Topp 20 naturliga aptitdämpande medel

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Att äta mellan måltiderna är dåligt för din hälsa och för linjen. Ändå är det inte alltid lätt att kontrollera sig själv, särskilt i tider av intensiv stress eller tristess.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

För närvarande många företag säljer aptitdämpande medel för att råda bot på detta. Men deras syntetiska natur väcker tvivel om det möjliga långsiktiga konsekvenser.

Lyckligtvis är naturen det generös när det kommer till aptitdämpande mat… Dessutom finns det tips för effektivt bekämpa denna obehagliga känsla utanför arbetstid måltid.

Upptäck de 20 bästa naturliga aptitdämparna efter en presentation av aptitdämparen och hur det verkar på din kropp.

Ett aptitdämpande medel: vad är det?

Två mekanismer är inblandade för att stilla känslan av hunger:

  • Mättnad;
  • Känslan av mättnad.
naturligt aptitdämpande medel
Det aptitdämpande medlet är ett inslag som utlöser en känsla av mättnad

I allmänhet när din mage är mätt, är du teoretiskt sett inte längre hungrig: det är mättnad. Men det händer att i vissa situationer, även om du redan har ätit bra Under din huvudmåltid känner du dig alltid hungrig.

Faktum är att de flesta tid, dessa önskemål att äta eller mellanmål mellan måltiderna är främst psykologisk.

Det aptitdämpande medlet är en utlösande faktor för mättnadskänslan. Med andra ord, det stillar din hunger (eller förlänger dess varaktighet efter måltider) utan att du behöver konsumera kaloririk mat.

Den naturliga aptitdämparen: hur fungerar den?

Det är antingen ett komplement livsmedel baserade på naturliga produkter antingen från ett naturligt livsmedel eller från a naturlig metod för att förhindra att hungern överväldigar dig mellan två måltider.

Så fort du konsumerar det är det aktiv ingrediens sväller på grund av fukten som finns i magen till ge dig en känsla av fullkomlighet.

Därför är det inte en bantningsmedicin (såvida inte övervikten orsakas av stor aptit), men ett livsmedel eller ämne som hjälper dig att anta en vana hälsosam mat.

Vad som följer är de 20 bästa naturliga aptitdämparna. För dem som föredrar ett videoformat, här är en video som inkluderar denna topp 20. Njut av att titta!

1/ Kött

Tvärtemot vissa idéer mottagits skadar köttet inte din hälsa. Det är till och med en mycket rekommenderad mat, förutsatt att du konsumerar det klokt.

Det är en proteinrik måltid som stimulerar frisättningen av kolecystokinin. Detta hormon informerar mättnad hjärna.

Hon är också involverad i många andra mekanismer som dämpar hunger. Dessutom dess konsistens förlänger tuggtiden och ger hjärnan mer tid till fånga upp signaler som indikerar mättnad.

2/ Äpplet

Äpplet är en kraftfullt aptitdämpande medel naturligt tack vare dess rikedom i pektin och fiber.

Anländer i magen, den pektiner samlas för att bilda en sorts gel som orsakar en känsla av mättnad. De behåller också fetterna och triglyceriderna i din måltid för att underlätta deras evakuering.

Dessutom fibrerna absorbera lätt vattnet i dem och orsaka en känsla av mage full.

Dessutom kan du hitta dem året runt. Jag rekommenderar starkt att du väljer ekologiska äpplen. Även om de är lite dyrare innehåller de inga produkter från bekämpningsmedel och konstgödsel.

3/ Citron

Denna lilla gröna citrusfrukt är väldigt uppskattad för sina avgiftande egenskaper, men inte dess aptitdämpande funktion känd.

Tack vare citronsyran som det innehåller, sänker citron blodsockernivån. Resultat : känslan av mättnad varar längre. Det skulle därför vara idealiskt att konsumera efter maten om du vill ge upp den dåliga vanan att ”snacks”.

Dessutom innehåller den C-vitamin har också en mättande effekt. Här är ett litet tips till optimera den aptitdämpande effekten av citron: varmt vatten innan du tillsätter det tillsätt lite citron, en nypa cayennepeppar och en lätt dos av grönt te.

4/ Bananen

Bananen är en mycket mättande frukt tack vare dess rikedom på näringsämnen: kalium, magnesium och vitaminer (A, B och C). Dessutom är det konsekvent. Om du vill att din hunger ska försvinna snabbt, ta den som mellanmål eller efterrätt efter en lätt måltid.

Vänta dock inte på att hon ska göra det är för mogen för att äta den, för i detta tillstånd är den mjukare (därför mindre mättande) och innehåller mycket mer socker.

Jag råder dig att puréa den och breda på rostat bröd till exempelvis frukost. Föredrar ekologiska bananer.

naturligt aptitdämpande medel
Förutom att vara en naturlig aptitdämpande, ger bananer viktiga näringsämnen

5/ Vatten

Få människor vet det, men vatten är också ett utmärkt naturligt aptitdämpande medel. Har du någonsin märkt att när du dricker en stor mängd vatten, du känner dig som din mage är full ?

Så drick ett glas vatten innan varje måltid för att bli mätt snabbare och undvika att äta i stora mängder kvantitet.

6/ Potatisen

Som grönsak, äpplet jorden är extremt rik på fibrer. När de når magen, fibrerna ifrågavarande absorberar vattnet som finns och sväller för att ge en känsla av mättnad.

Som en stärkelse är det också rik på långsamma sockerarter. Denna typ av socker intensifierar och förlänger den mättande effekten av fiber under en varaktighet av cirka 4 timmar. Det är från På så sätt minskar att äta potatis ditt sug efter mellanmål.

Men för att få i dig färre kalorier och fetter rekommenderar jag att du föredrar ångning framför stekning eller rostning.

7/ Mörk choklad

Vem skulle ha trott det! Även om det ofta anses vara en godis som är förbjudet, choklad (svart mer exakt) skulle faktiskt ha en aptitdämpande dygd.

Den största fördelen med detta mat är att den verkar mycket effektivt mot stress. Det hjälper till att reglera okontrollerbar matdrift inför intensiv ångest (eller samma medel).

Så, inte bara choklad svart fungerar som ett aptitdämpande medel, men det eliminerar också en av de mest kraftfulla källor till frosseri, till och med bulimi.

Det bör det dock inte vara missbruk. Ta bara en ruta mörk choklad om dagen för att säkerställa din fysisk och psykisk balans.

8/ Konjac

Ursprungligen från Japan, den Konjac är en kraftfull och effektiv aptitdämpande växt. Den innehåller glucomannan, en kostfiber som skapar en gel i magen när den når den för att ge en känsla av full mage.

Dessutom är det så trögflytande som det minskar (eller till och med stoppar i vissa fall) överföringen av sockerarter och fetter i blodet för att bättre evakuera dem. Dessutom han ger inget kalorivärde till skillnad från andra livsmedel.

Kort sagt, förutom att förebygga hungrig, det ger inte ytterligare kalorier. Eftersom det är en växt special, du hittar det på apotek eller japanska butiker. han Det rekommenderas att konsumera det i form av ett kosttillskott (tablett).

9/ Linser

Linser är aptitdämpande medel naturligt tack vare de näringsämnen och fibrer som de är sammansatta av. BRA om de är låga i kalorier, de är rika på protein och ger därför energi, känt i flera timmar efter att ha tagit det.

I slutändan blir du mindre hungrig och ät mindre, ändå kommer du att vara dynamisk och i bra form.

10/ Keso

”Mejeriprodukter” är ofta förknippat med ”fett”. Denna fördom är dock felaktig. För För sin del orsakar keso med 0% fett snabbt mättnadskänsla, tack vare dess rika proteiner, utan att tillföra fett överflödig.

naturligt aptitdämpande medel
0% fet keso är ett utmärkt aptitdämpande medel

Du kan ta allt tid på dagen så fort du känner dig hungrig. Den passar även till tre huvudmåltider om du inte har mycket tid att förbereda dem.

För att hålla mig till temat mejeriprodukter rekommenderar jag även grekisk yoghurt. Lätt och proteinrik, de har också kraften att dämpa din aptit.

11/ Kaffe

Eh ja! DE kaffe är inte skadligt för din hälsa om du tar det med måtta. Denna dryck aktiverar ämnesomsättningen och begränsar lusten till mellanmål.

Jag rekommenderar därför att du dricker en kopp på morgonen och en vid middagstid efter din måltid för att få ut det mesta av dess aptitdämpande egenskaper.

Å andra sidan, framför allt, undvika drick på natten (efter kl. 17.00) om du vill få en god natts sömn.

12/ Grönt te

Förutom att vara ett effektivt aptitdämpande medel, te Grönt är också en utmärkt fettförbrännare… två egenskaper som kombineras perfekt för att hålla dig i form. Dessutom är det ett effektivt diuretikum.

Men om du vill för att få ut det mesta av dess fördelar på aptiten bör den drickas varm. Du kan till och med lägga till lite citron och/eller ett myntablad accentuera dess effekter.

Undvik dock att dricka det natt, eftersom theinet den innehåller riskerar att störa din sömn.

13/ Advokaten

Advokaten övervägs ofta som en fet mat, att förbjudas från kosten för dem som vill förlora vikt. Denna gröna frukt med ett lågt glykemiskt index är ändå nyttig. han är rik på enkelomättade fettsyror som inte ansamlas i kroppen, men ger en stor mängd energi.

Matsmältningen av avokado är mycket långsam, vilket gör den till ett utmärkt naturligt aptitdämpande medel. Håll ut dock ta hänsyn till det faktum att denna mat ger många kalorier (cirka 300 kcal): den konsumerade kvantiteten bör begränsas.

Jag rekommenderar att du kompletterar den med en lätt, kalorifattig måltid. Du kan till exempel ersätta smör på din rostat bröd på morgonen med en skiva skinka.

14/ Ägget

Ägget, närmare bestämt det vita, är rik på protein. Dess matsmältning tar tid, vilket förlänger känsla av mättnad i flera timmar. Detta kommer att hjälpa dig att undvika mellanmål mellan måltiderna.

Detta är utan tvekan en av dina bästa allierade för att gå ner i vikt, särskilt eftersom det inte innehåller någotdera fett eller kolesterol.

Det har bevisats att äta äggvita före måltid minskar aptiten avsevärt. Ändå får man inte glöm inte bort att ta bort äggulan eftersom den är väldigt rik på fett.

Dessutom, om du har en ömtålig mage eller lever, föreslår jag att du väljer ett annat naturligt aptitdämpande medel. Och även om du är vid utmärkt hälsa, konsumera det med måtta för att bevara din hälsa.

15/ Råa grönsaker

Särskilt råa grönsaker sallader och kål, är extremt fiberrika och mycket återfuktade. De representerar utmärkta naturliga aptitdämpande medel, eftersom de snabbt orsakar en känsla av mättnad.

Deras främsta fördel ligger i det faktum att de också är låga i kalorier. Du är därför fri att ät så mycket du vill, den mängd du kommer att ha fått i dig innan du att känna sig mätt kommer inte att ge för många kalorier.

naturligt aptitdämpande medel
Råa grönsaker är låga i kalorier och fungerar som en aptitdämpande

16/ Mandel och/eller valnötter

Mandel och valnötter representerar också ett utmärkt naturligt aptitdämpande medel som främjar känslan av mättnad tack vare deras höga proteininnehåll.

Jag rekommenderar dock att du håller dig till cirka 30 gram om dagen, eftersom över denna dos tenderar dessa livsmedel att främja viktökning.

17/ Popcorn

Popcorn är oftast kategoriseras som ett livsmedel med högt sockerinnehåll och extremt höga kalorier. Det är fallet endast när du lägger till andra ingredienser (kola, coulis av choklad, salt eller honung).

Men om du äter det vanligt, den minskar snabbt hungerkänslan tack vare dess fiber och antioxidanter. Dessutom ger den inte många kalorier.

18/ Cayennepeppar

Genom att äta rätter med smaker uttalas, du känner att din mun är full och du äter mindre. Cayennepeppar har för sin del fördelen att innehålla capsaicin som höjer din kroppstemperatur. Så du kommer att brinna mer kalorier och fett. Samtidigt önskar din mat fet, salt eller söt mat mitt på dagen kommer att vara begränsad.

Jag föreslår att du lägger till lite till dina måltider om du uppskattar och tål kryddiga rätter. Undvik dock att konsumera för mycket för att inte attackera din mage.

Du kan varva pepparn Cayenne med andra kryddor som gurkmeja, curry eller kanel som har samma effekter förutom att det ger en behaglig smak till din beredning… Ja, varför inte kombinera välbefinnande och njutning för smaklökarna?

19/ Buljonger

Det är sant att buljongerna gör dig hungrig mycket snabbt, eftersom de är lättsmälta. Men om du äter dem varma (eller ljumma), kommer du att upptäcka att de i slutändan är väldigt mättande.

Om du tvivlar på deras effektivitet kan du välja en soppa. Detta kommer främst att vara består av grönsaker (därför fiber) och vatten som främjar fyllningen av magen och mättnadskänslan.

Om vissa föredrar soppa rekommenderar jag att lämna grönsakerna i bitar för att intensifiera och påskynda mättnadskänslan.

20/ Vattenmelon

Slutligen representerar vattenmelonen en naturligt aptitdämpande förutom att vara uppfriskande. Denna frukt består av mer än 90 % vatten. Den innehåller även en liten mängd fibrer och dess största tillgång ligger i det faktum att den saknar material fet.

Tack vare dessa särdrag vattenmelon, kommer du att känna dig mätt utan antalet kaloriintagna ökar i topp. Om du inte gillar denna frukt, ta melon. Dessutom är den ännu rikare på vatten med en andel på 95%.

Några naturliga tips att bekämpa effektivt mot hunger

Förutom matkonsumtion naturliga och kraftfulla aptitdämpande medel, måste du också anta en livsstil hälsosamt och balanserat för att undvika överätande, vare sig det är under måltider eller utanför.

naturligt aptitdämpande medel
Anta en hälsosam livsstil för att undvika att äta utanför måltiderna

Sov gott och tillräckligt

Ja, beroende på kvalitet och mängden av din sömn, kommer två hormoner inblandade i aptiten vara släppte:

  • Leptin som är ansvarig för mättnad;
  • Ghrelin som aktiverar aptiten.

Deras mängder i kroppen är komplementära. Så, när du sover dåligt, produktionen av ghrelin är att föredra så du blir lite mer girig dagen efter.

Å andra sidan, om du sover gott och i tillräcklig mängd dominerar leptinnivån och du kommer inte att ha det ständigt hungrig.

Drick vatten när du känner att du har det hunger

Som nämnts i paragraferna ovan har vatten en speciell förmåga att fylla din mage. Om du är hungrig, välj inte mellanmål direkt, utan försök först drick vatten för att lugna dina drifter.

Ät en god frukost

Ge nu upp bakverk och bröd med sylt eller choklad till förmån för rik mat i protein och kalcium som mager skinka, ägg eller produkter 0% fett mejeri. Ta också frukt eller juice fruktkoncentrat utan socker. Du kommer att bli mer nöjd och känslan av mättnaden varar till lunch.

Ät gott och gör en detaljerad lista över allt du behöver när du handlar

Gå bort från er alla frestelser. Stormarknader är fulla av alla typer av livsmedel som kan få dig att vilja, särskilt om du är hungrig.

Se till att du är mätt innan du går och handlar och gör en lista i förväg på allt du behöver du måste köpa. Så kommer du att gå direkt till hyllorna där lagrat de produkter du letar efter.

Risken att sträcka sig efter frestande livsmedel som godis eller bakverk minskar kraftigt. Och då rekommenderar jag också att du bara tar med dig tillräckligt med pengar för att betala dina räkningar. Jag rekommenderar inte att betala med kreditkort.

Ta dig tid att tugga dina måltider i god tid innan att svälja dem

Hjärnan tar ett tjugotal minuter innan du känner dig mätt så undvik att äta för snabbt. Sätt dig ner, ta mycket små tuggor, tugga väl innan du sväljer och du kommer att få en mättnadskänsla redan innan du avslutar din maträtt. Av detta sätt, du kommer också att göra din mage mycket gott.

Börja din lunch med råa grönsaker och/eller buljong

För att snabbt lugna din hunger och undvik att äta för mycket under och mellan måltiderna, börja med att ta råa grönsaker. På så sätt äter du bara tillräckligt för att mätta dina väsentliga näringsbehov med andra livsmedel. han är också möjligt att välja gröna grönsaker före middagen.

Säkerhetsåtgärder

Även om du inte tar kraftfulla kosttillskott i form av kapslar eller tabletter, det gör det inte Framför allt bör du inte överanvända naturliga aptitdämpande medel.

Som du säkert har märkt, en stor del av livsmedel i denna kategori ger inte näringsämnen som är nödvändiga för att din kropp ska fungera korrekt.

Ta till exempel fallet med melon. Om du äter det varje gång du är hungrig kommer du att vara säker full, men det ger nästan inget väsentligt för din kropp. I det långa loppet, du riskerar därför att drabbas av olika brister som äventyrar ditt tillstånd hälsa eller till och med ditt liv i de allvarligaste fallen.

Jag rekommenderar därför att du kombinerar deras intag med hälsosamma matvanor. När allt kommer omkring handlar det om att säga hejdå till middagssug och inte om att ta bort måltiderna.

naturligt aptitdämpande medel
Undvik att överanvända naturliga aptitdämpande medel

Slutsats

Överseende mellanmål mitt på dagen är en av de största orsakerna till viktökning. För att minska mellanmål råder jag dig att välja naturliga aptitdämpande medel som vattenmeloner, äpplen eller grekisk yoghurt (gjord på getmjölk).

Du bör dock inte överanvända det med risk för att skada din hälsa. Anta bara en hälsosam och balanserad kost och föredrar ekologisk mat. Förutom mat finns det även kosttillskott baserade på kraftfulla naturliga aktiva ingredienser som du kan ta som ett aptitdämpande medel. Men innan du konsumerar det rekommenderar jag starkt att du konsulterar en läkare. Endast en professionell kan ordinera den nödvändiga och tillräckliga dosen efter en grundlig undersökning av ditt allmäntillstånd.

GÅ NER I VIKT SNABBT MED PHENQ


  • Fri frakt
  • Bli en av över 190 000 nöjda kunder
  • Upp till 2 gratis flaskor
  • 60 dagars pengarna-tillbaka-garanti
3 bouteilles de Phenq

Beställ PHENQ nu på den officiella hemsidan