Hur byter man ut kvällsmålet för att gå ner i vikt?

[Artikeln uppdaterad den 19/09/2023]

Vill du gå ner i vikt utan att hoppa över måltider? I det här fallet råder jag dig att välja lunch- eller middagsersättning. De finns i flera former såsom barer, näringsdrycker eller till och med puddingar. De har också förberetts för att förse din kropp med viktiga näringsämnen för att gå ner i vikt samtidigt som de förblir friska. Det finns dock vissa försiktighetsåtgärder att ta när du byter ut din kvällsmåltid för att gå ner i vikt.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Tillsätt måltidsersättningar med en liten mängd hälsosam mat

Jag rekommenderar inte att äta måltidsersättningar ensam. Till middag serverar du dem till exempel med frukt och en skiva grovt bröd. Detta ger dig en känsla av fullkomlighet som hjälper dig att sova bättre och förhindrar nattsug. Dessutom skulle det inte främja viktminskning att ta en ersättning på kvällen och äta kaloririka måltider vid middagstid. Det är därför viktigt att äta en balanserad kost hela dagen.

Hur byter man ut kvällsmålet för att gå ner i vikt?
Ersätt ersättare med riktiga måltider.

Alternativa att ta ersättningar och riktiga måltider

Det finns inget behov av att ta måltidsersättningar som PhenQ Meal Shake varje kväll. Jag rekommenderar att varva dem med riktiga måltider. Detta gör det bland annat möjligt att undvika snabb viktuppgång när man slutar med dieten. Jojo-effekten kan skada din hälsa på lång sikt. Omväxlande riktiga måltider och ersättningar hjälper dig också att undvika bristproblem. Jag råder dig också att söka råd hos en nutritionist om du väljer att förlänga denna diet över mer än 2 veckor.

Drick mycket vatten och träna

Även den bästa bantningsmåltidsersättningen är inte ett mirakelmedel för viktminskning. Du måste träna regelbundna fysiska aktiviteter för att gå ner i vikt snabbt och hälsosamt. Du bör också dricka minst 1,5 liter vatten per dag för att främja viktminskningsprocessen. Å andra sidan, undvik alkoholhaltiga, kolsyrade och alltför sockerhaltiga drycker när det är möjligt. Det kan vara en bra idé att ersätta dina kvällsmåltider med ersättningar som är utformade för att ge dig viktiga näringsämnen samtidigt som du främjar viktminskning. Kom dock ihåg att varva dem med riktiga måltider på 400 till 600 Kcal för att hålla sig vid god hälsa. Sluta också med dieten gradvis för ökad effektivitet. Slutligen, få inte panik om du ibland bryter ihop!