Hur går man ner i vikt i låren?

[Artikeln uppdaterad den 27/10/2023]

Ansamlingen av fett på låren kan störa din figur, eller till och med göra dig självmedveten när du tar på dig en baddräkt eller lätta kläder. Lyckligtvis finns det olika lösningar för att bli av med dem. Om du har några extrakilon på detta område och du vill gå ner i vikt i låren, här är de olika metoderna för att nå dina mål.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Varför tenderar fett att samlas i låren?

Låret, som de flesta delar av kroppen, lagrar fett som ackumulerats när en individ går upp i vikt. Beroende på varje person och den erhållna vikten kan denna ansamling bli mer eller mindre betydande i låren. Här är huvudorsakerna som kan få dina lår att växa och lagra fett.

Gå ner i vikt i låren
Det finns olika möjliga orsaker till fettansamling i låren

En obalanserad kost

Riklig mat, snabbmat och många andra livsmedel som är för feta och för söta bidrar till en snabb ansamling av fett i låren. Om du har för vana att äta pizza, hamburgare, läsk, pommes frites och annan ”skräpmat”, bli inte förvånad över att få några extra kilon.

Brist på fysisk aktivitet

En stillasittande livsstil kan också göra att dina lår snabbt samlar på sig fett. Faktum är att när du rör på din kropp väldigt lite kommer den att ha svårt att förbruka energi. Däremot samlar du på dig det när du äter, även om du inte alltid äter mat som är för fet eller sockerrik. Genom att vinna mer än du har att förlora får du ett överskott som lägger sig på låren, magen, skinkorna och överallt på kroppen.

Närvaron av celluliter

Kvinnor är mer drabbade av celluliter än män. Om en person är benägen att få celluliter, tenderar fettceller, fettceller, att lätt lagra fett. De växer sedan avsevärt tills de kväver hudens fibrer och vävnader. En apelsinskaleffekt produceras sedan på huden. En individ behöver inte vara överviktig för att ha celluliter.

Vattenretention

Som namnet antyder innebär vätskeretention att inte eliminera tillräckligt med vatten, vilket gör att vissa delar av kroppen, inklusive låren, ser större ut. I det här specifika fallet är det inte fett, utan vatten, men resultatet är detsamma: låren är för stora. Fenomenet med vattenretention drabbar oftare människor som konsumerar för mycket salt.

Kvinnor är mest drabbade av fettansamling på låren

Kvinnor är mer känsliga för ansamling av fett i låren jämfört med män. Från en ung ålder har flickor faktiskt en högre andel kroppsfett jämfört med pojkar, upp till det dubbla. Denna andel kommer till och med att öka när de växer, vilket innebär att kvinnor naturligt har mer fett än män.

Kvinnor är mest drabbade av fettansamling på låren
Kvinnor är mest drabbade av fettansamling på låren

Från puberteten nästan fördubblas andelen fett hos unga flickor jämfört med pojkars. Detta fett kommer att fördelas runt bäckenet, rumpan och låren, och i mindre utsträckning runt brösten. Denna kraftiga ökning orsakas av de kvinnliga hormonerna östrogen och progesteron.

Gå ner i vikt i låren medan du idrottar

Vill du verkligen ta bort fett från dina lår? Det första och viktigaste alternativet är att delta i fysiska aktiviteter. Upptäck några enkla övningar att göra hemma för att integreras i ditt program för att gå ner i vikt.

Cardio för att tappa låren

Cardio är ett bra sätt att bränna överflödigt fett från din kropp. För att snabbt förfina dina lår är flera typer av konditionsträning möjliga: löpning, cykling, simning, hopprep.

Huvudsyftet med konditionsträning är att öka din puls för att maximera kaloriförbrukningen. Det är tillrådligt att träna utomhus för att njuta av naturen. Gör det i minst 30 minuter om dagen så kommer du snabbt att se resultat.

Squat för att förfina dina lår

Knäböj är valövningen när det kommer till att arbeta med låren. Dess fördel är att den kan tränas på kroppsvikt, det vill säga utan specifik utrustning. Dessutom använder den andra muskelgrupper som glutes, hamstrings eller vader.

För att utföra denna övning för att tappa lår, stå upp, sprid benen något bredare än axelbredden. Med ryggen rak, sänk dig genom att böja på knäna tills låren är parallella med golvet. När du kommer ner, håll ut händerna framför dig. Återgå sedan till startpositionen. Om du har en schweizisk boll, placera den mellan ryggen och en vägg för att utföra dina knäböj mer effektivt.

Lunge tappar låren

Precis som med knäböj är utfall en särskilt rekommenderad övning för att arbeta med underkroppen. De arbetar med majoriteten av musklerna i de nedre extremiteterna, allt från sätesmusklerna till vaderna, inklusive låren och hamstrings. Slitsar kan även göras utan utrustning.

Du kan utföra utfall i statisk position eller när du går. Stå upprätt med händerna vid sidorna. Kliv en fot framåt så långt som möjligt och böj fotens knä framåt. Du ska känna spänningar i låret på bakfoten. Återgå till startpositionen (statisk) eller för foten tillbaka mot den framför, för sedan framåt i tur och ordning (rörlig).

Lunge tappar låren
Lunge tappar låren

Stolen för att förfina dina lår

Stolen är också en av de bästa övningarna för att tappa låren, förfina dem och bygga muskler. Stå upp och placera ryggen mot en vägg. Gå gradvis ner, böj knäna tills låren och benen bildar en rät vinkel. Återgå sedan till startpositionen. Dra ihop dina magmuskler under hela rörelsen.

När du når bottenpositionen håller du rörelsen i cirka trettio sekunder innan du går upp igen. Mellan två repetitioner kan du stanna i cirka tjugo sekunder. För maximal intensitet och optimal benförlust, ta inga pauser.

Stående ben sparkar för att tappa låren

För att utföra sparkövningar, stå bredvid en vägg. Placera ena handen mot denna vägg och höj benet långt från den tills det är parallellt med golvet. Återgå sedan till startpositionen.

För maximal effektivitet och för att gå ner i vikt i dina ben, utför en serie med 20 repetitioner, sedan 3 serier för varje sida. Om du vill göra övningen svårare, fäst vikter på anklarna.

Hantera din kost för att gå ner i vikt på låren

Att träna fysisk aktivitet räcker inte för att gå ner i vikt i låren. Du måste också anpassa din kost för att nå dina mål.

Konsumera mindre kaloririka livsmedel

Att minska ditt kaloriintag är fortfarande en av huvudlösningarna för att snabbt gå ner i vikt i låren. För att eliminera överflödigt fett måste du spendera mer än du lagrar i kalorier. Så genom att kombinera dina fysiska aktiviteter med en lågkaloridiet främjar du förbränningen av kroppsfett.

Ät mat som är rik på protein

Protein är både en allierad för att tappa lår, men också för att få muskler. På så sätt eliminerar du fett från dina lår, men du bidrar också till att de stramar upp och tonar ut.

En kost med hög proteinhalt ökar din ämnesomsättning, tenderar att minska din aptit och ökar din hormonbalans. Livsmedel som är rika på protein är vitt kött, ägg, mejeriprodukter, soja, fisk, etc.

Livsmedel rik på protein för att förlora lår
Livsmedel rik på protein för att förlora lår

Konsumera rätt lipider

Alla fetter är inte dåliga för kroppen. Dessutom främjar vissa till och med viktminskning och därför förfining av låren. När ”bra lipider” nämns är det faktiskt främst omega 3. De är avgörande för ämnesomsättningen, håller nervsystemet friskt och stimulerar hormonbalansen.

De livsmedel som är rikast på omega 3 är fisk, nötter, vegetabiliska oljor som olivolja, rapsolja eller linolja. Inkludera dem i din kost.

Tappa låren på 1 vecka: är det möjligt?

Allt beror på vilka resultat du vill se. Om du räknar med att systematiskt gå ner mellan 3 och 6 kg är svaret direkt negativt. Att gå ner i vikt på så kort tid är nästan omöjligt utan att angripa kroppen farligt.

För varaktig lårförfining utan jojoeffekt är det viktigt att låta tiden verka. På så sätt kommer din kropp att känna sig mindre stressad och lättare anpassa sig till din nya livsstil. Mirakelprodukter som är avsedda att få dig att gå ner i vikt på rekordtid är, för det mesta, antingen en bluff eller för hårda för din kropp.

Undvik också att inte äta något för att snabbt gå ner i vikt. Genom att avstå från att äta eller hoppa över flera måltider förlorar du faktiskt också mager massa, det vill säga muskler, vilket kan vara farligt för din hälsa.

Andra alternativ för att tappa lår

Slutligen finns det flera andra möjliga alternativ för att gå ner i lårvikt på ett effektivt sätt.

Bantningskrämer för bantande lår

Bantningskrämer är produkter som säljs som kosmetiska produkter och som ska appliceras på områden där du vill gå ner i vikt. I allmänhet följer en lätt massage efter denna applikation för att penetrera produkterna djupt. Lägg den över hela området från låren till ljumsken. Applicera den även på knäna om du vill. smala dina knän.

Kryolipolys för att smalna benen

Detta är en medicinsk process som består av att isolera en del av fettet som ligger på lårnivån och kyla det på ett relativt extremt sätt med en specifik maskin. Kylan kommer att orsaka förstörelse av fettceller. Resultaten är synliga kort efter genomförd session. Om huden fortfarande är tillräckligt elastisk kommer ingen operation att behövas för att hjälpa huden att återhämta sig från fettborttagningen.

Operation för att gå ner i vikt på låren
Operation för att gå ner i vikt på låren

Fettsugning för att tappa ben

Vill du smalna av låren är fettsugning ett effektivt alternativ, men inte utan smärta. Fettsugning faller under kategorin kosmetisk kirurgi. Den består av att dammsuga överflödigt fett från låren med en specifik anordning. Utförs på ett sjukhus, fettsugning utförs under narkos och gör att en stor mängd fett kan avlägsnas på en gång. Huden kommer att ta tid att återfå sin smidighet och i värsta fall kommer det att bli nödvändigt att utföra en ansiktslyftning för att få bort överflödig hud.

Grönt te för att gå ner i vikt på benen

I århundraden har grönt te varit känt för sina diuretiska och bantande egenskaper. Genom att dricka denna dryck regelbundet kan du hjälpa till att eliminera onödigt fett från låren och hela din kropp, vilket gör dina ben smalare. Du eliminerar också gifter från din kropp. Detta är en lösning som är både effektiv och snabb för att bränna fett.