Topp 10 fettförbrännande livsmedel

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Vissa tider på året, vi funderar på att gå ner i vikt. Detta är särskilt fallet efter årsslutsfirandet, med goda beslut, före semestrar och att bära baddräkter, etc. Det är dock inte alltid lätt att gå ner i vikt och gå ner i övervikt… För att vi saknar motivation eller för att vi helt enkelt inte har modet att engagera oss i ett diet restriktiv. Det är dock fullt möjligt att äta fettförbrännande mat. Det betyder att detta är livsmedel som direkt angriper fett och får dig att smälta bort utan ansträngning. Dessa livsmedel kan hittas överallt, även i din grönsakslåda i ditt kylskåp. En snabb översikt över alla dessa fettförbrännande livsmedel.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.


För personer som föredrar ett videoformat gjorde jag en kort 4-minuters video som sammanfattar de viktiga punkterna i den här artikeln. Det är precis här! :

naturliga fettförbrännare

Dessa hälsosamma livsmedel är naturliga fettförbrännare, och du kan också införliva dem i din kost på vilket sätt du vill. Ät dessa livsmedel för att sova bättre eller gå ner mer i vikt eller smält ditt magfett. Så här kommer du igång! Forskning och andra studier visar att varje kropp har sin egen klocka (den berömda biologisk klocka) som påverkar vår ämnesomsättning för att göra oss hungriga, sova osv. Ibland fungerar den dock inte på grund av att vår hjärna eller samhället skickar fel signaler till den. Alla borde inte äta samtidigt eller samma mat. Vi är på något sätt betingade och de som inte passar mögelsvampen lider av, i synnerhet, extra pund.

Men om du går tillbaka till respektera naturliga scheman din kropp att äta och sova, kan du faktiskt äntligen säga adjö till din mage.

Akta dig för fällan med fettlagrande livsmedel

A fettlagringsmat är motsatsen till ett fettförbrännande livsmedel… Det är ett livsmedel som i princip kommer att få dig att gå upp i vikt på grund av dess handlingsprincip. Den balanserar balansen under matsmältningen och går till lagrade fetter (i magen, låren etc.) för att kunna förse kroppen med all energi den behöver. Så om du vill gå ner i vikt måste du undvika dem. Bland dessa hittar du: panering, mannagryn, chokladkakor, THE korvar, såser (majonnäs, etc.), bakverk, pajer, friterad mat, crème brûlées.

De bästa kategorierna av fettförbrännande livsmedel

Mjölk och mejeriprodukter

Det visar sig att mjölk verkligen kan göra din kropp bra när det kommer till magfett. En studie av forskare vid University of Alabama i Birmingham fann att fett reducerades avsevärt hos dem som åt mat med högst kalciumhalt.

Precis som magnesium kan kalcium också hjälpa dig att sova om du tenderar att väckas av muskelsmärta eller kramper – mineralet, tillsammans med kalcium, hjälper till att slappna av nerver och muskelfibrer.

Den bästa fettförbränningsmaten

Listan över fettförbrännande livsmedel är lång, även för dem som är på topp. Uppenbarligen hittar du bara hälsosam och oraffinerad mat i den här listan. Här är en översikt:

  • Citronen : citronsyra hjälper till att bryta ner proteiner lättare och bränna fett
  • Aubergine: den har egenskapen att brinna bukfett och att kunna förstöra gifter
  • Äpplet: naturlig fettförbrännarmat och mycket effektivt aptitdämpande medel
  • Broccoli, kål, selleri och de flesta gröna grönsaker: de innehåller mycket få kalorier, men kräver mycket för att smältas
  • Ljudet: det innehåller fiber som fångar fett
  • Ananas: dess stjälk innehåller bromelain, det ultimata fettförbränningsenzymet
  • Grönt te: det innehåller koffein och tannin som påskyndar smältningen av fett

Ananas

Ananas är en utmärkt allierad för att tappa överflödiga kilon. Precis som citron har den egenskaper av kraftfulla fettförbrännare. Men här är det inte citronsyra utan ett enzym som är inrymt i dess stam. Den här äta fett och har en särskild verkan på cellulitvävnader och eliminering av fett.

Ananas, en frukt som äter fett
Ananas, en frukt som äter fett

Grönt te

Te, och särskilt grönt te, är känt för sitt diuretisk verkan. Och på samma gång, för dess verkan på urinsystemet och de dränerande egenskaperna när man lider av lokaliserade infektioner på dessa platser. Men den innehåller också fettförbrännande molekyler som öka energiförbrukningen. Och även hjälpa till att sänka blodsockret.

Den andra positiva aspekten av grönt te är att det innehåller koffein. Om du väljer kommer läkare också att rekommendera att du dricker det istället för kaffe. Detsamma gäller dietister som ser det som ett sätt att blockera upptaget av kolhydrater under matsmältningen.

På tal om koffein, vet att det också är ett fettförbrännande livsmedel. Det används också i sammansättningen av många krämer för att föryngra och stärka huden, såväl som i sammansättningen av kapslar för viktminskning. Ett bevis på detta är dess effektivitet på detta område! Så ditt gröna te eller ditt morgonkaffe kan bara göra dig gott… Genom att naturligt aktivera fettförbränning !

De gröna grönsakerna

Gröna grönsaker är extremt effektiva för att tömma din kropp. Tyvärr är det sällan vi gillar den här typen av mat och ibland måste vi tvinga oss själva. Några av de bästa fettförbrännande grönsakerna inkluderar: kål, selleri, paprika, broccoli, zucchini. De är alla rika på vitaminer för dina rekommenderade dagliga intag. Det är inte för inte som regeringen regelbundet lanserar kampanjer för att äta 5 frukter och grönsaker om dagen eller för att äta och röra på sig.

De är också vätskedrivande för att hjälpa kroppen att rena sig själv och har antioxidantegenskaper som därmed bevarar din huds ungdomlighet och hälsa. Kort sagt, de renar och avgiftar din kropp… Slutligen är de det i allmänhet låga kalorier och deras matsmältning kräver att kroppen gör stora ansträngningar. I det här fallet måste din kropp göra det bränna fler kalorier än matsmältningen ger. Överst av dessa hittar vi gurka och zucchini!

Broccoli, liksom många grönsaker, är mycket låg i kalorier. Det ger fibrer som främjar rensningen av tarmen, genom att förse den med bra bakterier. Dessa fibrer, som kallas olösliga fibrer, kräver en stor energiförbrukning. Vad gör broccoli till ett effektivt fettförbrännande livsmedel? Pepparn är en mycket mild och mycket lågkalori peppar. Det är urindrivande och skapar en intressant mättnadskänsla som en del av en återbalansering av maten. Det eliminerar också vissa fetter och sockerarter. Sista tipset: för att behålla så många av sina dygder som möjligt, välj ångkokning.

Citronen

Konsumera citronsaft på morgonen på fastande mage är ett av de bästa sätten att bli av med fett. Dessutom är den mycket bättre och mindre aggressiv än apelsinjuice på fastande mage (trots vad man kan tro vid första anblicken). Juicen hjälper kroppen att komma igång och Att rena ! Citron låter kroppen smälta maten bättre och D’aktivera gallsekretion med tanke på matsmältningen. Citronsyran i denna frukt är ett utmärkt sätt att hjälpa kroppen att bränna och förstöra fetter och proteiner.

Citron är en av de mest effektiva fettförbrännande livsmedel
Citron är en av de mest effektiva fettförbrännande livsmedel

Äggplanta

Aubergine är den mat som anses vara brännarmästare av fett. Av alla grönsaker kommer det nog först när det gäller att ta upp fett. Aubergine är mycket rik på fibrer och pektin och fångar upp de fetter som vi assimilerar, vilket främjar eliminering och destruktion av toxiner, och förbättra intestinal transit. Detta beror särskilt på dess svampigt utseende som tenderar att absorbera vätskor som finns i magen. Och för att gå ner i vikt är det denna svampmekanism som används.

Havreflingor

Det finns livsmedel som vi inte tänker på, till exempel havrekli. Lite känd och lite använd i livsmedelsindustrin, det förblir ändå en häpnadsväckande rik källa av lösliga och olösliga fibrer. Dessa kommer naturligt att fånga och fånga en del av de intagna fetterna. Därmed säkerställer den god tarmkomfort och har framför allt en mättande egenskap, som fullkorn. Havrekli låter dig också reglera din aptit och hindra dig från att äta för stora portioner, samtidigt som du eliminerar fett.

Äpple

Äpplet är också ett utmärkt bantning allierad. Det här är frukten du behöver för att gå ner i vikt, för att inte tala om att det är en frukt som växer på våra breddgrader: du kan därför gynna kortslutningar. Äpplet är en frukt känd för hans mättande egenskaper. Den innehåller pektin, som, precis som aubergine, hjälper till att fånga fett i magen.

Det bästa alternativet är att äta det dagligen i sin ursprungliga form. Om du väljer äppeljuice eller till och med kompott, förlorar du mycket av dess egenskaper. Utmärkt aptitdämpande, det hjälper till att bekämpa oönskat mellanmål samtidigt som du tillfredsställer din mage och tvingar den att arbeta hårt för att smälta den (den är låg i kalorier). Dessutom, för maximal effektivitet, välj Granny Smith låg sockerhalt.

Beroende på varje person skalar vi frukten eller äter skalet. Vet att det kan konsumeras och att det uppenbarar sig rik på fibrer och vitaminer.

Fisk

Vi har alltid vetat att fisk är en utmärkt föda för kroppen, särskilt tack vare dess Omega 3. Vårt behov av detta element beror på att vi korrekt reglerar vår sömn-vakna rytm. Annars kan körteln i vår hjärna som styr denna cykel inte längre hantera den ordentligt melatoninproduktion, sömnhormonet.

Men fisk är framför allt en rik källa till protein. Och protein håller dig mätt. Dessutom, för att smälta proteiner, har du proportionellt behöver mer energi än om du smälter kolhydrater eller fetter. De gör därför att du konsumerar mer kalorier jämfört med andra livsmedel. Detsamma gäller för rött kött, även om det är mindre proteinrikt och framför allt mycket mindre bra för din kropp. För att få din dagliga dos, ät helt enkelt mat som är rik på omega. Detta är fallet med sardiner, av lax, hälleflundra, men också nötter (vi återkommer till det direkt efter), linfrö, etc.

Sardiner är rika på omega
Sardiner är rika på omega

Nötter

Nötter är ett annat sätt att bränna fett lätt. Här är det inte proteinerna utan magnesium vem som är ursprunget till processen. Detta magnesium stimulerar humöret och därmed sömn-vakna rytm som jag talade med dig om lite ovan; alltid med samma hormonella obalans. I djurriket är en ökning av magnesium det som talar om för djur att det är dags att gå i viloläge.

År 2010 fann en studie av USDA-forskare, publicerad i Magnesium Research, att magnesiumtillskott kan hjälpa människor som har svårt att sova att somna lugnt på natten.

För att få din dagliga dos av magnesium måste du välja livsmedel som är rika på magnesium, vilket också är det extremt fördelaktigt för viktminskning : fisk (vi sa nyss till dig, den nöt (valnötter, cashewnötter, hasselnötter, etc.) linser, THE soja och den Svarta bönor, samt spannmål rika på fibrer som kli.