Citrondetox / Citrondiet: vårt råd

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

I denna moderna tid har det blivit naturligt och vanligt för de flesta av oss att leta efter snabba sätt att gå ner i vikt. Citrondetoxdieten, även känd som citrondieten, är ett av de mest populära och effektiva viktminskningsprogrammen. Även om det kanske inte är bekant för vissa människor, har det praktiserats av flera Hollywood-kändisar. Det blev populärt när Beyoncé, den berömda Hollywood-sångerskan, gick ner cirka 10 kilo på 2 veckor efter att ha följt detta program. I den här artikeln förklarar jag hur du blir av med dina överflödiga kilon och avgiftar din kropp med denna diet.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Vad är citrondieten?

Citrondieten är ett näringsrikt program som syftar till att förbättra ditt allmänna välbefinnande, förbättra din hälsa och/eller gå ner i vikt. Det orsakar snabb viktminskning och tar också bort skadliga gifter från din kropp. Denna viktminskningskur utvecklades av den amerikanske naturläkaren Stanley Burroughs på 1940-talet. Den blev populär runt 1976 när Burroughs skrev två böcker, ”The Master Cleanser” och ”Healing for the Age of Illumination.”

Konsumera citron
Citrondieten går inte ut på att äta citron halverad utan att dricka en speciell dryck gjord av citronsaft, lönnsirap, peppar och vatten.

I behandlingen ursprung, som har praktiserats av många Hollywood-kändisar, du kan bara dricka en speciell dryck som består av färsk citronsaft, cayennepeppar och rent vatten. Med tanke på svårigheten att följa en sådan program har variationer dykt upp. En av de mest populära är som utvecklades av fitnessförfattaren Theresa Cheung. Detta program för att gå ner i vikt har fortfarande citron som huvudelement, men patienten är det får äta fast föda.

Detoxen citron American version ger kroppen näringsstöd balans. I detta program, även känt som Master Cleanse, du kan dricka så mycket du vill, helst 6 till 9 glas juice per dag. Den viktigaste delen av detoxprogrammet är att inte äta fast föda. För att hoppas att gå ner i vikt, rekommenderas att Följ denna diet i 10 till 14 dagar. Denna diet gjordes känd av sångerskan och skådespelerskan Beyoncé Knowles, som enligt uppgift har gått ner 10 kilo för att stjärna i filmen Drömtjejer.

Citrondetoxen skapad av Theresa Cheung är en detox diet utan fasta. Det hjälper dig att gå ner i vikt utan att du behöver begränsa dig till juicekonsumtion, vilket är fallet med den ursprungliga dieten. Programmet börjar med en 24-timmars detox där du dricker citronsaft blandat med cayennepeppar, lönnsirap eller kanel och filtrerat vatten under hela dagen. Under de följande dagarna kan patienten äta ekologisk frukt, grönsaker, nötter och osaltade frön, bönor, yoghurt och fisk.

Fördelarna med citron

Det bästa sättet att gå ner i vikt utan att gå upp i vikt är att eliminera gifter från kroppen och hålla levern och matsmältningssystemet friskt. Särskilt dålig matsmältning hindrar viktminskning genom att hindra kroppen från att få i sig de näringsämnen som behövs bränna fett. Dålig matsmältning orsakar också en ansamling av gifter i blodet, vilket saktar ner ämnesomsättningen. Det är här citronsaft kommer till undsättning. Att lägga till denna ingrediens i din kost hjälper till att förbättra ditt matsmältningssystem och uppmuntra din lever att prestera som bäst.

Citron är ett koncentrat av fördelar. Utmärkt ljud smak gör det till ett enkelt tillskott till din kost och dess låga index glykemiskt ger ett konstant flöde av energi. Citronsaftdieten utnyttjar den naturliga kraften hos citronsaft för att minska blodsocker, skapa mättnadskänsla, ge C-vitamin och stimulera levern för maximal fettförbränning.

Ny forskning utförd vid University of Arizona föreslår att människor konsumerar frukt och grönsaker rika på C-vitamin har ett effektivare matsmältningssystem och är mer benägna att göra det gå ner i vikt än de som inte gör det. Citronsaft kan till och med öka immuniteten och hjärnans funktioner, bekämpa kolesterol och stimulera din ämnesomsättning.

Citroner är rika på citronsyra, en förening som interagerar med andra syror och enzymer för att säkerställa en hälsosam, problemfri matsmältning. Dessutom ökar citronsaft surheten i matsmältningssystemet, vilket hjälper kroppen att absorbera kalcium, som sedan lagras i fettcellerna. Forskning har visat att ju mer kalcium en fettcell innehåller, desto mer fett förbränner den.

Att gå ner i vikt
Med citrondetoxdieten är viktminskningen snabb och betydande.

Hur fungerar citronkuren?

Människor som följer den ursprungliga versionen av denna diet bör konsumera en blandning av citronsaft, cayennepeppar, lönnsirap och vatten ren minst sex gånger om dagen. All fast föda bör undvikas. Bidraget i kalorier måste vara strikt lägre än patientens vanliga intag. Personer som följer denna diet bör konsumera cirka 500 till 600 kalorier per dag, vilket är långt under de föreskrivna 1 600 kalorierna för kvinnor och de rekommenderade 2 500 kalorierna för män. Följer en flytande diet lågkalori i 10 dagar hjälper din kropp att använda celler fett som en energikälla för att utföra nödvändiga uppgifter.

I den lätta versionen av denna kur konsumerar patienten också en saft bestående av citronsaft, filtrerat vatten, lönnsirap eller kanel och en nypa cayennepeppar, varvid den senare tillför smak och påskyndar eliminering av gifter. Det är också tillåtet att äta frukt, ekologisk yoghurt, osaltade nötter och frön, baljväxter, grönsaker och fisk.

Citron, huvudingrediensen i denna diet för gå ner i vikt, är en utmärkt källa till vitamin C, som är en antioxidant. DE antioxidanter avlägsnar fria radikaler som skadar cellstrukturen. De hjälper alltså till att förebygga en mängd sjukdomar som hjärtsjukdomar, hörselnedsättning, stroke och kramper hjärt.

Lönnsirap är också en antioxidant. Det är en bra källa till mangan, ett mineral som hjälper celler att producera energi och som är väsentlig för nervernas och den normala funktionen hjärna. Denna sirap innehåller även zink som stärker systemet immun. Andra mineraler som finns i lönnsirap som t.ex kalcium, kalium och magnesium hjälper till att förhindra olyckor cerebrovaskulär sjukdom och högt blodtryck.

Cayennepeppar är ett antiallergen, som skyddar mot förkylning och influensa. Den har svampdödande egenskaper och anti-irriterande, hjälper matsmältningen, hjälper till att förebygga migrän och hjälper till att salivproduktion. Vatten håller dina celler hydrerade kropp. Det upprätthåller också cellturgiditet och hjälper till att eliminera gifterna.

Vilka är de grundläggande principerna för citrondetox

Principerna för citrondetox varierar beroende på vilken variant du väljer. Det finns säkert många gemensamma grunder, men vissa aspekter kan ibland motarbeta dem.

Ett glas citronvatten
Citrondetox är känt som det bästa programmet för att eliminera ackumulerade gifter och gå ner i vikt.

Grunderna i den ursprungliga kuren

Om du letar efter en snabb och effektiv detoxkur, den amerikanska versionen av denna citrondiet är definitivt en av de bästa. Det är ett program populärt recept som kretsar kring en blandning av lönnsirap, färsk citronsaft, vatten och peppar. Det är ett bra sätt att bli av med dåliga gifter. Det kommer också att hjälpa dig att gå ner i vikt väsentligt.

Sirapen är rik på naturliga sockerarter som ger kroppen den energi som behövs för att bekämpa hunger under program. Kaloriinnehållet i ett glas av denna dryck är cirka 70 kalorier. Den är rik på zink och kalcium i mycket höga proportioner. nära människokroppens behov.

Denna citrondetoxkur fungerar på basis av tio dagars fasta under vilken endast vätska konsumeras. Patienter kan hålla sig aktiva eftersom de kommer att kunna få den nödvändiga energin från kalorierna i drycken.

Det är också lämpligt att hålla ett schema lätt träning under detox citron samt vissa andningsaktiviteter för att öka blodflödet och påskynda frisättningen av gifter från kroppen. Efter fasta, det är avgörande att inte återgå till normala matvanor, eftersom detta kan orsaka allvarliga skador på kroppen.

Det är bäst att börja med fruktjuicer och lättare livsmedel för att möjliggöra gradvis rekonstituering av matsmältningsprocesser. Fasteprocessen är farlig, även med detoxdieten med citron. Det är därför viktigt att rådfråga din läkare innan du bestämmer dig för det inleda en sådan verksamhet.

Grunderna i lite-versionen

Du börjar med en 24-timmars mini-detox. Detta innebär att dricka fyra glas hemgjord saft och mycket vatten filtrerad med citronskal. Efter 24-timmarsdetoxen följer du efter en diet sjudagarsmat, varje dag introducerar en ny princip.

Du ombeds att eliminera socker, bearbetade livsmedel, läsk, kaffe och alkohol, och konsumerar främst produkter biologiska under denna diet med citronsaft. I mer av maten du äter under viktminskningsdelen av kosten avgiftning, du kan också äta kyckling, soja, spannmål hela livsmedel, såväl som hälsosamma fetter som finns i vegetabiliska oljor, nötter, frön och fet fisk.

Du kommer att dricka citronsaft med filtrerat vatten först och främst varje morgonen, samt sex till åtta glas filtrerat vatten under dagen för att stimulera ditt matsmältningssystem. Du kommer att äta fem portioner frukt och grönsaker för att öka intaget av C-vitamin, som är en av de viktigaste näringsämnena för fettomsättning och viktminskning vikt.

Du kommer att balansera ditt blodsocker genom att strö över 2 skedar citronsaft på måltider eller använda skalet och juicen för matlagning. Detta kommer att hjälpa till förhindra insulinfluktuationer. Dessutom måste du äta regelbundet. Du måste också lägga till proteinrik mat till varje måltid och du kommer att behöva konsumera rätt kolhydrater, särskilt de rik på fiber.

Du kommer att minska socker genom att undvika bearbetade livsmedel och sött. Regeringssystemet rekommenderar att endast 20 till 25 % av kalorierna kommer från fett, vad gör det till en diet fettsnål. Du kommer att äta bara hälsosamma omättade fetter hjärtat och från källor som nötter, frön och fet fisk. Mättat fett och livsmedel som innehåller fettsyror transpersoner borde förbjudas.

Du kommer att äta massor av färska hela livsmedel som grönsaker, frukt, fullkorn och baljväxter. Men han Det är bäst att inte konsumera hela kolhydrater på natten för att förhindra uppblåsthet.

Du kommer att behöva anta goda livsstilsvanor, som att tugga ordentligt, sitta ner för att äta, minska stress, undvika att äta när du är trött, stänga av tv:n vid måltiderna och vänta 20 minuter innan du äter igen.

Färska grönsaker och frukter
Väljer du den lätta versionen av citrondieten bör du äta mycket färska grönsaker och frukter samt baljväxter och fullkorn.

Fördelar med citrondieten

Citrondetoxen är känd för att vara den bästa dieten för att gå ner i vikt och eliminera ackumulerade gifter. Nuförtiden är denna fruktjuicediet en av de mest effektiva viktminskningsprogram för dem som vill gå ner i vikt på kort tid.

Detta program gör att kroppen kan återfå balansen och behålla en optimal vikt. De som inte är överviktiga går ner mellan 2 och 3 kg och de som är överviktiga ser sin metabola balans återställd. Processen hade tagit mycket längre tid om kroppen var tvungen att bränna allt överflödigt fett. Viktminskning är bara en bieffekt, huvudeffekten är avgiftning av kroppens organ. Det är under denna rening som huden och håret föryngras.

Avgiftning kommer att befria kroppen från vårtor, artrit, astma, magproblem, etc. Dessutom kommer citronsaft och cayennepeppar att spola ut överflödigt fett från din kropp, vilket leder till snabb viktminskning under citrondetox. De renar också lymfsystemet. Lönnsirap innehåller alla de näringsämnen din kropp behöver för att fungera genom hela kosten. Denna behandling är fördelaktig för huden, håret, hjärtat och matsmältningssystemet.

Biverkningar av kosten

Även om citrondieten kan hjälpa dig att gå ner avsevärt i vikt på kort tid, kan den ha många biverkningar. Kortvariga biverkningar inkluderar illamående, trötthet och yrsel orsakad av hunger. Det finns också en risk för betydande förlust av muskelmassa på lång sikt.

Dessutom är kosten inte särskilt praktisk eftersom det är nödvändigt för utövaren att hålla sin fysiska aktivitetsnivå till ett minimum. Så om du har ett fullspäckat schema och har mycket arbete att hantera på en daglig basis, kan denna citrondetoxdiet vara svår att hantera.

Detta beror på att programmet berövar dig kolhydrater så din energinivå är alltid låg under hela behandlingen. Detta innebär självklart att du inte kommer att kunna träna eller delta i utomhussporter eller fritidsaktiviteter.

Programmet berövar dig också några viktiga mineraler och vitaminer, som vilken diet som helst som tar bort hela livsmedelsgrupper från dina dagliga måltider. Det rekommenderas verkligen inte för personer som har bräcklig hälsa. Det är alltid tillrådligt att rådfråga din läkare eller dietist innan du följer någon typ av diet.

Beyonce
Bland kändisarna som har använt citrondetox-dieten har sångerskan och skådespelerskan Beyoncé Knowles meddelat att hon har gått ner nästan 10 kg.

Varför är denna diet så populär?

Även om Master Cleanse fortfarande används av människor som vill förbättra sin hälsa, det har också blivit populärt de senaste åren med människor som vill gå ner i vikt snabbt.

Flera kändisar har offentligt uppgett att de har försökt regeringssystemet. Förbi Till exempel meddelade sångerskan och skådespelerskan Beyoncé Knowles på Oprah att hon hade gick ner över 20 kilo med Master Cleanse för att förbereda sig för hennes roll i filmen Dreamgirls. Robin Quivers, medvärd för Howard Stern, sa ha tappat totalt 73 pund på dieten.

Vem kan använda denna diet för att gå ner i vikt?

Denna diet syftar framför allt till att:

 • lösa upp och eliminera gifter och trängsel
 • rena njurarna och matsmältningssystemet.
 • rena körtlar och celler
 • kassera allt avfall och material härdade i leder och muskler.
 • lindra tryck och irritation av nerver, artärer och blodkärl.
 • bygga upp en sund blodcirkulation.
 • bibehålla ungdomlighet och elasticitet fogar

Du måste tänka på att följa denna diet:

 • när sjukdomen har utvecklats, särskilt akuta och kroniska tillstånd.
 • när matsmältningssystemet behöver vila och rening.
 • när övervikt blev ett problem.
 • när bättre assimilering och bättre konstitution av kroppsvävnader är nödvändig.

Denna diet att gå ner i vikt är det inte inte lämplig för personer med diabetes, cancer, anemi, tarmobstruktion, gallsten eller undervikt. han rekommenderas inte heller för personer med en historia av störningar av mat.

Om du funderar på att följa en viktminskningsdiet, se till att konsultera din läkare först. Att själv behandla ett hälsoproblem och undvika eller skjuta upp standardvård kan få allvarliga konsekvenser. Barn, gravida och ammande kvinnor bör inte prova denna diet.

Hur tillagas juicen?

Som ingredienser behöver du 2 matskedar citronsaft, 2 matskedar ren lönnsirap, en tesked cayennepeppar och ljummet källvatten. Blanda citronsaft, lönnsirap och cayennepeppar i ett glas och fyll på med lagom varmt vatten.

Kallt vatten kan användas om så önskas. Använd endast färska citroner eller limefrukter, aldrig konserverad citron eller limejuice. Använd ekologiska citroner när det är möjligt. Lönnsirap är en balanserad form av positiva och negativa sockerarter. Den bör inte ersättas av en ersättning.

Citron detox diet juice
För att göra citrondetox-dietjuicen behöver du ljummet källvatten, två matskedar citronsaft, två matskedar lönnsirap och en matsked

Kan man verkligen gå ner i vikt med denna behandling?

Eftersom kosten avsevärt minskar det dagliga intaget av kalorier, kommer det oundvikligen att leda till kortsiktig viktminskning. Under dieten, människor får bara konsumera 600 kalorier jämfört med det normala kaloriintaget på 1600 kalorier för kvinnor och 2500 kalorier för män.

Hur vår kropp fungerar är att den använder kolhydrater från maten vi äter för att ge oss energi till dagliga funktioner. I frånvaro av dessa kolhydrater börjar kroppen att bränna fett som lagras i vår kropp för att frigöra energi, leder till viktminskning.

Detoxen citron är också effektivt då det eliminerar ohälsosamma fetter och transfettsyror som finns i skräpmat och snacks salt och fet. Denna diet mat har förtjänst eftersom den ersätter ohälsosam mat med frukt och färska råa grönsaker. Denna diet tillåter mycket lite kött och ingen inga mejeriprodukter alls.

Det leder självklart till viktnedgång pga drastisk minskning av det dagliga kaloriintaget. Dessutom givet att den innehåller en stor mängd citrusfrukter kända för sin höga C-vitamin kan det förbättra kvaliteten på din hud. Avgiftning är också en möjlig fördel, som citronsaft och cayennepeppar har avgiftande egenskaper. Om du vill dra nytta av dess fördelar så är det det viktigt att ha en balanserad kost.