Hur går man ner 5 kg snabbt: på 1 vecka, på 1 månad, på 2 månader, på 3 månader?

[Artikeln uppdaterad den 11/09/2023]

Om du har 5 kg att gå ner för att få en fast och tonad figur är en bantningsdiet nödvändig för att ta farväl av dina små utbuktningar. Var dock noga med att inte hoppa över stegen. Framför allt, skynda inte in i ditt projekt. Rätt recept består i alla fall av att kombinera hälsosam kost och regelbunden träning. Ta reda på hur du går ner 5 kg på 1 vecka, på 1 månad, på 2 månader eller på 3 månader.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

GÅ NER I VIKT SNABBT MED PHENQ


 • Fri frakt
 • Bli en av över 190 000 nöjda kunder
 • Upp till 2 gratis flaskor
 • 60 dagars pengarna-tillbaka-garanti
3 bouteilles de Phenq

Beställ PHENQ nu på den officiella hemsidan

Gå ner i vikt snabbt: är det en bra idé?

Snabbt och hållbart går aldrig ihop när det gäller att gå ner i vikt. Med en snabb bantningsdiet kommer du att uppnå klart synliga resultat på mindre än 6 veckor. Hemligheten är den avsevärda minskningen av ditt kaloriintag tillsammans med regelbunden fysisk ansträngning. Man lider inte för mycket, men risken är jojoeffekten efter dieten. Kroppen tenderar att återhämta de förlorade kilona. Denna typ av diet rekommenderas dock inte på lång sikt.

Hur man går ner 5 kg
Strikta regler måste följas om du vill gå ner i vikt snabbt

Å andra sidan, om du väljer en progressiv bantningskur kommer resultatet att synas först efter några månader. Den stora fördelen är att kunna återgå till en normal diet utan att riskera att enkelt få tillbaka sina förlorade kilon. Måttlig viktminskning är också effektivt för att förlora bukfett. Vilket inte alls är möjligt med den snabba bantningsdieten.

Hur som helst kan det bara vara en idé att gå ner snabbt i vikt om du har högst 5 kilo att gå ner. Om du planerar en strandsemester eller en speciell händelse som kräver att du bär en snygg klänning, kan snabbdieten vara rätt för dig. Men om du har runt tio kilo att gå ner, glöm tanken på att snabbt gå ner i vikt. Välj en rimlig bantningsbehandling som hjälper dig att gå ner mellan 500 g och 1 kilo per vecka.

Är det möjligt att gå ner 5 kg på 1 vecka?

Väldigt få människor lyckas gå ner 5 kg på 1 vecka och det är inte utan konsekvenser för deras hälsa. Det räcker med att säga att det är en hård diet som är väldigt frustrerande för din kropp. Du måste vara realistisk att vilja gå ner runt 700 g per dag motsvarar vad du behöver gå ner på en vecka.

Så för att göra denna ultradrastiska diet möjlig måste du spendera mycket energi och minska ditt kaloriintag avsevärt.

Eftersom kroppen kräver en viss mängd kalorier som måste respekteras är det den fysiska ansträngningen som måste tiodubblas. Vilket kräver att du gör fysisk aktivitet motsvarande mer än 5 timmars jogging per dag under en resa på runt 40 kilometer. Även en känd idrottare skulle ha svårt att uppnå detta. Förutom att riskera brister skulle kroppen också drabbas av trötthet kopplat till dess stora stillasittande ansträngning. Troligt resultat: påtvingad gallring åtföljd av störningar av vissa vitala funktioner.

De som har många kilo att gå ner frestas ibland av den här typen av nästan omöjliga dieter med sikte på att gå ner 5 kilo på 7 dagar. Överviktsoffer lyckas ofta, men de går upp mer än 5 kilo under den följande veckan. Har du bara 5 kilo att gå ner för att vara i bra form måste du också hålla ut längre än en vecka.

Är det möjligt att gå ner 5 kilo på 1 månad?

1 månad att gå ner 5 kilo är mycket rimligare än en vecka, men det är ändå ganska känsligt för din hälsa. Med denna snabba bantningsdiet kommer du att gå ner 1 250 kg per vecka. Om du har lite kroppsfett behöver du göra en hel del uppoffringar för att komma dit och risken för en jojo-effekt finns.

Hur man går ner 5 kg
Att gå ner 5 kg på 1 månad är ett uppnåeligt mål, men knepigt

De som har mycket att förlora är dock mycket mer bekväma med detta mål. De skulle lättare ta bort 5 kilo av sin övervikt utan att beröva sig för mycket mat. Insatsen ska vara regelbunden och kontinuerlig från vecka till vecka och du får inte ge upp i detta skede. Om de lyckas hålla ett tempo på runt 5 kilo per månad kommer de att kunna gå ner minst 12,5 kilo på 2 och en halv månad.

Att gå ner 5 kilo på 30 dagar kräver i alla fall en avsevärd minskning av kolhydratintaget. Vilket berövar dig all mat med högt glykemiskt index. Vänj dig vid att dricka dina drycker utan socker och förbjuda alla produkter som sannolikt innehåller dolda sockerarter från din kost. Respektera fortfarande din grundläggande ämnesomsättning för att hålla dig frisk. Föredrar också grönsaker, råa grönsaker, fisk, magert kött och 0 % vit ost.

När det gäller fysiska aktiviteter, välj korta, intensiva pass och lite uthållighetssport. Löpning, crosstraining, TRX rekommenderas bland annat mer för att gå ner 5 kilo på en månad. Du kan få hjälp av en idrottstränare vid behov.

Hur går man ner 5 kg på 2 månader?

För att gå ner 5 kg på 2 månader måste du ta bort 625 g per vecka, vilket är mycket mer rimligt. På lång sikt kan du gå ner 15 kilo på 6 månader. I denna takt förblir du vid god hälsa under hela din bantningsbehandling och resultatet skulle vara bestående.

För att uppnå detta måste strömförsörjningen regleras. Undvik bearbetade livsmedel och konfektyr och gynna färska grönsaker, oljefrön och livsmedel som är tillräckligt rika på magert protein. Ta för vana att laga allt du äter hemma under dessa 8 veckor. Använd olja utvunnen från grönsaksfrön som ger ett intressant lipidbidrag.

För att öka din energiförbrukning, utöva måttliga fysiska aktiviteter. Om du gillar bodybuilding, välj ett enkelt program som snabbt skulle förändra din fettmassa till mager massa. Målet är att tona dina muskler samtidigt som du undviker att öka muskelvolymen.

Ta hjälp av en professionell som kommer att rekommendera övningar utan utrustning att göra hemma. Denna typ av fysisk aktivitet är lämplig för både män och kvinnor. Hopprep kan också göra susen om du vill gå ner 5 pund på 2 månader.

Hur går man ner 5 kg på 3 månader?

För att gå ner 5 kg på 3 månader behöver du bli av med cirka 415 g per vecka. Vad gör att du 9 månaders måttlig bantningsdiet för att gå ner 15 kilo. Det är en mycket rimlig kost som inte tröttar ut kroppen.

Hur man går ner 5 kg
Du har plats om din önskan är att gå ner 5 kilo på tre månader

Dessutom kommer fettmassan som elimineras lite i taget inte att komma tillbaka snabbt. Detta är din tillgång om du väljer att gå ner i vikt långsammare. Den enda nackdelen är att det tar tid och uthållighet att nå ditt mål, men det är det värt.

Du behöver inte göra intensiva fysiska ansträngningar om du vill gå ner 5 kilo på 12 veckor. Gör helt enkelt dina favoritaktiviteter flera gånger i veckan. Valet är brett: löpning, hopprep, simning, bodybuildingövningar, yoga, fitness…

Du behöver inte drastiskt beröva dig själv mat. Kroppen tillåter sig att spendera energi även när vila och viktnedgången blir mer naturlig. Under dessa 12 veckor äter du mer färska grönsaker än kött. Fullkorn, magra proteiner och mat rik på fibrer och näringsämnen är att föredra. Å andra sidan bör bearbetade och raffinerade produkter uteslutas från din kost.

Vad ska du göra samtidigt för att effektivt gå ner i vikt?

Du är mer benägen att uppnå ditt mål att gå ner 5 pund på mindre än 3 månader om du får tillräckligt med sömn. Fullständig, fridfull sömn hjälper dig att undvika hormonella omvälvningar. Leptinnivåerna ökar under sömnen. Om du har mycket kommer du fortfarande att känna dig mätt nästa dag. Vilket hjälper dig att undvika mellanmål och anta en hälsosam kost.

För att optimera din bantningskur, drick örtte då och då och dra fördel av dess lugnande och bantande egenskaper. Bland de mest effektiva bantningsdryckerna har du:

 • Ingefärste med citron för god matsmältning och förbättring av immunförsvaret;
 • Kamomillte för bra avkoppling och kvalitetssömn;
 • Druvjuice för bättre fettförbränning;
 • Cocktailen av gurka, honung och persilja för att minska aptiten.
 • Passionsblomma örtte för en vilsam natt.

Du kan också adoptera kraftfulla aptitdämpande medel som främjar en känsla av mättnad eller en av de bästa fettförbrännare på marknaden för att påskynda din bantningsbehandling. Välj produkter baserade på naturliga ingredienser som inte utgör någon hälsorisk.

Du har till exempel PhenQ vars komponenter eliminerar fett på olika nivåer. Denna produkt har redan bevisat sig själv bland offer för fetma. För sin del kosttillskottet Zotrim är ett effektivt aptitdämpande medel för att gå ner i vikt utan frustration.

GÅ NER I VIKT SNABBT MED PHENQ


 • Fri frakt
 • Bli en av över 190 000 nöjda kunder
 • Upp till 2 gratis flaskor
 • 60 dagars pengarna-tillbaka-garanti
3 bouteilles de Phenq

Beställ PHENQ nu på den officiella hemsidan


Gå vidare i ämnet »Snabb viktminskning” med våra artiklar: