Natman-diet: den kompletta fransktalande guiden

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Baserat på konsumtion av grönsaker och kött låter Natman-dieten, som är tänkt att vara lågkalori och bantande, att du kan gå ner 3 till 5 kilo på bara 4 dagar! Verkar det orealistiskt för dig? Och ändå, snabb och effektiv viktminskning. Om du vill gå ner i vikt snabbt är denna 4-dagarsdiet idealisk om du följer vissa regler. Men vad är denna diet? Vilka är dess fördelar och nackdelar? Hitta alla svar på dessa frågor i den här artikeln.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Vad är Natman-dieten?

Även känd som flygvärdinnedieten, överraskar detta bantningsprogram med sina resultat. Natman-dieten låter dig gå ner i vikt snabbt med i genomsnitt 3 till 5 kilo per vecka. Det är både lågkalori- och proteinrik. Dess mål är att få dig att konsumera mat rik på protein för att gå ner i vikt samtidigt som du behåller din muskelmassa. Denna diet bör inte pågå mer än 4 dagar, men kan göras en gång i månaden om du så önskar.

Flygvärdinna som tar hand om passagerare på ett flygplan
Natman-dieten, som gör att du går ner 3 till 5 kg på en vecka, kallas även flygvärdinnedieten.

Liksom de flesta dieter som lovar snabb viktminskning, är Natman-dieten hög i protein. På menyn hittar vi fisk, magert kött eller ägg samt fibrer. Du kan också äta grönsaker så länge de är kokta utan fett. Å andra sidan: kolhydrater, lipider, mejeriprodukter och särskilt alkoholhaltiga drycker är helt förbjudna.

Inget smör, margarin eller fett. Visst, han det finns bra och dåliga fetter, men under Natman-dieten, du ignorera allt fett, vare sig det är bra eller dåligt. Varje måltid, konsumerar du kostfiber, vilket gör att du kan göra full, förbättra intestinal transit och minska risken för förstoppning.

Vilka är grunderna i Natman-dieten?

Under Natman-dieten måste du anta en hälsosam och balanserad kost och förvisa vissa kategorier av mat: kolhydrater, lipider och mejeriprodukter. Endast grönsaker, frukt och kött är tillåtna. Självklart ska dessa tillagas utan fett. Det är också förbjudet att äta mellanmål mellan måltiderna.

För avgörande resultat är det viktigt att följa grunderna i denna diet. Det är också viktigt att följa fasen av stabilisering i en vecka med risk för att få tillbaka dina förlorade kilon.

Vem är Natman-dieten till för?

Natman-dieten är officiellt avsedd för personer som bara har några få kilo att gå ner. Det är inte en metod utformad för att övervinna problem med övervikt eller fetma.

Person som tar storleken på sitt bälte
Natman-dieten är avsedd för personer som vill gå ner 2 till 5 kg. Denna diet är inte utformad för att bekämpa övervikt och fetma.

Den är designad för alla som vill förlora några pund snabbt, utan bantning i månader. Men se upp, för viktminskning större än 5 kilo, Natman-dieten rekommenderas inte. Bortom fyra dagar kan det leda till brister som kan vara farliga för hälsa.

På grund av förbjudna livsmedel kan Natman-dieten orsaka brister och risk för trötthet och svaghet. Naturligtvis är de färre jämfört med andra dieter, men denna diet rekommenderas inte för personer med hälsoproblem.

Kort sagt, man eller kvinna, det här programmet är för dig om du vill gå ner i vikt snabbt och om du kan självdisciplin.

Natman-diet: hur fungerar det?

Natman-dieten är både proteinrik och lågkaloririk. Så här fungerar det.

Proteinrik kost

Eftersom proteinrik kost, denna diet modifierar nivåerna av flera viktreglerande hormoner. Högre proteinintag ökar faktiskt nivåerna av mättnadshormoner, samtidigt som nivåerna av hungerhormonet ghrelin minskar. Dessutom bränner matsmältningen och metaboliseringen av proteiner kalorier.

På grund av den höga termogena effekten och flera andra faktorer, högt proteinintag tenderar att öka ämnesomsättning. Detta gör att du bränner fler kalorier, även under sova. Högt proteinintag har visat sig öka ämnesomsättningen och ökar mängden förbrända kalorier med cirka 80 till 100 per dag.

Protein minskar aptiten och gör att du konsumerar färre kalorier. Många studier har visat att när människor ökar sitt proteinintag börjar de äta färre kalorier. En proteinrik kost minskar suget och minskar lusten att äta sent på kvällen.

Lågkaloridiet

Eftersom lågkaloridiet, denna diet ökar din viktminskning. De flesta människor kan gå ner i vikt om de begränsar antalet kalorier de äter. Lågkaloridieter, särskilt mycket lågkolhydratdieter, kan leda till betydande viktminskning. En granskning från 2015 fann att dieter med hög proteinhalt och lågkolhydrat kan erbjuda en liten fördel vid viktminskning.

Även om detta fortfarande är kontroversiellt, tror många experter att lågkolhydratkost har en metabol fördel. I Med andra ord, lågkolhydratkost ökar dina utgifter energi.

Den huvudsakliga förklaringen på viktminskningseffekter av lågkolhydratdieter är sannolikt deras kraftfulla effekt på aptiten. Det är välkänt att när människor saknar kolhydrater, deras aptit minskar och de börjar automatiskt konsumera mindre kalorier.

Målet med lågkaloridieter är att tvinga kroppen att använda fett som sin primära energikälla. När detta händer producerar personen ketonkroppar för att driva delar av kroppen som inte kan använda fett för energi, hjärnan och i synnerhet röda blodkroppar.

Blod celler
Målet med lågkaloridieter är att tvinga kroppen att använda fett som sin huvudsakliga energikälla. För att driva delar som hjärnan och röda blodkroppar som inte kan använda fett, producerar kroppen ketonkroppar.

Fördelar med Natman-dieten

Natman-metoden har allt: det är en diet uttryckligt, enkelt och gratis. Snabb viktminskning och mycket kort varaktighet av deprivation (som fortfarande är drakonisk) förklarar till stor del dess stora dragningskraft.

Varje diet har sitt eget mål. För sin del är Natman-dieten ett snabbprogram som lovar att hjälpa dig att snabbt gå ner 4 kilo på bara 4 dagar. Det är en idé som aldrig slutar att överraska många, för att gå ner så mycket i vikt på rekordtid verkar otänkbart. Denna diet fuskar dock inte: studier och undersökningar visar att den är effektiv. Många experter på nutritionister stöder dess äkthet och effektivitet.

Dieten varar bara i fyra dagar. Risken för frustration är därför begränsad. Utan att glömma att viktminskning går mycket snabbt: du behöver inte vänta i månader för att se resultaten.

Genom att följa detta bantningsprogram utsätts du inte för någon begränsning av mängden mat som ska intas. Så frustrationen som du kanske känner är ingenting jämfört med det som produceras av andra kostplaner.

Även om du bara konsumerar protein, du kan äta hur mycket du vill under huvudmåltiderna. Av Dessutom varar detta program bara 4 dagar. Du kommer att berövas lipider, kolhydrater, av mineraler och vitaminer under en kort tid, men riskerna med Bristen den genererar är praktiskt taget noll. Genom att inkludera kosttillskott mat i ditt program kommer din hälsa att bevaras på ett sätt optimal.

Nackdelar

Regeringssystemet Natman, som alla snabbverkande bantningsdieter, har några negativa punkter. För det första eftersom det är ett rigoröst programbaserat av en exceptionell princip är det viktigt att respektera reglerna.

Sedan, när perioden för din bantningsdiet är färdig, du är inte säker från en jojo-effekt, från det ögonblick din kroppen är föremål för en ny regim. Varaktigheten av detta program är dock så kort att även sådana risker minskar. Så se till att följa stabiliseringsprotokoll för att undvika jojoeffekten.

För att förlänga effekterna av din kost, helt enkelt att införa nya dagliga vanor. Till exempel, spela en sport som hjälper dig att hålla dig i form. Däremot är sport utesluten under varaktigheten av din kost.

En känsla av trötthet, matsmältningsproblem eller till och med problem med tarmpassage kan uppstå när du följer detta bantningsprogram.

Cyklist
Att utöva en sport som cykling, simning eller rask promenad gör att du kan hålla dig i form efter en Natman-diet. Men att sporta rekommenderas absolut inte under de fyra dagar som denna diet varar.

Bantningsprogrammet att anta under din Natman-diet

Denna snabba diet innehåller 3 måltider per dag. För att förlora vikt snabbt, du måste respektera denna regel under de 4 dagarna. Observera också att frukostmenyn är densamma under hela period. Menyerna består av mycket små portioner kött, frukt och grönsaker. Det är en lågkaloridiet. Måltiderna innehåller också mycket grillat kött.

Första dagen

Detta program erbjuder att ta en kopp te eller kaffe, utan socker och en halv grapefrukt varje morgon. Den första dagen, för lunch, din meny kommer att innehålla grillad biff, tomatsallad, sallad och ett äpple till efterrätt. Vid middagen, ät en maträtt med gröna bönor och två hårdkokta ägg och den andra hälften av din grapefruktdessert.

Andra dagen

Till frukost äter du en grillad biff med sallad och ett högt glas tomatjuice. Vid middagen har du att välja mellan ett fat med gröna bönor, blomkål och zucchini. Du vill ha osötad äppelmos till efterrätt.

Tredje dagen

Halvvägs är din bantningsmeny sammansatt enligt följande. På lunch, du kommer att ha en grillad biff tillsammans med en sallad på selleri och sallad, sedan ett äpple till efterrätt. Till middag äter du kyckling grillad med stuvade tomater. Dessutom har du rätt till ett stort glas katrinplommonjuice.

Fjärde dagen

Vid middagstid äter du en maträtt med gröna bönor och två hårdkokta ägg. Du kan också unna dig tomatjuice. På kvällen äter du en grillad biff med en portion sallad, tillsammans med ananasjuice, alltid utan socker.

Tomat juice
På den andra dagen av Natman-dieten, ta ett stort glas tomatjuice till frukost efter att ha ätit grillad biff och sallad.

Mat och beteende förbjudet under de fyra dagarna

det är absolut förbjudet, under hela Natmans regim, att konsumera mejeriprodukter, yoghurt, dessertkrämer, fetter, margariner och smör. Det är också förbjudet att dricka alkoholen. För att genomföra din diet framgångsrikt, undvik sport och undvik mellanmål mellan måltiderna.

Meny att följa under stabiliseringsfasen av Natman-dieten

I slutet av de 4 dagarnas diet kommer du att gå in i en fas kallas stabilisering. Under denna fas som varar i 7 dagar kommer du att kunna återinföra förbjudna livsmedel (kolhydrater, lipider, etc.), men i små mängder kvantiteter. Målet med denna fas är att hjälpa dig att stabilisera din vikt och att inte få tillbaka dina förlorade kilon.

Under en 7-dagarsperiod kommer du att anta en diet kalorifattig mat och du kan ha mellanmål utöver det av de 3 vanliga måltiderna. För både män och kvinnor, valet erbjuds mellan dagliga dieter på 1200 kcal, 1500 kcal och 1800 kcal per dag.

Den första ransonen rekommenderas särskilt för kvinnor. Det kommer att behöva ersättas av den andra när din känsla av hungern kommer att öka. Då börjar män med att använda 1500 kcal-menyn kommer att följa 1800 kcal-menyn så fort deras hungerkänsla ökar.

Den typiska menyn för 1200 kcal-dieten

Till frukost, ta ett te, örtte eller kaffe utan socker, sedan en fettfri yoghurt och en brödskiva toppad med margarin. En frukt är tillåten. För ditt mellanmål, ta 100 g keso, tillsammans med en kopp te, örtte eller kaffe utan socker.

På lunchmenyn har du 150 g rödkål tillsammans med en vinägrett, 150 g lax à la papillote, 150 g haricots verts, 100 g keso och en frukt. Som mellanmål, ta en fettfri yoghurt tillsammans med en kopp te, örtte eller kaffe utan socker.

Till middag har du rätt till 1 skål grönsakssoppa, en brödskiva, 150 g lax à la papillote, sedan 200 g broccoli med margarin och frukt.

Den typiska menyn för 1500 kcal-dieten

Frukosten är densamma som 1200-menyn kcal. Ta lite frukt till ditt första mellanmål. Vid lunch har du samma måltid som föregående meny, plus 100 g potatis tillagad ånga. Ditt mellanmål och middag är desamma som de som erbjuds i föregående typmeny.

Standardmenyn för 1800 kcal-dieten

De rekommenderade typerna av måltider är följande. Vid det lilla lunch, ta samma sak som det som erbjuds i menyn på 1200 kcal. Unna dig en brödskiva. Dina två mellanmål och din lunch är desamma som på 1500 kcal-menyn. När det gäller din middag, den är sammansatt av samma måltid som menyn på 1200 kcal, tillsammans med 100 g puré potatis och en bit lätt ost.

Regler att följa för att framgångsrikt slutföra ditt bantningsprogram

Inga kolhydrater eller fetter, eller väldigt lite

Dess princip är att konsumera mer protein. Det är därför en snabbverkande proteinrik kost. Under dessa 4 dagar uppmanas du att utesluta lipider och kolhydrater från din kost.

Inget mellanmål mellan måltiderna

För att göra din kost mer effektiv och snabbare, vidta vissa åtgärder för att bevara din figur. Snack inte mellan huvudmåltiderna. Men eftersom du konsumerar mycket protein minskar ditt sug, vilket hjälper till att motstå frestelser.

Ät hela grönsaker, ingen alkohol

Du får äta grönsaker, men du måste äta dem hela. Disciplin kommer att vara ditt ledord för att uppnå ditt mål. Alkohol kommer också att förbjudas från ditt program.

4-dagars diet (inte mer) och endast en gång i månaden

Du behöver inte förlänga din plan utöver de fyra dagar. Du bör inte heller använda den mer än en gång i månaden. DE att göra det kan vara farligt för din hälsa. Passa på att minska mängd salt du konsumerar utan att utesluta det från dina måltider.

Dessutom förblir författarna till Natman-regimen anonyma. När du följer den här typen av bantningsprogram hämtar din kropp den nödvändiga energin från fett- och sockerreserverna som din nya diet inte ger. Det är denna huvudmekanism som främjar din viktminskning. Dessutom, eftersom det är en proteinrik kost, orsakar den inte muskelförtvining.

Ät vid bordet och ta dig tid att tugga mat

För att göra ditt matprogram verkligt effektivt, samtidigt som du minskar din frustration, anta rätt attityder. Först, agera normalt, som om du inte går på en viktminskningsdiet. Ät sedan dina måltider vid bordet. Detta kommer att göra dig mer sammansatt och mer villig att tugga långsamt.

Drick mycket vatten

Drick 1,5 till 2 liter vatten varje dag, eftersom denna typ av diet har den speciella egenskapen att huvudsakligen gynna förlusten av vatten och proteiner i alla kroppens vävnader, dessa anlitas först för att fylla energin som förbrukas under denna snabba diet.

Dessutom behöver du inte väga dig varje morgon. Kom ihåg att din kost bara varar i fyra dagar och lovar dig att gå ner 4 kilo när du följer rekommendationerna till punkt och pricka. Ett annat råd: förbered dina måltider, undvik förkokta rätter lika mycket som konserverade.

Mineral vatten
Under Natman-dieten bör du dricka upp till 2 liter vatten om dagen för att kompensera för den registrerade vattenförlusten.

Andra praktiska tips för att undvika jojoeffekten

Efter de fyra dagarna av Natman-dieten kan du återinföra kolhydrater, fetter och mejeriprodukter i din kost, men i små mängder för att undvika jojoeffekten. De kommande tre veckorna detta bantningsprogram motsvarar vad som kallas stabiliseringsfasen:

Det är därför nödvändigt att vara noga med att inte konsumera mat som är för fet eller för söt, annars kommer du snabbt att återhämta de förlorade kilona. Natman-dieten förbjuder alla former av mellanmål: en bra vana att anta oavsett diet för att undvika att gå upp i vikt.

För att undvika att gå upp i vikt, begränsa dig till 3 måltider per dag och undvik att hoppa över måltider så mycket som möjligt. När du återupptar din vanliga kost, lär dig att begränsa mängden mat du konsumera.

Konsumera 25% fett, 50% kolhydrater och 15% proteiner. Ät sedan mer fiber, vilket hjälper din matsmältning och assimilering genom tarmarna. Respektera det dagliga kaloriintaget rekommenderas baserat på din ålder och kön. Det rekommenderas att inte inte överstiga 2 000 kcal för en kvinna och 2 500 kcal för en man.

Naturligtvis, under helgdagar eller speciella tillfällen, är lite böjning av reglerna tillåtet. Du måste dock lära dig att kontrollera din hunger (överväg eventuellt bästa aptitdämpande medel för att hjälpa dig i början) så att överdrifter inte är frekventa.

Försiktighetsåtgärder att vidta

Natmanregimens drakoniska berövande är det inte genomförbart längre än 4 dagar. Efter denna kortslutning blir denna regim en handling av tortyr farlig för hälsan.

Bantning i mer än 4 dagar kan leda till stora näringsbrister, intensiv trötthet och allmän svaghet. Det kan också leda till allvarliga ätstörningar, såsom tvångsmässiga cravings och intensiva cravings.

Min åsikt

Denna diet är en gudagåva för människor som vill bli snabbt av med 4 överflödiga kilo utan att tynga ner en längre tid bantningsprogram. Det representerar också en möjlighet för den som vill undvika risken att inte uppnå sitt mål över tid.

Det kallas för ”luftvärdinnedieten” pga dess längd motsvarar antalet mellanlandningsdagar varav den senare fördel mellan två flygningar. Och dessa värdinnor är välkända för att hålla en getingmidja året runt.

Dessutom är denna snabbdiet framför allt en metod som förenklar ditt liv. Visst, detta är en uttrycklig och ganska drastisk diet, men dess resultat är snabba och dess baser lätta att applicera. Och i Eftersom den bara varar i fyra dagar är de uppoffringar den kräver fler lätt tolererbar.

Om du har en sjukdomshistoria, rådfråga konsultera en läkare först för att se till att Natman-dieten är rätt för dig. Notera också att denna diet inte rekommenderas för barn, människor äldre, gravida kvinnor, diabetiker samt människor lider av gastrointestinala störningar.