Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Nantes och dess region?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

En dietist är en professionell som ger dig värdefull hjälp med att hitta balans äter. Oavsett om du ska gå ner i vikt, hålla dig i form eller allt helt enkelt för att hålla sig vid god hälsa kommer denna specialist att vara ett stöd för dig dyrbar. Upptäck vårt urval av de bästa dietisterna i Nantes och dess område.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Dietist Mousset Gautier Julia

Mousset Gautier Julia är en professionell dietist tog examen från University of Tours 2000. Med runt femton års erfarenhet av det fria yrket är hon nu en del av Loire-Atlantique Diabetes Network.

De bästa dietisterna i Nantes
Dietist Julia Mousset Gautier.

Den tar hand om alla människor som vill återfå en balanserad kost, oavsett om de är det barn eller vuxna, idrottare eller gravida kvinnor.

Människor som vill reglera sin vikt kan också använda sina tjänster, oavsett om de är lider av fetma, kronisk smalhet eller övervikt.

Individer som lider av mindre eller allvarliga patologier som diabetes, hyperkolesterolemi, matsmältnings- och metabola störningar…

Äntligen människor med psykologiska störningar angående mat kan konsultera Mousset Gautier Julia för att återgå till det normala: de frekventa sugen på mellanmål, bulimi…

Hon lyssnar på henne patienter för att bättre kunna identifiera såväl sina problem som sina önskemål. Hon söker inte bara källan till dina problem, utan erbjuder också adekvata lösningar.

Namn: Mousset Gautier Julia
Hemsida : https://www.dieteticienne-nantes.org/
Telefon: +33 2 40 08 07 31

Adèle Geslin, nutritionist dietist

Adèle Geslin har tränat för många år inom närings- och dietområdet. Henne särdrag kommer från det faktum att kombinera diet med cykling.

De bästa dietisterna i Nantes
Dietist Adèle Geslin

Hans vistelse i Amsterdam samt hennes glöd för att skydda miljön fick henne att överge transportmedel som är för förorenande och energikrävande till förmån för cykeln.

Enligt dess principer, en diet mat är inte tillräckligt för att återfå en adekvat livsstil, men det Regelbunden fysisk aktivitet krävs också. Cykeln är ett medel som hon anser att det är både användbart och praktiskt att uppnå detta mål.

Oavsett om du vill förlora vikt, reglera din kost, få råd som kretsar kring kost i förhållande till vissa intoleranser, få råd näring för dina barn eller under din graviditet, optimera din diet för ett specifikt mål (förbättrad prestation för en idrottare, sluta tobak och alkohol, etc.), kan du ringa Adele Geslin.

Hon erbjuder konsultationer till hem oavsett om du bor nära staden Nantes eller relativt långt bort.

Namn: Adele Geslin
Hemsida : http://ladietabicyclette.fr/
Telefon: +33 6 38 67 82 06

Emilie Elstob, personlig rådgivning i kost och kost

Emilie Elstob är en dietist som du kan träffa i samråd i Nantes. För att hjälpa dig att återknyta kontakten med dina känslor och återfå förtroendet för din förmåga att hantera din kost självständigt. Hon erbjuder dig en mindre konventionell metod som varken använder skalor eller kaloriräkning men som i synnerhet bygger på lyssnande, empati, kunskap om din kropp och självförtroende.

De bästa dietisterna i Nantes
Dietist Emilie Elstob.

Varje individ har mycket specifika behov, att ta sig tid att inse omfattningen av varje persons särdrag är viktigt vid kostövervakning. Det är därför Emilie Elstob erbjuder en första två timmars konsultation för att ge dig personlig rådgivning i en lugn och omtänksam atmosfär.

Hans metod låter dig undvika stress och frustrationer som ibland orsakas av mat. Den är förankrad i tid för bestående förändringar. Det hjälper dig att bättre förstå din kropp och dess fysiologi för att hjälpa dig att uppnå dina mål.

Namn: Emilie Elstob
Hemsida : http://www.diet-conseil.fr/
Telefon: +33 7 67 74 16 85

Delphine Caillon-Loger, dietist: stöd utan frustration baserat på njutning

Delphine Caillon-Loger är en dietist nutritionist som stödjer individer genom konsultationer, konferenser, workshops och företagsutbildning.

De bästa dietisterna i Nantes
Dietist Delphine Caillon-Loger.

Hans tillvägagångssätt består i att ge konkreta och praktiska råd anpassade till det verkliga livet. Stöd för viktminskning utan diet eller frustration baserat på njutning.

Hon har en examen i socionom, vilket hjälper henne mycket i hur hon närmar sig patienter och hittar källan till deras problem. Den tar hänsyn till varje detalj i det sammanhang som varje patient upplever och erbjuder en personlig stödåtgärd som är perfekt anpassad till situationen.

Hon har knappt 20 års erfarenhet inom hälso- och livsmedelsområdet, vilket har övertygat henne om att kosten har en betydande inverkan på hälsan. Hon tog examen som legitimerad dietist 2015.

Dess tjänster är riktade särskilt till människor (män, kvinnor, barn, ungdomar) som vill gå ner i vikt, gravida kvinnor som vill optimera sin kvalitet mat, idrottare som vill förbättra sin näringskvalitet genom att i syfte att öka sin prestation och slutligen människor som lider av patologier som diabetes, kolesterol eller högt blodtryck och som skulle vilja anpassa sin kost efter situationen.

Namn: Delphine Caillon-Loger
Hemsida : http://www.histoiredediet.com
Telefon: +33 7 83 05 87 55

Laurianne Chignard, för att inventera komplett näring

Dietist sedan 2005, Laurianne Chignard erbjuder en komplett näringsbedömning till sina patienter, vilket tillåter dem att ta kontroll över sin kost på det mest oberoende sättet möjligt från första konsultationen.

De bästa dietisterna i Nantes
Dietist Laurianne Chignard.

Den erbjuder support helt personlig för alla som vill balansera sina diet, gå ner eller gå upp i vikt, justera din kost när under graviditet eller amning.

Människor som lider av olika patologier såsom diabetes, kolesterol, problem med transit, matallergi eller en idrottare kan också ringa dess tjänster för att anpassa sin näring efter varje enskilt fall.

Erbjuder riktig coachning dietiska erbjuder Laurianne Chignard sina patienter att hålla kontakten permanent via e-post, telefon eller av de många sociala nätverken för att följ dem noga och upprätthåll motivationen lättare mellan de två samråd.

För den som önskar stärka sin kropp med hjälp av kosttillskott, det erbjuder även mikronäring. Du kommer att ordineras vitaminer, mineraler, spårämnen och andra naturliga mikroelement för dina behov specifik.

Namn: Laurianne Chignard
Hemsida : https://www.dieteticienne-nutritionniste-nantes.com/
Telefon: +33 2 72 65 51 66

Chantal Eluère, för ett tillvägagångssätt beteendemässiga

Enligt resultaten av dietisten Chantal Eluère, bantningsdieter är inte lösningen det mest effektiva för att gå ner i vikt. Visst jobbar de på banan termin, men personerna som följer dem tenderar att återupptas mycket snabbt deras ursprungliga vikt, eller ännu mer efter några månader. Demotivation uppstår så och det blir väldigt svårt att gå ner i vikt igen.

De bästa dietisterna i Nantes
Dietist Chantal Eluère.

Hon är en av läkarna i GROS eller Tankesmedja om fetma och övervikt. Denna förening samlar många terapeuter (dietister, dietister, läkare allmänläkare, psykologer, psykiatriker etc.) som tar hand om människor lider av övervikt eller intensiv smalhet.

Samråd pågår i allmänhet i 3 steg: försoning av patienten med hans näring, rekonstruktion av sina känslor och självacceptans.

Den första syftar till att lägga åt sidan känslan av att allt du äter hela tiden kommer att få dig att gå upp i vikt. Restriktion är inte en lösning på din sjukdom.

Det andra steget består av återfå känslan av tröst som mat ger medan inte Överväldiga inte med mat så snart ett problem uppstår.

Det tredje steget tjänar till återfå självkänslan. Överviktiga människor tenderar att inte längre ha självförtroende, tänker att endast individer med tunna midjor och välmusklade accepteras av samhället.

Namn: Chantal Eluère
Hemsida : https://chantaleluere.wordpress.com/
Telefon: +33 6 84 22 86 41

Dr Rémi Gressard, naturmedicinsk dietist nutritionist i Nantes

Tränar i Nantes för i många år är doktor Rémi Gressard både dietist och en nutritionist som utövar näringsterapi, homeopati och akupunktur. Han har en examen i immunologi och prediktiv medicin samt förebyggande av sjukdomar relaterade till åldrande.

De bästa dietisterna i Nantes
Om dietisten Dr Rémi Gressard.

Enligt dess principer, Utmärkt hälsa bygger på närings-, hormonell och energibalans. Det är dessa 3 pelare som han kommer att behandla för att hitta en hälsosam och hälsosam livsstil. stark hälsa.

För detta använder han nutritherapy, en behandling baserad på näringsmolekyler för konsultationer. Detta är ett terapeutiskt alternativ som är både originellt och innovativt till konventionella behandlingar. Näringsmässig och hormonell återbalansering uppnås genom naturligt sätt, men är mer optimerad tack vare molekyler.

Namn: Remi Gressard
Hemsida : https://dr-gressard-medecin-nutritionniste.fr
Telefon: +33 2 40 76 08 86

Karine Guimbretière, dietist uppmärksam nutritionist

Karine Guimbretière är en dietist nutritionist i tjänst i cirka tjugo år i henne kontor i Nantes och Gétigné. Hon samarbetar också med många äldreboenden för att utveckla näringsprogrammet för boende.

De bästa dietisterna i Nantes
Dietist Karine Guimbretière.

Hans metod består av en första gången du lyssnar på din patient, är intresserad av deras historia och deras erfarenheter personlig erfarenhet av sin kost och livsstil övergripande. Detta kommer sedan att tillåta honom att föreslå en perfekt anpassad plan. till patientens behov.

Hon hjälper honom sedan att hitta nöjet att äta gradvis jaga bort alla negativa tankar han kan ha haft om mat. Slutligen optimerar hon sin kost i syfte att förbättra sitt allmänna välbefinnande, oavsett om det gäller hennes kropp eller hennes hälsa.

Övervikt, smalhet, återbalansering mat, barn, vuxen, gravid, amning, klimakteriet, sport osv. Karine Guimbretière stödjer alla som vill vända sig till henne tjänster.

Namn: Guimbretière Karine
Hemsida : https://dieteticienne-clisson-nantes.fr/
Telefon: +33 6 21 06 07 10