Alli: min åsikt och köp till bästa pris

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Att ha en attraktiv fysik utan extra kilon är idag en riktig kamp för unga och gamla, män och kvinnor. Om det verkar svårt att utöva idrott av tids- och motivationsskäl, utvecklar olika läkemedelslaboratorier många formler som hjälper till att gå ner i övervikt, eller till och med behandla fetma.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Alli är en av dessa mirakelprodukter som syftar till att få dig att gå ner i vikt utan att behöva ta livet av dig på gymmet eller logga mil varje morgon. Ta reda på i detalj allt du behöver veta om detta piller, dess sammansättning, dess verkliga effekter, nackdelarna med dess användning samt min övergripande åsikt om denna produkt.

Uppdatering : Alli-produkten är inte längre tillgänglig för försäljning, artikeln har sparats i informationssyfte. Alternativ finns längst ner på sidan.

Presentation av Alli

GlaxoSmithKline-laboratoriet

Historien om GSK

Alli är bland drogerna avsedd att hjälpa dig gå ner i vikt ganska snabbt förutsatt att konsumenten följer den föreskrivna behandlingen till punkt och pricka. Det här är ett piller designad och säljs av det brittiska laboratoriet GlaxoSmithKline eller GSK, en av jättarna inom världens läkemedelsindustri.

alli
Alli är ett läkemedel designat för viktminskning

GSK har mer än 100 000 anställda spridda över fem kontinenter och specialiserade på många patologier som diabetes och cancer. Utformningen av antibiotika och nya vacciner är också en del av hans forskningsområden.

Utveckling av bantningsprodukter

Denna vederbörligen förvärvade erfarenhet drev honom att designa och tillverka det sortiment av läkemedel som var avsett till viktminskning. Alli grundades 2007 och togs först upp amerikanska marknaden. Varför omedelbart rikta in sig på området över Atlanten? där förnuftet kommer inte av slumpen.

Enligt en studie utförd av Center for Disease Control and Prevention publicerad i Journal från American Medical Association (JAMA) 2016, 34% av unga amerikaner (över 20) skulle vara överviktiga eller löpa risk för fetma. 2016, detta siffran ökar ytterligare med en siffra som stiger till 40%. DE kvinnligt kön skulle ha registrerat den högsta graden av progression.

USA utgör därför en utmärkt startplats för det nya sortimentet, en bra del av befolkningen är troliga kunder som kan vara intresserade av enkla lösningar, men effektivt.

Det var bara två år senare att Alli gör ett genombrott på den europeiska marknaden, vilket är ganska blygt i det här fallet, med tanke på de stränga restriktionerna för försäljning av produkter läkemedel som Europeiska unionen ålägger.

Alli produktbeskrivning

Drogen Alli presenterar sig själv (enligt ovan) i form av piller eller kapslar. Det delas ut antingen i en flaska eller i en låda, enligt dina önskemål.

Dess aktiva ingrediens är orlistat, en komponent med antifettegenskaper. Alli innehåller även propylenglykol, mikrokristallin cellulosa, karboximetylstärkelse, povidon, natriumlaurylsulfat, talk, gelatin, titandioxid, sorbitanmonolaurat, indigokarmin och gum lake.

Uppdatering : Alli-produkten är inte längre tillgänglig för försäljning, artikeln har sparats i informationssyfte. Alternativ finns längst ner på sidan.

Individer som Alli riktar in sig på

Vem riktar sig produkten till?

Alli är avsedd för människor i överviktig eller benägen till fetma. Generellt sett när indexet för kroppsmassan (BMI) överstiger en viss tröskel, särskilt 25, är en person anses vara överviktig. Efter 30 börjar fetma dyka upp.

Denna produkt kan konsumeras kl både av män och av kvinnor. Det är dock nödvändigt att person är vuxen (helst över 20 år), givet att de olika kemiska beståndsdelarna skulle kunna få negativa återverkningar på barnens allmänna hälsa.

Människors åsikter går isär angående bedömningen av hans vikt och byggnad. Det är det verkligen svårt för blotta ögat att känna igen om en person är överviktig eller fet, eller om det fortfarande är under standarderna. Det är därför nödvändigt att gå vidare vid beräkning av BMI för att inte bli vilseledd på denna nivå.

Vad är body mass index (BMI)?

Body mass index eller BMI, eller Quetelet-index, är en mycket praktisk indikator för att bedöma en persons kroppsstorlek. Experternas yttrande är enhälligt om dess effektivitet som bas inom kost och andra områden.

alli
Alli riktar sig till personer med ett BMI större än 25

För att få den berömda figuren, dela helt enkelt din vikt i kg med kvadraten på din längd i m. Förbi till exempel för en person som mäter 1,70 m och väger 68 kg, deras BMI är 68/(1,7)² = 23,52.

Det finns också många applikationer på Internet som låter dig beräkna ditt BMI med några få klick utan måste gå igenom din miniräknare.

BMI används för att styra korpulens, för att undvika uppkomsten av sjukdomar kopplade till övervikt och undernäring såsom hyperglykemi, hypoglykemi eller kolesterol.

Tolkningar av det erhållna resultatet

Efter att ha hittat din indikator, är det viktigt att veta hur man läser detta resultat för att kunna ta lämpliga åtgärder för varje situation.

 • BMI < 16,5: detta är tunnhet kronisk;
 • 16,5 < BMI < 18,5: personen lider av smalhet;
 • 18,5 < BMI < 25: normal byggnad;
 • 25 < BMI < 30: överviktig individ;
 • 30 < BMI < 35: början av fetma eller måttlig fetma;
 • 35 < BMI < 40: personen är lider av kronisk fetma;
 • BMI > 40: detta är fetma sjuklig.

Begränsningar av omfattningen av BMI

Om BMI visar sig vara det bästa sättet säkrare att veta dess korpulens, denna indikator står dock inför gränser som ibland tvingar oss att gå på annat sätt.

För det första tar BMI inte hänsyn till benmassan, muskel- och fetttätheten som finns på kropp. Atleter på hög nivå som kroppsbyggare finner alltså sig själva med ett BMI större än 25, vilket kommer att skapa felaktiga data.

För det andra, BMI-beräkningen är inte tillämpligt på gravida eller ammande kvinnor, eftersom deras vikt ökar på grund av andra faktorer än överskottsmassa oljig.

Slutligen, personer över 65 år får sällan ett korrekt BMI. Faktum är att muskelmassan gradvis börjar minska vid denna ålder, vilket förvränger tolkningen av de erhållna resultaten.

Uppdatering : Alli-produkten är inte längre tillgänglig för försäljning, artikeln har sparats i informationssyfte. Alternativ finns längst ner på sidan.

Alli verkningssätt

Orlistat: ett medel mot fett

Alli har ett skrämmande vapen att bekämpa fett: orlistat. Det är en molekyl som har rollen att hämma processen för fettabsorption i kroppen.

För detta förhindrar det verkan av intestinalt lipas, ett enzym som produceras av tarmceller, ska bryta ner feta material för att göra dem lättare att transportera till blod. Väl i kroppen omvandlas fett till formen energi för att säkerställa kroppens funktion eller, vid överskott, lagras i fettceller. Det är då personen börjar vinna vikt.

Orlistat stoppar denna mekanism direkt evakuera fettet i avföringen utan att gå igenom assimilationsfenomen. När ingen mer extern energiförsörjning finns tillåtet börjar kroppen använda sitt eget lager (fettreserverna ligger i buken, låren, armarna…) och patienten tappar gradvis vikt.

Med andra ord, orlistat verkar inte direkt på ämnesomsättningen för att gå ner i vikt, men blockerar sin tillförsel av fett så att den använder sin egna resurser. Detta är anledningen till att denna behandling är stark rekommenderas för personer som är kroniskt överviktiga eller till och med överviktiga.

Produktstödsåtgärder

Tvärtemot fördomarna om många användare av bantningspiller, Alli är inte ett mirakelmedel som gå ner i vikt på några veckor utan att ändra dina matvanor och livsstil. Faktum är att ta denna medicin kräver aktivitet regelbunden motion, och en balanserad kost, vilket ibland ger upphov till åsikter ogynnsamma från användarna.

Spela sport

När det gäller sport är det inte det nödvändigt att utöva intensiv aktivitet fram till utmattning. Det viktiga är att göra det måttligt och regelbundet utan att demotivera dig själv för att optimera viktminskning på medellång sikt och inte sikta på för många resultat hastigt.

alli
För att maximera resultatet är det lämpligt att spela sport

Långa promenader, rep hoppa, morgonjogga på löpbandet eller utomhus (för att njuta även ren och frisk morgonluft), sportdans… dessa är fysiska aktiviteter som inte är för intensiva och kan anpassas efter varje persons prestation. För att inte bli lätt avskräckt, det ideala skulle vara att åtföljas av en vän eller en personlig coach.

Ät mindre fett

Angående kost, rekommenderas att begränsa livsmedel som är också sött och fettrikt som läsk, pizzor, hamburgare etc. under behandlingen. En diet med lågt kaloriinnehåll och låg fetthalt i energiintaget framkallas.

För detta, livsmedel rik på proteiner och långsam stärkelsehaltig mat som röda bönor, ris eller potatis mjuka är bland de mest rekommenderade. Regelbunden konsumtion av frukt och grönsaker är också en del av den vanliga ritualen för en diet balanserad utmärkt för att bibehålla god hälsa.

Tålamod: en trogen allierad

Att förlora ordentligt och varaktig vikt måste vi få ur våra huvuden de fördomar som innebär snabb viktminskning utan ansträngning tack vare regelbunden medicinering avsedda för detta ändamål.

Det finns dock formler mycket snabb viktminskning, men kroppen återhämtar sig med svårighet och riskerar att ha ”YOYO”-effekten, d.v.s. gå upp i vikt också snabbt att han tappade den. I det långa loppet verkar ingen behandling på kropp.

Det är därför viktigt att gå ner i övervikt rimligt för att inte skada kroppen. Så på lång sikt visar det sig att gå ner 2 kg per månad vara mer fördelaktigt än 10 kg på 3 veckor.

Uppdatering : Alli-produkten är inte längre tillgänglig för försäljning, artikeln har sparats i informationssyfte. Alternativ finns längst ner på sidan.

Alli-produktens effektivitet

Alli utgör ett program effektiv bantning om de åtföljande åtgärderna respekteras under behandlingens varaktighet. Det är också viktigt att ändra sin livsstil när resultaten har erhållits. Annars går det att ta tillbaka vikt mycket snabbt och felaktigt bedöma produktens ineffektivitet.

Kapseln ska tas en gång efter eller under varje måltid. Det kan tas upp till en timme efter har ätit. Men om du hoppar över en måltid är det inte nödvändigt konsumera.

Om kundernas åsikter går isär angående dess effektivitet tog sig GSK-laboratoriet friheten att utföra tester på mänskliga marsvin för att bevisa sanningshalten hos deras produkt.

Kliniska prövningar utförda av GSK-laboratoriet

För att bevisa det verkliga effektiviteten av läkemedlet Alli, har GSK-laboratoriet genomfört ett batteri av kliniska tester på många frivilliga individer.

De två första studierna klinikerna varade i cirka 2 år och involverade mer än 1 350 individer med övervikt eller fetma. Hur som helst är deras BMI större än eller lika med 28 kg/m².

Några av dessa individer har fick medicinen Alli och den andra delen, en enkel dos medicin placebo (utan aktiva ingredienser som syftar till att minska vikten). En diet mat och övervakning i form av idrottsutövning åtföljde båda upplevelser.

Det bör noteras att varken patienter eller läkare vet exakt vilken typ av behandling de har ordinerades för att inte påverka resultatet.

alli
Studier utfördes i GSK-laboratoriet för att fastställa effektiviteten av Alli

Ett kontrollexperiment genomfördes som involverade cirka 400 individer placerade på placebo under 4 månader och med ett BMI på mellan 25 och 28 kg/m².

Huvudkriteriet beaktat beaktas under denna serie av kliniska studier är variationen i vikten av människor

De erhållna resultaten

I slutet av respektive varaktighet, Alli visade sig vara effektivare än placebo. Det observerades också som personer med ett BMI över 28 kg/m² upplever viktminskning mer signifikant än de vars BMI varierar mellan 25 och 28 kg/m².

Enligt de erhållna siffrorna är patienter gick ner mer än 4,8 kg under ett års behandling jämfört med 3,2 kg för patienter på placebo.

En annan observation: personer som behandlats med Alli upplevde en märkbar minskning av andelen kolesterol jämfört med dem som fick placebobehandling.

Dessa resultat tyder tydligt på att behandlingen inte angriper kroppen genom att få den att gå ner i vikt för snabbt.

Uppdatering : Alli-produkten är inte längre tillgänglig för försäljning, artikeln har sparats i informationssyfte. Alternativ finns längst ner på sidan.

Risker med att ta läkemedlet Alli

Även om drogen Alli är en effektiv bantningsprodukt, den är inte fri från risker. Det är för att markera det dessa är inte nödvändigtvis biverkningar, utan fall troliga problem relaterade till dess konsumtion.

Vitaminbrist

Regelbundet intag av läkemedlet Alli stoppar kroppens fettintag. Därför är det omöjligt för honom korrekt assimilera fettlösliga vitaminer som vitamin A, D, E eller K.

För långtidsbehandling sikt, risker för brist på dessa vitaminer kan uppstå. Det är därför rekommenderas att ta kosttillskott baserade på multivitaminer för kompensera för detta underskott.

Otidig diarré

Eftersom nästan alla fett från mat direkt evakueras, kan det vara så personer under behandling med läkemedlet Alli är benägna att plötslig diarré eller relativt pinsam fet gasbildning.

För att undvika sådana olägenheter, det är tillrådligt att följa en diet med låg fetthalt, särskilt under på arbetsdagar.

Kontraindikationer, försiktighetsåtgärder för användning och biverkningar som följer använder Alli

Kontraindikationer

Alli ska inte förskrivas personer med följande egenskaper:

 • En intolerans mot orlistat eller mot någon av de ingredienser som utgör Alli;
 • Kronisk malabsorption: detta är en allvarlig störning kopplad till absorptionen av mat vars orsaker kan vara intolerans mot gluten, komjölk, bukspottkörtelinsufficiens eller Crohns sjukdom;
 • Kolestas: det är en sjukdom orsakar en minskning av gallsekretionen, vilket leder till problem med transport av gallsyror från levern till tarmen;
 • Graviditet eller amning;
 • Ett barn under 18 år.

Varningar

Vissa varningar ska vara ta hänsyn särskilt till personer med egenskaperna följande:

 • Diabetiker som genomgår behandling antidiabetisk medicin kan förbättra ämnesomsättningen. Det är därför nödvändigt att rådfråga din läkare innan du påbörjar behandling baserat på av Alli för att anpassa de två behandlingarna till varandra;
 • Människor med högt blodtryck högt blodtryck eller högt kolesterol ser ofta en förbättring av deras hälsotillstånd efter viktminskningen som genereras av behandlingen baserat på från Alli. En omjustering av respektive behandlingar är därför också användbar, i rådfråga din läkare;
 • Innan du börjar ta Alli medicin, personer som är benägna att drabbas av njursjukdom uppmanas att konsultera sina läkare. I relativt sällsynta fall genererar orlistat faktiskt effekter som kan förvärra denna sjukdom;
alli
Alli rekommenderas inte för personer som lider av diabetes, högt blodtryck och njursjukdom.

Bieffekter

Första effekterna

Konsumtion under lång tid Varaktigheten av Alli kan orsaka biverkningar. Dock symtomen som presenteras nedan kan variera från person till person, och i vissa fall dyker inte upp.

Under de första dagarna av tar medicinen, här är symptomen som sannolikt kommer att uppstå:

 • Flatulens följt av fettutsläpp;
 • Brådskande och plötsliga behov att gå till badrum ;
 • Fettutsläpp utan avföring;
 • Spår av fett på underkläder och av otur på kläderna.

GSK laboratoriefarmaceuter föreslår också att du bär svarta byxor under den första veckors behandling, eller att ta med ombyte för att undvika att köpa det omgående.

Allvarliga symtom

Andra allvarligare symtom kan också uppstå:

 • Allergiska reaktioner som t.ex klåda, svullnad i ansiktet, andningssvårigheter och till och med a svimning;
 • rektal blödning som visar sig som blodig och ibland smärtsam avföring;
 • Pankreatit visar sig som smärta i magen och ryggen, följt av kräkningar, illamående och feber;
 • En mer eller mindre svår hepatit som har för symtom gulfärgning av huden och ögonvitorna eller missfärgning mörkare urin;
 • Divertikulit, en slags inflammation i tjocktarmen som visar sig som kronisk smärta i nedre delen av buken och återkommande förstoppning.

Nästan alla dessa symtom uppträder under de första veckorna av behandlingen. Detta fenomen är förståeligt, med tanke på att kroppen börjar vänja sig vid ett nytt sätt att leva.

Uppdatering : Alli-produkten är inte längre tillgänglig för försäljning, artikeln har sparats i informationssyfte. Alternativ finns längst ner på sidan.

Läkemedelsinteraktioner

Vid behandlingsbaserad av Alli eller andra läkemedel som innehåller ett högt innehåll av orlistat, det finns läkemedelsinteraktioner rekommenderas inte.

 • Ciklosporin: en minskning av frekvensen av ciklosporin observeras när det tas samtidigt med Alli. Den där leder till en progressiv minskning av immunförsvaret, vilket exponerar kroppen till olika infektioner och sjukdomar;
 • Warfarin: när det tas orala antikoagulantia associerade med Alli, interaktioner mer eller mindre skadliga kan uppstå. Detta är anledningen till en behandling samtidig användning av dessa två droger är förbjuden;
 • där levotyroxin: en onormal variation i nivån av hypotyreos i organismen kommer sannolikt att uppstå i händelse av associering av intag av dessa två läkemedel ;
 • Antiepileptika: fler kroniska anfall märks hos epileptiska patienter genomgår både epilepsi- och orlistatbehandlingar.

Vilket pris ?

I Frankrike, försäljningen av Alli produkt på apotek har utgått i många år efter en beslut av Statens läkemedelssäkerhetsverk (ANSM). Men han kan köpas var som helst i Europa och i nätbutiker. Av hemleveranser är alltså möjliga för att underlätta ditt köp.

Priset på en flaska Alli varierar mellan 50 och 75 € beroende på vilken specialiserad butik du konsulterar. Omfatta även priset för ett multivitamintillskott (cirka tjugo euro) vilket är viktigt under din behandling.

Totalpriset vänder i alla fall runt 75 till 95 € för att få dig en flaska Alli och en till multivitaminer, en och en halv månads behandling. Du kommer att levereras din tomt direkt hemma hos dig eller på ett upphämtningsställe.

Tveka ändå inte att jämföra priser på flera sajter för att hitta den bra deal som kommer att spara pengar samtidigt som du går ner i vikt.

Övergripande åsikt om Alli

Min åsikt om produkten är ganska bra. Även om det är en syntetisk produkt med sin andel av biverkningar är dess effektivitet mer övertygande jämfört med andra produkter i samma kategori.

Sedan, även om de flesta apotek i Frankrike har stoppat sin distribution, är det inte ovanligt att hitta det på handelssidor på internet, vilket avsevärt underlättar köpet tack vare leveranstjänsten. Dessutom har cirka 3 miljoner människor fått resultat med Alli, vilket bekräftar min positiva åsikt.

Uppdatering : Alli-produkten är inte längre tillgänglig för försäljning, artikeln har sparats i informationssyfte. Alternativ finns precis nedan.

Alternativen

Här är några alternativ till Alli: