Vilken eterisk olja för att dämpa hunger?

[Artikeln uppdaterad den 11/09/2023]

Som du kanske vet används flera eteriska oljor i världen av kosmetika, välbefinnande och hälsa. Men det måste erkännas att du kan införliva en eterisk olja i din kost för terapeutiska ändamål. En aptitdämpande eterisk olja hjälper dig att kontrollera din vikt.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

De bästa eteriska oljorna för att dämpa hunger

Dessa oljor hjälper dig att förbättra funktionen hos ditt matsmältningssystem, reglera din ämnesomsättning, minska kroppsfettet, förbättra ditt allmänna humör och hjälpa dig att uppnå dina viktminskningsmål. Till exempel, bland de mest effektiva kan vi nämna den eteriska oljan av:

 • citron
 • grapefrukt
 • kanel
 • ingefära
 • peppar mynta
aptitdämpande eterisk olja
Enligt specialister och användare är eterisk citronolja ett effektivt aptitdämpande medel.

Citron eterisk olja

Eterisk citronolja har aptitdämpande egenskaper. Det används väl hos vuxna och ungdomar för att sätta stopp för mellanmål, bulimi eller överflödigt fett.

Hur använder man eterisk citronolja för att dämpa hunger?

För att minska hunger hos tonåringar eller vuxna, ta utspädd eterisk citronolja oralt. Specialister rekommenderar att du lägger en enda droppe på en sockerbit, en neutral tablett eller en tesked honung och smälter i munnen.

Fördelen med citron eterisk olja för viktminskning och andra åkommor

Citron är en populär citrusfrukt för att bekämpa kroppsfett. Citronessens är en dyrbar allierad med många dygder. Det är ett botemedel som underlättar matsmältningen och bekämpar humörstörningar. Det är lika effektivt för att bränna kalorier.

Denna olja innehåller en aktiv ingrediens som hjälper till att lösa upp fetter: limonen. Denna förening skulle främja lipolys (nödvändigt för nedbrytning och upplösning av fett och proteiner).

Din bantande allierade har också en stimulerande effekt för att öka utsöndringen av noradrenalin, ett stresshormon. Detta hormon kan öka syretillförseln till hjärnan och stimulera kognitiva funktioner.

Den indikerade dosen (enbart eller i kombination med andra eteriska oljor för matsmältning som pepparmynta, trädgårdsdill), är 2 droppar på ett halvt socker, eller i 1 tesked honung eller vegetabilisk olja, för att lösa dina problem med matsmältningen eller dyspepsi.

Grapefrukt eterisk olja

Denna olja har bantande egenskaper. Extraherad från huden på grapefrukt, rik på komponenter som D-limonen, ökar den ämnesomsättningen och främjar rengöring av lymfkörtlarna. Det är din stora allierade i kampen mot fetma, som därför främjar viktminskning. Denna eteriska olja har det speciella med att vara mycket anorexigen. Det är ett utmärkt aptitdämpande medel som hjälper dig att gå ner i vikt.

Din eteriska grapefruktolja innehåller nootkaton som aktiverar ett enzym (AMPK) som kontrollerar din kropps ämnesomsättning och energinivåer. Närvaron av limonen i denna olja hjälper till att bryta ner fetter tack vare dess verkan som liknar lipolys. Det är också mycket effektivt för att bekämpa celluliter eller vätskeansamling.

Denna olja rekommenderas för att ge dig uthållighet och ton, samtidigt som den minskar kroppsfett och vikt. Ett utmärkt aptitdämpande medel, det minskar din aptit och hjälper dig att kontrollera frosseri och mellanmål. Det kan användas på olika sätt i situationer med överviktiga och kaloririka dieter:

 • appliceras på huden (bad, kall kompress, massage) för att lösa dina problem med uppblåsthet, svår matsmältning, matsmältningsbesvär, celluliter, etc.
 • internt (oralt, rektalt, vaginalt), för att också bekämpa uppblåsthet, svår matsmältning, matsmältningsbesvär.

Vid en rimlig dos (högst 2 g limonen per dag) hjälper det dig att uppnå dina viktkontrollmål. Att gå utöver de rekommenderade doserna skulle utsätta dig för vissa brister på lång sikt.

Eterisk kanelolja

Extraherad från kanel, en krydda från Asien, kanel eterisk olja är mycket effektiv för viktminskning.

Tack vare de antioxiderande egenskaperna hos kanel, en fettförbrännare par excellence, är kanel eterisk olja naturligtvis ett utmärkt aptitdämpande medel. Detta kommer att hjälpa dig att kontrollera din blodsockernivå och därför minska din insulinnivå, vilket främjar fettlagring.

Denna olja hjälper alltså till att reglera blodsockernivåerna och glukostoleransfaktorn. Detta gör det till en sann allierad för dig, särskilt om du lider av diabetes. Eftersom denna eteriska olja är en regulator av din glukosnivå, kan den hjälpa till med långsiktig viktminskning genom att hämma ditt sockersug.

Dess inverkan är desto mer bevisad eftersom instabila sockernivåer i kroppen kan leda till bulimi, överätande, brist på energi och viktökning.

För att få önskad effekt rekommenderar jag några droppar eterisk kanelolja i dina preparat (te, frukt, bakverk) för att hålla nere din glukosnivå och blockera sockertoppar.

Ginger eterisk olja

Om du letade efter en eterisk olja med aptitdämpande egenskaper, sluta. Här är ingefära eterisk olja till hands.

Innehåller gingeroler som gör den speciell, ingefära bekämpar inflammation i tarmarna och främjar upptaget av vitaminer och mineraler. Denna eteriska olja hämmar ditt sockersug och bekämpar vissa inflammationer i kroppen. Genom att absorbera fler vitaminer och näringsämnen kommer du att stödja din cellulära hälsa; vilket kommer att vara fördelaktigt för dig att gå ner i vikt ganska lätt.

Dessutom lugnar gingerolen i ingefära eterisk olja ditt tvångsmässiga sockersug. Den har också antiinflammatoriska egenskaper som gör att du kan förbättra matsmältningen och upptaget av vitaminer och mineraler.

Applicerad lokalt skulle jag råda dig att kombinera den med en annan olja (till exempel kokosolja), för att stödja din viktminskning. När det tas oralt (enbart eller kombinerat), häll en droppe av varje olja i vatten och drick den, applicera den på huden eller sprid den.

Eterisk pepparmyntaolja

Hungerkänslan styrs av det neurohormonella systemet. Om det finns en dysfunktion i mekanismerna som orsakar mättnadskänslan blir det omöjligt att kontrollera hunger eller sug under dagen, vilket utsätter en för att äta för mycket.

Lyckligtvis dämpar eteriska oljor aptiten i allmänhet, och pepparmynta eterisk olja i synnerhet hjälper till att stoppa små sug. De hindrar dig från att äta mellan måltiderna. De avslappnande och hormonreglerande effekterna är alla fördelar med denna eteriska olja för din kropp. Dessa effekter hindrar dig dock från stress och hormonella variationer som främjar mellanmål och bulimi.

Doseringen skulle vara 2 droppar, 3 till 4 gånger om dagen, allt i en sked honung eller olja. Detta kommer säkert att hjälpa dig att smälta bättre och hitta en platt mage. Det är därför en eterisk olja med aptitdämpande effekter.

Du kommer säkert att hitta andra eteriska oljor som har aptitdämpande effekter.

Zotrim
Om användningen av aptitdämpande eteriska oljor inte är avgörande för dig, kommer Zotrim att göra susen.

Zotrim, ett kvalitetsaptitdämpande medel

Goda nyheter för er mina damer och herrar. Förutom dina favorit aptitdämpande eteriska oljor kan du hitta en rad ekologiska produkter med samma aptitdämpande effekt. Bland dem finns Zotrim, en av dem bästa aptitdämpande medel.

Det är ett naturligt kosttillskott med aptitdämpande egenskaper, tillgängligt för dig i femton år. Zotrim har enorma fördelar för att ge dig total viktkontroll. Du kan bland annat upptäcka att:

 • Mättnaden kommer snabbare och varar längre;
 • Du är då mer benägen att säga ”nej” till mellanmål;
 • Som ett resultat minskar din kaloriförbrukning;
 • du är därför mer energisk och aktiv.