Grönsaksdiet: min åsikt för att vägleda dig

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

En vegetabilisk kost har rykte om att vara ett trevligt sätt och användbar för viktminskning. Rik på fibrer och näringsämnen, grönsaker anses vara viktiga livsmedel att garantera förlusten av vikt och hälsa. De är därför användbara för att ge mycket näringsämnen och en låg mängd kalorier. Således är vegetabiliska dieter effektivt för att generera viktminskning med positiva hälsoeffekter. Men de kan leda till näringsbrister och hälsoproblem. För begränsa dessa nackdelar och verkligen dra nytta av en vegetabilisk kost en åsikt belysning kan behövas.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Grönsakskost eller grön kost: för vem? För vilka ändamål?

vegetabilisk kost

En vegetabilisk kost är en kost baserad på en vegetabilisk växt, i synnerhet en del av den. Denna förbrukningsbara del kan vara bladet (sallad, kål), roten (morot), stjälken (purjolök), fröet (linser) av växten. Grönsaken är en viktig källa till fibrer och vitaminer som är nödvändiga för kroppen.

Således gynnas en vegetabilisk kost av människor som väljer en hälsosam kost baserad på mat som kan ge dem många hälsofördelar.

Grönsaker erbjuder faktiskt många fördelar för hälsan förse kroppen med olika nyttiga näringsämnen för kroppen och för att organ.

För dem som vill konsumera mycket mat utan att vara rädda för sin figur, grönsaksdieten är väl indikerad. De kan konsumera en mängd betydande mängd grönsaker utan att skada linjen.

Således kan den vegetabiliska kosten i hög grad hjälpa människor som vill uppnå viktminskningsmål. Därmed utgör det en valfri diet för dem som vill gå ner i vikt. Mycket låg i kalorier, används det för att gå ner i vikt hälsosamt eller för att effektivt övervinna övervikt. Det innebär att gå ner några kilogram genom att äta mat som förser kroppen med många användbara ämnen (vitaminer, mineraler, fibrer). Det finns även andra alternativ för gå på en expressdiet.

Grön kost

En grön kost är en kost som består av grönsaker och frukt. För den som har ett viktminskningsmål och tycker om frukt och grönsaker passar den gröna kosten väl. Dessutom är det en diet som också syftar till att avgifta kroppen. Den gröna kosten är alltså en viktminskningsdiet som också syftar till att rena kroppen och tappa fett.

Vegetabilisk kost
I grönsakskosten ingår inte frukt, till skillnad från den gröna kosten.

Egenskaper för en vegetabilisk kost

En diet kännetecknas med en kost som innehåller grönsaker. Den kan endast bestå av grönsaksrätter eller baserad på grönsaker med konsumtion av andra livsmedel som syftar till näring balanserad. Detta ätsätt består uteslutande av av grönsaker, kännetecknas av ett lågt kaloriintag och ett lågt innehåll av fett med en betydande mängd fibrer och grundämnen näringsrik.

Grönsakskonsumtion

Grönsaker är matens hjärta konsumeras under dagen under en mer eller mindre lång period. DE tallrikar är fyllda med grönsaker. Denna konsumtion fraktionerad och dagligen av grönsaker, syftar till att minska kroppsvikt. Denna ranson av grönsaker kan diversifieras kvalitativt och kvantitativt med färska, ångade eller bakade grönsaker, råa grönsaker, grönsakssallader eller grönsakssoppor. För undvika förlust av näringsmässiga egenskaper och allt överdrivet intag av fett, stekt mat rekommenderas inte.

Gurka, sallader, spenat, sparris och broccoli är bland annat mat som kan stå på menyn.

Lågt kaloriintag

Den vegetabiliska kosten kännetecknas av ett särskilt lågt energiintag. Detta är en hypoenergetisk diet. Faktum är att grönsaker är väldigt låga i kalorier och har ett särskilt lågt energivärde. De är lämpliga livsmedel för att underlätta viktminskning.

Betydande mängd fibrer och vatten

En vegetabilisk kost ger kroppen en bra mängd användbara fibrer för att matsmältningssystemet ska fungera korrekt och för att förbättra tarmens rörlighet. Det ger vatten som är nödvändigt för kroppens funktion. Grönsaker innehåller faktiskt en betydande mängd vatten, vilket är särskilt fördelaktigt för kroppen.

Detta vatten- och fiberinnehåll är viktigt för viktminskning. Det är förknippat med en mättande kraft som ger en känsla av mättnad. Grönsaker fyller dig snabbt, undvik att äta för mycket och gör det lättare att gå ner i vikt genom att äta mindre.

Lågt fettintag

Grönsaker innehåller små mängder fett. Således, med en vegetabilisk kost, är fettintaget minimalt. Vad gör det enkelt att minska vikten och riskerna med patologier kardiovaskulära. Den vegetabiliska kosten gör det alltså möjligt att undvika överskott av materia. fet.

Näringsmångfald

Grönsaker innehåller mycket ämnen näringsämnen som behövs för hälsa och välbefinnande. Förutom fiber mat, den vegetabiliska kosten förser kroppen med vitaminer (A, C, K), magnesium, kalium, etc. Han är näringsrik och idealisk för dem som tittar på sin vikt eller vill gå ner hälsosamt några överflödiga kilo.

Lär dig mer med min video om ämnet:

Vilka är fördelarna med en vegetabilisk kost?

Vegetabilisk kost är bra för hälsan

Den vegetabiliska kosten förser kroppen med näringsämnen som har positiva effekter på hälsan. I själva verket är varje grönsak består av specifika komponenter utrustade med en mängd av dygder.

Således konsumtionen av kostfiber främjar tarmpassage, stabiliserar blodsockret och saktar ned assimileringshastigheten av konsumerade kolhydrater. Hon tillåter förbättra matsmältningen och assimileringen av mat samtidigt som den främjar normalisering av tarmperistaltiken. Grönsaker är också rika på antioxidanter som hjälper till att minska oxidativ stress och eliminera effektivt avlägsna gifter från kroppen.

Dessutom består grönsaker av en mängd mängd vatten som har fördelar för kroppen. Dygderna vattenfuktare är förknippade med en renande effekt.

Den vegetabiliska kosten hjälper till att förbättra funktion av flera organ, för att förhindra metabola störningar, till många sjukdomar i det kardiovaskulära systemet, mag-tarmkanalen, lindra olika åkommor eller minska risken att utveckla vissa patologier. Således, grönsaker rika på kalium visa sig användbara för minska risken för att utveckla njursten och hjälpa till att underhålla hälsosamt blodtryck.

Den vegetabiliska kosten är fördelaktig för snabb viktminskning

Den vegetabiliska kosten är användbar för att snabbt gå ner i vikt. Den är baserad på grönsaker, bantningsallierade, som ger få kalorier och dessutom är effektiva mot viktuppgång. Detta gör viktminskning både enkel och snabb.

Stig på en badrumsvåg
Att följa en vegetabilisk kost kan hjälpa dig gå ner i vikt snabbt

Vilka är nackdelarna med en vegetabilisk kost?

Överskott av fibrer kan orsaka uppblåsthet

Nackdelen med grönsaksbaserad kost är att överskott av fibrer kan orsaka bildningen gas och främja uppblåsthet. Konsumtion av fiber kan också orsaka matsmältningsbesvär. som en del av en grön kost. Den gröna kosten är faktiskt förknippad med en kost rik på fiber.

En proteinbrist

Enbart en diet gjord av grönsaker berövar kroppen av vissa proteiner, näringsämnen som visar sig vara avgörande för att upprätthålla vävnadstonen muskulös, för att stärka musklerna och immunförsvaret. Sådan kost kan inducera näringsbrist sannolikt att påverka vital aktivitet, eftersom grönsaker ger inte ett fullständigt proteinintag till kroppen.

Dessutom kan den vegetabiliska kosten inte kompensera för brist på aminosyror (element beståndsdelar i proteiner). Dessa aminosyror innehöll i animaliska produkter är nödvändiga för synen, minne, skelett och tänder. Varje brist kan orsaka försvagning syn- och minnesprestanda eller utveckling av anemi.

För att begränsa effekterna skadliga effekter av en sådan brist är det därför viktigt att variera källan till näringsämnen.

Brist på vitaminer av animaliskt ursprung

En vegetabilisk kost som inte kombineras med livsmedel av animaliskt ursprung kan orsaka brist på vitaminer D, B12, som finns i köttprodukter. Denna brist ökar risken kopplad till järnbrist och utvecklingen av anemi.

Han är viktigt att ha en balanserad kost genom att absorbera livsmedel av animaliskt ursprung för att undvika denna näringsbrist.

Otillräckligt fettintag

Grönsaker innehåller lite av fett. Detta otillräckliga intag kan ha skadliga effekter på nivå av kroppsfunktioner och fysiologiska processer i den mån fetter är väsentliga för att mental funktion ska fungera korrekt, metabolism av energi och näringsämnen.

För att göra detta är det nödvändigt att kompensera för denna låga fetthalt genom att kombinera en bra källa till fett (olivolja) med den vegetabiliska kosten.

Ätbar olja
Olivolja är ett idealiskt komplement till den vegetabiliska kosten på grund av dess fetthalt

Min åsikt

Den vegetabiliska kosten är bra för hälsa och välbefinnande när den är välplanerad med en mängd olika grönsaker. Men att begränsa kosten till att endast konsumera grönsaker kan ha negativa hälsoeffekter.

Genom att beröva dig själv andra typer av mat kan du faktiskt drabbas av hypoglykemi till följd av ett lågt kaloriintag. Följaktligen kommer du inte att ha tillräckligt med energi för att utföra dina dagliga aktiviteter med dessutom en risk kopplad till näringsbrist.

Onödigt att säga, a hälsosam viktminskning innebär inte ohälsosam kost, bantning hyperrestriktiv eller överdriven begränsning av kalorier, vilket kan skada ditt välbefinnande.

Det är därför det är så för att bevara hälsan är viktigt, till och med nödvändigt, att klokt lägga till produkter som innehåller kolhydrater, proteiner och fett utan att utesluta andra typer av mat som frukt (grön kost), proteinmat, mejeriprodukter som innehåller lite fett. Det är då en balanserad kost baserad på vegetabiliskt och som innehåller alla nödvändiga näringsämnen för att säkerställa hälsan.

Med tanke på de skadliga effekterna av en näringsbrist som kan uppstå, kan en vegetabilisk kost kräva överinseende och stöd av en sjukvårdspersonal. Det bör noteras att nutritionister inte rekommenderar att följa en vegetabilisk kost på lång sikt.