Vilka är de bästa dietisterna/näringsvetarna i Strasbourg och dess region?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

En dietist är en näringsspecialist som hjälper patienter hitta en hälsosam näringsbalans. Han arbetar i en privat praktik, hemma eller i olika företag som restauranger eller sjukhus. Innan han har rätt att utöva detta arbete måste han följa en fördjupad utbildning inom området. Om du bor i Strasbourg och dess region, här är ett urval av de bästa dietisterna inom denna sektor.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Véronique Nouvier, statligt certifierad dietist nutritionist

Presentation

Denna dietist är specialiserad på behandling av personer som har ett problem med övervikt. Dess huvudsakliga mål är då att erbjuda ett personligt kostprogram för att råda bot på detta. Hon är kvalificerad som bantningscoach och ser till att du går ner i vikt samtidigt som du behåller en hälsosam matvana.

De bästa dietisterna i Strasbourg och dess region
Om dietisten Véronique Nouvier

Tjänster

Hon tar emot patienter på gå till hans kontor, som ligger nära Strasbourg. Det stöder många kategorier av patienter:

 • Idrottare: om du vill gå ner i vikt medan du idrottar kan du konsultera det för att få ett matprogram anpassat för din träning;
 • Överviktiga barn: i Frankrike lider många barn av fetma. Om din är en av dem kan du söka kostråd från Véronique Nouvier för att råda bot på detta samtidigt som du förblir frisk;
 • Gravida kvinnor: under graviditeten måste mamman ha en hälsosam livsstil, därför en hälsosam och balanserad kost. Denna dietist är skicklig på att ge dig de bästa råden för att hålla dig och ditt barn friska.

Namn: Véronique Nouvier
Hemsida : https://www.nouvier.com/
Telefon: 03 88 21 07 66

Magali MOEGLE, behörig dietist

Presentation

Hon är dietist med BTS i kost efter att ha genomfört praktik på sjukhus, inom kollektiv catering och i det veganska köket. Hon är också specialiserad på patientkommunikationsmetoder, studier av beteendestörningar, aromaterapi och mikronäring. Hon är medlem i flera kostföreningar som ADL, AVF, AFDIAG och IEDM.

De bästa dietisterna i Strasbourg och dess region
Om dietisten Magali Moegle.

Tjänster

Enligt Magali MOEGLE, den Diet är en konst att leva. För att konsultera den måste du boka tid uppkopplad. Hon behandlar olika typer av patienter. För det första, hon bedömer deras matvanor. Sedan, under efterföljande samråd övervakas de noga för att säkerställa att målen uppnås och om patienterna följer programmet till punkt och pricka. Om inte, föreslår hon andra lösningar.

Namn: Magali MOEGLE
Hemsida : https://www.magali-moegle.fr/
Telefon: 06 23 08 55 80

Laurent TSCHANZ, dietist nutritionist

Presentation

Denna dietist arbetar inom av NUTRITIONCONSEIL praktiken som öppnar sina dörrar för att hjälpa patienter lösa deras utfodringsproblem. Han har gjort det här jobbet i 20 år redan. Det är tillgängligt för privatpersoner men också för professionella. som restauranger, sportklubbar… och många andra.

De bästa dietisterna i Strasbourg och dess region
Dietist Laurent Tschanz webbplats.

Tjänster

Oavsett din ålder (barn, vuxen, senior) och ditt problem (graviditet, sjukdom), Laurent TSCHANZ hittar alltid en lösning för dig. Konsultationer kl inom företaget sker enligt följande:

 • En första konsultation för att lära känna patienterna, under vilken de bjuds in att berätta sin historia, framför allt prata om sina matvanor och ange anledningen till sitt besök;
 • Uppföljande konsultationer för att se patientens utveckling. Du kommer att ha kostcoachning och sätta upp mål vid varje möte.

Namn: Laurent TSCHANZ
Hemsida : https://www.nutritionconseil.fr/
Telefon: 06 82 52 07 43

Lorette Richarth, registrerad dietist-nutritionist

Presentation

Lorette Richarth är en dietist som är specialiserad på dietet och nutrition för personer med specifika matbehov, som arbetar på Strasbourg. Hon är medlem i den franska föreningen för dietister Nutritionists (AFDN), som tvingar honom att strikt följa normerna för jobb.

De bästa dietisterna i Strasbourg och dess region
Dietist Lorette Richarth.

Tjänster

Patienterna som konsulterar henne är olika när det gäller problem (fetma, diabetes, hjärt-kärlsjukdom, etc.) och ålder (barn, vuxen, ungdom, senior).

De tjänster som erbjuds beror på deras behov: ombalansering av kosten, stöd under graviditeten, sportstöd eller förebyggande av viktökning. Under den första konsultationen kommer du att diskutera dina matvanor så att hon kan upprätta ett lämpligt program.

Sedan får du under uppföljningssamråden möjlighet att dela med dig av dina svårigheter under genomförandet av planen. Hon hjälper dig och ger dig praktiska råd.

Namn: Lorette Richarth
Hemsida : https://www.lorettericharth.fr/
Telefon: 06 75 71 95 53

Jacques Géraud, statligt certifierad dietist som nutritionist

Presentation

Han är en kvalificerad dietist tillstånd som uppstår hos personer som har viktproblem. Henne Målet är att hjälpa dem gå ner i vikt eller ta bort fett. För uppnå det, han använder strikt naturliga metoder, som berör speciellt näring.

De bästa dietisterna i Strasbourg och dess region
Dietist Jacques Géraud.

Tjänster

Konsultationer hos Jacques Géraud är efter överenskommelse eller online.

Innan du ställer in nytt livsmedelsprogram, samråden sker enligt följande:

 • Första kontakten med patienten, dietisten nutritionisten lyssnar på allt han har att berätta: hans dagliga kost, sjukdomar, allergier och så mycket mer;
 • Uppföljningskonsultationer som tjänar till att förstärka patienten så att han går över sina gränser för att uppnå de uppsatta målen;
 • Onlinekonsultationer för dig som inte kan resa. Allt görs via telefon eller dator för att upprätthålla relationen mellan dietisten och patienten.

Namn: Jacques Geraud
Hemsida : http://www.cabinet-nutritionniste-bnf.com/
Telefon: 01 60 61 26 29

Camille Althaus-Oswalt, dietist nutritionist

Presentation

Denna dietist har en Kost-BTS. Enligt henne är diet en levnadskonst, vilket innebär konsten att äta hälsosamt. Hon arbetar i sin egen praktik och tar emot patienter som vill förbättra sin kost, minska risken för sjukdomar eller helt enkelt få bättre livskvalitet. Hon är medlem i AFND som tar hänsyn till de standarder som ska följas i yrket.

Camille Althaus
Dietist Camille Althaus Oswalt.

Tjänster

Hon öppnar sitt kontor för Strasbourg och dess omgivningar. Hon tar hand om olika typer av patienter:

 • Gravida kvinnor: mamman måste anta en hälsosam och balanserad kost för att kunna genomföra sin graviditet och främja barnets tillväxt;
 • Barn: denna dietist tar hand om barn som har viktproblem;
 • Seniorer: det finns en kost som passar denna åldersgrupp och Camille Althaus-Oswalt hjälper dig att hitta den som passar dig;
 • Idrottare: för att få fler resultat utöver fysisk träning rekommenderar denna dietist ett adekvat näringsprogram.

Namn: Camille Althaus-Oswalt
Hemsida : https://althaus-oswalt.fr/
Telefon: 07 82 20 69 94

Jessica KRENTZ, legitimerad dietist

Presentation

Jessica KRENTZ fick patent som Senior Technician in Dietetics efter sin utbildning vid Lycée Jean Rostand. Efter det arbetade hon i Saverne som professionell dietist innan han öppnar sin egen praktik. Hon tar hand om barn ungdomar och vuxna. Hon gick fördjupningskurser om ungdomar har ätstörningar och lider av övervikt eller anorexi.

De bästa dietisterna i Strasbourg och dess region
Om dietisten Jessica Krentz

Tjänster

Så här går konsultationerna till:

 • Utvärderingssamrådet: denna dietist lyssnar noga för att förstå dina matvanor, din hälsa och allt vad detta innebär. Sedan ger hon dig råd om ett nytt kostprogram anpassat efter dina mål och dina behov;
 • Följande konsultationer är strikt ägnade åt uppföljning. Hon måste se hur du mår.

Namn: Jessica KRENTZ
Hemsida : https://www.cabinetpsynco.com/
Telefon: 06 17 38 37 35

Camille FREY, kvalificerad dietist nutritionist

Presentation

Hon är en kvalificerad dietist som öppnade sitt kontor nära Strasbourg. Hon tar hand om patienter som har dåliga matvanor vill gå ner i vikt eller förebygga vissa sjukdomar. Dess huvudsakliga mål är att främja patientens kropp fungerar för deras välbefinnande. Det är nödvändigt att program efter din smak.

De bästa dietisterna i Strasbourg och dess region
Dietisten Camille Freys webbplats.

Tjänster

Den erbjuder två typer av samråd. Först är det första samrådet under vilket hon lär känna patienten. Därför måste han prata med henne om sin rytm av livet, hans kulinariska vanor, hans hälsoproblem och så många andra Igen. I allmänhet varar det cirka 45 minuter. Då blir det uppföljande konsultationer för att bedöma patientens framsteg när det gäller att uppnå mål och ge praktiska råd vid behov.

Namn: Camille FREY
Hemsida : http://www.camille-frey-diet.fr/
Telefon: 09 61 21 41 98