Vilken medicin för att lättare gå ner i vikt?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Det finns olika sätt att gå ner i vikt. Förutom kost och fysiska aktiviteter har du möjlighet att använda orala behandlingar med hjälp av viktminskningsmediciner som finns på marknaden. Dessa ordineras främst av en läkare för att avhjälpa överviktsproblem. Uppdatering om mediciner som hjälper till med viktminskning.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Viktminskningsmedicin: för allvarliga viktproblem

Allvarliga viktproblem berör personer som är kraftigt överviktiga eller feta. För detta hänvisar läkaren till BMI eller Body Mass Index. Du är överviktig om ditt BMI är större än eller lika med 25. Med ett BMI större än eller lika med 30 är detta ett fall av fetma. Patienter som är behöriga att ta ett viktminskningsläkemedel måste ha ett BMI större än 28. Det är inte tillåtet för dem som bara vill gå ner några kilo.

Generellt sett beror övervikt på lagring av kalorier i form av fett. Vilket är fallet när vi äter mycket mer än vi förbrukar energi. Det kan också följa en stillasittande livsstil, en kost som är för rik på lipider/kolhydrater eller ärftliga faktorer i 20 % av fallen. Observera att köp av en viktminskningstablett endast är möjligt mot uppvisande av läkarrecept.

Använd medicin för att gå ner i vikt

Orlistat: aktiv substans i en tablett för viktminskning

Även känt som tetrahydrolipstatin, är orlistat känt för sin verkan mot fetma. Det verkar genom att förhindra absorption och metabolisering av tarmfett, särskilt närvarande i Xenisk behandling. Detta tack vare dess förmåga att naturligt blockera lipaser från bukspottkörteln. De senare är enzymer som metaboliserar fetter eller triglycerider i tarmen. En viktminskningsmedicin baserad på orlistat hjälper till att eliminera fett i avföringen.

FETTFÖRBRÄNNING MED XENICAL


  • Kliniskt bevisad effekt
  • Behandling som är lätt att följa
Xenical 12mg

Köp Xenical och gå ner i vikt nu

Användning av orlistat-baserade läkemedel

Att ta tabletter för att gå ner i vikt måste åtföljas av dietåtgärder som inbegriper bland annat kaloribegränsning samt utövande av fysiska aktiviteter för att det ska vara effektivt. Med denna typ av behandling är viktminskningen ganska blygsam, men risken att gå upp i vikt är lägre jämfört med andra ingrepp. Efter 6 månader går det att gå ner 5 kilo i snitt. Användningen av en tablett bidrar också till att minska kolesterolnivåer, blodtryck och diabetes.

Kontraindikationer och möjliga biverkningar

Att ta en viktminskningsmedicin som innehållerorlistat är inte indicerat för försökspersoner under 18 år. Detsamma gäller patienter som nyligen genomgått organtransplantationer och för gravida eller ammande kvinnor.

Även om de är ganska sällsynta är biverkningar fortfarande möjliga och resulterar i frekventa eller brådskande tarmrörelser; diarre; buksmärtor; gasbildning och en meteorism.