Lär dig de 8 fördelarna med soursop

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Soursop är en frukt som består av 80% vatten. Han är känd för sitt högt innehåll av många spårämnen och vitaminer. Bland dessa kan vi nämna vitaminer B, vitamin C, kolhydrater, proteiner, magnesium, kalium, fosfor, kalcium, natrium eller till och med koppar. Om det är så rikt, väcker det oundvikligen intresse för läkemedelsindustrin och speciellt för din kropp som där kommer att finna en utmärkt källa för dess dagligt intag. Men om sursopan är känd är den framför allt för sin många fördelar på kroppen och i synnerhet kampen den hjälper till att föra mot cancer. I den här artikeln ger jag dig en snabb översikt över allt denna underbara frukt kan erbjuda.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

En liten påminnelse om vad sursopan är

Soursop är en exotisk frukt som odlas främst i sydamerikanska länder. Men den kan också hittas i andra tropiska regioner. Madagaskar eller Reunion är exempel. Frukten kommer från soursop som har terapeutiska dygder vetenskapligt bevisat. Beroende på region tar trädet också namnet Graviola eller Guanabana. I traditionella mediciner kan alla delar av trädet användas, inte bara frukten. Detsamma gäller naturmedicin: barken, rötterna, frukterna, soppbladen och fröna är alla fördelaktiga för hälsan. I allmänhet konsumeras det i form av soursopjuice.

Till skillnad från andra frukter som ananas eller citron, är sursopa inte en av de bästa fettförbrännare men har andra dygder.

Frukten, den som intresserar mig här, är grön till färgen och täckt med törnen och påminner vagt om päronknäppet, med skillnaden att dess fruktkött är vitt och mycket fruktkött. Den senare innehåller fruktos samt mineraler, vitaminer (B och C), aminosyror och alkaloider. Var dock försiktig, de svarta kärnorna är inte ätbara.

Som en kraftfull naturlig antioxidant har den anti-cancer dygder. Enligt forskning kan trädets löv förstöra cancerceller som kemoterapi men mer effektivt och utan biverkningar som hår eller viktminskning. Denna anläggning säkerställer också botemedel mot cancer i bröst, tarmar, äggstockar, lever och lungor. Dessutom förhindrar ett enkelt botemedel av soursopjuice alla typer av cancer.

frukt soursop
Soursop är en frukt med ett originellt utseende

Fruktens sammansättning

Med tanke på dess hög i kolhydrater, är det inte förvånande att sursopan först betraktas som ett livsmedel i sin egen rätt av befolkningen som odlar den. Genom att ha bra näringsvärden gör det att dessa populationer kan leva och ha ett bra intag. Speciellt eftersom dess vikt kan vara runt 4 till 5 kg, vilket gör den till en betydande källa. Om frukten huvudsakligen består av vatten är den ändå rik. Kort sagt är det framför allt ett livsmedel som är ofta konsumeras i form av juice extraherad från dess vita kött. Ändå måste den bli av med sina svarta korn som är kända för att vara svårsmälta.

Lfruktens egenskaper

Med tanke på rikedomen hos de element som utgör den, är det lätt att föreställa sig att sursopan uppvisar många dygder terapeutiskt och medicinskt. Och det är: det är både ett kraftfullt diuretikum, en utmärkt hypotensor och en formidabel regulator av kroppsfunktioner. Det används faktiskt för att rena levern eller för att upprätthålla balansen i blodsockernivåerna. Vad är intressant för personer med diabetes. Å andra sidan kan sursopa också ingå i en behandling mot sömnstörningar, depression eller stress. Dess antimikrobiella egenskaper gör det till en barriär effektiv mot bakterieangrepp, svamp eller parasitisk. På matsmältningsnivån underlättar det transitering och utgör ett särskilt effektivt kramplösande medel.

Risker och toxicitet för graviola

Närvaron av acetogeniner och vissa alkaloider, misstänkta för neurotoxicitet, måste nödvändigtvis få dig att tänka på dess användning. I synnerhet om det är upprepat eller regelbundet och det görs internt. Likaså rekommenderas gravida eller ammande kvinnor att avstå från att konsumera graviola. Detta bygger på försiktighetsprincipen.

Som du kommer att läsa senare är sursopa nyttigt för kroppen. Det måste det dock vara konsumeras med måtta. På lång sikt kan det innebära risk för Parkinsons sjukdom. I populationer som äter det regelbundet (på grund av deras matvanor) har det visat sig att nämnda sjukdom är mer frekvent. Men människor som odlar och äter är inte nödvändigtvis föremål för andra viktigare faktorer som kan leda till dess utseende. Men i Frankrike är priset på graviola högt, det är osannolikt att du kommer att köpa för mycket. Kopplingen mellan överdriven konsumtion av sursopa och Parkinsons sjukdom har upprättats.

Fördelarna med soursop

#1 Soursop juice i kampen mot cancer

Fördelarna med soursop på cancerpatienter har varit vetenskapligt bevisat. Inte mindre än 20 forskningslaboratorier i USA under samordning av läkemedelsföretag har genomfört tester. Alla dessa studier har visat att soursop har en verklig positiv inverkan på utvecklingen av cancer. Faktum är att extrakt tagna från sursop, i form av sursopjuice eller annat, kommer att attackera cancerframkallande celler och förstöra dem. Denna juice kan köpas i apotek eller online.

Dessa utdrag från soursop attackerar bara cancerceller skona de friska. Det är därför en naturlig inriktning som sker. Efter studier som utförts av de olika laboratorierna kan det fastställas att graviola effektivt bekämpar ett dussin olika typer av cancer inklusive cancer:

  • av kolon
  • av bröst
  • av prostata
  • av lungorna
  • av bukspottkörteln

För jämförelse med nuvarande behandlingsmetoder finns ingen vanlig åtgärd. Soursop-extrakt är faktiskt 10 000 gånger effektivare än de produkter som används i kemoterapi. Denna skillnad beräknas baserat på den observerade nedgången och nedbrytningen av cancerceller under behandlingen.

Soursop i sitt träd
Det går att göra soursopjuice vars fördelar kan varieras

#2 Graviola mot diabetes

Som jag redan har sagt ovan så hjälper sursopa till att underhålla och reglera glukosnivåerna på en stabil nivå. Detta förhindrar blodsockerhöjningar. Här spelar acetogenin en roll.

Denna fördel har bevisats vetenskapligt genom en studie publicerad av Journal of Traditional Medicine and Food Supplements. Den aktuella studien involverade två serier av råttor med diabetes, varav en grupp endast matades med sursopextrakt under två veckor. När det gäller de andra utsattes de för en annan typ av behandling. I slutet av observationerna hade den första gruppen som matades med sursop nått en glukosnivå nära det normala. Förs tillbaka till människor, detta tenderar att bevisa att konsumtionen av graviola kan hjälpa diabetiker. Du kan också konsumera det i form av en infusion av soursoprötter och löv vid diabetes eller spasmer.

#3 Soursop mot matsmältningsbesvär

Soursop fungerar som magbandage när det tillsätts med lite honung. Denna blandning har en omedelbar effekt mot magont. Ät det tre gånger om dagen, efter måltider. Likaså kommer du att må mycket bättre om du konsumerar sursopblad eller extraktet som erhålls från det när du lider av diarré eller uppblåsthet.

Soursop genom sina antibakteriella egenskaper som gör det möjligt att effektivt bekämpa tarmparasiter. Det är de senare som orsakar uppblåsthet och diarré. Dessutom, genom vattnet och fibrerna som denna frukt innehåller, främjar den intestinal transit.

#4 Soursop mot herpes

På en annan note, soursop kommer att hjälpa dig om du lider av herpes. Soursop bladextrakt har faktiskt många antivirala, antimikrobiella och antibakteriella egenskaper. Genom att konsumera det kan du effektivt bekämpa parasiter och vissa virus som attackerar din kropp.

Dess extrakt används för att läka patienter med herpes och många andra virus. Om du regelbundet konsumerar soursop kommer du att skydda din kropp från virus- och bakterieskador.

Likaså är han perfekt i brottning mot eksem och andra former av hudrodnad. Detta är en annan applikation av sursopblad. Det bästa med att använda dessa blad är att de inte har de negativa biverkningar som de flesta topikala steroider, som hjälper huden att bli bättre. De är mest effektiva när de används under långa perioder. För att bekämpa eksem, gör helt enkelt ett grötomslag av soppblad och applicera det på områden av kroppen som påverkas av eksem.

#5 Soursop-blad mot reumatism

Reumatism drabbar alla populationer i olika grad och i alla åldrar. Det är svårt att bekämpa det förutom genom symtomatisk behandling. Ett exempel är fuktrelaterad reumatism. Det är inte ovanligt att träffa seniorer på våra breddgrader som lider av den här typen av problem och som inte har någon lösning. Traditionell medicin lider också av denna brist på lösning. Det bästa botemedlet är att flytta till mildare miljöer som Medelhavsområdet. Väl bosatt sig där försvinner reumatismen som magi tack vare det torra och varma vädret. Den andra möjliga lösningen är att ta icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID).

Ett utmärkt sätt att behandla reumatism är dock med hjälp av sursopsjuice, ett naturligt botemedel som har fantastiska antiinflammatoriska egenskaper. Koka till exempel helt enkelt några soppblad och applicera dem som ett grötomslag så att smärtan lättar. Lakanen kan köpas direkt i specialbutiker eller på internet

I samma veva finns det vad vi kallar släppa. Det är ett tillstånd som kännetecknas av inflammerade och smärtsamma leder, särskilt lederna i fötterna och händerna. Att konsumera örtte gjort genom att koka sursopblad kan hjälpa till att lindra detta tillstånd. För det hjälper ta bort urinsyra från blodet, den främsta orsaken till detta tillstånd.

Soursop blad
Soursop-blad kan ha positiva effekter på reumatism

# 6 Bekämpa urinvägsinfektioner

Den främsta orsaken till gikt, urin tar sin egen väg. Det är inte ovanligt att denna krets är inflammerad eller lider av infektion. Låt oss prata om cystit, till exempel. Det är därför viktigt att även ta hand om hela urinvägarna och sursopa bidrar mycket till detta. Faktum är att konsumtionen av sursopbladste ska ha kraftfulla effekter mot urinvägsinfektion. Och därför för att minska risken för en infektion som den tar formen av en bakterieinfektion av urinrör, urinblåsa, urinledare eller njurar ! Om du är benägen att få detta tillstånd, kan du ta nämnda örtte regelbundet som en förebyggande åtgärd. Detta kommer att hjälpa till rensa din kropp på ett naturligt sätt.

#7 Soursop mot brännskador

I händelse av brännskada kan du applicera ett grötomslag av sursopblad på den del av huden som berörs. Tack vare dess antiinflammatoriska effekter kommer smärtan att försvinna. Dessutom kommer din hud att gradvis återställas. Det är samma verkningsprincip som för reumatism, men med epidermal effekt. Bonus, du kan använda denna teknik mot solbränna.

#8 En immunitetsförstärkare

Även om detta inte löser ett särskilt problem, bör du veta att sursopan stärker ditt immunförsvar i allmänhet tack vare de många grundämnen den innehåller… Spårämnen, vitaminer osv. Således kan du ta ett örtte eller extrakt av sursopa skydda din kropp mer effektivt mot invaderande mikrober. Detta kommer att sätta stopp för svagheter i ditt immunförsvar och därför förkylningar, influensa och andra hostor!


Gå vidare genom att titta på min video på soursop på YouTube:

Så, ska du köpa sursopa?

Soursop, en frukt som är intressant att inkludera i din kost med tanke på alla dess egenskaper och alla förmåner mot allvarliga sjukdomar. Det kan det också vara konsumeras i olika former, sursopsjuice, extrakt, infusioner eller omslag av bladen. Men man måste vara måttlig, eftersom det kan underlätta uppkomsten av vissa sjukdomar som Parkinsons.