Aptitdämpande medel: åsikter från konsumenter och näringsexperter

[Artikeln uppdaterad den 11/09/2023]

Överviktiga människor letar ofta efter lösningar för att gå ner i vikt. Vissa tar till dieter, andra strävar efter att kontrollera matintaget. Inför misslyckandet med dessa olika strategier vänder sig många av dessa människor till naturliga bantningshjälpmedel eller aptitdämpande kosttillskott för att bli av med överflödiga kilon. Effektiviteten av dessa viktminskningshjälpmedel är kärnan i debatten och ger upphov till blandade åsikter och åsikter inom de olika diskussionsforumen på internet. Medan vissa konsumenter hyllar fördelarna med dessa bantningsprodukter, menar andra å andra sidan att de inte har någon aptitdämpande effekt. Dessutom är de viktminskningsegenskaper som är förknippade med dessa aptitdämpande medel inte eniga inom gemenskapen av näringsexperter eller läkarkåren, som istället kräver vaksamhet med avseende på dessa produkter.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Vad är ett aptitdämpande medel?

Ett aptitdämpande medel är en bantningsallierad som finns i flera former. På marknaden finns aptitdämpande kosttillskott i olika former (tabletter, kapslar etc.). Enligt deras tillverkare dämpar de aptiten genom att inducera en känsla av mättnad vilket minskar din lust att äta. Med andra ord, genom att konsumera dem kommer du att lyckas minimera det dagliga kaloriintaget, att sluta äta mellan måltiderna för att maximera viktminskningen.

aptitdämpande medel och diet
Genom att minska din aptit låter de dig begränsa oönskat matsug och lättare gå ner i vikt. Så, aptitdämpande medel kan i hög grad hjälpa dig med din kost.

Konsumentrecensioner av aptitdämpande medel

Flera plattformar tillåter internetanvändare att uttrycka sin åsikt om vissa bantningsprodukter. Vissa som har använt dessa produkter delar med sig av sina erfarenheter av aptitdämpande medel. Vissas tillfredsställelse ger ibland upphov till vittnesmål eller positiva åsikter; andras besvikelse leder till negativa åsikter.

Positiva recensioner

Flera märken eller tillverkare marknadsför aptitdämpande kosttillskott som är särskilt populära bland vissa konsumenter. De senare tvekar inte att berömma de erhållna resultaten, inklusive betydande viktminskning, efter att ha använt dessa produkter. Denna feedback belyser effektiviteten av aptitdämpande medel när det gäller viktminskning.

Rekommendation från FabienneG, användare av Brulafine

De positiva effekterna som du kan förvänta dig av kosttillskottet Brulafine finns i FabienneGs ord (https://tricks-of-maman.fr/brulafine-avis/)

brulafine recension 1

Yttrande från Aline Arcis, Anaca3 konsument

Många konsumenter har tappat kilo tack vare dessa bantningsallierade. Detta är särskilt fallet för Aline Arcis med det aptitdämpande kosttillskottet Anaca3 från det franska märket Nutravalia. Jag testade 2 månaders behandling för dig och jag var ganska nöjd med resultatet (…). På 2 månaders behandling gick jag ner totalt 4 kg genom att fortsätta simma två gånger i veckan och genom att äta mindre tack vare dess aptitdämpande effekt (…). Jag är verkligen nöjd med resultatet eftersom jag inte kände några biverkningar och jag tappade några extra kilon som störde mig’’ (https://www.golias.fr/anaca3-avis/amp/).

Således, enligt denna konsument, hjälper den aptitdämpande effekten av Anaca3 att minska aptiten för att reglera matsug för att underlätta viktminskning.

Feedback från Covi, PhenQ-användare

Covi, en annan konsument närmar sig i samma riktning genom att lyfta fram effektiviteten av PhenQ, ett annat aptitdämpande kosttillskott:” Här är min erfarenhet av effektiviteten av PhenQ-piller. Den aptitdämpande effekten är bra vid mötet, plus en enorm energikick som gör att jag kan röra mig mycket mer. (…) Resultatet är där, jag gick ner 2 kg på 2 veckor medan jag hittills, med hjälp av åldern (jag är 49 år) inte kunde gå ner 1 gr. Så jag rekommenderar dessa piller, de verkar vara effektiva. (https://scamoufiable.com/medecine/phenq-scam-ou-fiable/).

Kort sagt, dessa olika åsikter är eniga om effektiviteten av dessa olika aptitdämpande medel. Alla dessa konsumenter erkänner den ovärderliga hjälpen från dessa produkter när det gäller att uppnå viktminskningsmål.

Negativa recensioner

Crystys recension av Brulafine och Konjac

Genom att läsa åsikter från internetanvändare på vissa forum är aptitdämpande medel inte populära. De är starkt förkastade med kommentarer som betonar ineffektiviteten hos dessa produkter som inte tillåter dig att gå ner i vikt eller minska aptiten.

Konsumenter som Crysty rekommenderar inte användningen av aptitdämpande medel för att hoppas kunna gå ner i vikt eller minska hungern: ”Jag beställde Brulafin och aptitdämparen konjac så jag kan berätta att detta är den stora bluffen. Jag känner att jag är ännu mer hungrig. Jag avråder starkt från det. https://forum.doctissimo.fr/nutrition/complements-alimentaires/brulafine-bruleur-graisse-sujet_151265_1.htm

Yo26s vittnesmål på Anaca3

För vissa konsumenter, när de vill gå ner i vikt, är aptitdämpande medel ingen lösning. De kommer sannolikt att ge motsatt effekt genom att främja viktökning.

Dessa är främst de ord som kommer fram från vittnesbördet från Yo26 som uttrycker sig i dessa termer angående Anaca3 aptitdämpande: ”Jag testade Anaca3 fettsensorkapsel samt de berömda Anaca3-godisarna i 2 månader. Denna produkt fungerar inte alls. Jag gick inte ner 1 g, tvärtom gick jag upp 3 kilo och en känsla av uppblåsthet. Denna produkt har inget intresse förutom att befria dig från 29,90€ och 9,90 för godis och tror inte på tillfredsställelse eller återbetalning för min del, jag rekommenderar inte. På din risk.” (https://www.beaute-test.com/anaca3_anaca3.php?listeavis=1).

Aptitdämpande recensioner

Maries varning för aptitdämpande medel

Några negativa åsikter om aptitdämpande medel är till och med varningar:”Var försiktig med aptitdämpande medel. Du sätter ditt liv i fara” Gift (https://sante-medecine.journaldesfemmes.fr/forum/affich-201152-coupe-faim-efficace-et-non-dangereux).

Råd från närings-/vårdpersonal

Formuleringen av aptitdämpande kosttillskott innehåller olika typer av ingredienser. Effekterna av vissa naturliga aktiva ingredienser som konjac framhävs av vissa näringsexperter, inklusive dietistnäringsläkaren Léa Zubrina.

Positiv åsikt av Léa Zubrina, dietist som är nutritionist

Léa Zubrina förklarar: ”För att hjälpa till med viktminskning kan konjac vara intressant. Denna naturliga växt med mycket låga kalorier har faktiskt många fördelar relaterade till dess mycket höga innehåll av kostfiber. Konjac rekommenderas för personer som har svårt att kontrollera matintaget och som tenderar att äta för mycket för ofta”.

Positivt yttrande från Béatrice Benavent-Marco, dietist nutritionist

Föga överraskande avslöjar en annan dietist som nutritionist, Béatrice Benavent-Marco, konjacens dominerande roll i viktminskning. Hon understryker att det är en ”… bra bantningsförbund eftersom denna växt innehåller hydrofila fibrer, glukomannaner, som sväller avsevärt vid kontakt med vatten. Detta ger volym till magen och har en mättande effekt. Vi äter då mindre av andra livsmedel som alltid kommer att vara mer kaloririka än konjac”. (https://blog.nutrilifeshop.com/le-konjac-un-bon-aide-minceur/)

Varning från Ghislain Grodard, dietist nutritionist

Visserligen erkänns den aptitdämpande effekten av vissa växter av experter på näringslärare. Men alla växter uppvisar inte viktminskningsegenskaper, och de olika örtberedningarna är inte formellt förknippade med aptitdämpande effekter. Således kan örtpreparat göra vissa bantningsprodukter ineffektiva eller till och med skadliga.

Vissa växter har faktiskt kontraindikationer eller biverkningar som kan vara skadliga för hälsan. Det är därför, för nutritionisten dietisten Ghislain Grodard, bantande kosttillskott ”… utgör risker som inte kan bagatelliseras.. (https://www.60millions-mag.com/2020/09/10/regimes-5-raisons-d-eviter-les-food-complements-17656).

Varning från professor Alain Golay, fetmaspecialist

Dessutom, för expertgruppen, är effektiviteten av dessa formuleringar inte bevisad. Specialist i fetma vid universitetssjukhusen i Genève, professor Alain Golay betonar: ” Det återstår fortfarande att bevisa att de (dessa formuleringar – red.anm.) minska hungern’. (https://www.allodocteurs.fr/alimentation/complements-alimentaires/complements-alimentaires-utiles-ou-dangereux_1593.html).

Åsikt av Alexandra Murcier, nutritionist

Likaså har effektiviteten av fettförbrännare inte bevisats vetenskapligt. För vissa experter, särskilt Alexandra Murcier (nutritionist): ” Det finns ingen produkt som kan bränna fett. Denna typ av nutri-kosmetika fungerar genom att öka den grundläggande ämnesomsättningen så att kroppen förbränner fler kalorier dagligen..” (https://www.lexpress.fr/styles/forme/les-dangers-des-produits-brule-graisses_2063267.html).

Zotrim, ett effektivt aptitdämpande medel för att gå ner i vikt

Ett rör med Zotrim
Zotrim, effektivt aptitdämpande medel

Aptitdämpande medel (oavsett om de avleds från deras primära indikationer eller inte) gör sina användare besvikna på grund av deras otaliga negativa effekter. Därav användningen av aptitdämpande medel och naturliga kosttillskott som Zotrim.

Många aptitdämpande medel finns tillgängliga för personer som vill gå ner i vikt. Det är därför inte lätt att välja den mest lämpliga bantningsprodukten för att uppnå detta viktminskningsmål. Inför denna mängd aptitdämpande medel rekommenderar jag Zotrim, ett kosttillskott av utmärkt kvalitet med särdrag som höjer det bland de bästa aptitdämparna av marknaden.

En effektiv formula med kvalitetsingredienser

Utvecklad i Storbritannien av Swiss Research Labs, sticker den ut för sin effektivitet i viktminskning. Den framkallar verklig och varaktig viktminskning tack vare dess formel baserad på växtextrakt. Detta är en helt naturlig produkt med en effektiv formula som låter dig minska din aptit och kontrollera ditt sug.

Dessa hälsosamma, växtbaserade ingredienser kännetecknas av bantningseffekter. De hjälper till att bekämpa hunger och minska cravings för att minska ditt kaloriintag under dagen.

En aptitdämpande effekt för effektiv och varaktig viktminskning

Förutom sin sammansättning utmärker sig Zotrim även för sin aptitdämpande effekt som snabbt minskar aptiten och mellanmålsvanorna. Således är hungern bättre kontrollerad liksom matsug. Följaktligen kommer detta kosttillskott att låta dig äta mindre samtidigt som du får en mättnadskänsla som minskar din kaloriförbrukning. Genom att göra det inducerar det effektiv viktminskning.

En fettförbrännande och energigivande effekt

För att bättre förfina din siluett, underlättar Zotrim förbränningen av ditt fett. Detta beror på att det ökar din ämnesomsättning och inducerar snabb förbränning av fettceller. Den kännetecknas också av energigivande effekter som gör dig mer aktiv samtidigt som den ger dig energi att utöva en sportaktivitet.