Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Bordeaux in Gironde?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

En diet för att gå upp eller ner i vikt måste göras med hänsyn till ett antal parametrar, inklusive BMI eller Body Mass Index. Hur som helst, vilket bantningsprogram som helst skiljer sig därför från en individ till en annan. Det är i denna mening som det är nödvändigt att få hjälp av en dietist för att gå upp eller ta bort flera kilo på ett hälsosamt och effektivt sätt.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

En dietist är en vårdpersonal som erbjuder var och en av sina patienter en kostprogram som passar din situation. I Bordeaux är de kända för sin seriositet och kompetens och ger näringsutbildning och/eller rehabilitering av hög kvalitet. Upptäck de bästa dietisterna nutritionists i Bordeaux.

Lou PETITJEAN, liberal dietist i Bordeaux

Lou PETITJEAN är en privat dietist som hjälper människor med ämnesomsättning eller ätproblem. Hon tar emot sina patienter i sin privata mottagning i Bordeaux och låter dem dra nytta av hennes mer vetenskapliga inställning till kost.

Dietist nutritionist i Bordeaux
Dietist Lou Petitjeans webbplats.

Hon rekommenderar sedan lämplig diet med tanke på balansering av maten, viktminskning eller till och med ett näringsprogram avsett för en idrottare eller för gravida eller ammande kvinnor.

Förutom att vara dietist arbetar Lou PETITJEAN även på två andra kliniker där hennes roll är att hjälpa människor med sömn- och minnesproblem.

Namn: Lou PETITJEAN
Hemsida : https://www.lou-dieteticienne.com/
Telefonnummer: 06 58 12 52 23

Hélène Ageneau, dietist nutritionist i Arès, i Arcachon-bassängen

Helene Ageneau är en dietist nutritionist som arbetar för sig själv i Gironde runt Bordeaux. Hon har sin konsultverksamhet i Arès och hans klienter åker dit för att fråga honom om råd om kost och dietisk.

Dietist nutritionist i Bordeaux
Dietist Hélène Ageneau.

Denna nutritionist från Arcachon Basin är känd för sin noggranna övervakning av varje fall och för sin tillfredsställande vård av var och en av sina patienter. Hon uppdaterar dig om sina dietrecept, sina näringsförslag och sina många tips genom sina blogginlägg.

Namn: Hélène Ageneau
Hemsida : https://www.equilibre-au-quotidien.com
Telefonnummer: 06 95 30 25 85

Charline Wirth, dietist nutritionist i Bordeaux och Langon

Charline Wirth är en dietist som nutritionist och tar emot sina kunder på sina kontor i Bordeaux och Langon. Hon erbjuder även distanskonsultation via telefon, Skype eller WhatsApp. Hon prioriterar fysiskt och psykiskt välbefinnande i sina kostvanor.

Dietist nutritionist i Bordeaux
Webbplats för dietist Charline Wirth.

Detta proffs utmärker sig inom sitt område genom användningen av innovativa enheter som impedansmetri som används för att bedöma kroppssammansättning i termer av fettvävnad och muskelvävnad. Olika program fokuserade på terapeutisk dietetik, näringsbalansering och näringsstöd finns tillgängliga i Charline Wirths tjänst.

Varje ålderskategori kan dra nytta av det, oavsett orsaken till konsultation: viktminskning eller viktökning, kardiovaskulära problem, matsmältningsproblem, rökavvänjning… Att boka tid är obligatoriskt för råd och uppföljning från Charline Wirth.

Namn: Charline Wirth
Hemsida : https://www.charline-dieteticienne.com/
Telefonnummer: 07 69 10 06 75

.Aurelie Gräsand, dietist och naturläkare i Gironde

Aurelie Mallard är en dietist som även specialiserat sig på naturmedicin. Vilket förklarar hans tendens att alltid lösa problem metabola och kostproblem med hjälp av naturliga behandlingsmetoder.

Dietist nutritionist i Bordeaux
Dietist Aurélie Mallards webbplats.

Den här proffsen välkomnar sina kunder efter överenskommelse på hennes kontor på vårdcentralen Villandraut.

I slutändan sticker Aurélie Mallard ut för sin förmåga att säkerställa utmärkt hälsa för sina kunder och till och med bromsa utvecklingen av vissa sjukdomar.

Namn: Aurélie Mallard
Hemsida : aurelie-naturopathe-bordeaux.fr
Telefonnummer: 07 82 31 82 68

Sarah Pham, dietist nutritionist i Bordeaux

Med dietisten nutritionisten Sarah Pham har du möjlighet att veta den exakta mängden av varje måltid som sedan kommer att utgöra din specifika diet. Dess program inkluderar detaljerad information om mängden makronäringsämnen som finns i varje livsmedelsgrupp.

Dietist nutritionist i Bordeaux
Dietist Sarah Phams webbplats.

Sarah Pham tar hänsyn till flera parametrar innan han erbjuder sina behandlingar kosttillskott till var och en av sina kunder. Hon erbjuder alltså en diet beroende på ålder, vikt, längd, ämnesomsättningsproblem och patientens dagliga aktiviteter, men också beroende på årstid.

Hon har speciella sportprogram sammansatta av recept att ta massa, muskelmassa och prestation. Den fastställer också en specifik diet i syfte att gå upp eller gå ner i vikt, eller till och med i för att möta de kroppsliga behoven hos gravida och ammande kvinnor.

Namn: Sarah Pham
Hemsida : https://ladietetiqueriedesarah.com/
Telefonnummer: 06 78 86 08 39

Céline MAILLARD, dietist nutritionist i Bordeaux och Mérignac

Celine Maillard kan ta emot dig på sitt kontor i Bordeaux eller Mérignac. Ägare mer än 10 års erfarenhet som privat dietist, tar hon tar för närvarande hand om mer än 2000 patienter samtidigt som de ger stöd tillfredsställa var och en av dem.

Dietist nutritionist i Bordeaux
Dietist Celine Maillard.

Hon tillämpar modern kosthållning som syftar till att förbättra personens hälsa berörda och att erbjuda dem hälsosam näring som skiljer sig från en diet ibland smärtsam mat.

Celine Maillard lovar noll jojo-effekt till följd av den kostvård som gett dig tillät dig att gå ner i vikt. Med sitt moderna förhållningssätt och sin behärskning av yrket, hon vet hur man lugnar sina patienter och hjälper dem att nå sina mål.

Namn: Céline MAILLARD
Hemsida : madiet.fr
Telefonnummer: 06 68 00 71 72

Marie Aude Founeau, dietist nutritionist i Bordeaux

Gift Aude Fourneau antar ett modernt tillvägagångssätt i sin kosthållning. Hon åtar sig att förbättra sina patienters livsstil med hjälp av hans råd relevant näringsinnehåll utan att förbjuda nöjet att äta.

Dietist nutritionist i Bordeaux
Dietist Marie-Aude Founeau.

DU bestäm dina uppnåeliga mål och din dietist berättar för dig näringstillvägagångssätt anpassade till ditt fall, din patologi och din betyder att. Det ger dig ett bättre ackompanjemang som får dig att glömma det är en lång väg att gå för att gå ner i vikt.

Namn: Marie Aude Founeau
Hemsida : https://www.fma-dietetique.fr/
Telefonnummer: 06 68 00 71 72

Anne-Sophie Boulas, dietist och psykolog

Anne Sophie Boulas är dietist på en privat klinik i Bordeaux och Mérignac. Hon ger även konsultationer som psykolog. Hon är examen från var och en av dessa 2 specialiteter.

Dietist nutritionist i Bordeaux
Webbplats för dietist Anne Sophie Boulas.

Hon främjar näringstillvägagångssätt som kan bevisas på lång sikt termin. Enligt denna dietist går det att reglera sin vikt utan tillgripa drastiska dietrestriktioner.

Det är att låta kroppen reagera naturligt på de grundläggande förnimmelserna av hunger och mättnad genom en hälsosam kost. Denna strategi är inne samtidigt det bästa sättet att undvika jojo-fenomenet efter en förlust av vikt.

Namn: Anne-Sophie Boulas
Hemsida : https://www.lafeediet.fr
Telefonnummer: 05 56 42 67 07