Ekologisk Spirulina: min åsikt och köp till bästa pris

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Ekologisk spirulina är ett livsmedel känt för mänskligheten i hundratals år. Det är en del av cyanobakterier, en familj av växter som även kallas blågröna alger. I sin ursprungsregion torkades den, maldes till pulver och konsumerades som den var. Idag finns det i form av pulver, tabletter, flingor och kapslar. Detta botemedel är en utmärkt källa till vegetabiliska proteiner och vitaminer B. I synnerhet hittar vi det mycket eftertraktade vitamin B12. Dess höga proteininnehåll och låga kaloriinnehåll gör det till ett mycket populärt kosttillskott för viktminskning. Dessa alger är också en utmärkt källa till många spårämnen, såsom kalcium, krom, magnesium, kalium, selen, zink och jod. Och på grund av sin höga järnhalt används den för att behandla fall av anemi.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Vad är organisk spirulina?

Spirulina är ett släkte av cyanobakterier, organismer som även kallas blågröna alger. Denna supermat har varit känd för mänskligheten i flera hundra år. Innan conquistadorerna kom, skördade de gamla aztekerna den på Lake Texcoco, torkade den, pressade den och förberedde tunnbröd med den. De afrikanska stammarna som bor vid stranden av Tchadsjön har konsumerat det sedan mycket gamla tider. Detta botemedel blev verkligen känt i mitten av 1970-talet, när människor som ville gå ner i vikt började använda det som en kosttillskott.

Ekologisk spirulina
Spirulinakuren har varit känd sedan 1970.

Den största fördelen med denna alger är dess proteinhalt, vilket varierar från 50 till 70 %. En matsked av detta pulveriserade tillägg innehåller upp till fyra gram protein för ett energivärde på endast 16 kalorier. Dessutom inkluderar dessa alger nästan alla aminosyror som behövs för att kroppen ska fungera väl. DE Vitaminerna A, C, D, E och B12 finns också i denna alg. Dessa vitaminer förtjänar ett speciellt omnämnande, eftersom de är viktiga för vegetarianer och veganer, vars kost saknar animaliska produkter.

Spirulina organiskt innehåller enorma mängder spårämnen, inklusive:

 • jod
 • kalcium
 • krom
 • magnesium
 • kalium
 • selen
 • zink

Det är också mycket rikt på hälsosamma fetter. De representerar nästan 7 % av torrvikten av alger. Bland dem är syran gamma-linolensyra, ansvarig för utvecklingen av grå substans i hjärnan. Denna cyanobakterie innehåller också många enzymer och probiotika. Enligt nya studier, de stärker immunförsvaret, normaliserar funktion av mag-tarmkanalen, hjälpa till att bekämpa allergier och öka effektiviteten, samt uthållighet.

Vad är näringsvärdet för detta pulvertillskott?

Den näringsmässiga sammansättningen av ekologisk spirulina är unik. Denna behandling kännetecknas av förekomst av fytokemikalier, näringsämnen, antioxidanter, vitaminer, spårämnen och andra ämnen som är nödvändiga för gott människokroppens funktion. Denna invecklade kombination skapades och polerades av naturen i miljontals år. Idag är det en produkt komplett naturlig, som är utrustad med utmärkta näringsegenskaper.

Proteinerna som finns i spirulina organisk

Människokroppen består huvudsakligen av vatten och proteiner. Det finns verkligen säker från många andra ämnen, men det mesta av byggmaterialet består av proteiner. Proteinerna av dessa alger är absolut komplett och innehåller ett komplett utbud av aminosyror, inklusive åtta essentiella och tio frivillig. Rik på protein av detta tillägg kan till och med konkurrera med kött. Det är högre än i någon annan växt. Som sådan är det fördelaktigt för personer som lider av ökad trötthet, nedsatt prestationsförmåga, samt fysisk och psykisk stress.

Phycocyanin är ett mörkgrönt pigment som ger alger dess färg. I naturen finns den bara i spirulina. Det har två intressanta fördelar. Först och främst är det den mest kraftfulla naturliga immunstimulanten. Det ökar immuniteten, vilket innebär att det skyddar kroppen från många sjukdomar. Den andra fördelen med phycocyanin är ganska ovanlig. Det stimulerar blodbildningen, förbättrar hälsan hos benmärgsstamceller.

Vitaminer

Dessa alger innehåller tio vitaminer, inklusive:

 • askorbinsyra
 • folsyra
 • inositol
 • niacin
 • pyridoxin
 • tiamin
 • vitamin B12
 • vitamin B5
 • betakaroten
 • okoferol.

Den största andelen (nästan 15%) utgörs av provitamin A eller betakaroten. Dess brist leder till hudproblem, sjukdomar kardiovaskulär och nedsatt immunitet. Vitamin B1 och B3 bidrar till restaurering av nervceller, och förhindra uppkomsten av störningar och depressioner.

Pyridoxin (vitamin B6) skyddar kroppen mot sjukdomar hjärta och cancer, neuralgi och psykiska störningar. Detta Vitamin är rikligare i spirulina än i nötlever.

Inositol (vitamin B8) rekommenderas för personer som göra mentalt arbete, eftersom det underlättar kärlens funktion blod, eliminerar cancerframkallande ämnen och stabiliserar kolesterolnivåerna.

Folsyra eller vitamin B9 är fördelaktigt för både män och kvinnor. Det minskar risken för stroke och hjärtinfarkt. Det är särskilt nödvändigt för kvinnor under graviditeten, eftersom det bidrar till fostrets normala utveckling.

Ekologisk spirulina och vitamin B9
Vitamin B9 eller folsyra som finns i organisk spirulina är fördelaktigt för gravida kvinnor eftersom det bidrar till barnets normala utveckling och hjälper till att förebygga olyckor och hjärtsjukdomar.

Fettsyror

Studier har visat att syrahalten i organisk spirulina är optimal för människokroppen. Dessa fettämnen förhindrar utvecklingen av patologier såsom artrit, ateroskleros och tromboflebit. Gamma-linolsyra, som förutom denna cyanobakterie bara finns i bröstmjölk, hjälper till att eliminera toxiner, förbättrar cellregenerering och förebygger uppkomsten av symtom på åldrande.

Spårämnen och antioxidanter

Dessa alger innehåller föreningar som:

 • järn
 • kalcium
 • fosfor
 • klor
 • mangan
 • koppar
 • magnesium
 • natrium
 • zink
 • kalium
 • selen.

ÅTERFÅ DIN VITALITET MED EKOLOGISK SPIRULINA


 • 100 % naturlig och ekologisk
 • Superfood rik på järn och olika vitaminer och mineraler
 • Främjar viktminskning

Njut av din ekologiska spirulina nu

Vilka är fördelarna med ekologiska spirulina-tabletter?

Att konsumera detta tillägg ger ett antal fördelar. Det handlar om särskilt:

 • Eliminering av toxiner och stärkande av immunförsvaret;
 • Stimulerar cellregenerering;
 • Normalisering av blodtryck;
 • Minskning av kolesterolnivåer;
 • Minskning av cancerrisk;
 • Acceleration av ämnesomsättningen och hålla kroppen i god form;
 • Upprätthålla skönheten i hår och hud;
 • Förbättrat minne och ökad koncentration.

Effektiv mot vissa virus och bakterier

På grund av sin näringsrika rikedom används ekologisk spirulina i stor utsträckning som kosttillskott. Det kan ha olika effekter på kroppen, bland annat som en promotor för immunsystemet, eftersom det har visat sig stimulera aktiviteten hos försvarsceller och produktionen av antikroppar. Det kan därför verka mot virus och bakterier, och till och med ha en naturlig anticancereffekt.

Minskar toxicitet

På samma sätt kan fibrerna den innehåller spela prebiotisk roll i tarmen, vilket främjar aktiviteten hos vår mikroflora organism och stärka försvaret. Det kan minska nefrotoxiciteten av tungmetaller och mediciner, och det har förmågan att minska radiotoxicitet.

Kan förebygga hjärtsjukdomar

En studie publicerad i Cardiovascular Therapeutic visar att detta tillskott främjar förebyggande av hjärt- och kärlsjukdomar tack vare dess hypolipidemiska och antiinflammatoriska egenskaper. Det kan också hjälpa till att minska eller kontrollera blodsockernivåerna, vilket resulterar i en antidiabetisk effekt.

Det är också en kraftfull regenerator av tarmfloran och en kraftfull aktivator av cellulära avgiftningsmekanismer. Den ger näring och skyddar levern och njurarna. Denna alg är särskilt effektiv i fall av anemi, demineralisering och utmattning.

Mycket fördelaktigt för idrottare

Det hjälper till att återställa energi, vitalitet och avgifta kroppen. Den är också rik på en form av järn som är lättare att ta upp än andra kosttillskott. Järn är en avgörande faktor för bildandet av röda blodkroppar, eftersom järnmolekyler är bärare av syre i blodet. Detta är viktigt för att bygga ett starkt immunförsvar.

En annan fördel för löpare och alla idrottare är att den också innehåller ett protein som kallas ferredoxin. Detta, i kombination med järn, gör att idrottaren kan förbättra sin energi, uthållighet och återhämtning. Samtidigt minskar det risken för kramper. Denna mikroalg är också rik på magnesium, ett mycket viktigt mineral för att förebygga led- och muskelskador.

Dess rikedom på proteiner och antioxidanter gör spirulina till ett intressant tillskott för idrottare. Taiwanesiska forskare har visat att dess användning som tillskott minskar muskelskador och oxidativ stress som träning kan orsaka hos otränade människor. Det minskar fysisk utmattning och kan främja återhämtning efter träning.

Sport
Organisk spirulina hjälper till att minska muskelskador som kan orsaka fysiska aktiviteter.

Antiinflammatorisk effekt

Denna cyanobakterie har ett högt innehåll av phycocyanin, som fungerar som ett naturligt antiinflammatoriskt medel för att förhindra inflammation i leder och muskler. Det har också visat sig vara effektivt som ett komplement för idrottare, med syftet att förbättra den fysiska prestationen. Som du kan se genererar detta tillägg betydande fördelar för din prestation. Sluta inte inkludera det i din kost. Du kan konsumera det i tabletter, flingor eller inkludera det i dina rätter.

Vilka är de kosmetiska användningsområdena för ekologisk spirulina?

Ekologisk spirulina används ibland för estetiska ändamål. Det används för att göra masker som fungerar som ett föryngrande medel. De förbättrar hudtonen och hjälper till att bli av med små rynkor. Tång kan användas i hårvårdsprodukter. De hjälper till att förbättra den naturliga färgen, deras allmänna tillstånd och få håret att glänsa.

Denna cyanobakterie används aktivt i kosmetologi. Det används för att göra ansiktsmasker, anti-celluliter inpackningar, skrubbar för att jämna ut ansiktshud och eliminera rynkor. Den kan användas för att göra mycket effektiva ansiktsmasker. Genom att lägga till andra ingredienser till det kan medlet hjälpa till att bli av med akne, påsar under ögonen, rynkor och fina linjer.

Utveckling av ansiktsmasker

För att återfukta ansiktets hud, förbered följande botemedel: krossa två tabletter till pulvertillstånd eller köp en färdig pasta. Häll två skedar varmt vatten i den och tillsätt sedan färsk gurkpuré. Applicera den färdiga masken på ren, fuktig hud och fördela den jämnt över hela ytan. Låt verka i en timme innan du sköljer av med ljummet vatten.

En mask kan hjälpa till att minska uppkomsten av fina linjer och rynkor. För att förbereda det måste du krossa ett tångpiller till pulver, tillsätt en sked dricksvatten till det färska, samt en liten sked honung, grädde och vegetabilisk olja. Blanda alla ingredienser väl tills blandningen blir homogen. Fördela sedan det jämnt över ansiktet och låt det torka fullständigt. Efter en halvtimme ska masken tvättas av med varmt vatten och med tvål.

För behandling av svarta fläckar i ansiktet, mosa två pulveriserade spirulina tabletter, tillsätt en sked vanligt gelatin, plus en och en halv matsked vatten ljummen. Blanda allt noggrant tills ingredienserna bildas en homogen viskös blandning. Applicera det på problemområden och lämna stå i två timmar, varefter masken måste tvättas av.

Du kan också förbereda en närande mask för att från surfplattor. För att göra detta, krossa två tabletter pudra och häll i det två skedar vatten i rumstemperatur. Lägg till motsvarande mängd flytande honung. Blanda ingredienserna väl och applicera sedan blandningen på huden i ansiktet, fördela den jämnt över alla områden. Tvätta masken efter en timme.

Inom kosmetologi är användningen av spirulina för framställning av ansiktsmasker mycket populär, inte bara hemma utan också i skönhetssalonger. Genom att använda dessa medel för hudvård kommer du garanterat att ge ungdomlighet och elasticitet i många år.

Utveckling av hårmasker

Spirulina-tabletter kan också användas för att förbereda masker som stimulerar hårväxt, förhindrar håravfall och hjälper även till att bekämpa mjäll, svamp, fet hud eller torr hårbotten.

För att förbereda en mask mot håravfall måste du följ följande steg: ta en liten sked spirulinaflingor. Du kan köpa färdiga tabletter eller krossad, tillsätt två äggulor, separera dem försiktigt från vit. Häll sedan en sked färskpressad citronsaft och blanda ingredienserna väl. Applicera masken i rent hår och fuktig. Sprid försiktigt masken på rötterna, sätt på en hårmössa bada och linda huvudet med en varm handduk. Masken måste vara hålls i en halvtimme, varefter den ska tvättas av med varmt vatten.

För att påskynda hårväxten kan en annan mask göras. Den kan förberedas genom att blanda en tesked sesamolja, en liknande mängd pulver, och tillsätt två skedar medicinsk lera. Produkten måste vara gnuggat på hårfästet och lämnade i tjugo minuter. Du måste sedan skölja masken med vatten och sedan schampo.

För att bli av med mjäll och svamp, liksom än andra hårbottensjukdomar är det nödvändigt att förbereda en mask hår genom att blanda en matsked havremjöl, en äggvita, en sked pulver och en sked ljummet dricksvatten. Applicera blandningen på hårrötterna och massera in försiktigt med fingertopparna i flera minuter. Lämna masken i en halvtimme, skölj sedan med vatten och schampo.

Om du vill göra ditt hår glansigt och starkt, förbered följande mask: blanda en liten sked spirulinapulver med två matskedar färskpressad morotsjuice, tillsätt äggula och fem droppar citronsaft, fördela sedan blandningen över håret och lämna i en halvtimme. Efter den tid som krävs ska masken tvättas av med vatten och schampo.

Ekologisk spirulina och hår
Masker baserade på organisk spirulina tar effektivt hand om håret. Du behöver inte längre använda konstgjorda trådar.

ÅTERFÅ DIN VITALITET MED EKOLOGISK SPIRULINA


 • 100 % naturlig och ekologisk
 • Superfood rik på järn och olika vitaminer och mineraler
 • Främjar viktminskning

Njut av din ekologiska spirulina nu

Dosering

Tabletter av ekologisk spirulina är avsedd för oral administrering. Det rekommenderas att ta dem 30 minuter före måltid. Barn i åldern 3 till 12 bör ta 1 tablett två gånger om dagen. dag. Barn i åldern 12 och vuxna ska ta 1 tablett tre gånger om dagen. dag. Om de lider av sköldkörtelsjukdom kommer dosen att vara en tablett två gånger om dagen. Läkaren kommer att avgöra behandlingens varaktighet i varje konkret fall, med hänsyn till svårighetsgraden symtom och sjukdomens svårighetsgrad.

Det rekommenderas att ta denna superfood för en till tre månader, ta sedan en paus. När det gäller doseringen av pulvret är det i genomsnitt 3 gram per dag för en vuxen. Det är i alla fall bättre att konsultera först en specialist och bestämma med honom mängden och intagets varaktighet.

Om du inte gillar den starka lukten av denna alger kan du ta tillskottet i kapselform. Och det är bäst att göra det på morgonen på fastande mage och dricka mycket vatten utan kolsyra. Om du inte har något emot lukten, tillsätt pulvret till en smoothie.

Dryck
Det är möjligt att inkorporera organiskt spirulinapulver i din smoothie.

Hur köper man ekologisk spirulina och till vilket pris?

Innan du köper spirulina, det är nödvändigt att ta hänsyn till en rad krav för att kunna skaffa en naturlig produkt av optimal kvalitet. För det första är det viktigt att titta på dess färg och arom. Färgen ska vara mörkgrön intensiv och aromen ska vara behaglig. Men om du inte är van vid doft av spirulina, du kanske blir lite förvånad.

Odlingsteknik är en annan faktor att ta hänsyn till. Det görs bäst för hand och torkas vid låg temperatur (mellan 40 och 60 ° C), eftersom det gör att du kan få en bättre kvalitetsprodukt. Slutligen, den ekologiska certifieringen av produkten är avgörande eftersom, med detta certifikat kan du verifiera att de angivna parametrarna överensstämmer med franska bestämmelser.

Priset måste vara en sekundär faktor. Vi måste också vara försiktiga med tillskott till rabatterade priser säljs vidare Internet.

Varför välja fransk kvalitets ekologisk spirulina?

Sedan upptäckten av egenskaperna hos denna alg har olika företag lanseras i sin odling i stor skala. De har utvecklat gårdar som ockuperar mycket stora vattensamlingar och de använder mycket skadliga produkter för att miljön. Spirulina från dessa gårdar är en produkt av dålig kvalitet som innehåller ett antal element giftiga ämnen som herbicider och fungicider.

Spirulina ekologiskt, tvärtom odlas med miljövänliga tekniker. Stammarna som används är helt naturliga och de har inte varit föremål för någon urval som syftar till att manipulera deras egenskaper. Den ekologiska spirulinaprodukten växer naturligt med väldigt lite mänskliga ingrepp i sjöar och laguner. Denna ekologiska produkt är mycket näringsrik och är fri från GMO och spår av bekämpningsmedel. Detta är en produkt som uppfyller helt franska standarder.

Apotek är det idealiska stället att köpa denna produkt. Apotek har välrenommerade leverantörer som kan tillhandahålla kvalitetsprodukter. Onlineapotek är ett annat alternativ att utforska.

Licensierad onlineapotek
Om du verkligen inte har tid går det att få tag på din ekologiska spirulina från ett godkänt onlineapotek. I allmänhet är leveransen gratis och mycket snabb.

ÅTERFÅ DIN VITALITET MED EKOLOGISK SPIRULINA


 • 100 % naturlig och ekologisk
 • Superfood rik på järn och olika vitaminer och mineraler
 • Främjar viktminskning

Njut av din ekologiska spirulina nu

Biverkningar av kapslar

Spirulina är ett livsmedel och inte ett läkemedel. Hon har ingen kontraindikation mot dosen lämplig. Men hos vissa människor kan det ge effekter som :

 • törsten
 • förstoppningen
 • lite feber
 • en lätt yrsel
 • magont.
 • mild klåda
 • ett utslag

Försök att skaffa kvalitetsspirulina, odlad i rena ekosystem, eftersom alger har en betydande kapacitet att ta till sig allt som finns i miljöerna i som de odlar, särskilt tungmetaller.

Vid hypotyreos bör du konsultera en läkare innan att ta detta tillägg. Även om denna alg innehåller en minimal mängd jod, är den kan påverka sköldkörteln. Spirulina är generellt kontraindicerat hos patienter lider av denna patologi.

Gravida kvinnor och små barn bör rådfråga en kvalificerad sjukvårdspersonal. Patienter med njursvikt eller njurproblem bör begränsa sitt proteinintag för att minska höga toxinnivåer och skydda njurfunktionen. De bör därför rådfråga sin läkare innan de konsumerar spirulina.

Min åsikt i detalj

Mitt helhetsbetyg: 4/5

När jag testar produkter utvärderar jag flera viktiga kriterier. Här är en kort lista över vad jag tar hänsyn till:

 • Sammansättning: Jag lägger stor vikt vid mikronäringsämnen och makronäringsämnen, eftersom de spelar en avgörande roll för min viktnedgång och hälsa.
 • Varumärkeskännedom: Detta är ett viktigt kriterium för mig. Det är svårt att lita på ett okänt varumärke utan medienärvaro, särskilt för den här typen av produkter.
 • Pris: Kostnaden måste vara rimlig så att jag kan använda den regelbundet som måltidsersättning utan att äventyra min ekonomiska situation.
 • Dosering: Det är viktigt för mig att det är enkelt och bekvämt att ta det varje dag. Jag vill kunna använda den utan några begränsningar eller svårigheter.

Tveka inte att läsa vår åsikt om sammansättningen, rykte och pris på Anastore organisk spirulina.

Kompositionen: 4,5/5

Ekologisk spirulina har en verkligt unik näringssammansättning. Denna spirulina-kur innehåller flera fytokemiska föreningar, nutraceuticals, antioxidanter, vitaminer, spårämnen och andra viktiga fördelar för våra kroppar! Det är en komplett naturlig produkt med utmärkta näringsegenskaper. Så jag har inget att säga om dess sammansättning!

Varumärkeskännedom: 3/5

Anastore är ett varumärke som specialiserar sig på högkvalitativa kosttillskott och naturprodukter. Deras engagemang för renhet, transparens och effektivitet återspeglas i deras breda sortiment av produkter, som rankas ganska högt. De är kända för att tillhandahålla detaljerad information om sammansättningen och fördelarna med sina produkter, vilket är anledningen till att jag testade några produkter.

Pris: 4/5

Flaskan med 180 kapslar kostar 23 euro och flaskan med 300 kapslar kostar 30 euro, eller 0,13 respektive 0,10 euro styck. Priset är ganska rimligt, trots doseringen, som jag tycker är lite tung. Antalet kapslar som ska tas är 8 per dag, vilket jag fortfarande tycker är lite tungt att ta.

Användarnas åsikter

När jag surfade på Anastores webbplats innan jag beställde, stötte jag på flera recensioner från internetanvändare, som i allmänhet är nöjda:

ÅTERFÅ DIN VITALITET MED EKOLOGISK SPIRULINA


 • 100 % naturlig och ekologisk
 • Superfood rik på järn och olika vitaminer och mineraler
 • Främjar viktminskning

Njut av din ekologiska spirulina nu

Slutsats

Jag är riktigt nöjd med sammansättningen av ekologisk spirulina. Den är rik på fördelar, det är som om naturen hade skapat en riktig näringsskatt! Även om viktminskning inte bör vara huvudmålet med detta element, låter det dig bättre hantera din vikt förutom att ge vitalitet, energi och ha många andra dygder för vår hälsa.

Sammanfattningsvis är ekologisk spirulina en riktig näringsskatt. Detta är definitivt ett intressant alternativ för den som letar efter kvalitetskosttillskott!

Alternativen

Om du letar efter kosttillskott som verkligen är dedikerade till viktminskning, här är några intressanta idéer: