Hur kan jag få större ben?

[Artikeln uppdaterad den 10/11/2023]

Att ha starka och tonade ben är utan tvekan en charmfaktor. Men om du har smala ben behöver du inte oroa dig. Det är möjligt att förstora ben med olika tekniker. Läs resten av den här artikeln för att ta reda på hur du har de vackra benen du alltid har drömt om.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Hur får man ben genom sport?

Olika typer av övningar kan hjälpa dig att växa dina ben. Du bör dock inte fokusera på bara en övning. Det ideala skulle vara att kombinera flera övningar för optimala resultat. Låt oss se hur vi kommer dit.

hur man växer ben
Hoppjacket stärker de nedre musklerna, samtidigt som ämnesomsättningen ökar för att uppnå optimal kroppsfettförlust.

Hoppningsjacket

Låt oss börja denna intressanta träningsrutin för att få starkare ben med jumping jack.

Stå med benen ihop och armarna vid din sida. Utför ett hopp genom att sprida benen och samtidigt lyfta armarna ovanför huvudet. Återgå till startpositionen med ett nytt hopp och utför 15 eller 20 repetitioner.

Vadlyftet

Vanligtvis när vi tränar benen glömmer vi att ägna den nödvändiga uppmärksamheten åt vaderna. Även om det är sant att de kan stärkas genom allmänna aktiviteter rekommenderar jag därför att du utför lokal träning för att bättre utveckla dessa muskler.

Stå med benen isär i axelhöjd och armarna utsträckta framåt. Lyft hälarna från golvet och försök stå på tårna i 20 till 30 sekunder. Återgå till startpositionen, vila och gör 4 repetitioner.

Pistolen knäböj

För att öka svårigheten i knäböj under benträning kan du utföra pistolknäböj. Denna övning kräver större fysisk uthållighet än traditionella övningar, men gör att muskelgrupperna i ben och rumpa fungerar bättre.

Stå med benen något isär. Sträck ut armarna framför bröstet, eller ännu bättre, lägg dem bakom nacken. Vid denna tidpunkt sträcker du ett ben framåt och utför knäböjsrörelsen. Försök att sänka dig så mycket som möjligt, men utan att sätta för mycket press på ditt knä. Gör 10 reps, byt ben och upprepa.

Burpees

Rörelserna som utförs med burpee hjälper till att bränna fett som samlats i områden som buken och höfterna. Dessutom arbetar de med ett stort antal muskler, inklusive skinkorna och quadriceps.

Sätt dig i hukposition med händerna på golvet. Ta tillbaka benen från denna startposition och återgå sedan till startpositionen. Stå sedan upp och utför ett vertikalt hopp samtidigt som du höjer armarna ovanför huvudet. Klappa händerna och sänk dig tillbaka till knäböj och upprepa övningen. Gör 15 reps om du kan.

Hur växer benen genom näring?

Tvärtemot vad många tror börjar få större ben i köket. Hur man går upp i vikt snabbt ben genom maten? Att kombinera regelbunden träning med en hälsosam, rik kost är en av de mest effektiva strategierna för att maximera resultaten. Vissa livsmedel kan öka muskeltillväxt, styrka och återhämtning för att hjälpa dig att få dina drömmar.

Grillad kycklingsallad

Magert kycklingbröst är ett idealiskt foder för benmusklerna. Det tillför protein utan fett. Gröna sallader och flerfärgade grönsaker ger antioxidanter för att hjälpa kroppen att återhämta sig från träningspass. Olivolja och avokado ger hjärthälsosamma fetter när de portioneras rätt.

Grillad lax med ris och grönsaker

Liksom många fiskar innehåller lax protein. Den innehåller också omega-3 och omega-6 fleromättade fettsyror.

Brunt ris och grönsaker är också idealiska livsmedel för benmusklerna. De ger de kolhydrater som behövs för att behålla energin under träningen, samt antioxidanter för återhämtning.

Äggvitomelett

Äggvita är full av protein. Tillsammans med grönsaker sauterade i olivolja ger de bra källor till fett och kolhydrater. Ta en skiva fullkornsrostat bröd för dina komplexa kolhydrater, samt apelsiner för C-vitamin för att underlätta återhämtningen.

Bran spannmål med skummjölk

Kli ger komplexa kolhydrater för att ge energi till din dag. Skummjölk ger protein och kan kompletteras genom att tillsätta proteinpulver. Linfrö kan tillsättas för att ge hjärthälsosamma fetter.

Yoga
Trikonasana, triangelpositionen, sträcker adduktorerna på fram- och bakbenen.

Hur man växer ben tack vare yoga?

Om du vill växa och tona dina ben, yoga är svaret, men inte vilken yoga som helst. Du bör träna poser som sträcker sätesmusklerna, höftböjarna, quadriceps, adduktorer, abduktorer, hamstrings, vader och akillessenor.

Triangelpose eller Trikonasana är en sådan pose. Hur man gör det ? Stå med benen cirka tre till tre och en halv fot från varandra. Vrid din högra fot 90 grader och din vänstra fot inåt ca 35 grader.

Placera händerna på dina höfter och flytta dina höfter mot din bakre häl när din högra axel börjar sjunka mot ditt högra ben. Föreställ dig att din rygg nuddar en vägg så att din bål är i linje med dina ben. Öppna dina armar genom att placera din högra hand på ditt smalben. Håll positionen i 10 djupa andetag. Återgå till din startposition och byt sida.

Finns det produkter, mediciner eller krämer för att förstora benen?

Ja, det finns produkter för att få de vackra benen du vill ha utan alltför mycket fysisk ansträngning. Om du tränar hårt för att få större ben kan vissa produkter ge dig en boost.

En molekyl som produceras naturligt i din kropp, kreatin ger energi till dina muskler och andra vävnader. Att ta denna förening som ett komplement kan leda till en ökning av kreatininnehållet i muskelvävnaden med upp till 40%. Detta är goda nyheter för dem som vill få större ben.

Att äta tillräckligt med protein är viktigt för att få muskler. Det finns många olika proteintillskott tillgängliga, men några av de mest populära är vassle, kasein och sojaprotein. Andra proteintillskott innehåller protein extraherat från livsmedel som ägg, nötkött, kyckling eller andra källor.

Flera andra kosttillskott kan också öka muskelmassan i benen. Dessa inkluderar konjugerad linolsyra, glutamin och karnitin.