Vilka är de bästa dietisterna/dietisterna i Paris och dess region?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

En nutritionist definieras som en professionell specialiserad på nutrition och som erbjuder sina patienter ett komplett dietprogram med målet att gå ner i vikt samtidigt som man tar hänsyn till deras behov. Om du letar efter den här typen av specialister för att gå ner i vikt, här är ett urval av de bästa inom sitt område som arbetar i Paris och dess omgivningar.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Varför behöver du kontakta en dietist eller dietist?

Många människor vill gå ner i vikt och vill starta ett bantningsprogram idrottar och följer en strikt diet. Tyvärr tenderar de ofta att göra det klumpigt, vilket gör deras ansträngningar ineffektiva.

De bästa dietisterna i Paris
En dietist och en dietist är specialister som kan hjälpa dig att hantera din kost.

Istället för att gå ner i vikt kan de till och med bli bumerangerade och få tillbaka mer kroppsfett. Det är därför det är lämpligt att kontakta en nutritionist eller dietist för att agera effektivt mot övervikt.

Långt ifrån att vara magiker, dessa proffs etablerar ett väldefinierat program för dig, anpassat efter varje fall och som kommer att få dig att gradvis gå ner i vikt utan att attackera din kropp.

De kommer att hjälpa dig hela tiden kursen för att åter motivera dig, gradvis eliminera dina dåliga vanor mat och hjälpa dig att upprätthålla en hälsosam livsstil på lång sikt. termin.

Orsakerna till viktökning och en ätstörning är många. Det är upp till nutritionisten att exakt fastställa orsakerna enligt varje patient och hitta uppsättning lösningar för dessa faktorer.

Topp 8 av de bästa dietisterna i Paris

Paris och dess omgivningar är fulla av utmärkta nutritionister som kan ge dig sina tjänster tack vare deras kompetens och erfarenhet. Här är ett urval av 8 namn som kommer ofta upp i detta område.

Vanessa Bedjaid Haddad

Vanessa Bedjaid Haddad är en statligt certifierad dietist nutritionist som arbetar i en privat praktik i Paris.

De bästa dietisterna i Paris
Dietist-nutritionist Vanessa Bedjaï Haddad.

Hon tränade i coachning och personlig utveckling och arbetar i samarbete med många vårdpersonal som kosmetiska kirurger, sjukgymnaster, osteopater eller psykoterapeuter.

Det fungerar att etablera näringsförebyggande och medvetandeprogram för utöva fysiska aktiviteter oavsett ålder och kön. Hon animerar dessutom har många workshops fokuserat på teman balans mat, näring hos barn, bantning samt att ta i kosthantering av patologier.

För att uppdatera sina kunskaper och berika sina kunskaper, genomför denna dietist-nutritionist regelbundet utbildning om olika tillvägagångssätt för diet och patientvård. Hon deltar också i tvärprofessionella konferenser i Frankrike eller någon annanstans i världen för utbyte av kunskap och erfarenheter.

Namn: Vanessa Bedjai-Haddad
Hemsida : www.vbh-dieteticienne-nutritionniste.com
Telefonnummer: +33 6 60 61 17 53

Deborah Ohana

Deborah Ohana är en professionell specialiserad på sportnutrition, barns nutrition, mikronäring och ätstörningar. Det kan ge värdefull hjälp i ett viktminskningsprogram.

De bästa dietisterna i Paris
Nutritionist Deborah Ohana.

Under de senaste tio åren har hon följt många patienter i sökandet efter naturliga och ofarliga lösningar för kroppen för att återställa deras livsstil och mat. Utbildad i ACT (Acceptance and Commitment Therapy), använder hon ett funktionellt tillvägagångssätt för att identifiera orsaker och vidta korrigerande åtgärder.

Dess psyko-näringsmässiga tillvägagångssätt anpassar sig till alla för att specifikt hjälpa personen i sina svårigheter och leda dem mot sitt ideal och sina mål. Vänlighet, lyssnande och medkänsla är professionella värden som ligger honom varmt om hjärtat.

Deborah Ohana erbjuder kontorskonsultationer för alla i alla åldrar, även inklusive gravida kvinnor och idrottare på hög nivå som vill komma tillbaka i form eller optimera dess prestanda.

Hon är också värd för olika workshops och konferenser om kost och sportaktiviteter.

Namn: Deborah Ohana
Hemsida : https://www.do-nutrition.com
Telefonnummer: +33 1 42 78 84 70

Corinne Chicheportiche-Ayache

Corinne erbjuder konsultationer kretsar kring tre avgörande och kompletterande teman: kost, fysisk aktivitet och beteende.

De bästa dietisterna i Paris
Nutritionist Corinne Chicheportiche-Ayache

Sessionerna är extremt bra organiseras i syfte att känna patienten i detalj genom att identifiera deras sätt att liv, personlig historia i termer av vikt och livsstil, att upprätta en rapport efter den insamlade informationen, för att identifiera avvikelser och deras huvudsakliga orsaker och att noggrant förskriva en komplett personligt anpassat program enligt patientens önskemål.

Således kommer patienten regelbundet att informeras om utvecklingen av programmet, hans motivation, hans fysiska aktiviteter och hans ätbeteende samt effekterna av dessa förändringar på hans liv.

Namn: Corinne Chicheportiche-Ayache
Hemsida : https://dr-chicheportiche-ayache-nutrition.fr
Telefonnummer: +33 1 53 70 43 21

Pascal Nourtier

Pascal Nourtier är ett proffs nutritionist som har arbetat privat i ett dussin år. han specialiserar sig på hållbar bantning, en växande efterfrågan öka de senaste åren.

De bästa dietisterna i Paris
Nutritionist Pascal Nourtier

Uppdaterar kontinuerligt sina kunskaper deltar han i utbildningar i seminarier och i universitet för att erbjuda patienter spjutspetslösningar Evolution.

Han är lyssnande och uppmärksam på allas behov och erbjuder patienter fullständig tillfredsställelse genom att erbjuda personliga program som verkligen motsvarar varje enskilt fall. Resultaten är därmed mer övertygande och viktminskningen är hållbar.

Namn: Pascal Nourtier
Hemsida : www.nutritionniste-paris.com
Telefonnummer: +33 6 03 30 04 40

Nina Cohen-Koubi

Nina Cohen-Koubi är läkare utbildad vid Xavier Bichat-fakulteten. Att ha en rik läroplan på universitetet inom medicinområdet fördjupar det också den sektor som påverkar nutrition, eftersom hon bedömer att många sjukdomar skulle kunna botas och undvikas genom förbättrad näring.

De bästa dietisterna i Paris
Nutritionist Nina Cohen-Koubi.

Hon har tränat i över 17 år, tillräckligt för att bygga övertygande erfarenhet i denna miljö och bygga en rykte bland konkurrenterna som blir allt hårdare i domän.

Hon agerar som en sann psykolog och lyssnar uppmärksamt på sina patienter så att de pratar i detalj om sina livsstilsvanor, sin oro och stress för att underlätta beslutsfattande om hur man ska ta.

Namn: Nina Cohen-Koubi
Hemsida : www.medecin-nutritionniste.fr
Telefonnummer: +33 1 47 64 56 06

Marie-Christine Laroudie

Jobbar på sitt kontor i Paris och i Issy-les-Moulineaux tar Marie-Christine Laroudie hand om allt patienter i alla åldrar som vill förbättra sin livsstil genom kost, allt från gravida kvinnor till diabetiker till människor lider av njur- eller matsmältningsbesvär.

De bästa dietisterna i Paris
Nutritionist Marie-Christine Laroudie.

Detta är en väsentlig faktor som villkorar hälsotillståndet och det kroppsliga välbefinnandet. Hon analyserar ger råd, utbildar och anpassar kosten efter varje persons särdrag.

Den har ett utbud av metoder som redan har bevisat sitt värde. Den kommer därför att anpassa samråden efter dina behov och förväntningar.

Till exempel erbjuder den missbruksbehandling med den ”dynamiska neurofeedback”-metoden, olika viktminskningsmetoder, behandling av näringstvång samtidigt som man utför en fullständig bedömning av mineralsalter och tungmetaller genom spektrofotometri.

Namn: Marie-Christine Laroudie
Hemsida : www.dietetique-nutrition-paris.com
Telefonnummer: +33 1 41 90 91 27

Alexandre Lefèvre

Alexandre Lefèvre är en nutritionist som har cirka tjugo års erfarenhet av kost och näring kopplat till övervikt.

De bästa dietisterna i Paris
Nutritionist Alexandre Lefèvre.

Hans tillvägagångssätt är helt annorlunda för hjälpa till att gå ner i vikt. Detta ska inte ses som problemet, men för att identifiera varför patienten är överviktig.

Genom att tillhandahålla korrigerande metoder inför orsakerna till övervikt, kan patienter vara säker på att behandla problem på ett effektivt och varaktigt sätt.

Han använder den Eriksonska hypnosmetoden för att behandla patienter, vilket ökar deras motivation och förbättrar deras beteende.

Namn: Alexandre Lefèvre
Hemsida : https://www.alexandre-lefevre.com
Telefonnummer: +33 6 74 46 40 00

Slutsats

Att kontakta dietister eller dietister är viktigt om du planerar att ta kontroll över din kost och hitta en mer anständig livsstil för att gå ner i vikt. Nu vet du vem du ska ringa om du vill hitta någon nära dig i Paris.