa grupper ännu inte har fastställts. Eftersom Hoodia har potential att undertrycka törst, är det troligt att patienten kommer att uppleva allvarlig uttorkning. Det rekommenderas därför starkt att dricka stora mängder vatten. Det finns berättelser om herdar i Afrika som tog medicin för att lindra hunger, men dog av uttorkning eftersom de inte var törstiga.

Försiktighetsåtgärder för användning

Receptbelagda läkemedel som innehåller hoodia eller dess syntetiska derivat P57 är fortfarande inte tillgängliga på marknaden. De produkter som finns tillgängliga för närvarande är kosttillskott. Människor som bestämmer sig för att använda detta aptitdämpande medel bör tala med sin läkare. Du bör då välja en testad produkt av god kvalitet. Du bör också se till att det kommer från ett välrenommerat företag.

UnikHoodia

Patienterna börjar med att använda 1 kapsel en timme före lunch och 1 kapsel en timme före middag dagligen under de första två veckorna. När den aptitdämpande effekten uppträder rekommenderas det att endast ta en kapsel per dag. Följ alltid instruktionerna från en kvalificerad sjukvårdspersonal. Det rekommenderas att börja med 800 till 1500 mg per dag av Hoodia-extrakt och gradvis öka dosen upp till 4500 mg per dag, vilket i allmänhet är den högsta tillåtna mängden per dag. I vilket fall som helst bör de doser som rekommenderas av tillverkarna alltid följas.

Personer som lider av anorexi, bulimi eller andra ätstörningar bör undvika att använda detta näringstillskott. Detsamma gäller barn under 18 år och personer som lider av en blodproppssjukdom. Likaså bör personer med depression, diabetes och hjärtproblem undvika denna medicin om möjligt. En person som har leverproblem, ammande mödrar och gravida kvinnor bör inte använda denna typ av tillskott.

Hoodia Gordonii är värt att överväga av människor som letar efter ett naturligt viktminskningstillskott utformat för att dämpa aptiten. De olika Hoodia Gordonii-tillskotten på marknaden har dock inte samma värde och vissa försiktighetsåtgärder bör vidtas för att undvika att bli lurad. Kosttillskott baserade på Hoodia Gordonii har över tid bevisat sin effektivitet i kliniska studier. De undertrycker säkert aptiten utan att ge skadliga biverkningar.

Det är dock viktigt att ta dessa kosttillskott kombineras med ett balanserat viktminskningsprogram som inkluderar regelbunden träning, en hälsosam och näringsrik kost och mycket vila. I dessa tider när fetma har förvandlats till en global epidemi som hotar hälsosystemen i olika länder, representerar Hoodia Gordonii en riktig skänk från gud. Det är dock brådskande att hitta lämpliga tekniker för att odla denna växt, eftersom vilda populationer hotas av utrotning på grund av överdriven skörd.

Som en påminnelse : Unique Hoodia finns inte längre till salu, artikeln är bevarad i informationssyfte!

Alternativen

Var du intresserad av produkten UniqueHoodia för dess påstådda effekter på aptitdämpning och viktkontroll? Få inte panil ! Det finns andra alternativ på marknaden som kan möta dina behov och hjälpa dig på din viktminskningsresa. Jag jämför dessa produkter live i min jämförande artikel av bantningspiller !
Här är några alternativ att överväga: