Konjac (kapslar, etc.): min åsikt & köp till bästa pris

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Konjac (Amorphophallus konjac) är en flerårig växt av släktet Amorphophallus som växer i tropiska och subtropiska regioner i östra Asien, från Indonesien till Indien, Japan och Kina. Den är främst känd för sin stärkelsehaltiga jordknöl, en knölliknande struktur som är en del av växtstammen, men som växer under jorden och fungerar som ett lagringsorgan för växten. Konjac är också känd som elefantjams, antagligen för likheten mellan sin knöl och den sanna jamsen, men de två växterna är inte nära besläktade.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Konjac används främst som en källa till glukomannan, en kostfiber som utgör cirka 40 % av växtknölen. Glucomannan används som en livsmedelstillsats för sina förtjockande och emulgerande egenskaper, och som ett näringstillskott för behandling av fetma, förstoppning, högt kolesterol, diabetes och akne. Enligt dietisters åsikt ger den en rik källa av lösliga fibrer till allmän nytta för matsmältningssystemet, samtidigt som den innehåller nästan inga kalorier.

Konjac pris

Historia och ursprung

Konjac nämns regelbundet i kinesiska historieavhandlingar, både som medicin och mat. Den första kända användningen av denna växt som en medicinsk ört går tillbaka till Han-dynastin i Kina, för cirka två tusen år sedan. På den tiden rekommenderades det för behandling av astma, infektion, hosta och hudåkommor. Enligt historiker fortsatte dess användning genom efterföljande dynastier och har förblivit oavbruten till våra dagar.

Korm, i form av mjöl eller gelé, har en lång kulinarisk historia i Kina och Japan. I Kinas Sichuan-provins används geléen som ersättning för tofu och kallas konjac-tofu. I Japan, där det kallas konyaku, blandas mjölet med vatten och lime och kokas sedan. När den har stelnat skärs den i flera former. Skär i tunna skivor, denna fiber kan ersätta tunt skivad tofu eller rå fisk. När den skärs i strimlor kan den ta nudlarnas plats i många gryta. Konjac i sig har liten eller ingen smak.

Västvärldens intresse för denna växt har ökat under de senaste två decennierna i takt med att kostfiberns hälsofördelar har blivit bättre förstått. Forskning har fokuserat på dess potential för kontroll av kolesterol och blodsocker, som ett hjälpmedel för viktminskning och som en övergripande fördel för matsmältningssystemet. Resultaten av dessa studier har varit lovande.

Naturlig konjac
Naturlig konjac

Kultur och transformation

Konjac odlas i Kina, Indien, Japan och Korea. Växten växer bäst i tropiska eller subtropiska förhållanden som kännetecknas av måttlig nederbörd. Enligt agronomernas uppfattning föredrar Konjac en jordstruktur som kombinerar ett något sandigt toppskikt med ett lerigt bottenskikt som kan hålla kvar vatten. I Japan och Kina odlas den ofta i kuperad terräng som inte gynnar traditionellt jordbruk, och varje planta kräver väldigt lite utrymme. Växter är i allmänhet placerade längre ifrån varandra under deras andra och tredje år, när de når toppnivåer av glukomannaninnehåll. De grävs sedan upp för att rengöras och bearbetas.

Traditionell bearbetning efter skörd är en mycket mödosam operation. Lökarna separeras från resten av plantan, tvättas och skalas för hand innan de skivas och torkas i solen. Modern bearbetning omfattar maskiner och påskyndar torkningsprocessen med luft som värms upp genom förbränning av kol. Oavsett vilken process som används är målet att producera en produkt torr nog att lagras och uppnå högre koncentrationer av glukomannan. I vilken utsträckning konjac bearbetas beror på dess avsedda användning som ett rimligt prissatt livsmedel, livsmedelstillsats eller näringstillskott.

Konjacmjöl görs genom att mala de torra knölarna och separera de lättare komponenterna från det tyngre mjölet. Det som blir kvar är cirka 70 % glukomannan och kan användas i nudlar och andra rätter. Mjöl kan bearbetas för att nå en glukomannanhalt på 80 %, vilket resulterar i konjacgelé eller gummi som kan användas som förtjockningsmedel eller gelningsmedel. Det kan renas för användning som ett näringstillskott.

Konjac, en viktig allierad för viktminskning

Enligt nutritionister är effektiviteten av konjac för viktminskning baserad på dess förmåga att absorbera upp till tjugo gånger sin egen vikt i vatten. Glucomannan expanderar efter intag, vilket tenderar att främja en känsla av mättnad när det passerar genom matsmältningskanalen. För att uppnå detta resultat tas konjac vanligtvis med vatten före måltider. Ett alternativ, mindre populärt tillvägagångssätt är att strö glukomannangranulat direkt på maten.

Det har skapats rabatterade livsmedel som shirataki-nudlar, ris och spagetti, vilket innebär färre kolhydrater och därför färre kalorier. Detta är ett bra alternativ för dem som vill fortsätta äta rätter som vanligtvis innehåller högre kolhydrater och kalorier. Örten kan användas för att öka energinivån och öka ämnesomsättningen. Detta är ett bra alternativ för dem som vill träna mer för att gå ner i vikt.

Rekommenderade doser för viktminskning varierar från ett till fyra gram glukomannan som tas med ett glas vatten en timme före varje måltid.

GÅ NER I VIKT MED GLUCOMANNAN


 • Fri leverans
 • Tillverkad i EU
 • Bevarar muskelmassan
 • Dämpar hungerkänslor

Köp Glucomannan Complex nu, gratis leverans

Ett utmärkt fibertillskott

Enligt nutritionister bör vuxna konsumera minst 20 till 35 gram fibrer per dag. Den typiska västerländska kosten ger mellan 12 och 18 gram fibrer per dag. Havrekli, med 14 % lösliga fibrer, utgör en av de mest koncentrerade källorna till lösliga fibrer som är kända i väst. Glucomannan innehåller minst 40 % fiber i torrvikt, vilket gör konjac till den rikaste källan av lösliga fibrer i världen.

Ett botemedel för att lindra förstoppning

Matsmältningssystemet

Kliniska studier som är specifika för glukomannantillskott har visat positiva resultat vid behandling av ett antal tillstånd, inklusive förstoppning. Lösliga fibrer absorberar vatten, mjukar upp matsmältningsinnehållet och ökar avföringsvolymen, en åsikt som delas av alla läkare. Förstoppning är ett vanligt problem, som oftast orsakas av en fiberfattig kost, uttorkning och brist på motion. Flera studier har visat att glukomannan kan vara till hjälp vid förstoppning. När det konsumeras fungerar pulvret som ett prebiotikum i matsmältningssystemet, vilket är till stor hjälp för att främja hälsosamma tarmrörelser.

Glucomannan anses vara en naturlig laxerande fiber, vilket innebär att dess intag främjar uppkomsten av mjukare avföring som lättare passerar genom tjocktarmen. Enligt experter främjar det också avföring, eftersom patienten anstränger sig mindre för att få bort avföring. En preliminär prövning och ett antal dubbelblinda tester visade att glucomannan är en effektiv behandling mot förstoppning. Hos personer med förstoppning främjar glukomannan och andra bulklaxermedel vanligtvis avföring inom 12 till 24 timmar efter intag. Studier har visat att det räcker med att få i sig tre till fyra gram för att lindra förstoppning.

Glucomannan är lösligt i vatten och underlättar därför matsmältningen. Det kan hjälpa till att stärka matsmältningssystemet, vilket gör det till ett bra naturligt botemedel för dem med matsmältningsproblem. Det kan också hjälpa till att lindra hemorrojder. Glucomannan kan hjälpa kroppen att absorbera mineraler, vilket gör den dagliga kosten hälsosammare. Genom att underlätta absorptionen av mineraler kan all mat och dryck som patienten får i sig användas mer effektivt.

En naturlig källa till prebiotika

Probiotiska livsmedel är verkligen avgörande för tarmhälsa och allmänt välbefinnande. Prebiotika är det som faktiskt hjälper till att ge näring till probiotika. Prebiotika som glukomannan, vitlök, jicama och kronärtskockor passerar osmält i övre mag-tarmkanalen eftersom människokroppen inte kan bryta ner dem. Men när prebiotikan väl når tjocktarmen, fermenteras de av tarmens mikroflora och skapar probiotika.

Rotpulvret är ett prebiotikum som ger näring åt nyttiga bakterier i tjocktarmen. En studie publicerad 2008 visade att tillskott av glukomannan ökade den fekala koncentrationen av probiotika i allmänhet, såväl som av specifika probiotika som bifidobakterier och laktobaciller.

Högre intag av prebiotika är kopplat till fördelar som lägre risk för hjärt-kärlsjukdom och hälsosammare kolesterolnivåer. De främjar också bättre tarmhälsa, förbättrad matsmältning och ett bättre svar på stress. Konsumtion av prebiotika är avgörande för bättre hormonbalans, aktivare immunförsvar och lägre risk för fetma och viktökning.

Ett bra botemedel mot kolesterol

14 studier på glukomannan publicerade i American Journal of Clinical Nutrition fann att användningen av glukomannan hade betydande positiva effekter på totalkolesterol, LDL-kolesterol, triglycerider, kroppsvikt och fasteblodsocker. Eftersom det är ett fiberkoncentrat kan detta ämne minska absorptionen av kolesterol i tarmen genom att torka upp vatten i matsmältningskanalen, och därigenom minska kroppens absorption av kolesterol. Genom att binda till gallsyror i matsmältningssystemet och flytta ut dem ur kroppen kan glukomannantillskott hjälpa till att sänka kolesterolet och minska mängden fett i blodet.

GÅ NER I VIKT MED GLUCOMANNAN


 • Fri leverans
 • Tillverkad i EU
 • Bevarar muskelmassan
 • Dämpar hungerkänslor

Köp Glucomannan Complex nu, gratis leverans

Värdefull hjälp för diabetiker

Det finns över 20 vetenskapliga studier som involverar glucomannan och diabetes. Ett sätt det kan hjälpa diabetiker är att det fördröjer den naturliga tömningen av magsäcken, vilket leder till mer gradvis absorption av socker och lägre blodsockernivåer efter måltider.

En studie publicerad i Diabetes Care visade att konjacfiber hade mycket positiva effekter på diabetes. Försökspersonerna, som behandlades konventionellt med en diet med låg fetthalt och läkemedelsbehandling, fick kex berikade med konjacfiber. Sammantaget drog forskarna slutsatsen att tillsats av konjacfiber till konventionell behandling kan förbättra blodsockerkontrollen, blodlipidprofilen såväl som systoliskt blodtryck hos högriskpatienter med diabetes. De tror att fibern från denna växt kan öka effektiviteten hos konventionell behandling för typ 2-diabetes.

En kraftfull allierad mot högt blodtryck

Som en följd av den gynnsamma effekten av glukomannaner på kolesterolnivåerna visade en studie en minskning av systoliskt blodtryck hos friska män efter en fyra veckors behandling med glukomannantillskott. Det finns många naturliga lösningar för att kontrollera blodtrycket som är mycket bättre än att ta vissa piller. En av dem är helt enkelt att lägga till den i din dagliga kost.

Fördelarna med konjac
Mer uppfyllda och väl i sina kroppar

Konjac-kapslar: en mängd hälsofördelar

Lösliga fibrer har studerats omfattande, vilket visade att de producerar kortkedjiga fettsyror när de smälts. Dessa syror ger i sin tur ett antal hälsofördelar, inklusive att minska kolesterolsyntesen i levern, reglera insulinfrisättningen från bukspottkörteln och hämma bildandet av polyper genom ökningen av surhetsgraden i tjocktarmen. Enligt forskare ökar fiber produktionen av en mängd olika celler och antikroppar som är involverade i immunsystemet. De minskar också förmågan hos irriterande ämnen att fästa vid slemhinnan i tjocktarmen.

Eftersom växten har antibakteriella egenskaper kan den hjälpa till att kontrollera mindre munhälsoproblem. Växten kan hjälpa till att rengöra tänder och bekämpa bakterier. Växten innehåller höga mängder antiinflammatoriska medel, som kan hjälpa till med ben- och ledhälsa. Detta är särskilt användbart för dem som lider av tillstånd som artrit.

Människor som letar efter en produkt för att rengöra sitt ansikte från daglig smuts och smuts, kommer att hitta värdefulla allierade i konjacsvampar. Konjac-svampar kan hjälpa till att rengöra ansiktet. Tack vare deras antibakteriella egenskaper kan de hjälpa till att bekämpa fet hud och minska akne. Dessa svampar är naturliga och biologiskt nedbrytbara. En intressant fördel med växten är dess förmåga att främja optisk hälsa. Örten kan hjälpa till att bekämpa ögonproblem, inklusive ögoninflammation. Det kan hjälpa till att stärka synnerverna och hålla ögonen friska.

Enligt vårdpersonalens uppfattning har växtens fibrer visat goda resultat när det gäller behandling av hyperglykemi och hypoglykemi. Glucomannan drar in vatten i matsmältningssystemet och förvandlas till en gel som bromsar matsmältningsprocesser och fångar upp kolhydrater så att blodsockernivåerna stabiliseras. Om dessa effekter intresserar dig, inbjuder jag dig att läsa min jämförelse av bantningskapslar för att analysera de olika tillgängliga alternativen.

Hur köper man konjac?

Pulver, kapslar eller tabletter kan köpas i en lokal hälsokostbutik eller online. Det rekommenderas att helt undvika kapsel- och tablettalternativ, som båda har kopplats till allvarliga matsmältningsstörningar. Det är känt att tabletterna sväller innan de når magsäcken.

När du väljer pulver eller mjöl måste du se till att de är 100% rena utan tillsatser eller fyllmedel. Ekologiska versioner är också en bra idé men kan vara svårare att hitta. Att äta shiratakinudlar eller använda glucomannanpulver för att göra hemlagade nudlar kan vara ett bra sätt att införliva glucomannan i din kost. Japanska shirataki-nudlar är den mest kända konjac-matprodukten.

GÅ NER I VIKT MED GLUCOMANNAN


 • Fri leverans
 • Tillverkad i EU
 • Bevarar muskelmassan
 • Dämpar hungerkänslor

Köp Glucomannan Complex nu, gratis leverans

Dosering

Den rekommenderade dosen av glukomannan är lägre än andra fibertillskott eftersom det expanderar kraftigt i vatten (upp till 50 gånger dess vikt). En studie visade att vid doser på två till fyra gram per dag tolererades glucomannan väl och ledde till betydande viktminskning hos feta eller överviktiga individer. För förstoppning har tre till fyra gram glukomannan visat sig fungera som ett effektivt laxermedel.

Det rekommenderas starkt att börja med en mycket liten dos per dag. För de flesta pulverprodukter är den föreslagna dosen en tesked per dag. Denna mängd ska lösas i ett stort glas vatten och sväljas 30 till 45 minuter före måltiden. Det är absolut nödvändigt att ta pulvret med tillräckligt med vatten för att undvika risken för kvävning.

Bieffekter

Glucomannan Plus, aptitdämpande medel med konjac

Glucomannanpulver anses säkert när det konsumeras som mat. I medicinska mängder är pulvret och kapslarna förmodligen säkra för de flesta friska vuxna. Glucomannan, liksom andra typer av lösliga fibrer, kan orsaka gastrointestinala problem när mängden som konsumeras plötsligt ökar. Dessa kan inkludera uppblåsthet, magsmärtor, lös avföring, flatulens och diarré.

Lösliga fibrer absorberar vatten och bildar en gel i mag-tarmkanalen, vilket bromsar upptaget av glukos i blodet och kan sänka blodsockernivån. Personer med diabetes bör vara försiktiga när de använder glucomannan för att undvika att sänka sina blodsockernivåer för kraftigt.

Fasta tabletter som innehåller glukomannan kan vara farliga för äldre och barn på grund av att de ibland kan orsaka blockeringar i svalg eller tarm. Risken är särskilt stor för personer som har strukturella avvikelser i matstrupen eller tarmen. Pulvret och kapslarna rekommenderas inte för personer som har svårt med esofagusförträngning eller sväljning. Glucomannan ska ALDRIG tas utan vatten. Det är mycket möjligt att kvävas om du försöker svälja den torr.

En annan bieffekt av lösliga fibrer är att det är nödvändigt att öka vätskeintaget för att undvika uttorkning eller andra komplikationer. Alla som tar dem bör dricka mycket vatten och andra vätskor som grönsaksjuicer med låg natriumhalt. Glucomannan kan minska absorptionen av orala läkemedel, vilket leder till minskad effektivitet. Det är nödvändigt för konsumenter att prata med sina läkare om alla mediciner de tar innan de överväger att ta glucomannan viktminskningstillskott. Att ta mediciner en timme före eller fyra timmar efter att ha tagit ett tillskott som innehåller glukomannan hjälper till att undvika dessa interaktioner.

Min åsikt i detalj

Mitt totalbetyg: 3,6/5

I min reflektion tar jag hänsyn till olika faktorer för att utvärdera produkten, i fallet med en måltidsersättning, här är de kriterier som jag tog hänsyn till för den totala effektiviteten:

 • Sammansättning: speciellt med avseende på mikronäringsämnen och makronäringsämnen, som spelar en viktig roll för viktminskning och upprätthållande av god hälsa.
 • Varumärkesmedvetenhet: Detta räknas för betyget eftersom det inger förtroende och uppfyller konsumenternas förväntningar.
 • Att känna sig mätt spelar också en avgörande roll för att känna sig energisk och undvika för tidigt sug,
 • Priset måste vara överkomligt för att vi ska kunna använda måltidsersättningen regelbundet,
 • Doseringen: den måste vara praktisk och utan begränsningar, vilket underlättar att ta den dagliga dosen.

Sammansättningen: 3,5/5

Glucomannan, utvunnet ur konjac, är ett utmärkt naturligt aptitdämpande medel. Kolin reglerar fetter för att underlätta viktminskning. Vitamin B3 kontrollerar kolesterolet och främjar mättnadskänslan. Krom reglerar glukos- och fettlagring. Vitamin D3 minskar fettlagringen och ökar serotoninet för att känna sig mätt. Hypromellose används för piller och är lämplig för personer med dietrestriktioner.
Sammantaget visar dessa ingredienser lovande för att hjälpa till med viktminskning och aptitkontroll! Å andra sidan, jag som prioriterar naturlighet, så är det inte för Glucomannan

Beryktat: 4/5

WeightWorld är ett varumärke dedikerat till viktminskning och bantningsmål, det säljer många bantningsprodukter och behandlingar. Webbplatsen inger snarare förtroende hos alla TrustPilot-certifierade recensioner och alla partners som den arbetar med. Dessutom har mina beställningar alltid kommit fram utan problem.

Å andra sidan är WeightWorld idag inte nödvändigtvis välkänt.

Pris: 3,5/5

Priset på produkten är en liten nackdel med detta betyg eftersom flaskan för närvarande är runt 25 € för 180 kapslar. Med en dos på 2 per måltid ligger vi därför på en behandling på 1 månad, lagret tar därför slut ganska snabbt. Det är därför detta betyg tilldelades, även om priserna sjunker genom att köpa 2 eller 3 flaskor för att få upp till 20 % rabatt.

Åsikter och försiktighetsåtgärder för användning om att ta Konjac kapslar

Professionella åsikter

Enligt US Food and Drug Administration (FDA) har konjacgodis orsakat kvävningsdöd hos äldre och barn. Detta fick FDA att utfärda en importvarning 2011 för konjacgodis. Dessa godisar har en gelatinös struktur som inte löser sig i munnen.

Konjac-tillskott kan också öka i volym i matstrupen eller tarmen och orsaka en obstruktion. Risken är högre om patienten tar konjaktabletter och om det tar någon form utan vatten. Denna risk bör tas på allvar om de är äldre och om de har problem med att svälja.

Flera länder har förbjudit användningen av konjac på grund av den höga förekomsten av tarm- eller halsobstruktion. Barn och gravida eller ammande kvinnor bör inte ta konjaktillskott. Man bör sluta ta detta tillskott och konsultera en läkare om patienten upplever andningssvårigheter, nässelfeber eller utslag, klåda, takykardi och svullnad i ansikte och tunga.

Användarnas åsikter

Glucomannan Plus, ett kraftfullt aptitdämpande medel, har lyckats locka många konsumenter på grund av dess många fördelar. Generellt sett vittnar användare av Glucomannan Plus om dess effektivitet för viktminskning och dess förmåga att minska aptiten. Resultaten finns där, utan att produkten är överdrivet dyr. Här är några vittnesmål från nöjda Glucomannan Plus-användare:

GÅ NER I VIKT MED GLUCOMANNAN


 • Fri leverans
 • Tillverkad i EU
 • Bevarar muskelmassan
 • Dämpar hungerkänslor

Köp Glucomannan Complex nu, gratis leverans

Slutsats

Konjac är en flerårig växt som används för sin jordknöl som är rik på glukomannan, en kostfiber som är gynnsam för hälsan. Det används ofta som en livsmedelstillsats och näringstillskott, vilket ger förtjockande, emulgerande och viktminskningsfrämjande egenskaper.

Glucomannan har en intressant sammansättning med fördelaktiga ingredienser för viktminskning. Varumärket har ett gott rykte och inger förtroende. Priset på produkten kan dock anses vara lite högt. Det är därför viktigt att ta hänsyn till dessa aspekter när man bestämmer sig för att använda denna måltidsersättning!

Alternativen

När du letar efter en måltidsersättning hjälper det alltid att utforska olika alternativ för att hitta den som bäst passar dina behov. Även om Glucomannan jag nämnde tidigare kan verka tilltalande, här är några alternativ som också kan intressera dig, tillsammans med en detaljerad artikel: