Hemlagad bantningsinpackning, vilka är de bästa recepten?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Bantningsinpackningar är en populär viktminskningsteknik, som, i kombination med ett diet- och träningsprogram, kan hjälpa till att tappa extra kilon. Bantningsomslag är utmärkta sätt att hjälpa till att minska uppkomsten av celluliter, dämpa aptiten, skulptera rumpa och lår och tona huden. Bantningsinpackningar som du kan göra själv hemma är lika effektiva som de dyra inpackningarna du får på spa och skönhetssalonger. Genom att använda naturliga ingredienser som är lätt att hitta är det möjligt att designa en hemmagjord bantningsinpackning som är lika effektiv som billig. I de följande raderna kommer jag att ge dig några tips för att spara hundratals euro genom att göra en hemmagjord bantningsinpackning! Var försiktig, jag pratar inte om detta kulinariska underverk!

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Effekter av hemmagjorda bantningsinpackningar

De bästa hemgjorda bantningsinpackningarna utlöser olika metaboliska processer vars kombination leder till bantning av kroppen. Dessa kroppsinpackningar bärs av en huvudskäl: att göra kroppen så varm och fuktig som möjligt. För att uppnå tillfredsställande resultat som tappar centimeter, eliminerar de gifter och återfuktar huden. Inte ens ett hamam eller bastu kan ge resultat lika effektivt som en hemmagjord bantningsinpackning, förutsatt att du följer guiden till punkt och pricka och använder 100 % ekologiska ingredienser. Rätt använt kan hemgjorda bantningsinpackningar hjälpa till att gå ner i vikt, förvisa celluliter, avgifta kroppen, ge huden näring, öka ämnesomsättningen och regenerera huden.

Hemlagad bantningsinpackning: grundprinciperna

Att lyckas med en hemmagjord bantningsinpackning är verkligen inte en av Hercules tolv arbeten, men vissa grundläggande regler måste respekteras för att få en effektiv produkt, som är säker för patientens hälsa. Dessa regler omfattar aspekter som typ av ingredienser, appliceringsmetod och andra.

Ingredienser

Det är absolut nödvändigt att använda ekologiska ingredienser av hög kvalitet och kombinera dem på rätt sätt. Detta är nyckeln till framgång och hemligheten till en effektiv hemmagjord bantningsinpackning. Det finns generiska formler på Internet, men de kan inte matcha en korrekt utförd hemmagjord bantningsinpackning. En mängd olika ingredienser som finns i naturen och i ditt skafferi kan användas för att göra de bästa hemgjorda bantningsinpackningarna. Det är möjligt att göra dem med örter eller eteriska oljor som lavendel, citrongräs, salvia eller sandelträ. Du kan använda blommiga delar som rosenblad eller kamomillblommor. Receptet kan även använda mineralkomponenter som grön lera som stimulerar blodcirkulationen och avgiftar huden.

Grön lera för bantningsinpackning
Grön lera kan användas till en bantningsinpackning

Lera är den mest använda ingrediensen. Det är ett pulver som, när det blandas med vatten, arbetar för att locka till sig gifter och orenheter från huden. De vanligaste typerna av lera som används för kroppsinpackningar är bentonit, gul kaolin och rosa lera. Bentonitens oljeabsorberande egenskaper gör den lämplig för fet hud. Dessutom fungerar bentonit som en exfoliering genom att hjälpa till att ta bort döda hudceller. Slutligen verkar bentonit på hudens porer och stimulerar blodcirkulationen. Gula och rosa kaoliner är mer lämpliga för normal till torr hud, eftersom dessa typer av lera inte har absorberande egenskaper.

Epsomsalt är ett magnesiumsulfat i kristallin form som är lösligt i vatten. Epsomsalt kan absorbera överflödigt vatten, återställa magnesiumnivåer, lindra stress och öka energin, samt uthållighet. Epsom salt verkar genom att höja nivåerna av serotonin, en kemisk mediator som är involverad i humörreglering. Dessutom hjälper magnesiumjonerna i Epsom-salt till att minska effekterna av adrenalin.

Havssalt är en exfolierande ingrediens. Exfolianter tar bort smuts, skräp och döda celler, vilket banar väg för utvecklingen av nya hudceller. Havssalt hjälper också till att vitalisera huden genom att förbättra blodflödet. Vegetabiliska oljor finns i de flesta formler. De är viktiga för personer med torr hud. Att lägga till några matskedar oliv-, mandel- eller linfröolja kan ge ännu större återfuktande kraft.

Pulveriserad tång, som kelp eller dulse, absorberar överflödigt vatten i huden och arbetar för att öka blodflödet, ta bort gifter från lymfkörtlarna, vitaliserar, jämnar ut och återställer hudens elasticitet. Dessutom är tång rik på vitaminerna A, B, C, E, D och K, samt karotener och jod, alla mycket viktiga ingredienser för en frisk hud.

Appliceringsmetod

Vi lindar in kroppen i plastfilm eller en tunn handduk. Vi börjar med fötterna, lindar benen separat, som om vi applicerar ett bandage. Vi lindar sedan höfterna och bålen, sedan armarna. Detta kan vara lite svårt om du gör det själv. Om du känner dig bekväm kan du be en vän om hjälp. Extern hjälp kommer faktiskt att göra det möjligt för dig att uppnå ett bättre resultat än om du gjort det själv. Svårigheten att applicera är en av anledningarna som driver människor mot industriella omslag, men det är ett dåligt val eftersom dessa produkter är fulla av syntetiska produkter och skadliga ingredienser.

Du kommer att behöva ligga ner i cirka 45 minuter. Eftersom processen är rörig, är det lämpligt att ligga i badkaret för att hålla ditt hus rent. För att göra detta kommer vi att täcka botten av badkaret med handdukar och använda en handduk som en kudde för att göra allt mer bekvämt. De som bestämmer sig för att lägga sig på sitt golv eller på sin säng bör först lägga en gammal filt eller presenning där för att inte fläcka möblerna eller mattan med ingredienserna i den hemgjorda bantningsinpackningen.

Ta bort den hemgjorda bantningsinpackningen

Du måste skölja kuvertet efter 45 minuter. För att göra detta kommer vi att stå i badkaret och skaka av resterna som fastnar på filmen eller handdukarna för att underlätta rengöringen. Vi kommer att använda ljummet vatten för att göra det lättare för ingredienserna att ta av. Du bör undvika att skapa en chock genom att använda kallt vatten eller mycket varmt vatten. Skrubba och massera försiktigt huden under sköljningsprocessen.

Huden klappas försiktigt när den har torkat. Vi kommer att ta på oss löst sittande kläder för att främja ventilation av hudens porer och vi kommer att passa på att vila några timmar. Kroppsinpackningen främjar dräneringen av lymfkörtlar, som ger immuna och anti-infektiösa egenskaper till blodcirkulationen. Efter att ha applicerat en hemmagjord bantningsinpackning ackumuleras överskottsvätska i lymfsystemet. Du kommer att behöva dricka ett eller två glas vatten för att påskynda urinering och dränering av överflödig lymf och avfall.

Kompletterande vård

De som redan har gjort en pedikyr har redan insett mängden död hud som tas bort från fotsulorna. Denna döda hud kan bromsa inträngningen av ingredienser. Att exfoliera huden innan du applicerar inpackningen kan hjälpa den att bli mer effektiv, eftersom inpackningsformeln kan penetrera till det djupaste lagret av huden. Efter att ha tagit en ordentlig dusch, gnugga torr hud med en exfolierande skrubb. Du kan använda lite ånga för att simulera en spaupplevelse, även om du är i ett litet badrum med skrikande barn.

Hemmagjord bantningsinpackning i aktion
Hemmagjord bantningsinpackning i aktion

Effektiviteten av hemmagjorda bantningsinpackningar

Du måste först veta att en hemmagjord bantningsinpackning, precis som att ta bantningskapslar eller kosttillskott som t.ex de mycket effektiva fettförbrännarna, är inget mirakelmedel: det finns inget riktigt sätt att använda den här produkten för att ge dig själv en Jennifer Aniston-liknande kropp eller ett sätt att få samma fettprocent som Taylor Swift på en dag. Det kan dock hjälpa till med viktproblem relaterade till vattenansamling på kort sikt. Det är användbart när du vill visa alla under ett möte att du fortfarande kan passa in i dina gymnasiejeans eller när du har en stor händelse på gång, som ett bröllop. Dessutom förbättrar den hyn och ger den en hälsosam lyster, vilket är perfekt för djärva klänningar eller öppna blusar.

Det finns ingen förutbestämd mängd vikt som man kan gå ner med hjälp av en hemmagjord bantningsinpackning, eftersom allt beror på mängden vatten som kroppen behåller, hur länge den hemmagjorda bantningsinpackningen bärs och typen av inpackning. Vissa människor är mycket bekvämare att bära dem under längre perioder, så de kommer att se bättre resultat. Som vägledning bör du inte använda kroppsinpackning om du är gravid eller ammar. Kvinnor som tar mediciner som får dem att överhettas eller som har sjukdomar bör konsultera en läkare innan de använder kroppsinpackningar.

#1 Hemmagjord kelp-bantningsomslag

Tång är full av vitaminer och mineraler och innehåller höga mängder jod. Tång kan lindra värk och smärta, avgifta kroppen, öka cirkulationen och ämnesomsättningen och sänka blodtrycket och kolesterolet. Tång och mineraler är utmärkta för att lindra stress och ladda upp kroppen fullt ut. Som ingredienser behöver du 1 kopp tångpulver, 3 matskedar (45 ml) mandelolja eller olivolja, samt 2 koppar varmt vatten, som du valfritt kan ersätta med 2 koppar kaffe. Som ett alternativ kan du lägga till 2 droppar eteriska oljor av rosmarin, enbär eller fänkål för att bekämpa celluliter.

Vi kommer att blanda ihop allt tills vi når önskad konsistens. Blandningen ska likna lera. Att stå i duschen eller på en handduk hjälper till att undvika att göra oreda. Blandningen kommer att appliceras över hela kroppen, från midjan och nedåt. När det väl applicerats kommer vi att linda in områdena på huden med plastfolie och sedan bandage. Vissa gillar att bara använda bandage indränkta i varmt vatten för att linda in området, för att hålla det hydrerat längre är detta också en bra metod. Plast är en bra kompromiss, eftersom den tenderar att öka värmen. Oavsett vilket fungerar båda metoderna bra och det är bara en smaksak.

Förutom att hjälpa till att gå ner i vikt är detta recept utmärkt för att motverka celluliter, som vanligtvis bildas på ben, gren och höfter. Att ha någon som hjälper till med applikationen är det bästa sättet att uppnå påtagliga resultat. Du bör se till att täcka varje kvadrattum av huden. När du är inlindad måste du ta på dig en filt och vila medan du försöker svettas i ungefär en timme. Du behöver sedan ta en varm dusch när du har sköljt av resterna av tångblandningen.

Med kelp
Med kelp

#2 Den hemgjorda bantningsinpackningen med bentonit och Epsomsalt

Bland ingredienserna i denna exceptionella inpackning har vi 1 kopp bentonitpulver (lera), 2 koppar grönt te som kan ersättas med vatten, 1 kopp Epsom salt, 3 matskedar soppa olivolja som kan ersättas med kokosolja eller mandelolja, samt 2 droppar eterisk olja av rosmarin. Blanda 4 koppar kokt vatten och Epsom salt i en skål. När salterna är helt upplösta lägger vi till de andra ingredienserna efter varandra. Du måste lägga allt i en mortel och blanda tills du får en pastaliknande konsistens. Inga metallföremål kommer att användas under blandningen, eftersom metallen kommer att reagera med bentoniten. Målet är självklart att hålla denna kraft så hög som möjligt för kroppen.

Vi kommer att belägga vår kropp med blandningen och lämna våra armar och huvud fria. Citronträdsblad kommer att placeras på den behandlade huden och allt kommer att lindas in med plastfilm för att hålla bladen nära kroppen. Det är också möjligt att använda bandage för att hålla dem täta. Vi lägger oss på en gammal filt och håller oss varma. Vi ska till sist skölja för att få bort resterna som fastnat på huden och vi tar ett ljummet bad. Denna bantningsinpackning är idealisk för dem som vill avgifta sin kropp samtidigt som de tappar överflödiga kilon.

#3 Den tonic slimming wrap

Denna inpackning hjälper cirkulationen tack vare ingefära och cayennepeppar. Som ingredienser tar vi 2 matskedar ingefära rötter eller ingefära pulver, 5 matskedar (60 ml) bentonitlera pulver, 10 matskedar varmt vatten, 2 matskedar (30 ml) Cayenne, 10 matskedar (150 ml) vit lera och valfritt 2 droppar av en diuretisk eterisk olja. Vi kommer att placera allt i en mixer i ungefär en minut för att blanda. Det är möjligt att tillsätta mer lera eller vatten för att uppnå önskad tjocklek.

Vi kommer att applicera blandningen i tjocka lager på de delar av kroppen som vi vill gå ner i vikt och vi kommer att linda in oss med plastfolie. Du måste vänta 20 till 40 minuter innan du sköljer med varmt vatten. Vi avslutar med en kalldusch. Denna hemgjorda bantningsinpackning är mycket effektiv på grund av dess termogena egenskaper som den är skyldig ingefära och cayennepeppar. Värme kan också lindra viss muskelsmärta samtidigt.

Uppiggande wrap med cayennepeppar
Uppiggande wrap med cayennepeppar

#4 Hemmagjord bantningsinpackning med cidervinäger och grapefrukt

Vi tar 0,5 kopp algpulver, 0,5 kopp vit lera, 2 koppar äppelcidervinäger, 2 koppar mandelolja eller olivolja, 8 droppar grapefrukt eterisk olja, samt 2 droppar lavendel, enbär, fänkål eller timjan eterisk olja. Blanda allt i en stor skål och tillsätt mer lera eller mer vatten tills du får önskad konsistens. Med äppelcidervinäger, kom ihåg att göra ett lapptest innan du applicerar det på huden. Vi späder vid behov. Du bör inte heller använda metallföremål.

Appliceringen kommer att göras över hela kroppen med undantag för känsliga områden som ansikte, bröstvårtor och armhålor. Applikationen måste vara generös för att få bästa resultat. När blandningen har applicerats, linda in dig i en stor handduk och se till att de delar du vill gå ner i vikt är täta. Du kommer att lägga dig på botten av ditt badkar eller lägga dig på golvet, var noga med att inte smutsa ner golvet. Efter en timme ska vi skölja av och ta ett varmt bad.

#5 Jordgubbs anti-celluliter bantningsomslaget

Celluliter, som visar sig genom uppkomsten av fettfickor under huden och är tyvärr problemet för alla kvinnor över 25 år. Detta tillstånd, som är en av konsekvenserna av övervikt, orsakas främst av dålig cirkulation som kan bromsa elimineringen av gifter eller vätskor som lagras i kroppen.

Genom att värma huden forsar blodet till ytan, vilket gör att ingredienserna i denna hemgjorda bantningsinpackning kan nå blodomloppet mer effektivt. Detta hjälper till att ta bort gifter och andra föroreningar från kroppen som är ansvariga för celluliter, vätskeansamling och andra vanliga hudproblem. Ingefära, jordgubbar och lera blandat tillsammans gör en bra cirkulationsbooster.

Som ingredienser kommer vi att ha 2 ingefärarötter, 4 matskedar (60 ml) kaolinlerapulver och 15 stora jordgubbar. Vi lägger ingefäran, jordgubbarna och kaolinleran i en mixer och mixar i en minut. Om blandningen är lite för flytande, tillsätt lite mer lera tills du får en tjock pasta. Vi kommer att applicera blandningen på de områden av kroppen som vi vill gå ner i vikt, sedan kommer vi att linda in området med metallfolie eller plastfilm. Blandningen får verka i cirka 20 minuter innan den sköljs med ljummet vatten. Vi avslutar med ett kallt bad.

Strawberry anti-celluliter bantningsinpackning
Jordgubbe

#6 Den hemgjorda orientaliska bantningsinpackningen

Denna hemgjorda bantningsinpackning är idealisk för dig som behöver gå ner några centimeter bara för att passa in i sin favoritoutfit för en kväll. Genom att använda rätt mineraler och eteriska oljor är det möjligt att uppnå omedelbar, om än tillfällig, förlust. Denna hemgjorda bantningsinpackning fungerar med elastiska bomullsbandage indränkta i en varm lösning av alger och lera som fungerar som en stor kompress. Det fungerar genom att extrahera oönskade gifter från kroppen och driva ut vätskor genom processen för att eliminera naturligt avfall.

För att göra den orientaliska bantningsinpackningen behöver du 3 oz (85 g) torkat tångpulver, 3 oz (85 g) Fuller’s earth-pulver, 8 matskedar (120 ml) limejuice, 1 matsked (15 ml) sötmandelolja, 1 /2 tesked (2,5) klar honung, 4 droppar eterisk sandelträolja, 2 droppar eterisk olja av rosmarin och 2 droppar eterisk lavendelolja

Vi börjar med att blanda tången, fullerjord och limejuice för att få en pasta. Om blandningen är för tjock, tillsätt lite vatten, tillsätt sedan mandelolja och eteriska oljor. Vi kommer att tunna ut pastan genom att tillsätta lite varmt vatten, sedan kommer vi att doppa bandagen i den heta blandningen av alger och lera.

Börja vid anklarna, linda bandagen över benen, håll bandagen spända nog för att komprimera fettvävnaden utan att känna sig obekväm. Vi kommer att behålla allt i 45 minuter. För att göra detta kommer vi att försöka slappna av genom att lägga oss ner i ett varmt rum. Förbanden tas bort och sköljs med ljummet vatten. Vi avslutar med att ta ett varmt bad.