Bästa naturliga och kraftfulla diuretikum: Granskning och jämförelse

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Har du inte tid att läsa? Här är det mest effektiva diuretikumet: Vatten borta
Det främjar eliminering av överflödigt vatten i kroppen, minskar vattenretention och hjälper till att uppnå optimal vattenbalans.
Om du vill upptäcka denna fantastiska produkt, tveka inte köp den direkt här och spara upp till 20% vid köp av 3 flaskor!

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.


Diuretika används främst som behandling för vätskeretention i kroppen, såväl som för njursten, glaukom eller högt blodtryck. Det är viktigt att notera att, förutom syntetiska läkemedel som säljs på apotek, vissa livsmedel naturligtvis erbjuder samma fördelar och därför ger mindre risk för biverkningar. I den här artikeln kommer vi att lära oss om några av dessa naturliga diuretika.

Min topp 3

Vad är ett diuretikum?

Per definition är ett diuretikum ett ämne, naturligt eller syntetiskt, som inducerar en betydande ökning av mängden urin som produceras och utsöndras från kroppen. För att bättre förstå värdet av ett diuretikum är det viktigt att förstå normal njurfunktion och svag njurfunktion.

I en normal människokropp är njurarna ansvariga för att filtrera natrium och kalium från blodet. De tar bort vatten från kroppen och förvandlar det till urin. Genom en komplex serie av processer kan njurarna hålla en del vätska i blodomloppet och näringsämnen på en jämn nivå. Eventuell extra vätska skickas till urinblåsan och exfiltreras från kroppen.

Med vissa sjukdomar eller medicinska tillstånd försvagas njurfunktionen. Detta kan bero på bristande blodflöde till njurarna eller svårigheter med njurarna. När detta händer kan kroppen behöva extra hjälp för att eliminera vätskor.

I dessa fall kan läkare ge sina patienter ett starkt diuretikum för att hjälpa kroppen att fungera korrekt. Några vanliga medicinska tillstånd som orsakar vätskeretention inkluderar högt blodtryck, leversjukdom eller hjärtproblem.

Water Away, naturligt tillskott och kraftfullt diuretikum

Min åsikt

Water Away, kraftfullt diuretikum

Water Away är ett diuretikumtillskott som jag har funnit vara lika kraftfullt, 100% naturligt också, som kan hjälpa till att bekämpa vätskeansamling i kroppen. Vätskeretention kan förekomma i hela kroppen, inklusive ansikte, händer, ben och fötter. Vilket tyvärr kan orsaka viktuppgång och en obehaglig känsla av uppblåsthet och svullnad, eftersom kroppen kan lagra upp till 4,5 liter överskottsvätska!

Enligt tillverkaren innehåller Water Away elva vitaminer och mineraler, som hjälper till att bekämpa vätskeansamling och driva ut överflödig vätska. Jag fick möjlighet att testa denna produkt som fungerade ganska bra för mig! Jag gav mig ut på äventyret för att jag kände mig trygg. Tillverkaren har faktiskt specificerat att för att garantera bästa kvalitet med detta tillägg är det utvecklat enligt mycket strikta standarder i Storbritannien. Så lugnande för mig.

Sammansättning

Kalium

Kalium är ett viktigt mineral som upprätthåller balansen mellan vätskor och elektrolyter i vår kropp. Det fungerar som ett diuretikum genom att främja elimineringen av vatten och gifter i urinen.

Vitamin B6

Vitamin B6 hjälper till att upprätthålla hydreringsbalansen genom att reglera vatten- och natriumnivåerna i blodet. Det kan förhindra vätskeansamling och minska vävnadssvullnad. Det har också antiinflammatoriska egenskaper som kan lindra eventuella symtom i samband med användning av diuretika.

Buchus löv

Buchu leaf, som återfinns, används för att förhindra inflammation i urinröret, urinvägarna och urinvägsinfektioner. Det kan hjälpa till att behandla njursten och reumatism genom att spola ut bakterier och överflödigt vatten från kroppen.

cider vinäger

Äppelcidervinäger hjälper till att bekämpa effekterna av uttorkning genom att stabilisera kaliumnivåerna i kroppen och ta bort överflödig vätska.

Maskros

Maskros hjälper till att rengöra njurarna genom att ta bort överflödigt vatten och oönskade salter. Det används för att minska vätskeansamlingen i fötter, ben och händer.

Naturliga ingredienser kan hjälpa till att eliminera vätskeansamling, men vi får inte glömma att det också är tack vare bra näring och regelbunden träning som det är möjligt att återställa kroppens vattenbalans. Water Away utgör därför en hälsosam och säker metod för att bekämpa vattenansamling som stör många människors liv!

  Fördelar

  • Naturliga ingredienser;
  • Kombination av aptitdämpande medel och fettförbrännare;
  • Rik på mineraler och vitaminer;
  • Färre eller inga biverkningar;
  • Bra valuta för pengarna;
  • Lämplig för både män och kvinnor;
  • Tillgänglig utan recept.

  Nackdelar

  • Finns inte på apotek;

Konsumenternas åsikt

H.B. säger: ”Produkten är utmärkt, jag känner mig mindre uppblåst. Jag har precis börjat resultatet är perfekt. Tack”

Stephanie :”Bra produkt på en vecka resulterar redan i minskning av svullnad i fötter, ankel och midja. Jag fortsätter att ta kapslarna vilket för mig hade en mycket positiv effekt jag rekommenderar denna produkt!!”

Lucile säger: ”Jag hade många problem med uppblåsthet, och det är mycket bättre nu.”

MOTVERKA VÄTSKERETENTION MED WATER AWAY


 • Hjälper till att minska vätskeretention
 • Naturligt vätskedrivande
 • Hjälper till att bekämpa överflödig vätska
Water Away, diurétique puissant

Köp Water Away nu

Retenix Avancerat, kraftfullt och naturligt diuretikum

Min åsikt

Retenix Advanced, ett naturligt diuretikum

Vattenretention kan förstöra stämningen med obehaglig uppblåsthet och kroppsutmattning. För att befria dig från en sådan situation finns det inget som Retenix Advanced. Detta tillägg är det bästa sättet att eliminera den överflödiga vätskeansamlingen i cirkulationssystemet, kroppsvävnader eller kroppshåligheter för att uppnå väldefinierade muskler och en tonad kropp.

Det som gör detta diuretikum intressant är att det tar ett holistiskt tillvägagångssätt för att bekämpa vattenretention. Förutom att hjälpa till att eliminera överflödigt vatten från kroppen, innehåller den kraftfulla antioxidanter som skyddar våra celler. Denna kombination av fördelaktiga effekter gör den till en mångsidig produkt, idealisk för dem som vill förbättra sin allmänna hälsa.

Naturligtvis uppskattade jag också dess formulering utan konstgjorda stimulantia eller potentiellt skadliga ingredienser, så helt naturligt! Det betyder att den inte innehåller starka kemikalier som kan ha negativa effekter. Denna mer naturliga formulering gör det till ett säkert alternativ, särskilt för personer som föredrar att undvika kemikalier eller har speciell känslighet.

Sammansättning

Dessa avancerade diuretikakapslar innehåller en kombination av örtextrakt, fruktextrakt, vitamin B-6 och essentiella mineraler för att reglera kroppens vatten- och mineralbalans:

 • enbär : de hjälper till att reglera blodsockernivåerna och rena levern och njurarna. Dessutom förbättrar de matsmältningen, minskar trötthet och behandlar problem med urinvägarna.
 • Buchu lämnar : från Sydafrika behandlar de vattenretention, urinvägsproblem och är fördelaktiga för lederna. De främjar också cirkulationen av vätskor i kroppen.
 • Maskros : tonic och depurativa. Det renar levern, njurarna, urinvägarna och gallblåsan. Det används också för att bekämpa celluliter och främja viktminskning.
 • Vitamin B6 spelar en viktig roll för fettomsättningen och mättnadskänslan.
 • grönt te : känd för sina fettförbrännande och aptitreglerande egenskaper. Det stimulerar kroppens energiförbrukning och verkar på hormoner som påverkar känslan av välbefinnande och regleringen av aptit.
 • cider vinäger har mättande effekter och stimulerar fettförbränningen. Det fungerar också som en avgiftning och blodsockerregulator, minskar sockerbegäret och främjar en sund metabol funktion.
 • Tranbär : den renar urinvägarna tack vare dess urindrivande och antibakteriella egenskaper.
 • Majsskägget : används för dess diuretiska effekter på vätskeretention och dess förebyggande av diabetes.
 • Vattenmelonen : som främjar eliminering av gifter. Det är också fördelaktigt för kardiovaskulär och immunhälsa tack vare dess citrullininnehåll.
 • Sparris : rik på flavonoider, har antioxidant- och prebiotiska egenskaper som är gynnsamma för tarm- och matsmältningssystemet.

Du behöver inte oroa dig för att vitaminer och mineraler går förlorade när tillfälligt överskott av kroppsvatten rinner ut. Vissa av dessa ingredienser kan också hjälpa till med hälsosam njurfunktion och öka tyroxinnivåerna. Utöver dessa fördelar kan man också se en ansenlig viktminskning på ett säkert och naturligt sätt.

  Fördelar

  • Naturliga ingredienser;
  • Kombinationsdiuretikum och viktminskning;
  • Närvaro av en hemlig ingrediens som gör skillnaden;
  • Muntlig administration;
  • Färre eller inga biverkningar;
  • Lämplig för både män och kvinnor;
  • Tillgänglig utan recept.

  Nackdelar

  • Resultat lite långt;
  • Endast tillgängligt på ett fåtal webbplatser;
  • Priset lite högt.

Konsumenternas åsikt

Här är några konsumentrecensioner om Retenix Advanced:

Qosmio89 förklarar: ”Mycket bra naturlig produkt dessutom, effektiv mot uppblåsthet, magen svullnar överlag Jag mår mycket bättre sedan jag tog den, lätta ben, mindre trötthet, är ett diuretikum, turer på toaletten är mycket frekventa så att ta i början av dagen. synd för priset är det fortfarande inte billigt, men effekterna finns.”

Chantal säger: ”Effektiv mot svullnad, ökar diuresen. Denna produkt passar mig perfekt.”

Sarah C säger: ”Jag började för en vecka sedan och mina ben är mindre svullna.”

MINSKA ÖVERFLÖDIGT VATTEN MED RETENIX ADVANCED


 • Vegansk produkt
 • 100% naturligt vätskedrivande medel
 • Lindrar obehag av uppblåsthet
Retenix Advanced, un diurétique naturel

Köp Retenix Advanced nu

Vattenretention, Forté Pharma, det askbaserade diuretikumet

Kompletterande vattenretention

Som konsument är det viktigt att välja en produkt som motsvarar dina behov och förväntningar. Vattenretentionsdiuretikumet från Forté Pharmas laboratorier är formulerat med naturliga produkter och syftar, som namnet antyder, till att åtgärda vattenretention, ett vanligt hälsoproblem. Det rekommenderas att ta 2 kapslar om dagen med ett stort glas vatten, helst på morgonen och vid middagstid. För en optimal effekt är det lämpligt att dricka 1,5 till 2 liter vatten per dag under kuren. Den vanliga behandlingen är minst 2 veckor. Detta diuretikum rekommenderas inte för långtidsanvändning på grund av risken för försämrad elektrolytbalans.

Personligen tycker jag att produkten är ganska bra, trots sitt något höga pris, eftersom den kostar runt 30 € för 4 veckors behandling. Jag märkte synliga resultat från den tredje veckans användning, vilket är mycket uppmuntrande. Det var särskilt effektivt för att behandla min vätskeansamling, och jag rekommenderar att du tar det i en välkontrollerad miljö, eftersom pillren är ganska kraftfulla och fortfarande kräver ett snabbt besök hos läkaren!

Sammansättning

Sammansättningen av vattenretention är ganska naturlig på den övergripande nivån, här är detaljen:

 • Björk, ortosifon, ljung och kvacksalver: Består av urindrivande och depurativa växtextrakt som björk, ortosifon, ljung och kvacksalver, erbjuder detta vattendrivande medel ett naturligt alternativ till syntetiska mediciner. Dess diuretiska egenskaper gör det möjligt att öka urinproduktionen och därför eliminera överflödigt vatten i kroppen.
 • Svarta vinbär och aska, för en dränerande bantning;
 • Grönt kaffe, för en bantande och brännande verkan;
 • Granatäpple, för en anti-aging-verkan;
 • Vattenretentionsdiuretikumet från Forté Pharmas laboratorier innehåller också hydroklortiazid, ett tiaziddiuretikum som verkar genom att hämma reabsorptionen av natrium och klor i njurtubuli. Detta leder till ökad urinutsöndring av natrium och vatten, vilket hjälper till att lindra vätskeretention.

Fördelar

 • Effektiv evakuering av överflödig vätska och salt i kroppen;
 • Lindring från obehagliga symtom på vätskeansamling såsom svullnad, tunga ben och cirkulationsstörningar;
 • Hjälper till att stabilisera blodtrycket genom att minska blodvolymen;
 • Allmänt väl tolererad, med få biverkningar vid kortvarig användning och vid rekommenderad dos.

Nackdelar

 • Kan leda till uttorkning och minskade kaliumnivåer om man inte dricker tillräckligt med vatten eller följer en saltfri diet;
 • Det kan också orsaka huvudvärk, yrsel och trötthet.

Användarrecensioner

Här är några användarrecensioner som jag har sett om detta ämne:

DRÄNERA ÖVERFLÖDIGT VATTEN MED HÖG FARMACEUTISK VATTENRETENTION


 • Avlägsnar överflödigt vatten från kroppen;
 • Bekämpar effektivt svullna ben;
 • Hjälper till att stabilisera blodtrycket.
Complémentaire Rétention d'eau

Beställ Forté Pharma Water Retention nu

Hur kan naturliga diuretika hjälpa till med vätskeretention?

Dessa kosttillskott är utformade för att minska mängden vatten eller vätska i kroppen. Detta görs genom att uppmuntra njurarna att skicka mer vätska till urinblåsan. I slutändan frigörs detta vatten i urinen. I fall av högt blodtryck kan det avlägsna vätska och tillhörande smärta. De flesta föredrar att använda naturliga versioner eftersom de är lättare att köpa. De kan köpas utan läkares recept i många hälsokostbutiker eller livsmedelsbutiker. Människor väljer också att använda dessa medel när vattenretention orsakas av tillfälliga källor som diet eller PMS.

Vilka är fördelarna med naturliga diuretika?

Den uppenbara fördelen är att de minskar vattenretention. De hjälper till att lindra smärta och svullnad som normalt är förknippade med vätskeretention. De kan också vara ett bra komplement till en låg natriumdiet. För personer utan sjukförsäkring kan dessa naturläkemedel vara en bra lösning. Kostnaden för att besöka en läkare och betala för ett recept kan vara svårt för många människor. Särskilt i fall av mindre vätskeretention är det ofta lättare och billigare att köpa ett ört- eller tetillskott. Vanligtvis väljs de på grund av den låga frekvensen av biverkningar som är förknippade med dem.

Ett diuretikum minskar vätskeansamlingen
Ett diuretikum minskar vätskeansamlingen

Vilka är biverkningarna av naturliga diuretika?

Varje medicin eller naturtillskott har vissa biverkningar. Den största bieffekten i samband med dessa naturliga produkter är uttorkning. Eftersom de minskar mängden vatten tillgängligt i kroppen, kan de orsaka uttorkning om de används under en längre tid.

Tung användning av starka diuretika kan också förändra nivån av elektrolyter som natrium och kalium i kroppen. Utan dessa viktiga näringsämnen och vätskor kan kroppen utveckla njurskador, nedsatt leverfunktion och hjärtproblem. Om elektrolyterna förblir låga löper individer högre risk för plötslig hjärtsvikt eller död.

Dessa biverkningar kan undvikas. Dessa medel bör aldrig användas under långa perioder. Eftersom de flesta symtom endast uppträder efter överdriven användning av diuretika, kan denna förebyggande teknik minska risken för biverkningar.

Kan naturliga diuretika minska vätskeretention och hjälpa viktminskning?

Vissa örter och kosttillskott, som maskros, ingefära, persilja, hagtorn och enbär, kan ha en urindrivande effekt som kan hjälpa till med natrium- och vattenretention. Men man bör fortsätta med försiktighet innan man tar kosttillskott.

För det första kan vattenretention orsakas av ett antal medicinska tillstånd och vissa mediciner. Det är därför viktigt att prata med din läkare om de möjliga orsakerna till vätskeansamling innan du försöker behandla det själv. För det andra kan vissa örter och kosttillskott göra medicinska problem du har värre eller interagera med mediciner du tar.

I teorin kan de hjälpa till att lindra vätskeretention genom att få dig att kissa mer. Men det finns få eller inga vetenskapliga bevis för deras effekter. De som hoppas gå ner i vikt som en del av ett viktminskningsmål bör istället fokusera på att äta hälsosammare och få mycket motion och aktivitet, utan att ta diuretika.

Människor som är oroade över menstruationsrelaterad vätskeretention är återigen bättre av att göra några enkla livsstilsförändringar, som att minska salthalten i kosten. Man bör alltid informera sin läkare om alla kosttillskott eller naturliga örttillskott man funderar på att ta.

Dina frågor

Är diuretikatillskott säkra?

Diuretikatillskott kan utgöra hälsorisker om de används olämpligt eller överdrivet. De kan orsaka uttorkning, elektrolytobalans och njurproblem. Det är viktigt att konsultera en sjukvårdspersonal innan någon diet eller diuretikatillskott påbörjas, en mycket viktig sak!

Hjälper diuretikatillskott med viktminskning?

Även om de kan orsaka tillfällig viktminskning på grund av minskad vätskeretention, främjar diuretikatillskott inte långvarig fettförlust. Denna viktminskning återställs ofta snabbt när normal hydrering återställs.

Rekommenderas diuretikatillskott för avgiftning av kroppen?

Diuretikatillskott rekommenderas inte nödvändigtvis för att avgifta kroppen. Deras användning för avgiftningsändamål stöds inte av solida vetenskapliga bevis. Det är bäst att fokusera på en balanserad kost, tillräcklig hydrering och hälsosamma livsstilsval för att stödja kroppens allmänna hälsa.

Är diuretikatillskott säkra att använda under graviditet eller amning?

Det rekommenderas att inte använda diuretikatillskott under graviditet eller amning, förutom efter specifik medicinsk rådgivning. Under dessa tider är det viktigt att konsultera en sjukvårdspersonal för råd som är anpassade till situationen, eftersom vissa ingredienser i diuretikatillskott kan ha negativa effekter på moderns och barnets hälsa.

Interagerar diuretikatillskott med vissa mediciner?

Ja, diuretikatillskott kan interagera med vissa mediciner, inklusive de som används för att behandla högt blodtryck eller njurproblem. Det är viktigt att informera din läkare eller apotekspersonal om du överväger att ta diuretikatillskott, för att kontrollera om det finns några potentiella risker med läkemedelsinteraktioner.

Mat och dryck som innehåller koffein som naturliga diuretika

Drycker som innehåller koffein, såsom te och kaffe, är naturliga diuretika. Koffein, förutom att vara en energiförstärkare, uppmuntrar kroppen att kissa oftare. Koffein finns naturligt i frukter och frön inklusive kolanötter, kakaobönor och anses säkert för regelbunden konsumtion.

Det är också syntetiskt tillverkat och lagt till sportdrycker och vissa typer av smärt- och influensamediciner. I traditionella medicinsystem användes te, med dess naturliga koffeininnehåll, som ett stimulerande medel. Teblad bearbetas för att göra svart, grönt, vitt och oolong te. Rekommendationen är att vuxna inte konsumerar mer än 200 till 300 milligram koffein per dag.

Kaffe och te innehåller i mindre utsträckning koffein, vilket är ansvarigt för dryckernas stimulerande effekter. Koffein fungerar som ett milt diuretikum i kroppen, vilket utlöser njurarna att driva ut mer urin och eliminera överskott av salt. Effekterna är mest uttalade för dem som är särskilt känsliga för koffein och inte för vanliga drickare. Koffein kommer att utöva en urindrivande effekt i varierande grad beroende på doseringen och koffeintoleransen hos personen som får i sig det.

Fänkål: ett kraftfullt botemedel för vattenretention

Flera studier har identifierat egenskaperna hos denna anis-smaksatta växt. ”Fänkålste är ett naturligt diuretikum som minskar överdriven vattenlagring”, säger läkaren och nutritionisten Michelle Storfer. Det är ett mycket hälsosamt sätt att förhindra uppblåsthet och du kan se resultat på bara några dagar. De som inte är alltför förtjusta i örtteer kan njuta av fänkålslöken som en grönsak, eller kan prova att smaksätta sina måltider med frön och blad.

Fänkål är effektivt mot vattenretention
Fänkål är effektivt mot vattenretention

Sparris: ett kraftfullt diuretikum

Sparris under lågsäsong är inte billig, men det kan vara värt det om du lider av vätskeansamling. En studie från 2010 publicerad i West Indian Medical Journal visade de diuretiska egenskaperna hos sparris, vilket bekräftar tidigare forskningsrön. Sparris innehåller en aminosyra som heter asparagin, som stimulerar och stöder njurfunktionen och hjälper till att befria kroppen från överflödigt vatten och salt.

Maskros löv

Maskros har använts i århundraden inom folkmedicinen som ett sätt att ta bort överflödigt vatten och salt från kroppen. En studie från 2008, publicerad i Journal of Alternative and Complementary Medicine, fann att örten ökar urineringsfrekvensen. Maskrosgrönt innehåller vitaminer, mineraler (inklusive kalium) och andra kraftfulla föreningar som stöder ett hälsosamt urinflöde

Vindruvor

Många har säkert märkt att de kissar oftare efter att ha ätit vindruvor. Denna frukt har imponerande egenskaper och innehåller betydande mängder kalium, ett mineral som balanserar saltnivåerna i kroppen och stimulerar njurarna att producera mer urin. En näve vindruvor eller ett par glas druvjuice några gånger i veckan borde göra susen och hjälpa till att hålla hans vätskenivåer i balans.

glasört

Ironiskt nog är denna salta havsgrönsak till hjälp för att befria kroppen från överflödigt natrium och vatten. Glasört fungerar som ett kraftfullt naturligt diuretikum. Ett populärt botemedel mot svullna leder sedan medeltiden, har glasört använts i århundraden för att behandla ödem. Grönsaken var en gång svår att få tag på och kunde bara hittas på bondens marknader. Lyckligtvis finns den fräscha salladen i de flesta stora snabbköp nuförtiden.

Vattenmelonen

Frukt extremt rik på vatten, mineraler och vegetabiliskt socker, vattenmelon är ett mycket effektivt diuretikum. Dess 92% vattenhalt främjar tätare urinering, medan mineral- och sockerhalten i frukten utlöser en ökning av urinvolymen, vilket förstärker effekten. De som inte vill äta enorma skivor vattenmelon bör prova frukten puffad till en smoothie eller tillsatt i en uppfriskande sallad.

Sellerin

Denna grönsak och dess frön innehåller en kraftfull, unik kemikalie som kallas butylftalid, som forskning visar har starka diuretiska egenskaper, vilket stimulerar njurarna att utsöndra mer urin och spola ut överflödigt vatten och salt. Substansen, som ger selleri dess distinkta smak och arom, har även i kliniska studier visat sig ha förmågan att reglera blodtrycket och kan till och med skydda mot Alzheimers sjukdom och demens.

Vitlök: en effektiv behandling mot vätskeansamling

Liliaceae familjens grönsaker som vitlök och lök är laddade med svavel. Detta viktiga mineral reglerar ämnesomsättningen och stöder njurfunktionen, vilket hjälper till att modulera vatten- och saltnivåerna i kroppen. Om du inte är ett stort fan av starkt smakande vitlök eller lök kan du prova ett mildare alternativ som vårlök eller gräslök, eller överväga att ta ett luktfritt vitlökstillskott.

Vitlök, som lök, hjälper till att reglera ämnesomsättningen
Vitlök, som lök, hjälper till att reglera ämnesomsättningen

Vattenkrasse

Vattenkrasse är rik på kalium, vilket hjälper till att kontrollera överdrivna saltnivåer i kroppen. Vattenkrasse är också full av ämnen som effektivt främjar cirkulationen och urinfrekvensen. Den är också superlåg i kalorier. Den kan provas blandas till en hälsosam soppa, vissnas som spenat, eller serveras rå i en sallad, smörgås eller smakrik smoothie.

Citron: en exceptionell diuretikum

En av de bästa sakerna du kan göra för din hälsa är att börja dricka citronsaft på morgonen. Citroner får inte bara vatten att smaka bättre, de hjälper också till att minska högt blodtryck, alkalisera kroppen, ta bort skadliga gifter och ge näring åt kroppen med nyttiga vitaminer och mineraler.

För dem som inte är stora fans av citroner, det finns inget att oroa sig för. Du behöver inte hela citronklyftor för att skörda deras otroliga hälsofördelar. Snarare kommer kraften från juicen. Du kan tillsätta lite citronsaft för att värma vattnet, tillsätt lite ekologisk honung och drick blandningen. När vi väl börjar dricka citronvatten kommer vi att göra fler turer till badrummet.

Havre: en växt med oanade dygder

Många människor kopplar havre till hjärthälsa eftersom de kan sänka högt blodtryck och dåligt kolesterol. Men vad många inte vet är att havre också anses vara ett naturligt diuretikum. Det beror på att havre är rikt på vattenlösliga B-vitaminer samt kalium, ett mineral som reglerar vattennivån i kroppen. Det fungerar genom att konkurrera med natrium för att säkerställa att kroppen förblir hydrerad.

Vissa spannmål, som havre, har oanade egenskaper
Vissa spannmål, som havre, har oanade egenskaper

brysselkål

Brysselkål innehåller kraftfulla näringsämnen som gynnar kroppen på mer än ett sätt. De hjälper till att bekämpa cancer, skyddar hjärtat, förbättrar matsmältningens hälsa, alkaliserar kroppen och fungerar som ett naturligt diuretikum. Bara en kopp brysselkålste hjälper till att möta det dagliga behovet av vitamin C och K. De är också rika på nyttiga mineraler som mangan, folsyra, B-vitaminer och kalium. Det är tack vare dessa näringsämnen som denna grönsak hjälper till att stimulera njurarna och bukspottkörteln, eliminera överflödig vätska och rena kroppen.

Den som inte står ut med tanken på en hög brysselkål som tillbehör kan prova att blanda dem med andra grönsaker eller blanda in dem i en huvudrätt.