Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Dijon och dess region?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Att ha en balanserad kost är mycket viktigt för att må bra i ditt sinne och kropp. Proffs idag erbjuder sina tjänster för att stödja människor som skulle vilja bättre äta eller uppnå sitt mål vad gäller vikt. De är dietister eller dietister. Upptäck ett urval av specialister i denna kategori om du bor nära Dijon.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Nutritionist Audrey Brochot

Vem är Audrey Brochot?

Audrey Brochot är en statscertifierad dietist. Hans kontor ligger i Dole och Beaune, i Jura. Hon hjälper sina patienter att upprätthålla en balanserad kost kunder samtidigt som de främjar deras välbefinnande. Hon tränade i medicinska fakulteten, med inriktning särskilt på psykologi och pedagogik av ätbeteende för att få en beteendedimension till dess samråd.

Bedömning och uppföljning

Två typer av konsultationer är föreslagen:

  • Bedömningssamrådet: under detta första kontakt, kunden delar sin kostprofil för att fastställa förvaltningsstrategi;
  • Uppföljningssamrådet: genomfört det ökar regelbundet chanserna att lyckas. Senior dietisten sina patienter under hela processen, varje gång på plats Specifika mål.

Namn: Audrey Brochot
Hemsida : http://www.dieteticienne-beaune.fr/
Telefon: 07 83 99 63 93

Aurélie Sauvestre – Naturhus Dijon

Vem är hon ?

Aurélie Sauvestre välkomnar dig, efter överenskommelse, till ett center specialiserat på dietet och kost som hjälper människor med överviktsproblem. Centret rekommenderar ett naturligt förhållningssätt till fetma och främjar användningen av produkter och kosttillskott gjorda med växter, grönsaker och frukter, utan att glömma mineraler och vitaminer.

De bästa dietisterna i Dijon
Dietist Aurélie Sauvestre

Gå ner i vikt med naturliga produkter

Tjänsterna är inriktade kring ett och samma mål: att gå ner i vikt. Dietisten sätter implementerar en riktad dietplan och övervakar regelbundet näringen och patientens hälsa, att veta att programmet gynnar produkter naturlig.

Namn: Aurélis Sauvestre – Naturhus Dijon
Hemsida : https://www.naturhouse.fr/liste-centres/20-dijon-universite/
Kontakt: 03 80 30 78 36

Aude Laurent

En kvalificerad nutritionist

Aude Laurent har följt flera träning innan han öppnar sin praktik. Dessa var baserade på terapi kognitiva och beteendemässiga, psykologins intervjuteknik positiv, ätstörningsterapi och så mycket mer. Denna dietist lär sig om alla patientens dietaktiviteter för att hitta den bästa lösningen.

De bästa dietisterna i Dijon
Om dietisten Aude Laurent.

Rådgivning för alla

Samråd genomförda med Aude Laurent riktar sig till alla, unga som gamla. Från första sessionen upprättar ni ett definierat program tillsammans. Sedan, under konsultationerna som följer ser dietisten till att följa din takt. En lösning sätts på plats med hänsyn till dina behov eller dina budget.

Här är några exempel på service: förbättring av fysiska aktiviteter, kostråd vid sjukdom, kemoterapistöd, viktkontroll.

Namn: Aude Laurent
Hemsida : http://www.dieteticienne-dijon.fr
Kontakt: +33 3 80 41 32 64

Fabienne Millet Armbruster, dietist nutritionist. Så att gå ner i vikt rimmar på Pleasure!

Vem är hon ?

Innan han blev nutritionist, Fabienne Millet Armbruster arbetade inom livsmedelsindustrin. Hon är tog examen i livsmedelsvetenskap och har en BTS Dietetics. Hans råd ang näringsbalansen är avsedd för patienter i alla åldrar (barn, ungdomar, vuxna) och av alla kategorier (atletisk eller inte…). Om du utföra sportaktiviteter, gör denna dietist allt för att ge dig en balanserad kost.

De bästa dietisterna i Dijon
Om dietisten Fabienne Millet Armbruster.

Stötta och övervaka patienter

Fabiennes huvudmål Millet Armbruster är till för att stödja personer med viktproblem så att de kan återfå välbefinnande och god hälsa. Hon hjälper på olika punkter: upprättande av en balanserad kost, moraliskt stöd inför stress och depression.

Namn: Fabienne Millet Armbruster
Webbplats : http://dieteticien-nutritionniste-dijon.maigrir2000.com/
Kontakt: +33 3 80 58 51 39

Jourdan Aurélia

En dietist kvalificerad inom dietet

Aurélia Jourdan har en BTS i Dietetics. Hon började praktisera på ett sjukhus, ett rehabiliteringscenter och en klinik i Dijon. Det var under denna tid som hon träffade en erfaren och pensionerande dietist som sedan gav henne sin patientlogg. Sedan dess har hon drivit sin egen praktik.

De bästa dietisterna i Dijon
Dietist Aurélia Jourdan Gracia.

Tjänster för alla

Dess tjänster är inriktade på små och stora. Hon ser till att matcha personligheten, den verksamhet, ålder eller medicinsk situation i vårdprogrammet. Henne Målet är att få kunderna att förstå att mat är ett behov avgörande. Det hjälper i kampen mot vissa störningar som t.ex fetma, högt blodtryck, matallergier och så vidare mer dessutom.

Namn: Jourdan Aurélia
Hemsida : https://cabinet-jourdan-garcia.fr/
Kontakt: +33 3 80 30 41 87

Anne Roblot Duhautoy

Liberal dietist

Anne Roblot Duhautoy får henne dietistdiplom i Lyon 2007. Innan hon arbetade på egen hand arbetar på ett universitetssjukhus med patienter som lider av TCA eller störningar i ätbeteende, inklusive anorexi och bulimi. Det har hon också arbetade på ett bantningscenter. Hon blev liberal dietist kl från 2009.

Om dietisten Anne Roblot Duhautoy.

Två typer av konsultationer med Anne Roblot Duhautoy

Den första konsultationen tillåter dietist för att upptäcka patientens förväntningar, profil och bakgrund. Det är ett verkligt utbyte genom vilket utövaren och patienten kan definiera tillsammans de mål som ska ställas upp.

Uppföljningssamrådet är ett tillfälle att inventera. Dietisten ger råd vid behov och Ändringar kan också beslutas.

Namn: Anne Roblot Duhautoy
Hemsida : https://www.dietetique-nutrition-dijon.com/
Kontaktuppgifter: +33 3 80 51 95 90

Virginie Leroueille

Dietist och matlagningsspecialist

Hon är en kvalificerad dietist av staten, men hon följde även matlagningsutbildning. Hon därför kombinerade sina två expertområden för att bli dietist-nutritionist Makalös.

De bästa dietisterna i Dijon
Dietist Virginie Leroueille.

Konsultationer och vård

För ett dietprogram erbjuds fyra alternativ av Virginie Leroueille:

  • Det första samrådet: detta är det första kontakt mellan nutritionisten och patienten, vilket möjliggör en bedömning första. Den senare delar med sig av sin matresa och sina problem om ämnet;
  • Uppföljningskonsultationen: patient och utövare inventera allt som sades och utvecklingen i relation till de fastställda målen;
  • Elektroterapibehandlingar: dessa riktar sig till personer som vill påskynda viktminskning;
  • Matlagningsverkstäder: Denna dietist delar med sig av sitt kunnande och kunskap inom husmanskost till låta patienten äta hälsosamt.

Namn: Virginie Leroueille
Hemsida : https://cabinet-leroueille-dietetique.fr/
Kontakt: +33 6 68 50 80 30

Marine Eminet

Statscertifierad dietist

Marine Eminet kunde förvärva omfattande kunskap från att arbeta med yrkesverksamma inom olika områden: psykologi, pediatrik, endokrinologi och många andra Igen. Hon arbetar också med idrottstränare för att stödja utövare för att övervinna hinder och uppnå sina mål.

De bästa dietisterna i Dijon
Om dietisten Marine Eminet.

Granskning och uppföljning

  • Utvärderingssamrådet: det är ett steg avgörande för att utveckla utfodringsprogrammet. där dietist lyssnar på patienten för att bättre sätta upp mål;
  • Uppföljningssamrådet: Båda parter tillsammans diskutera de insatser som gjorts sedan det första mötet. där dietist är också intresserad av att hantera känslor. Vare sig för viktminskning eller näringsrehabilitering kommer hon att ge de bästa råden.

Namn: Marine Eminet
Hemsida : https://www.dieteticienne-nutritionniste21.fr/
Kontakt: +33 7 69 44 03 34