Vilka är de bästa dietisterna/dietisterna i Nancy och dess region?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Jobbet som dietist nutritionist består av att upptäcka, behandla eller till och med förebygga näringsrubbningar, obalanser eller till och med sjukdomar. Den tar hand om alla problem som övervikt, fetma, kronisk smalhet, samt kostrelaterade patologier som diabetes, högt kolesterol eller matallergier. Om du lider av något av dessa problem och om du befinner dig i staden Nancy eller det omgivande området, upptäck ett urval av de 8 bästa dietisterna i denna region.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Pierre Allory, idrottstränare och naturläkare/utövare i Nancy

Presentation

Pierre Allory är först och främst erkänd som sporttränare innan han blev dietist. Han har utövat gymnastik i många år samt bodybuilding.

Förutom konstnärlig gymnastik, han kommer också in på street workouts, tyngdlyftning och bodybuilding.

Idag delar han med sig av sin passion för allmänheten genom att ingjuta i dem kärleken till sport blandat med perfekt balans mellan liv och hälsosam kost. Vikten av detta den senare drev honom också att göra specialiserade studier med sikte på bli kostrådgivare och naturläkare.

Han har ett diplom tränare som specialiserat sig på kvinnlig gymnastik, lärare i kondition, muskelutveckling och förstärkning, idrottskonsult och coach, näringsrådgivare och naturläkare.

Tjänster

Som naturläkare och näringsrådgivare, han lyssnar på de minsta av dina problem om din kost. Majoriteten av störningar relaterade till undernäring kan tas om hand av Pierre Allory.

allt från övervikt till fetma, när han går igenom stressrelaterad bulimi, implementerar han sina färdigheter tillsammans med sin erfarenhet inom sportområdet att förse dig med skräddarsydda behandlingar skräddarsydda efter dina problem.

Den tar också hand om människor med god hälsa som vill behålla detta tillstånd, eller till och med förbättra sin fysiska prestation, särskilt när det gäller idrottare på hög nivå.

Kontakt

Namn: Pierre Allory
Hemsida : https://nancy-naturopathie.fr/
Telefon: 06 24 56 11 39

Aline Mougenot, livsmedelsingenjör

Presentation

Baserad i Nancy sedan 2011, Aline Mougenot är en dietist nutritionist samt ingenjör inom matvetare inom dessa respektive områden.

De bästa dietisterna i Nancy och dess region
Dietisten Aline Mougenots karriärer.

Hon följer träningen regelbundet för att ständigt förbättra sin kunskap och sitt erbjudande patienterna bästa möjliga servicekvalitet. Det stärker bland annat sina färdigheter genom kurser om att genomföra intervjuer i ett förhållande hjälpa till att förstå och lyssna så bra som möjligt på varje person och identifiera deras problem med precisionen.

Hon utövar också psykonäringshypnos för att hjälpa patienter att öppna sig helt för läkaren och avslöja deras problem i detalj. Slutligen gör dess studie om ätstörningar det möjligt att tillhandahålla lösningar som är så personliga som möjligt.

Tjänster

Dess tjänster är avsedda för alla människor oavsett ålder, kön, fysiskt och psykiskt tillstånd gentemot mat, önskningar och behov. Som du lider av extrem eller lätt övervikt, smalhet, diabetes eller kolesterol, som du är en gravid kvinna eller en idrottare kan du ringa Aline Mougenot för att hjälpa dig att lösa dina ätproblem.

Under den första konsultationen kommer ni att lära känna varandra mer för att få en överblick över vad ni verkligen förväntar er och skälen som motiverar er att träffa en näringsspecialist.

Tack vare dess olika tekniker, du kommer att få en behandling anpassad till ditt fall utan att tvinga dig själv till en drastisk diet samtidigt som den ger dig bestående förändring.

Kontakt

Namn: Aline Mougenot
Hemsida : http://ma-nutrition.fr/
Telefon: 06 02 04 09 68

Claire Rebussi, behörig dietist

Presentation

Claire Rebussi är en dietist nutritionist tog examen i BTS dietet vid Notre Dame-skolan av änglarna i Belfort. Under en tid arbetade hon i samarbete med andra dietister som rådgivare för att vägleda unga mammor i sina barns kost fram till 3 års ålder.

De bästa dietisterna i Nancy och dess region
Om dietisten Claire Rebussi.

Hon arbetade sedan i Bar-Le-Duc sjukhus på diabetologi- och näringsavdelningen. Hon tog hand om diabetiker och överviktiga människor och fet.

Tjänster

Den erbjuder sina tjänster till barn, vuxna, gravida eller ammande kvinnor, som lider av störningar och kostrelaterade patologier (fetma, övervikt, bulimi, anorexi, diabetes, kolesterol etc.) eller inte.

Den första konsultationen består av att lära känna patienten och inventera det verkliga motiv som driver honom att använda sina tjänster.

De andra samråden är då avsedd att erbjuda adekvat behandling, att inventera utvecklingen av din situation och att göra nödvändiga justeringar resultat. I slutändan kommer du alltid att få det förväntade resultatet.

Kontakt

Namn: Claire Rebussi
Hemsida : http://www.claire-rebussi-dietetique.fr/
Telefon: 06 35 25 17 15

Nicolas Aubineau, dietist från Nancy

Presentation

Nicolas Abineau är en dietist som praktiserat i Nancy under många år vid Centre de Cardiac Rehabilitation Cardiocéan i La Rochelle, en dietist som är nutritionist för utbudet av Nutratlétic-produkter avsedda för idrottare på hög nivå i 2008 till 2016 och nutritionist dietist på rehabiliteringscentret Röda Korsets lunglära i La Rochelle sedan 2010.

De bästa dietisterna i Nancy och dess region
Om dietisten Nicolas Abineau

Han skrev också många arbetar med näring och dess värld. Slutligen leder han många konferenser under sportevenemang och på specifika centra.

Tjänster

Det första steget av behandlingen består av att identifiera de problem som är förknippade med mat som möts av patient. Ett välutrustat frågeformulär räcker för att identifiera alla detaljer om dess livsstil, mat och sportvanor.

Alltså övriga samråd kommer att baseras på livsmedelsanpassningsåtgärder utan att nödvändigtvis byta till deprivation, övervakning och kontroll av patientens tillstånd på medellång och lång sikt.

Kontakt

Namn: Nicolas Aubineau
Hemsida : https://www.nicolas-aubineau.com

Chrystel Beaufils

Presentation

Christel Beaufils tillbringade många år som kemiingenjör innan han omskolade sig till dietist som nutritionist. Hon studerade vid University of Nancy innan hon fick ett DUT-diplom i dietetik 2016.

De bästa dietisterna i Nancy och dess region
Dietist Chrystel Beaufils.

Efter att ha bott mer än 10 år i region flyttade hon även dit med sikte på att bli dietist liberal. Hon erbjuder hemkonsultationer i hela Nancy och dess miljö.

Tjänster

Den första sessionen är den mest viktig i hans förhållningssätt. Detta innebär att man gör en näringsbedömning under vilket ett matprogram etableras efter ett långt utbyte på skäl som ledde till att du valde en dietist nutritionist.

Programmet är 100% personlig och perfekt anpassad till din situation. Det kan du vara säker på varje metod är unik, utan någon deprivation.

Kontakt

Namn: Chrystel Beaufils
Hemsida : https://cbeaufilsdieteticienne.wordpress.com/
Telefon: 06 20 03 53 97

Clélia D’angelo

Presentation

Clélia D’angelo är en dietist nutritionist som också utövar hypnos. Tränar i Från en distansliberal bakgrund gör hon sitt yrke till en sann passion. I dess program erbjuder patienterna en metod som är specifik för den: hitta en kropp och själ i fred med sig själva.

De bästa dietisterna i Nancy och dess region
Dietist Clélia D’angelo.

Det är mycket synligt på sociala nätverk, med tanke på att hon vill dela sin passion så mycket som möjligt och hans kunskap om balanserad och hälsosam kost. Det är en möjlighet för henne att ge recept, råd och tips praktiskt för Internetanvändare.

Hon har diplom i Examen i psykologi vid universitetet i Aix en Provence, en BTS i dietetik med Prépadiet och CNED, och hon är hypnosutövare i Metz, på Hypnosalys.

Tjänster

Hon utövar hypnos till stödja patienter under deras behandling. Långt bortom problemet mat och näring, denna metod tillåter också evakuering av stress, att sluta röka, alkohol och droger, att möta fobier…

För den som vill förlora vikt, dess grundläggande idé är inte att gå ner i vikt till varje pris, utan att förbättra förhållande till mat, att äta med nöje utan förlust, men med tillräcklig kvantitet och kvalitet.

Kontakt

Namn: Clélia D’angelo
Hemsida : http://nutri-lia.com/
Telefon: 06 15 13 65 71

Karine Hypolite

Presentation

Karine Hypolite är en dietist nutritionist som tar hand om barns näring, ungdomar, vuxna, idrottare och gravida kvinnor genom kontorskonsultationer.

De bästa dietisterna i Nancy och dess region
Dietist Karine Hypolite.

Hon utför också individuella konsultationer för kostundervisning för människor med god hälsa hälsa, offer för ätstörningar, övervikt, intensiv smalhet…

Det erbjuder också utbildning till näringsexperter, särskilt kockar för samhällen, vårdare…

Tjänster

Med hjälp av hans konsultationer, hon kommer att vara helt uppmärksam på dig för att urskilja problemet och erbjuda personliga lösningar.

Under hela programmet har hon vägleder dig, ger dig råd och motiverar dig. Hon erbjuder dig en specifik näringsstrategi som inte kommer att beröva dig någon mat och njuta av upplevelsen av njutning som mat ger.

Kontakt

Namn: Karine Hypolite
Hemsida : http://dieteticienne-nancy.fr/
Telefon: 09 80 74 75 48

Caroline Lavigne

Presentation

Caroline Lavigne är en registrerad dietist nutritionist sedan oktober 2006. Hon följde en utbildning i kost-BTS i staden Montpellier. Hon fick henne examen i barn- och ungdomsdietet vid medicinska fakulteten från Nancy 2016.

De bästa dietisterna i Nancy och dess region
Om dietisten Caroline Lavigne.

Hon blir dietist liberal 2007 genom att erbjuda konsultationer hemma. Samtidigt, hon erbjöd även kostkurser på träningscentret i Reims.

Det var inte förrän 2009 som hon öppnade sin praktik i Sedan, vilket gjorde att hon kunde ägna sig helt åt sin verksamhet. 2012 flyttade hon till Lorraine-regionen och bosatte sig där permanent.

Tjänster

Den första konsultationen är en ögonblick av utbyte och delning mellan henne och patienten. Det låter dig rikta in dig precis förväntningarna och behoven hos varje patient.

Så, din livstakt, din matvanor, dina fysiska aktiviteter, allt granskas för att kunna erbjuda dig ett program som passar perfekt för din personlighet och dina behov.

Övriga uppföljande konsultationer är fördelade med 3 till 4 veckors mellanrum för att du ska kunna implementera program. Ni gör en inventering tillsammans, hon motiverar och uppmuntrar till framsteg samtidigt som du gör justeringar allt eftersom från programmet.

Kontakt

Namn: Caroline Lavigne
Hemsida : http://www.dieteticienne-lavigne-nancy.com/
Telefon: 06 73 85 51 49