Chitosan: min åsikt och köp till bästa pris

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Chitosan är ett kosttillskott baserat på kitosan. Enligt experter är kitosan en naturlig fiber som härrör från kitin, ett ämne som finns i exoskeletten hos kräftdjur som räkor, krabbor och hummer. Till skillnad från växtcellulosa, som är negativt laddad, har detta rabatterade tillskott positivt laddade amingrupper som binder till negativt laddade fettsyror och gallsyror.

Forskning visar att denna förening under optimala förhållanden kan binda 4-5 gånger sin egen vikt i gallsalter och fettsyror. I nästan 30 år har denna förening använts i vattenreningsverk för sin unika förmåga att binda giftiga ämnen. Enligt fackmän har den även använts inom läkemedels-, jordbruks- och kosmetikindustrin för olika ändamål. På senare år har kitosan blivit populärt som kosttillskott för viktminskning. En rik källa till fiber, detta tillägg kan också vara användbart för förstoppning och andra matsmältningsbesvär.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.


Uppdatering : Chitosan har ersatts av Detox Foot Patches, ett alternativ som erbjuder en annan teknik med ett system av plåster som fortfarande bygger på effekterna av kitosan. Alternativ finns kvar längst ner på sidan.

AVGIFTA KROPPEN MEDAN DU SOVER MED AVGIFTNINGSPLÅSTER AV CHITOSAN


 • Naturliga aktiva ingredienser som dränerar och rengör kroppen
 • Enkel applicering
 • 15 dagars behandlingskur

Köp dina detoxplåster nu!

Kitosan pris

Chitosan recensioner och historia

Chitosan

Detta tillägg har länge ansetts vara en slags biologisk magnet. Forskning har visat att det är en fettblockerare som verkar göra underverk för dem som letar efter ett säkert sätt att tappa kroppsfett.

Kitosan är ett ämne som härrör från kitin, en polysackarid som finns i kräftdjurens exoskelett. Den framställs i stor utsträckning genom deacetyleringsbearbetning av skal från kräftdjur som hummer, räkor och krabbor. Detta ämne tas ibland från vissa svampar.

Enligt historikers åsikt går ursprunget till detta ämne tillbaka till 1811, när kitin, från vilket det härrör, upptäcktes av Braconnot, då professor i naturhistoria i Frankrike. Enligt vissa källor, medan Braconnot forskade på svampar, isolerade han det som senare skulle kallas kitin.

Ungefär tjugo år senare skrev en annan forskare en artikel om insekter. i denna publikation noterade han att ett liknande ämne fanns i insekternas struktur. Han kallade sedan detta fantastiska ämne ”kitin”. I grund och botten kommer namnet kitin från det grekiska ”χιτών” och betyder ”tunika” eller ”överdrag”.

Det upptäcktes först av Rouget som experimenterade med kitin. Som ett resultat observerade Rouget att kitin kunde bli lösligt genom att utsätta det för kemiska och termiska behandlingar. År 1878 identifierade Ledderhose kitin som en kombination av glukosamin och ättiksyra. Det var inte förrän 1894 som Hoppe-Seyler gav namnet kitosan till den förening som upptäcktes av Rouget.

Hur fungerar Chitosan?

Det kan tyckas osannolikt att skaldjur, såsom hummer, krabbor, kräftor, räkor och andra blötdjur kan vara ett naturligt botemedel som kan hjälpa till att förlora kroppsfett. Du bör dock tänka två gånger innan du slänger de där krabbor, hummer eller räkskal. Dessa skal är faktiskt sammansatta av kitin, en naturlig förening som länge har fått smeknamnet en ”fettmagnet” av många forskare i århundraden.

Enligt nutritionisters åsikt är skaldjurskitosan sammansatt av ett antal kitinmolekyler hoptränade. Den är helt svårsmält och liknar kemiskt cellulosa eller växtfibrer. Men till skillnad från andra fibrer är det effektivt för viktminskning. Forskare trodde att det binder till fettmolekyler i tarmen, vilket förhindrar att dessa fetter absorberas av kroppen. Istället binder det till fett i tarmen och båda elimineras genom avföringen. Kitosan kan faktiskt binda upp till sex gånger sin vikt i fett. Som ett resultat kommer patienten då att absorbera mindre fett och färre kalorier, vilket hjälper dem att gå ner i vikt.

Sättet som detta billiga kosttillskott fungerar för viktminskning kräver att det kombineras med en ordentlig diet och träningsprogram. Anledningen är att detta tillägg ensamt inte hjälper till med långsiktig viktminskning. För maximal nytta bör det kombineras med en bra kost och träning. Experter föreslår också att du tar det i minst 12 veckor för att se påtagliga resultat. Studier har visat att det fungerar på samma sätt som vissa receptbelagda läkemedel, som Xenical eller Orlistat, som också tas som ett viktminskningstillskott.

Det är dock viktigt att notera att Chitosans fördelar inte är begränsade till påståenden om viktminskning. Enligt kroppsbyggares åsikt går dess fördelar utöver viktminskning. Mycket ny forskning har genomförts och den har avslöjat de kolesterolsänkande krafterna hos kitosan. Till skillnad från typiska kolesterolsänkande läkemedel som har potentiella biverkningar som bröstsmärtor, klåda, håravfall och sömnproblem, är detta tillägg mycket skonsammare.

Kemisk formel för Chitosan
Kemisk formel för Chitosan

Uppdatering : Chitosan har ersatts av Detox Foot Patches, ett alternativ som erbjuder en annan teknik med ett system av plåster som fortfarande bygger på effekterna av kitosan. Alternativ finns kvar längst ner på sidan.

AVGIFTA KROPPEN MEDAN DU SOVER MED AVGIFTNINGSPLÅSTER AV CHITOSAN


 • Naturliga aktiva ingredienser som dränerar och rengör kroppen
 • Enkel applicering
 • 15 dagars behandlingskur

Köp dina detoxplåster nu!

En mängd hälsofördelar

Ett tillskott som höjer insulinnivåerna

Chitosan anses också vara effektivt för att öka insulinkrafterna. Ett mycket nyligen experiment avslöjade att denna speciella fiber hjälper till att förebygga diabetes hos möss, särskilt den form av diabetes som är kopplad till fetma. Enligt denna studie fungerar det för att öka insulinet att det sänker blodsockret och ju mer det används, desto lägre blir blodsockernivån. Utöver detta har andra studier funnit att det balanserar åtgärderna hos celler som producerar insulin. Det gör till och med insulin mer effektivt för att sänka blodsockret.

Ett tillskott som förbättrar kolesterolnivåerna i blodet

Kolesterol definieras som en vaxartad, fettliknande förening. Det finns i de flesta vävnader i kroppen, inklusive blod och nerver. Kolesterol hjälper till att bygga plasmamembranet i olika celler. Enligt läkarna utgör den gallsyrorna som ständigt arbetar för att smälta maten i tarmen och gör det också möjligt för människokroppen att producera D-vitamin och hormoner. Höga kolesterolvärden ökar dock risken för stroke och hjärt- och kärlsjukdomar.

Enligt experter finns det två typer av kolesterol: LDL (dåligt kolesterol) och HDL (bra kolesterol). Lågdensitetslipoproteiner (LDL) är allmänt kända som det onda kolesterolet eftersom de kan transportera stora molekyler in i hjärtats artärväggar, vilket leder till tilltäppta artärer. De kan öka risken för hjärt-kärlsjukdom och stroke.

Enligt läkares uppfattning är hjärt-kärlsjukdomar tillstånd som består av obstruktion eller förträngning av blodkärl. De visar sig som hjärtinfarkt, bröstsmärtor och stroke. Kitosan har visat sig hjälpa till att minska nivåerna av lågdensitetslipoprotein (LDL). Det bidrar oerhört mycket till att upprätthålla en sund kolesterolmetabolism och främjar sund lipidmetabolism.

Forskning från Australien har visat att kitosantillskott avsevärt kan minska kolesterolnivåerna samtidigt som man följer en normal diet. Det har också visat sig minska förekomsten av förtjockning av artärerna, vilket leder till en minskad risk för hjärtsjukdomar. Detta fyndtillägg kan dock inte göra det ensam. För att få maximal nytta av detta fettbindande ämne, bör det användas tillsammans med andra livsstilsåtgärder, såsom lågkolesteroldiet och regelbunden motion.

Kliniska studier visar att på bara fem veckor kan en person som använder detta tillägg minska mängden kolesterol som ackumuleras i kroppen med 32%. Det fantastiska är att, förutom att bekämpa överflödigt fett i kroppen, säkerställer produkten att nyttigt HDL-kolesterol, som är optimerat för sin perfekta förmåga att befria artärerna från aterosklerotiskt plack, ökar.

Det bästa av allt är att denna produkt har ett överkomligt pris och den har inga biverkningar som rapporterats med andra mediciner. Därför har Chitosan en större inverkan i kampen mot hjärtsjukdomar, blodtryck och hjärt-kärlsjukdomar. De som behöver gå ner några extra kilon är säkra på de bästa resultaten på mycket kort tid med denna produkt.

Uppdatering : Chitosan har ersatts av Detox Foot Patches, ett alternativ som erbjuder olika teknologier genom ett system av plåster som fortfarande bygger på effekterna av kitosan. Alternativ finns kvar längst ner på sidan.

AVGIFTA KROPPEN MEDAN DU SOVER MED AVGIFTNINGSPLÅSTER AV CHITOSAN


 • Naturliga aktiva ingredienser som dränerar och rengör kroppen
 • Enkel applicering
 • 15 dagars behandlingskur

Köp dina detoxplåster nu!

Ett värdefullt hjälpmedel för viktminskning

De bästa viktminskningstipsen bör innehålla kitosantillskott. Överdriven kroppsvikt ökar risken för hjärtinfarkt, stroke, diabetes, gikt, gallsten och cancer. De som är överviktiga kan känna sig trötta, få andningsproblem, utveckla hudirritation och ofta uppleva smärta i nedre delen av ryggen och lederna som allvarligt kan påverka rörligheten.

Detta tillskott är en utmärkt källa till fiber som hjälper till med viktminskning tack vare sin höga koncentration av olösliga fibrer. Den olösliga fibern kommer att kombineras med vatten för att expandera i magen och inducera en känsla av mättnad under lång tid.

Studier har visat att det kan hjälpa till med viktminskning, särskilt när det kombineras med en hälsosam kost. I en studie resulterade kitosantillskott i ytterligare 1,7 kg viktminskning under en månadsperiod, i kombination med kostförändringar. En annan studie fann att i kombination med ökad träning ökade det viktminskningseffekterna av träning och hjälpte till att minska det metabola syndromet hos måttligt överviktiga patienter. Vissa laboratorieförsök har visat att det kan binda fetter i tarmkanalen och hjälpa till att förhindra att de tas upp utan att förhindra upptaget av andra näringsämnen.

En allierad för att gå ner i vikt
En allierad för att gå ner i vikt

En hjälpande hand för att förbättra högt blodtryck

Högt blodtryck är ett av de kritiska medicinska tillstånden som kan orsaka stroke, hjärtinfarkt, kranskärlssjukdom, hjärtsvikt, njursvikt och andra allvarliga hälsoproblem. Enligt läkare är vanliga tecken på högt blodtryck svår huvudvärk, illamående, kräkningar, förvirring, synförändringar och näsblod. Kardiovaskulära sjukdomar når epidemiska proportioner över hela världen.

Bland de kontrollerbara riskfaktorerna förtjänar högt blodtryck uppenbarligen särskild uppmärksamhet eftersom det påverkar så många människor. Regelbunden konsumtion av Chitosan hjälper till att sänka det systoliska blodtrycket. När hjärtat slår trycker det och drar ihop blod genom hjärtats artärer till resten av människokroppen. Denna kraft skapar tryck på artärerna. Detta kallas systoliskt blodtryck.

Ett värdefullt botemedel mot Crohns sjukdom

Det har visat sig att ökade nivåer av denna förening kan förhindra Crohns sjukdom genom att minska homocysteinnivåerna i kroppen. Crohns sjukdom är en kronisk sjukdom i tunntarmen. Orsakerna till Crohns sjukdom är fortfarande okända. Sjukdomen kan orsaka allvarliga sår i tunntarmen, tjocktarmen eller båda. Diarré, buksmärtor, kräkningar, feber och viktminskning är de viktigaste sjukdomssymtomen på denna patologi.

Crohns sjukdom kan orsaka allvarlig tunntarmsobstruktion. Det är förknippat med ömma, rödaktiga knölar på öm hud, samt inflammation i leder, ögon, ryggrad och lever. Man fann generellt att för varje pikomolär ökning av nivån av aktivt kitosan minskade risken för Crohns sjukdom med tre procent.

Uppdatering : Chitosan har ersatts av Detox Foot Patches, ett alternativ som erbjuder en annan teknik med ett system av plåster som fortfarande bygger på effekterna av kitosan. Alternativ finns kvar längst ner på sidan.

AVGIFTA KROPPEN MEDAN DU SOVER MED AVGIFTNINGSPLÅSTER AV CHITOSAN


 • Naturliga aktiva ingredienser som dränerar och rengör kroppen
 • Enkel applicering
 • 15 dagars behandlingskur

Köp dina detoxplåster nu!

En kraftfull allierad mot anemi

Brist på kitosan är direkt kopplad till anemi. Anemi är ett medicinskt tillstånd där denna förening inte absorberas ordentligt av människokroppen, vilket leder till allmänna bristeffekter. De vanligaste symtomen på anemi är: att känna sig svag och trött, domningar och stickningar i händer och fötter och en ljusröd, slät tunga. Men med Chitosan-tillskott finns det en god chans att kroppen kan skyddas mot anemi.

En förening som används av konventionell medicin

Användningen av detta tillägg är inte begränsad till alternativ medicin och fitness. Krafterna hos detta tillägg erkänns av konventionell medicin, som vanligtvis är fientligt inställd till påståenden om kosttillskott.

Egenskaperna hos detta tillägg gör att det koagulerar blod snabbt och föreningen har nyligen godkänts i USA och Europa för användning i sårförband och andra hemostatiska medel. Chitosan-baserade hemostatiska produkter har testats av United States Marine Corps för att snabbt stoppa blödningar och minska blodförlusten. De resulterade i 100 % överlevnad av annars dödliga artärskador hos grisar. Hemostatiska produkter baserade på kitosan visar en bättre minskning av blodförlusten jämfört med gasvävsförband och ökar patientens överlevnad.

Hemostatiska produkter baserade på denna förening har sålts till den amerikanska armén och används för närvarande av den brittiska armén. USA och Storbritannien har redan använt dessa bandage på slagfälten i Irak och Afghanistan. Det är allergivänligt och har naturliga antibakteriella egenskaper, vilket förstärker dess användning i fältbandage. De hemostatiska egenskaperna hos kitosan gör det också möjligt att minska smärta genom att blockera nervändarna.

Egenskaperna hos detta tillägg gör det också möjligt att använda det vid transdermal läkemedelstillförsel. Det är mucoadhesiv till sin natur, reaktivt och viktigast av allt, har en positiv laddning under sura förhållanden. Denna positiva laddning kommer från protoneringen av dess fria amingrupper. Avsaknaden av en positiv laddning gör att kitosan är olösligt i neutrala och grundläggande miljöer. I sura miljöer leder emellertid protonering av amingrupper till en ökning av lösligheten.

Konsekvenserna av detta är mycket viktiga för biomedicinska tillämpningar. Denna molekyl kommer att behålla sin struktur i en neutral miljö, men kommer att lösas upp och brytas ned i en sur miljö. Detta innebär att detta tillskott kan användas för att transportera medicin i en sur miljö. Kitosanförpackningen kommer sedan att brytas ned och släppa ut läkemedlet till den önskade miljön. Ett exempel är insulintransport.

Den kan även kombineras med andra material. Till exempel var en komposit med hydroxiapatit effektiv som ett postoperativt temporärt benfyllmedel, som gradvis bröts ned biologiskt och ersattes av naturlig benvävnad.

Flera dygder och användningsområden
Flera dygder och användningsområden

Potentiella biverkningar av Chitosan

Enligt proffs upplever vissa personer biverkningar som magbesvär, förstoppning, huvudvärk eller svullnad av handleder och hälar med kitosan. Eftersom den är gjord av skaldjur, bör personer med skaldjursallergi konsultera en läkare innan de tar detta tillägg. Personer med skaldjursallergier kan uppleva biverkningar som nässelfeber och svullnad eller allvarligare allergiska reaktioner som ett snabbt hjärta och anafylaktisk chock.

Denna substans har använts vid behandling av njursvikt, även om ytterligare studier måste slutföras för att fastställa dess effektivitet för denna användning. Den rekommenderade dosen beror på den specifika produkten. Det finns i kapslar och tabletter och tas vanligtvis före måltid.

Läkemedelsinteraktioner

Chitosan

Det finns mycket lite information om läkemedelsinteraktioner med kitosan, men det kan störa absorptionen av vitamin A, D, E, K och betakaroten i magen. För att undvika denna interaktion bör vitamintillskott tas minst fyra timmar före eller efter intag av detta tillskott.

Det kan störa hur blodförtunnare fungerar i kroppen. De som tar warfarin bör prata med sin läkare innan de tar detta tillägg. Detsamma gäller för dem som tar diabetesmedicin. Magnesium kan inte heller absorberas.

Uppdatering : Chitosan har ersatts av Detox Foot Patches, ett alternativ som erbjuder olika teknologier genom ett system av plåster som fortfarande bygger på effekterna av kitosan. Alternativ finns kvar längst ner på sidan.

AVGIFTA KROPPEN MEDAN DU SOVER MED AVGIFTNINGSPLÅSTER AV CHITOSAN


 • Naturliga aktiva ingredienser som dränerar och rengör kroppen
 • Enkel applicering
 • 15 dagars behandlingskur

Köp dina detoxplåster nu!

Pris, köp och leverans

Nu när sommarsäsongen närmar sig med stormsteg har nog många bestämt sig för att komma i form eller hålla linjen. Vissa kanske redan har övervägt att ta kosttillskott för att nå sina viktminskningsmål. Varför inte överväga kitosanprodukter?

Detta tillägg har varit känt i århundraden. Det anses vara ett kraftfullt viktminskningshjälpmedel för sin förmåga att binda fett i matsmältningskanalen, vilket förhindrar dessa fetter från att komma in i kroppen och på så sätt främja viktminskning. Näringsbutiker, lokala apotek och till och med specialbutiker erbjuder nu en mängd kitosanprodukter som hävdar bränna fett, blockerar absorptionen, modulerar kolhydratmetabolismen, ökar energiförbrukningen, eliminerar överskott av vatten och dämpar aptiten. Det bästa med dessa produkter är att de nu erbjuds till bra priser.

Många viktminskningstillskott har kitosan i sin formel. Det finns också kapslar som innehåller denna förening. Chitosan representerar dock det bästa alternativet (med Proactol XS) för dem som vill dra nytta av egenskaperna hos ett fettblockerare viktminskningstillskott. För att köpa utan risk, rekommenderas det starkt att kontakta seriösa säljare som vår partner. Att köpa på apoteket rekommenderas starkt. De som inte vill resa kan välja att köpa från ett onlineapotek.

Onlineförsäljningssajter och onlineapotek har mycket korta leveranstider. Oftast är leveransen gratis och kunden kan få den levererad hem till sig. Det är användbart att komma ihåg att Chitosan inte är ett mirakelpiller och att dess intag måste kombineras med fysisk träning.

Uppdatering : Chitosan har ersatts av Detox Foot Patches, ett alternativ som erbjuder en annan teknik med ett system av plåster som fortfarande bygger på effekterna av kitosan. Alternativ finns kvar precis nedan.

AVGIFTA KROPPEN MEDAN DU SOVER MED AVGIFTNINGSPLÅSTER AV CHITOSAN


 • Naturliga aktiva ingredienser som dränerar och rengör kroppen
 • Enkel applicering
 • 15 dagars behandlingskur

Köp dina detoxplåster nu!

Alternativen

Chitosan i form av en kapselkur finns inte längre till försäljning, andra varianter finns till försäljning, fortfarande i form av kapslar: