De bästa recepten för fettätande soppa

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Det är känt: soppa är bra för viktminskning. Den fyller dig väldigt snabbt och är också ganska läcker. För dem som konsumerar det ger det mycket färre kalorier än om dessa personer åt en standardmåltid. Det är möjligt att maximera soppans viktminskningspotential med vissa ingredienser. Genom att tillsätta rätt typer av ingredienser kan man avsevärt förbättra sin ämnesomsättning och skapa ett bättre fettförbränningssystem i kroppen. Att göra en fettätande soppa är inte så svårt. Och här är de bästa ”fettätande” sopprecepten!

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Soppa äter kålfett

Kålsoppa var väldigt populär på 80- och 90-talen.Kändisar åt den om och om igen och var snabba med att berömma soppan i kameran. Ingrediensmässigt behöver vi 5 morötter, skalade och hackade, 3 hackade lökar, 2 burkar hela tomater, 1 hackat kålhuvud, 1 pund krydda, 1 burk hackade och avrunna gröna bönor, 2 liter juicetomat, 2 tärnad paprika, 10 hackade selleristjälkar, samt 1 burk nötkött eller grönsaksbuljong.

Vi lägger alla grönsakerna i en stor kastrull och lägger till alla vätskor. Låt soppan puttra tills grönsakerna är mjuka. Denna fettätande soppa är ännu godare när alla grönsaker förblir hela. Du kan också prova att krossa hälften av blandningen och hålla resten i bitar. Detta tips kommer att uppnå en bättre smak, och kommer att hjälpa till bränna mer fett. Tuggprocessen kommer att tala om för kroppen att det är dags att äta och ämnesomsättningen kommer att fungera korrekt. Receptet kan förvaras i kylen i två eller tre dagar. Detta recept är ännu godare när det värms upp till lunch nästa dag.

Fettätande soppa med kål
Fettätande soppa med kål

Fettätande soppa med svarta ärtor

Varför inte utnyttja din slowcooker väl genom att sätta den i arbete för att bli av med överflödiga kilon? Denna soppa är ett helt veganskt och fettfritt recept. Det gör att du kan lägga till mer protein i din kost genom svarta ärtor, vilket är en gåva för många veganer. Dessa proteiner hjälper till att bygga muskler för att uppmuntra nedbrytningen av lagrat fett. Som ingredienser har vi 1 hackad lök, 2 hackade morötter, 2 hackade selleristjälkar, 1 paprika, kärnad och hackad, 1 hackad sötpotatis, 3 koppar svarta ärtor, 1 kopp tomatpuré, 2 matskedar spiskummin, en matsked chilipulver , samt 4 koppar grönsaksbuljong.

Lägg alla ingredienser i slow cookern, var noga med att blanda väl. Vi kommer att koka dem på hög värme i 4 timmar tills alla grönsaker är mjuka. Soppan kommer att serveras med quinoa eller brunt ris för att stödja energinivåerna och ytterligare förbättra fettförbränningen. Man bör inte använda vitt ris eftersom det inte ger rätt mängd fibrer för att underlätta matsmältningsprocesserna.

Fettätande soppa med kål och broccoli

Denna fettätande soppa fokuserar på en rad grönsaker som hjälper patienten att få i sig alla de näringsämnen som kroppen behöver. Det ger den fiber som behövs för att bibehålla en uthållig ämnesomsättning och undvika problem i matsmältningssystemet. Det här receptet kallas ibland för en fattigmanssoppa eftersom det brukar använda billiga grönsaker som håller en eller två veckor i kylskåpet. För att förbereda denna fettätande soppa behöver du ½ ett skivat kålhuvud, ½ ett paket spenat, ½ ett hackat broccolihuvud, 2 hackade selleristavar, 2 hackade morötter, 1 tärnad lök, 5 vitlöksklyftor skär i tärningar, 1 hackad zucchini, samt en liter nötkött, kyckling eller grönsaksbuljong.

Vi börjar med att tillsätta lite olja i botten av en stor soppgryta. Vi lägger sedan till lök och vitlök och kokar dem i 5 minuter tills de doftar. Häll i all buljong och låt allt koka upp. Vi lägger till alla grönsaker och kryddar med salt och peppar. Du kan lägga till örter om du vill, men det är inte obligatoriskt. Vi låter sedan allt puttra i ca 20 minuter, tills alla grönsaker är mjuka. Det bästa sättet att njuta av denna soppa är att göra den med tjocka grönsaker. Du kan lägga till andra grönsaker om det behövs. Som med andra fettätande soppor kommer tuggprocessen att hjälpa till med fettförbränningen.

Fettätande broccolisoppa
Fettätande broccolisoppa

Fettätande soppa med tång och ägg

Tång har blivit ett mycket populärt alternativ bland bantare. Denna grönsak är verkligen bra för viktminskning, eftersom den innehåller praktiskt taget inga kalorier. Tång innehåller också många fler näringsämnen än kål och spenat. För att förbereda denna fettätande soppa behöver du 1 ½ dl vatten, en matsked dashi, en matsked sojasås, 2 matskedar sake, 1 ägg och en matsked pulver, torkad sjögräs.

Vi börjar med att vispa ägget väldigt lätt. Vi ska sedan koka upp vattnet i en kastrull, tillsätt sedan dashi, sojasås, tång och sake. Låt allt puttra, tillsätt sedan lite salt om det behövs. Vi kommer sedan att lägga till det uppvispade ägget i en cirkulär rörelse. Ta bort den feta soppan från värmen och servera genast. Detta är ett av de läckraste viktminskningsrecepten. Du måste dock se till att följa instruktionerna till punkt och pricka. Det finns en risk att göra fel första gången, men det förändrar inte fettförbränningsegenskaperna. Misstag kan påverka smaken, men det är allt.

Krämig fet soppa med vita bönor

En fettätande vita bönsoppa är ett bra sätt att gå ner i vikt. Den är låg i kalorier och hög i protein, samt fiber. Miso grönkål är en pasta som ger en smakrik och söt smak på samma gång. Det kommer att minska sockersuget omedelbart och förbättra viktminskningsansträngningarna.

Som ingredienser för att förbereda denna fettätande soppa behöver du 1 matsked olivolja, 2 hackade lökar, 1 hackad morot, 2 pressade vitlöksklyftor, 2 matskedar rosmarin, 2 burkar bönor sköljda och avrunna cannelloni och 5 koppar grönsak buljong. Till Miso Grönkålspastan behöver du 1 msk kokosolja, 2 msk misopasta, 4 hackade vitlöksklyftor, 2 röda paprikaflingor och 1 gäng grönkål, stjälkarna borttagna och hackade.

Vi börjar med soppan genom att tillsätta oljan i en kastrull och sedan lägga till morot, vitlök, lök och rosmarin. Vi kommer att koka allt i 5 till 7 minuter för att mjukna det, sedan lägger vi till buljongen och bönorna. Låt puttra i 20 minuter, rör om då och då och smaka av med salt och svartpeppar efter behov. Purea soppan tills den är slät och värm sedan i kastrullen på låg värme. Vi kommer att göra kålpastan genom att värma oljan i en stekpanna på medelvärme. Vi lägger till mison och kokar i 3-4 minuter.

vita bönor
vita bönor

Sötsyrlig soppa med kål

Snarare än att ha en vanlig kålsoppa, varför inte lägga till en lite kryddig och syrlig twist? Fördelen med kryddig mat är att den ökar kroppstemperaturen. Detta hjälper till att öka ämnesomsättningen, eftersom kroppen måste arbeta för att få ner temperaturen. Det är därför kryddig mat anses vara bra för viktminskning. För att göra denna exceptionella soppa behöver du 2 matskedar valfri olja, 1 skivad gul lök, 1 hackad morot, 2 dl hackad kål, fröad och hackad jalapenopeppar, 1 burk hackade tomater, 2 matskedar matskedar farinsocker, 3 matskedar äppelcidervinäger, 4 koppar grönsaksbuljong, samt 1 kopp rostat kycklingbröst.

Vi börjar med att värma upp oljan i en stor soppgryta, sedan lägger vi till lök, kål, morot och paprika. Vi lagar allt i 5 till 7 minuter. Tillsätt tomater, socker, vinäger och kyckling, med lite salt och svartpeppar för att krydda och skaka blandningen. Låt det puttra i cirka 20 minuter, tills alla grönsaker är mjuka. Det går att ta bort kycklingen om man vill ha en vegansk eller vegetarisk soppa, men man måste byta ut den mot något väldigt proteinrikt. Kikärter brukar vara ett bra alternativ. Protein bygger muskler, så den förstärkta ämnesomsättningen bränner mer fett.

Här är min videosammanfattning:

Ett enklare alternativ till soppor?

Nu när du är informerad om de olika ”fettätande” sopporna och deras potentiella fördelar för viktminskning, kanske du undrar om det finns andra naturliga och effektiva sätt att bränna fett och uppnå dina mål.

Förutom soppor finns det fettförbrännarkapslar som kan hjälpa till att påskynda din ämnesomsättning och främja fettförbränningen. Här är några: