Gör vin dig tjock?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Det är viktigt att övervaka din hälsa och näring. De som är mest bekymrade över sin vikt ställer sig frågor om vin, en dryck som på ett välsmakande sätt åtföljer måltiderna. Om han är det privilegierade vittnet om vackra berättelser och vackra minnen runt ett bord, skulle han kunna ha flera aspekter konfronterade med vetenskapen om näringslära. Många ställer sig frågan: gör vin dig tjock?

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Alkohol i allmänhet

Vissa livsmedel vi äter innehåller alkohol. Vår kropp behöver det dagligen, men i små doser.

Däremot innehåller öl, rom eller andra typer av alkohol en hög halt av socker och kalorier. Deras konsumtion skulle därför leda till viktökning. I sanning innehåller de väldigt lite som skulle gynna kroppen.

Å andra sidan är vin en alkoholhaltig dryck som har egenskaper som är användbara för matsmältningen och kroppen. Detta skulle vara en av anledningarna till att medelhavsfolk, mer eller mindre regelbundna konsumenter av denna dryck, påverkas så lite av sjukdomar som rör blodcirkulationen.

Gör vin dig tjock?
Vin är en alkoholhaltig dryck som har hälsofördelar.

De olika vinerna

Det finns olika sorter av viner:

  • Röd
  • Vit
  • Rosa

De skiljer sig främst genom sin färg och sin smak och väljs i allmänhet efter den måltid som ska åtföljas.

För att få fram dessa sorter tillämpar vinodling mycket specifika processer från odling till buteljering.

Naturligtvis är druvsorten på vinstocken grunden. Därefter kommer förberedelser och produktion.

Först är det skalet på druvan som vi gör dryckerna med vilket gör dem annorlunda. Sedan typerna maceration under beredning ger unika smaker. Det är Dessutom börjar processerna från detta skede att divergera.

vin och hälsa

Flera läkare rekommenderar daglig konsumtion av ett glas rött vin för att förebygga eller åtgärda hjärt-kärlproblem. Drycken har många andra förtjänster på grund av sin kemiska egenskaper främst från druvor.

Tack vare polyfenolen i denna frukt och alkoholen från jäsningen avslöjar vinet intressanta aspekter för det kardiovaskulära systemet. Dessutom visar många statistik och forskning dess antioxidant, vasodilaterande och anti-aggregerande aspekter.

Vi får dock inte glömma att drycken är alkoholhaltig. Det betyder att det ger en viss mängd kalorier. Dessutom finns det bekämpningsmedel från plantager som farligt kan påverka intoleranta människors hälsa.

Vinets förtjänster

Viss forskning visar att vin hjälper blodflödet. Denna dryck skulle hjälpa till att förhindra hjärtinfarkt och förbättra hjärtfrekvensen. Förutom dygderna på kardiovaskulär hälsa, hjälper drycken också matsmältningen.

Förutom de ovan angivna dygderna, bromsar vin som konsumeras med måtta ner kroppens försämring och kampen mot åldrandet, pankreascancer, övervikt, skadliga effekter av strålning, sepsis, Alzheimers och Parkinsons sjukdom.

Farorna med vin

Läkare har alltid varnat för farorna med alkohol. Faktum är att överdriven och överdriven konsumtion av alkohol ökar risken för cancer i hela matsmältningssystemet.

Konsumerat överdrivet och irrationellt kan öl, aperitifer, stark alkohol eller till och med vin vara mycket farligt på grund av etanol som ökar risken för cancer i struphuvudet, matstrupen, levern, tjocktarmen, ändtarmen och bröstet.

Gör vin dig tjock?
Missbruket av vin är farligt för din hälsa på grund av den etanol det innehåller.

Läkare säger också att överkonsumtion kan leda till arytmi. Till detta kommer leverskador eller cirros och risken för sömnlöshet på grund av stigande adrenalinnivåer efter en alkoholiserad sömn.

Dessutom finns det en sista riskfaktor att vara medveten om: svaveldioxid. Det är verkligen en farlig tillsats. Det hjälper till att bevara drycken men kan utlösa manifestationer av intolerans som huvudvärk eller klåda.

Vin och måltider

Många fransmän dricker vin före, under och efter måltider. För att väcka aptiten, Dryck slappnar av pylorus, en muskel som skiljer magen från tarmen. Tack vare två eller tre klunkar, muskeln är avslappnad och tömmer magen snabbare, därav en hungerkänsla.

Drick lite vin under måltid förbättrar matsmältningen. Den innehåller faktiskt ett ämne som heter histamin som hjälper magen att utsöndra magsaft. Maten är därför snabbare och lättare omvandlas.

Att dricka efter måltiden för att bättre smälta är ofta en ursäkt för att dricka lite mer och förlänga en bra kväll. Men för dig som är uppmärksam på din figur representerar detta ett överskott av kalorier som är svåra att bränna.

Gör vin dig tjock?

Det är allt på sättet du konsumerar! Om du vill ha roligt och samtidigt vara uppmärksam på din hälsa är lösningen att måttliga konsumtionen. För ja, vin kan främja viktökning.

Om du väcker aptiten, det Det är ganska normalt att du äter lite mer än normalt. Räkna också det faktum att ett 15 cl glas rött vin ger dig 85 kcal. Den där ger dig redan ett överskott jämfört med vad du äter för en dag.

Förutom att konsumera det måttligt, välj rött vin framför sött vitt vin som innehåller en naturlig sockertillsats. Detta får oss att säga att det finns fler kalorier i den vita årgången.

Får vin dig att gå upp i vikt? Ja och nej. Om du verkligen vill titta på vad du äter och dricker, istället för att beröva dig själv allt och ingenting, leta efter den bästa maten att äta med jämna mellanrum och i rimliga mängder. Att undvika vissa livsmedel är faktiskt bara en passiv viktminskningslösning. Håll dig i form genom att äta rätt och få i dig vad din kropp behöver.