Hur kan jag få svtörre vader?

[Artikeln uppdaterad den 10/11/2023]

Även om vaderna är den nedre delen av benen kan stora vader skapa illusionen av att hela benet är större och längre. Välutvecklade vader kan också vara en tillgång när det kommer till atleticism. Du behöver ha mycket kraft i vaderna och fötterna för att kunna spurta, hoppa högt och röra sig snabbt. Oavsett om du är intresserad av estetiska eller taktiska aspekter, läs resten av min artikel för att ta reda på hur man odlar kalvar.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Några ord om kalvar och deras anatomi

För att verkligen odla kalvar måste du veta hur de är gjorda. Vaden består egentligen av två muskler: gastrocnemius och soleus. Soleus är den största muskeln, och den ligger strax under gastrocnemius. I viktrummet kräver dessa två muskler olika tillvägagångssätt. För att röra vid soleus måste du göra stående rörelser. Gastrocnemius å sin sida är fixerad ovanför knäet. Till exempel kommer en benböjningsrörelse att prioritera gastrocnemius.

Växande kalvar
Vaderna består huvudsakligen av långsamma muskelfibrer och är i allmänhet bäst lämpade för uthållighetsövningar som promenader och löpning.

Kalvarna trivs med tiden men saknar kraft. Detta är vettigt, särskilt eftersom du går och står mycket under dagen. Alla dessa särdrag betyder framför allt att du måste träna dina vader annorlunda än andra delar av kroppen.

Hur odlar man kalvar genom sport?

Träning är nyckeln till att få de där vackra vaderna som vänder alla huvuden. Jag presenterar för dig de mest effektiva övningarna för att odla kalvar.

Vadböjning-förlängning när du står

Genom att luta dig mot olika delar av fotsulorna kan du agera olika på dina vader. Genom att trycka på insidan av foten ökar du trycket på vadernas inre del. Tvärtom, om du trycker på den yttre delen av fötterna ökar du trycket på den yttre delen av vaderna.

För att göra detta, stå med benen raka i ett upphöjt område, så att hälarna är från marken. Ta något framför dig som stöd. Sänk hälarna tills du känner att vaderna sträcker sig helt. Tryck ner på dina fötter, höj hälarna så högt som möjligt. Upprepa 10 gånger och se till att tårna är vända mot varandra.

Vadvridning

Denna övning är enkel, men den har dussintals varianter. Du kan göra detta med hantlar eller utan vikter, på en bänk eller på en matta. Jag rekommenderar att du börjar på sin mest grundläggande nivå.

Stå framför en spegel med fötterna i linje med några centimeter från varandra, stå långsamt på fötterna och sänk dig sedan. När du har bemästrat det utan vikter kan du lägga till hantlar. Börja med 25 pund i varje hand.

Går uppför trappan

Trappklättring erbjuder ett unikt sätt att träna dina vader, vilket också hjälper till att förbättra benbalansen. Denna övning är också fördelaktig för benen, eftersom den lär dem att kontrollera kroppsvikten. För att göra detta, hitta en trappa.

Gå bara uppför trappan, låt aldrig hälarna nudda marken. Dina fotsulor ska vara de enda delar av din kropp som ska vidröra marken. Använd räcket om det behövs för att hålla balansen, men dina armar ska inte stödja din vikt.

Gå upp och ner för trappan på detta sätt i 60 sekunder. Utför 5 repetitioner, vila 30 sekunder mellan varven.

Vadböjning-förlängning när du sitter

Utvecklingen av soleus är viktig för att ha stora kalvar. För att göra detta måste du göra det du ser de flesta killar göra på gymmet.

Ingen rörelse fungerar lika mycket på soleus som att höja vaden när du sitter. Kliv in i vadpressen och sitt med fotsulorna på den förhöjda ytan.

Lämna hälarna så låga som möjligt för att känna en full stretch i baksidan av underbenet. Med vikten vilande på toppen av ditt knä, tryck mot golvet tills hälarna är så långt bort från golvet som möjligt. Pausa högst upp en sekund och återgå sedan mycket långsamt till din startposition.

Hur odlar man kalvar genom näring?

Att äta bra går utöver viktkontroll. Du måste ta rätt balans av näringsämnen, vitaminer och mineraler för att hålla alla system i din kropp fungerande och för att hålla dina ben och muskler starka och friska. Detta gäller särskilt om du vill bulka upp dina vader.

Styrketräningspass på gymmet är bra för att bygga vaderna, men dina muskler behöver också bra näring annars spelar det ingen roll vad du gör på gymmet. SÅ hur man går upp i vikt snabbt kalvar? Du behöver särskilt protein. De fem bästa proteinkällorna inkluderar:

  • magert kött,
  • fisk,
  • Grekisk yoghurt,
  • ägg,
  • och nötsmör.
Grönsaker och frukt
Att äta frukt och grönsaker ger dig den energi du behöver för att träna hårt. Glöm inte att dricka mycket vatten.

Finns det produkter, mediciner eller krämer för att förstora vaderna?

Ja, det finns produkter som hjälper dig att få de kalvar du alltid har drömt om. De kommer verkligen inte att ersätta träning och näring, men tillsammans kommer de att ge dig en rejäl boost. Vaderna, som belysts ovan, består av muskler. Genom att använda muskeltillväxtprodukter får du garanterat kalvar.

Vassle tar kronan eftersom den smälter snabbt och kommer snabbt till dina muskler för att börja bygga dem. Vassle innehåller även peptider som ökar blodflödet till musklerna.

Kasein är en annan bra produkt eftersom det förhindrar katabolism medan du sover. Kasein får dig också att känna dig mindre mätt, vilket gör det till ett bra mellanmål för dem som vill ladda upp med muskelmassa.

Kreatin används också av dem som vill bulka upp sina vader. Den fungerar på flera sätt. Å ena sidan ökar det snabbt mängden energi som behövs för att utföra repetitioner i gymmet.

Ju mer av denna snabba energi tillgänglig, desto fler reps kan du göra med en given vikt, vilket gör att du kan utveckla dina vader. Kreatin drar också in mer vatten i dina muskelceller, vilket ökar kalvens tillväxt på lång sikt.

Nu vet du hur man odlar kalvar! För att gå längre, se de andra artiklarna i denna fil om viktökning.