Guarana: min åsikt och köp till bästa pris

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Guarana är en frukt med ursprung i den brasilianska Amazonas. Det används traditionellt av ursprungsbefolkningen som en naturlig energigivare. Det har blivit populärt i Brasilien sedan sekelskiftet för sina naturliga terapeutiska egenskaper. Producerad av en buske som heter Paullinia cupana, det används som ett kosttillskott, på grund av dess stimulerande, afrodisiakum och tonande egenskaper. På grund av dess höga innehåll av guaranin, en förening relaterad till koffein, används denna frukt nu i stor utsträckning av läkemedelsindustrin för tillverkning av viktminskningstillskott. Det finns i formuleringen av många energidrycker över hela planeten.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Vad är guarana?

En ingrediens från Amazonas regnskog, guarana är frukten av Paullinia cupana, ett träd som tillhör familjen Sapindaceae. Det är en buske som finns i Sydamerika, i länder som Peru, Brasilien, Colombia och Venezuela. Genre Paullinia namngavs av Carlos Linneo för att hedra Simon Paulli, en tysk läkare och botaniker. Namnet ”guarana” är ett derivat av ordet ”waraná” som på Tupi-Guarani betyder ”liknande frukt i folkets ögon”. Dessa stammar trodde faktiskt att frukten hade magiska krafter för att läka tarmsjukdomar och att det var ett sätt att återfå styrka.

Det är en klättrande vedartad växt, som kan nå en höjd höjd på 12 meter i sin ursprungliga sfär. De alternativa bladen är 20 till 35 tum lång och uppdelad i bladskaft och blad. Bladskaftet och rachis är ihåliga, konvexa och lätt räfflade. Fjädrade blad läderartade och hårlösa är inte parade. De övre delarna av bladen är avlånga och nedre delen äggformade. Bestämmelserna mäter 2 till 3 millimeter lång. De relativt små enkönade blommorna är zygomorfer. De fem fria foderbladen är ungefär 3 mm långa, medan de fem vita kronbladen är ungefär 5 mm långa.

Frukterna ha gul, röd eller orange bark. Vid mognad, deras vita fruktkött och deras frön ser ut som ögon. Fröna innehåller ett identiskt ämne med koffein, guaranin. Fröet är sfäriskt, svartaktigt och något lysande. Frukten är en dehicent kapsel med 3 ventiler, inuti vilken det bara finns en utsäde. Kapseln av Paullinia cupana, en gång helt mognat, öppnas delvis och avslöjar utsäde.

Näringsvärdet av guarana

Tanniner och många vitaminer finns i frukter. Till deras nummer, vi inkluderar vitaminerna PP, E och A, samt vitaminkomplexet av grupp B. Guaranin finns där i stora mängder, liksom zink, natrium, magnesium och mangan. Du hittar användbara element och sällsynta såsom saponin, teobromin och teofyllin. Innehåll Växtens näringsinnehåll är: 0,1 % protein och 6,5 % kolhydrater. Fett är helt frånvarande. Vi har cirka 25 till 26 kcal per 100 g produkt.

guarana för att gå ner i vikt

I vilka former finns guarana?

Guarana kommer i olika former. I sin mest naturliga form är det en torr pasta gjord av växtens frön. Den finns i handel i form av:

 • sirap,
 • extrakt,
 • tabletter,
 • kapslar,
 • kosttillskott,
 • tillsatser för energidrycker.

De skalade och torkade fröna mals till ett ljusbrunt pulver, suspenderas i vatten och konsumeras med honung. Drycken har en liknande effekt som kaffe och stimulerar hungern. Från växtextrakten tillverkar många brasilianska dryckestillverkare, inklusive Antarktis, Brahma, Kicos och Kuat, Guarana, en uppfriskande dryck som är typisk för Brasilien och som liknar lemonad. Andelen tanniner är cirka 25 %, vilket fördröjer och förlänger effekten av koffeinet. Detta tillskott har en mycket bitter smak, varför det vanligtvis inte konsumeras rent, utan tillsätts till olika livsmedel. Guarana används ofta i många produkter eftersom det är känt som effektivt, särskilt i måltidsersättningar.

När det ingår i viktminskningsprodukter kombineras guarana vanligtvis med efedrin, ett annat viktminskningstillskott. Pulver är den mest koncentrerade formen av detta tillskott. Det bör konsumeras med försiktighet, eftersom det kan orsaka hjärtklappning. Rådfråga en sjukvårdspersonal för mer information om tillgängliga former och deras doseringar. Personer med en familjehistoria av hjärtproblem bör vara särskilt försiktiga.

GE DIN KROPP EN BOOST MED GUARANA


 • Minskar trötthet
 • Stimulerar minne och koncentration
 • Hjälper till att hantera stress
 • Ger energi och vitalitet

Beställ ditt Guarana-baserade kosttillskott nu

Vad är doseringen?

Detta naturliga tillskott intas vanligtvis i form av pulver. Pulvret kan konsumeras direkt. Ett annat sätt att konsumera, och en av de mest praktiska, är att använda kapslar. I I detta fall är den rekommenderade mängden två kapslar per dag. Guarana i sin olika presentationer kan köpas i en naturvarubutik.

Den dagliga mängden pulver som konsumeras bör vara mellan 0,5 och 2 g, vilket motsvarar 1 till 4 teskedar uppdelat under dagen. Detta botemedel ska alltid tas på fastande mage med ett glas vatten eller juice. För den som behöver mer energi går det att ta en dos till under de tidiga timmarna på eftermiddagen. Du behöver inte Överskrid dock inte den rekommenderade dosen för att undvika biverkningar.

Vilka egenskaper har växten?

Genom att stimulera frisättningen av dopamin och adrenalin i blodet, guaranapulver är idealisk för att ge kraft och sömn. Det används flitigt av studenter och yrkesverksamma som måste arbeta långa dagar arbete. Det förebygger också kramper, migrän, mag-tarmproblem och även åderförkalkning.

Förutom koffein och teobromin innehåller den vegetabiliska fibrer, stärkelse, garvsyra, kalcium, järn, fosfor, kalium, tiamin och vitamin A.

Som egenskaper är det:

 • stimulerar cellförnyelsen,
 • ger mer energi,
 • underlättar koncentrationsförmågan och resonemang,
 • hjälper till att minska överskott av glukos och kolesterol,
 • fungerar som en tarmregulator,
 • lindrar migrän och huvudvärk genom allmän,
 • fungerar som en uppiggande tonic och föryngrande,
 • hjälper till att minska aptiten,
 • bidrar till hälsosam viktminskning,
 • avgiftar matsmältningssystemet,
 • lindrar symtom på uppblåsthet och förstoppning.

Guarana, liksom andra antioxidanter, kontrollerar inträdet av glukos i cellen, vilket är det första steget för att förhindra att människor blir överviktiga. Det hjälper till att kontrollera vikten.

viktkontroll
Guarana är ett värdefullt hjälpmedel för viktkontroll.

Guarana, kraftfull energileverantör

Det är känt för sin förmåga att förse kroppen med stora mängder energi på mycket kort tid. Han är skyldig detta egenskapen till dess huvudsakliga aktiva ingrediens, nämligen koffein. Denna förening finns, faktiskt i ännu högre koncentrationer än i kaffe. Vi hittar 2 till 4,5 % koffein i guarana, medan dess innehåll är 1-2 % i kaffebönor. En studie genomförd kl University of Tasmania, visade att en kopp kaffe gav energi i högst 30 till 45 minuter, medan koffeinet finns i denna produkt kan hålla i upp till 150 minuter.

Detta gör guarana till den bästa naturliga stimulansen att dra nytta av ett bidrag stabil och långsiktig energi. Det kan vara mer effektivt än kaffe i när det kommer till energi, eftersom guarana frigörs långsammare i kroppen för att ge hållbar energi. Växten stimulerar direkt det centrala nervsystemet och kan tas i små doser för att motverka trötthet och öka aktivitetsnivå.

Ett naturligt hjälpmedel för viktminskning

Det är ett utmärkt hjälpmedel för människor som vill gå ner i vikt. Konsumtionen av denna ingrediens uppmuntrar frisättningen av fetter i blodet och deras omvandling till energi, vilket gör att fysiska aktiviteter kan utföras.

I en studie från 2001 fick patienterna en blandning av guaranaextrakt, medan andra fick placebo. De som hade fått guarana förlorade en större mängd vikt jämfört med gruppen som fick placebo. Denna frukt är också känd för sina aptitdämpande egenskaper.

Det har använts i århundraden för att göra teer som hjälper att undertrycka aptiten för att bli av med övervikt. Han går in i sammansättningen av vissa energidrycker och viktminskningstillskott i vikt, på grund av dess förmåga att dämpa hunger.

Guarana främjar effektivt viktminskning genom att ge systemet en boost nerv att inducera lipolys. Denna metaboliska process involverar frisättningen fetter in i blodomloppet så att de kan användas som en energikälla under träning. Att ta denna produkt stimulerar aktivitet fysisk och uthållighet. Det kan öka ämnesomsättningen så att ansträngningar är mer produktiva.

Vissa flavonoider och saponiner som finns i pulvret är kända för att minska det onda kolesterolet (LDL).

Styrka och uthållighet med Guarana
Idrottare som använder guarana märker ökad uthållighet och styrka under sina fysiska aktiviteter.

Värdefull hjälp mot stress, spänningar och ångest

Förutom de ovan nämnda egenskaperna lugnar guarana kroppen och minskar spänningar, stress och ångest. Regelbunden konsumtion extrakt av detta tillskott kan hjälpa dig att minska dina stressnivåer och för att förbättra ditt humör. De enorma mängderna koffein som finns i denna frukt är bra för kroppen. Utöver den vakenhet den ger, lindrar den smärta och slappnar av muskler.

En kraftfull antioxidant

En studie gjord vid universitetets folkhälsofakultet i São Paulo har bevisat att guarana var en viktig källa till katekiner, ämnen med antioxidantegenskaper. Katekiner kan minska oxidativ stress och bromsa uppkomsten av sjukdomar neurodegenerativa och kardiovaskulära. Användningen av detta tillägg tillåter inklusive förebyggande av sjukdomar som diabetes och cancer. Detta ingrediens hjälper särskilt till att bekämpa för tidigt åldrande, celldöd och andra tillstånd som är skadliga för hälsan och välbefinnande.

Andra antioxidanter i denna frukt inkluderar koffein, teobromin, tanniner och saponiner. Antioxidanter är viktiga eftersom de neutraliserar fria radikaler, potentiellt farliga molekyler.

Ett mycket effektivt antiinflammatoriskt medel

Forskare från Farmaceutiska fakulteten vid Federal University of Minas Gerais upptäckte att guaranafröextrakt kunde hämma TNF-alfa, en av huvudmolekylerna som är involverade i akuta och kroniska inflammatoriska processer. I slutändan skulle det kunna användas för tillverkning av läkemedel för behandling av inflammatoriska sjukdomar som reumatoid artrit, ulcerös kolit och psoriasis, bland annat.

GE DIN KROPP EN BOOST MED GUARANA


 • Minskar trötthet
 • Stimulerar minne och koncentration
 • Hjälper till att hantera stress
 • Ger energi och vitalitet

Beställ ditt Guarana-baserade kosttillskott nu

En produkt som kan öka intelligensen

Denna frukt underlättar inlärningsförmågan och förbättrar prestationen intellektuella. Guarana har potential att förbättra blodcirkulationen och därigenom främja bättre mental hälsa. Bättre blodcirkulation är ett tecken på lindring av migrän och huvudvärk. Mat rik på omega 3 och i omega 6, som guarana, är utmärkta främjare av hjärnans utveckling och hälsa.

Bra fetter garanterar att nerverna fungerar korrekt och att minnet bevaras. Tillräckliga mängder bra fetter kan förebygga minnesrelaterade sjukdomar som Alzheimers sjukdom och nervrelaterade sjukdomar som Parkinsons sjukdom. Det kan minska trötthet och förbättra koncentrationen.

Det är mest känt för att vara en ingrediens i populära energidrycker. Det är en utmärkt källa till koffein som hjälper till att behålla fokus och mental energi. Koffein verkar genom att blockera effekterna av adenosin, en förening som hjälper hjärnan att slappna av. Det binder till adenosinreceptorer, vilket förhindrar deras aktivering.

Guarana och mental aktivitet
Bland dess användare förbättrar guarana hälsa och mentala förmågor.

Guarana, en libidoförstärkare

Denna frukt är känt över hela världen för sina naturliga afrodisiakumegenskaper. Närvaron av koffein i denna frukt ökar libido. Således kan regelbunden användning hjälpa användaren att leva ett lyckligt sexliv, även i hög ålder. Guarana hjälper att ha längre erektioner. Anledningen är att det är en vasodilator som orsakar en effekt som liknar Viagra. Å andra sidan orsakar det en stark ökad libido hos både män och kvinnor, och ökar testosteronnivåer.

Ett kraftfullt diuretikum och smärtstillande

Det är ett kraftfullt läkemedel som inte innehåller några komponenter kemiska eller konstgjorda. Dess frön användes redan för att behandla en ett antal sjukdomar som artrit, huvudvärk och allt typer av muskelvärk. Det är också väldigt användbart att ta det för behandla influensaliknande sjukdomar eller till och med hög feber. Annan Dessutom bör det också noteras att denna växt är en kraftfull diuretikum. Det är därför en utmärkt allierad för alla människor som behålla vätska och vill gå ner i vikt på ett hälsosamt och hälsosamt sätt naturlig.

Var kan man köpa kosttillskottet Guarana?

En växt med tusen och en dygder, guarana är ett mycket populärt tillskott vars ryktet har länge gått utanför gränserna för sin ursprungliga sfär. Vi inte längre räkna hälsokostbutikerna och hemsidorna som erbjuda till försäljning. En enkel sökning på Google och du hittar dig själv med tusentals resultattillägg. Inför denna imbroglio, den försiktighet måste iakttas.

Olika typer av kosttillskott finns tillgängliga på marknaden, men den man ska leta efter är ekologisk guarana. Denna variant odlas inte, utan skördas direkt i Amazonas regnskog av inhemska stammar. Ekologisk guarana bearbetas enligt förfäders processer för att producera en premiumkvalitetstillägg. Vi finner inte heller i dess sammansättning kemisk produkt eller tillsats. Det är också den form som ger mest effekter fördelaktigt, samtidigt som de saknar de negativa effekter som vi observerar med förfalskade kosttillskott.

Det finns ingen brist på webbplatser som säljer denna produkt på webben, men det är att föredra att kontakta välrenommerade varumärken med ett rykte Gata. Dessa butiker har direkt kontakt med officiella distributörer installerad i den ursprungliga sfären av denna anläggning och du är säker på att ha den bästa kvaliteten.

Apotek utgör också en referens när det är dags att köpa detta tillägg äter. De är mycket reglerade och hanteras av proffs högt kvalificerad. De förlitar sig på distributionsnät av hög tillförlitlighet som endast sysslar med officiella strukturer. På apoteket kan du också dra nytta av expertråd från apotekaren för att få ut det mesta av produkt du köper. Ett annat sätt att skaffa detta tillägg på ett säkert sätt är det hos onlineapotek godkänd.

Auktoriserade onlineapotek kombinerar säkerheten hos fysiska apotek med bekvämligheten hos onlinebutiker. Produkterna de säljer är strikt reglerade och du kan beställa din dos från bekvämligheten av ditt vardagsrum. Mycket snabbt, leverans sker efter 24 till 72 timmar, sällan längre än under helger eller helger. Denna leverans sker i anonymiserad förpackning, så att ingen vet vad du har beställt.

Köp guarana från ett godkänt onlineapotek
När du gör din beställning hos ett godkänt onlineapotek kommer proffs ta hand om den noggrant för att skicka guaranan till dig så snabbt som möjligt.

GE DIN KROPP EN BOOST MED GUARANA


 • Minskar trötthet
 • Stimulerar minne och koncentration
 • Hjälper till att hantera stress
 • Ger energi och vitalitet

Beställ ditt Guarana-baserade kosttillskott nu

Vilka är biverkningarna?

Mycket fördelaktigt för hälsan, guarana kan konsumeras på olika sätt former. Det är en kraftfull energigivare som hjälper koncentrationen, minskar stress och förbättrar förbränningen av fett, vilket möjliggör en förlust av större vikt för personer på en diet. Det är det dock inte fri från biverkningar. Mycket av dessa effekter kan hänföras till koffeinet det innehåller

 • Sömnlöshet är den vanligaste effekten, när den är det konsumeras i höga doser. Denna brist på sömn kan tyvärr ha andra konsekvenser, såsom irritation, ångest, nervositet och dålig humör.
 • En annan effekt av koffein är surheten i magen som kan orsaka symtom som kräkningar och illamående. matthet. Dessutom kan denna surhet också leda till andra störningar av matsmältning, såsom förstoppning och diarré. Huvudvärk är också troliga om patienten har konsumerat stora doser av denna produkt.
 • Överskott av koffein kan också orsaka hjärtrytmrubbningar, även om denna biverkning inte är särskilt vanlig. Användare som upplever hjärtklappning, andnöd eller bröstsmärtor bör konsultera en läkare så snart som möjligt. Koffein är ett beroendeframkallande ämne. Därför, om du slutar använda denna produkt under en period, kan du uppleva abstinensbesvär.
  Det kan orsaka huvudvärk kan också bli fruktansvärt tråkigt, vilket gör dagliga aktiviteter omöjliga. Vissa studier tyder på att guarana kan orsaka blödningsrisk. Glaukom kan orsakas av de höga doser av koffein som finns i detta kosttillskott.

Höga doser kan ha många effekter sekundär. men om det konsumeras med måtta är det ett tillägg mycket hälsosam.

För att njuta av dess fördelar måste du ta det på en daglig dos mellan 250 och 1200 mg (mellan 20 och 200 mg koffein). De som konsumerar det i form av kapslar eller piller bör ta 2 per dag. I vilket fall som helst bör du inte konsumera mer än 300 mg koffein per dag.

Vilka är läkemedelsinteraktionerna möjlig?

Guarana bör inte tas samtidigt med stimulantia som kokain, amfetamin, efedrin och nikotin. Koffeinet som finns i detta tillägg accelererar nervsystemet. Att ta guarana med dessa mediciner kan orsaka problem som ökad hjärtfrekvens och tryck arteriell.

Det ska inte heller tas med blodförtunnande medel och antibiotika Till exempel :

 • kinoloner
 • cimetidin (Tagamet)
 • disulfiram (Antabus)
 • fluvoxamin (Luvox)
 • verapamil (Calan, Covera, Isoptine, Verelan)
 • flukonazol (Diflucan)

Att ta guarana med dessa mediciner kan minska hastigheten med vilken koffein bryts ned av kroppen. Det kan också öka biverkningar som skakningar, huvudvärk och hjärtklappning, bland annat.

Nikotin
Administreringen av guarana är inte förenlig med användningen av olika ämnen. Dessa inkluderar till exempel nikotin som finns i cigaretter, kokain, amfetamin, vissa antibiotika och antikoagulantia.

Vilka är kontraindikationerna för guarana?

Guarana rekommenderas inte för gravida kvinnor och små barn. Taget under graviditet kan det leda till för tidig förlossning eller låg vikt vid födseln. Människor som också använder efedrin bör undvika det, eftersom det kan orsaka arytmier och hjärtattacker. I I allmänhet rekommenderas inte detta tillägg för personer som lider av:

 • känslighet för koffein,
 • högt blodtryck,
 • kardiovaskulära sjukdomar,
 • njursjukdomar,
 • hypertyreos,
 • ångeststörningar,
 • njursjukdom,
 • glaukom,
 • diabetes,
 • osteoporos.

Min recension i detalj

Mitt totalbetyg: 4/5

När jag utvärderar de produkter jag provar tar jag hänsyn till flera viktiga parametrar. Här är en liten lista över de element som jag tar hänsyn till:

 • Sammansättning: Jag är särskilt uppmärksam på mikronäringsämnen och makronäringsämnen eftersom de spelar en avgörande roll för min viktminskning och hälsa.
 • Ökändhet: Detta kriterium är avgörande för mig, eftersom det är svårt att lita på ett okänt varumärke utan någon medial närvaro, speciellt när det kommer till den här typen av produkter.
 • Pris: Kostnaden för produkten bör vara rimlig så att jag kan använda den regelbundet som måltidsersättning utan att försätta mig i en svår ekonomisk situation.
 • Dosering: Det enkla och praktiska i det dagliga intaget är viktigt för mig. Jag letar efter användning utan begränsningar eller svårigheter.

Jag låter dig upptäcka lite mer precision på guaranakriterierna.

Komposition: 4/5

Sammantaget är ingredienserna ganska naturliga: guarana, rismjöl, vegetabilisk cellulosa (som gör kapselskalet), en bra sak för produktens huvudsammansättning. Å andra sidan har vi två komponenter som är kemiska: magnesiumstearat och kiseldioxid som är syntetiska. Den ena används för att förhindra att ingredienserna klibbar ihop, den andra fungerar som förtjockningsmedel för att förbättra produktens konsistens.

Beryktat: 4/5

Jag är nöjd med WeightWorld, ett varumärke som är specialiserat på viktminskning och bantningsprogram. De erbjuder ett brett utbud av produkter och behandlingar som är lämpliga för detta ändamål. Det jag gillar särskilt är webbplatsens trovärdighet, förstärkt av TrustPilot-certifierade recensioner och solida partnerskap. Det ger mig riktigt självförtroende! Enda nackdelen är att WeightWorld ännu inte är allmänt känt, det är bara känt bland personer som verkligen är intresserade av ämnet viktminskning och kosttillskott.

Pris: 4/5

Prismässigt kostar en flaska 23,99 € för 180 kapslar, eller 3 månaders behandling, vilket ger 0,13 € per enhet. Priset är inte överdrivet med tanke på att det är 3 månader. Fördelen med Weight World är att priserna sjunker vid köp: 10 % mindre för 2 flaskor (43,18 €) och 20 % rabatt för 3 flaskor (57,57 €). Priset är därför rimligt ur min synvinkel.

Slutsats

Sammanfattningsvis är detta naturliga tillskott riktigt bra! Huvudingredienserna, som guarana, är helt naturliga, vilket jag verkligen gillar. Visst, det finns några kemiska komponenter som magnesiumstearat och kiseldioxid, men de finns där av en bra anledning, som att förhindra allt från att klibba ihop och förbättra konsistensen. WeightWorld är ett viktminskningsspecialistmärke med verifierade recensioner och starka partnerskap. Priserna är överkomliga, speciellt om du tar flera. Var bara noga med att följa de rekommenderade doserna för att undvika biverkningar. Sammantaget är jag riktigt nöjd med Guarana och varumärket WeightWorld.

Alternativen

Om du fortfarande inte är övertygad om effekterna av guarana eller om du bara letar efter andra fördelar, presenterar jag andra produkter för dig som kan hjälpa dig gå ner i vikt: