De bästa dietisterna/nutritionisterna i Toulouse och dess region

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Du vill äta bra för att ta hand om din hälsa, men du vet inte hur du ska gå till väga. Den bästa lösningen är att anlita en specialist i ämnet, särskilt en dietist eller a nutritionist. Om du bor i Toulouse eller omnejd, här är du en lista över de bästa specialisterna inom denna sektor.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Caroline SEGUIN, näringsspecialist

Caroline SEGUIN är en nutritionist som har följt studier om ätstörningar. Hon skriver också böcker och föreläsningar om detta ämne. Observera att hon vann 3 gånger på rad programmet ”Behandling av anorektiskt och bulimiskt beteende”. Dessutom är hon föreningens grundare och ordförande ”Ärterna”.

Dietist i Toulouse
Carole Seguin, näringsspecialist

För att ge de bästa lösningarna på dina problem kostråd, hon måste känna dig bättre genom konsultationer. Hon in kommer att veta mer om dina matvanor. Det kommer också att bedöma din motivation att följa hans råd och avslutar med en bedömning som gör det möjligt för honom att ge instruktioner för ditt bästa.

Den kan behandla många problem som t.ex ätstörningar, obehag i tarmen, estetiska obehag, hjärtsjukdomar och många andra livsmedelsrelaterade problem.

Namn: Caroline SEGUIN
Hemsida : http://www.dietetique-seguin.fr/
Telefon: 06 78 54 17 75

Edwin LUCAS, nutritionist och sportcoach i Toulouse

En idrottsman av naturen, han specialiserade sig på näring, se till att det han äter är perfekt matchat med hans övningar fysisk. Han följde därför specialiserad träning för att fullända sin kropp.

Dietist i Toulouse
Edwin Lucas, nutritionist och sportcoach

Senare studerade han mikronäring så att hans arbete är lämpligt för varje person. Förutom att vara dietist har han är även idrottstränare och idrottspedagog.

Som specialist på nutrition ger han goda råd om allt matrelaterat såsom störningar och matfobier, obehag i tarmen och så många fler.

Allt som har med sportnäring att göra naturligtvis en del av råden från Edwin LUCAS.

Namn: Edwin LUCAS
Hemsida : https://dieteticien-toulouse-lucas.fr/
Telefon : 06 45 63 85 90

Florence DE LE RUE, statligt certifierad dietist i Toulouse

Florence DE LE RUE menar att maten vi äter visar vilka vi är: ”Jag är vad jag äter”. Hon är också specialiserad på allt psykiskt relaterat till mat, inklusive social störning.

Dietist i Toulouse
Florence De Le Rue, statscertifierad dietist

Hon är även kostcoach, vilket innebär att det kan hjälpa att veta exakt när man ska ta den eller den maten som för en tränare som skulle säga vilken övning man ska göra när.

Vad Florence DE LE RUE först föreslår är att kombinera diet med god smak, eftersom många tror att denna disciplin ofta är synonymt med smaklös mat.

Dess syfte är därför att visa hur man ger smak åt var och en element utan att det tappar gnistan. Hon kommer att ge ”matlagningskurs” efter att ha undersökt din matvanor, se till att menyerna alltid är som välsmakande i munnen.

Namn: Florence DE LE RUE
Hemsida : http://www.dieteticienneatoulouse.fr/
Telefon: 06 88 96 83 55

Marie-Caroline ROSSI, dietist erfaren nutritionist

Dietist och nutritionist Marie-Caroline ROSSI har 13 års erfarenhet inom området god mat. Hon hjälper hans patienter på denna nivå, oavsett om det är en vuxen, ett barn, en Gammal person. Det ger också stöd i specifika fall såsom klimakteriet, graviditet eller till och med amning.

Dietister i Toulouse
Marie Caroline ROSSI, dietist nutritionist

Förutom att ge sina bästa råd om näring kan Caroline ROSSI också hjälpa till att komma ur vissa tillstånd obehagligt som att röka.

Slutligen, koka ihop menyer för personer som lider av olika sjukdomar som diabetes, matsmältningssjukdomar etc. är också i hans stråk.

Det lilla extra: hon kan göra sina konsultationer heller på kontoret eller hemma. Detta underlättar därför relationen mellan läkare och patient.

Namn: Marie-Caroline ROSSI
Hemsida : http://dieteticiennetoulouse.fr/
Telefon: 06 22 76 37 18

Déborah JEAN, konsultation på hemma, på kontoret eller på distans

Déborah JEAN är en dietist statsexamen som ger råd nödvändigt i samband med mat, oavsett om det är för ett barn, a vuxen, en äldre person, men också för idrottare, kvinnor högtalare osv. För att se till att passen går så smidigt som möjligt kan hon flytta.

Dietister i Toulouse
Déborah Jean, legitimerad dietist

Du kan dock kom till hans kontor för att få svar om din ätstörning, din bulimi osv. Hon kommer att kunna ge dig all nödvändig information på alla frågor du kan ha. Deborah JEAN får en glädje av att använda dina kunskaper och färdigheter på balans mat och kulinariska metoder genom att utveckla dieter anpassas.

Namn: Deborah JEAN
Hemsida : https://www.deborahjeandietetique.fr/
Telefon: 06 22 15 81 98

Juliette TEYLETCHE, för kost och psykonutritionell

Juliette TEYLETCHE är en dietist vars specialitet relaterar till allt som rör ätbeteende och psyko-nutrition. Hon har varit i fältet sedan dess mer än 10 år, rekommenderar till alla en personlig diet anpassad till deras profil.

Dietister i Toulouse
Juliette Teyletche, dietet och psykonäring

Hon gör en bedömning av vad du äter för att bättre bedöma situationen och ge det bästa villkor baserat på dess slutsatser.

Observera att Juliette TEYLETCHE ger också hjälp till personer som vill sluta att röka. Oavsett situation ser denna dietist till att återbalansera varje patients diet enligt deras ämnesomsättning.

Namn: Juliette TEYLETCHE
Hemsida : http://www.dieteticiennenutritionniste.com/
Telefon: 05 61 23 61 72

Sophie RÉMÉSY holistisk dietist nutritionist

Sophie RÉMÉSY föreslår personligt stöd för varje patient som en del av en process holistisk för en hälsosam och balanserad kost. Hon ser till att mat förblir välsmakande: mat måste förbli ett nöje.

Dietister i Toulouse
Sophie-Rémésy, holistisk nutritionist dietist

Denna dietist gör en fullständig bedömning och är intresserad av till varje aspekt av sitt liv: mat, den psykologiska miljön och fysisk eller till och med livsstil. Detta gör att han kan ställa in program som passar varje individ bäst. I slutändan måste kosten vara hälsosamt, men nyttigt på alla nivåer.

Namn: Sophie RÉMÉSY
Hemsida : https://sophieremesy.fr
Telefon: 06 80 31 93 46

Emilie PASQUET-RAYNAL, behörig dietist nutritionist

Emilie PASQUET-RAYNAL lyssnar på sina kunder för deras lär dig att äta bättre. Hennes tillvägagångssätt är följande: denna dietist samarbetar med andra hälso- och sjukvårdspersonal (inklusive hennes patienters behandlande läkare) för att säkerställa fullständig vård.

Dietister i Toulouse
Emilie Pasquet Raynaldietist, behörig nutritionist

Hon föreslår sina patienter att äta all mat utan dock att gå till överdrift. Det tar därför hänsyn till preferenser att erbjuda en adekvat kost utan att vara dåligt för din hälsa. Lösen är en ombalansering av kosten som tar hänsyn till vanor och sätt att allas liv.

Namn: Emilie PASQUET-RAYNAL
Hemsida : http://dieteticienne-tlse.wix.com/epasquet
Telefon: 05 62 21 16 29