Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Annecy och dess region?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

En dietist/nutritionist ger kostråd. Denna professionella har de färdigheter, kunskaper och erfarenheter som krävs för att rekommendera kost anpassad efter din situation om du vill ändra dina matvanor. Det förekommer vanligtvis på kontor eller sjukhus. Idag kan han till och med erbjuda konsultationer i hemmet. Upptäck det bästa i Annecy och dess region.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Doktor Elisabeth Caillet: nutritionist viktminskningsspecialist

Presentation

Doktor Elisabeth Caillet arbetar som nutritionist i Annecy. Hans kunskaper inom medicin allmänt tillåta honom att också ta hand om en patient som presenterar hälsoproblem som allergier.

Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Annecy och dess region?
Nutritionist Dr Elisabeth Caillet.

Tjänster

Programutveckling mat som är avsedd att hjälpa till att gå ner i vikt är en av specialiteterna från nutritionisten Dr Elisabeth Caillet. Varje patient har nytta av personligt tillvägagångssätt.

Hon stöttar och motiverar honom så att han lyckas gå ner i vikt under de bästa förutsättningarna. Dess mål är för att hjälpa honom att ändra sina dåliga matvanor till det bättre viktstabilisering. Således är frekvensen av uppföljande konsultationer definieras i varje fall.

Kontakt

Namn: Doktor Elisabeth Caillet
Hemsida : http://nutrition-esthetique-annecy.com/
Telefon: 06 74 71 32 81

Aline Bernachot: erfaren dietist-nutritionist

Presentation

Aline Bernachot arbetar som dietist-nutritionist. Hon startade sin privata praktik i Annecy 2007 efter att ha tagit sitt BTS-diplom i dietetik 2006. Hon har en DESS i livsmedelskvalitetskontroll. Hon följde två olika utbildningar om:

 • EDs eller ätbeteendestörningar;
 • Utföra underhåll i ett förhållande.
Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Annecy och dess region?
Dietist Aline Bernachot.

Tjänster

Det föreslagna matprogrammet av Aline Bernachot presenterar ingen form av matbrist. Enligt henne är det bara tröttsamt och frustrerande. Dessutom är effekterna inte det alltid hållbara. Deras strategier för att patienten ska nå sitt mål är många:

 • Utbilda att välja och gynna de goda mat ;
 • Lär dig att uppskatta smaker mat;
 • Motivera och stötta.

Kontakt

Namn: Aline Bernachot
Hemsida : http://aline-dieteticienne-annecy.com/
Telefon: 06 10 55 79 03

Ambre Mota: sportdietist-nutritionist

Presentation

Ambre Mota är en dietist-nutritionist i Annecy som brinner för sport. Hon är specialiserad inom flera områden, inklusive näringsvård för barn, ungdomar, vuxna, seniorer, idrottare (av olika discipliner) och gravida eller ammande kvinnor. Hon har genomgått kostutbildning.

Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Annecy och dess region?
Dietist Ambre Mota.

Tjänster

Ambre Mota anpassar sina förhållningssätt till patientens natur och vanor. Hon tar hänsyn till sitt kön, hans ålder och hans idrottsaktiviteter. Henne Målet är att främja lugnet hos alla för att undvika en ev frustration som skulle vara ansvarig för misslyckandet.

Varje dietprogram genomförs i enlighet med patientens hälsotillstånd. Den första konsultationen som ges av hälsospecialisten varar mellan 1 till 1 timme och 30 minuter, för en diagnos av livsstil och matvanor. De övriga är å sin sida uppföljare och utvecklade och varar mellan 30 till 45 minuter.

Kontakt

Namn: Amber Mota
Hemsida : https://www.am-dieteticienne-annecy.com/
Telefon: 06 49 30 89 32

Geraldine Person: Registrerad dietist

Presentation

Geraldine Person fungerar som som dietist på hennes kontor i Annecy. Hon fick olika diplom och följt lite träning:

 • BTS inom dietetik;
 • DU i barndomsfetma och tonåringen;
 • DU i barnnäring och tonåringen;
 • Utbildning om övervikt och multifunktionsnedsättning infantil.

Hennes jobb som PNNS-tränare är godkänd av hälsoministeriet. Den är ansluten till AFDN eller Association Franska dietister Nutritionists.

Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Annecy och dess region?
Dietist Geraldine Person.

Tjänster

Geraldine Persons konsultationer äger rum på hennes kontor. Det bör noteras att samarbete med den läkare som behandlar patienten är möjligt. Dess stöd- och matprogram är avsett för:

 • Människor som vill ändra sin vikt;
 • Intolerant eller allergisk;
 • Offer för patologi;
 • Seniorer, gravida eller ammande kvinnor.

Kontakt

Namn: Geraldine Person
Hemsida : http://www.dieteticienne-geraldineperson.com/
Telefon: 09 67 73 58 67

Véronique Zavagno: dietist-nutritionist specialist i fysionäring

Presentation

Dietist-nutritionisten Véronique Zavagno är specialiserad på ätstörningar. Den ingriper i händelser som kräver bidrag från en professionell inom hälsoutbildning och i skolor. Det tränar människor att gå mot en hälsosammare och mer balanserad kost.

Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Annecy och dess region?
Om dietisten Véronique Zavagno.

Tjänster

Huvuduppdraget för Véronique Zavagno ska erbjuda konsultationer till patienter som önskar ändra sina matvanor. Det gynnar fysionäring som förhållningssätt till sina patienter.

Dietisten-nutritionisten följer patienter som önskar:

 • Bli vegetarian,
 • Gå ner i vikt utan deprivation;
 • Eliminera mellanmålsvanor;
 • Dra nytta av ett matprogram anpassat till en patologi.

Kontakt

Namn: Véronique Zavagno
Hemsida : https://www.dieteticiennenutritionnisteannecysallanches.com/
Telefon: 06 82 04 12 15

Margaux Moulin: dietist-nutritionist specialiserad på näring för barn

Presentation

Margaux Moulin valde att gå mot yrket som dietist-nutritionist efter att ha fått sin BTS i dietet. Hon har en statlig examen i barnomsorgsassistent. Denna vårdpersonal är medlem i:

 • CEDE eller European Club of Childhood Dieticians;
 • AFDN eller French Association of Dietians Nutritionister.
Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Annecy och dess region?
Om dietisten Margaux Moulin.

Tjänster

Oavsett orsakerna till samråd, Margaux Moulins tillvägagångssätt förblir detsamma det vill säga lyssnande, njutning och hälsa. Hon försöker få tag på dig förstå och notera dina vanor och känslor om mat.

Det är på nivån för tillvägagångssättet som ligger skillnaden eller snarare personaliseringen. När det gäller kosthantering av barn har den flera specifika metoder. Detsamma gäller för äldre, offer för patologi, barn, ungdomar, etc.

Kontakt

Namn: Margaux Moulin
Hemsida : https://margaux-moulin.fr/
Telefon: 07 67 30 57 95

Isabelle Mouy: liberal dietist-nutritionist

Presentation

Isabelle Mouy fungerar som dietist/nutritionist i Annecy. Hon började följa med patienter för cirka 15 år sedan. Hon har en BTS i dietet och DEUST i matnutrition och har fått utbildning i mikronäring och animationstekniker och marknadsföring av skrifter på CODES (Comité Institutionen för hälsoutbildning). Hon har tidigare arbetat i a livsmedelsanalyslaboratorium i 8 år.

Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Annecy och dess region?
Dietist Isabelle Mouys hemsida.

Tjänster

Mikronäring utgör grunden för Isabelle Mouys tillvägagångssätt. Det utgör ingen hälsorisk. Detta proffs utvärderar patientens nivå av mikronäringsämnen för att upprätta ett program personlig mat, anpassad till hans situation. Isabelle Mouy behandlar alla de typer av fall som kräver ingripande av en dietist eller nutritionist.

Kontakt

Namn: Isabelle Mouy
Hemsida : https://www.nutritionniste-annecy.fr/
Telefon: 06 85 56 34 58

Valerie Pera: registrerad dietist-nutritionist

Presentation

Dietist-nutritionist och hypnosutövare, Valerie Pera, utbildad i mikronäring och examen i:

 • Dietetik (BTS);
 • Psychology and Pedagogy of Food Behavior (DU) levererad av University of Burgundy.

Hon är medlem i följande föreningar:

 • AFDN;
 • TILLGÅNG.
Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Annecy och dess region?
Om dietisten Valérie Pera.

Tjänster

Matombalansering och viktminskning är Valerie Peras specialiteter. Innan hon föreslår en behandling och/eller ett program gör hon först en djupgående allmän analys. På så sätt känner hon bättre till relationen med mat och viktförändringar.

För det andra utvecklar hon programmet anpassat till patienten innan hon erbjuder honom en behandling. Hon förblir uppmärksam på hans behov när personen går in i en ny vändning i sitt liv.

Kontakt

Namn: Valerie Pera
Hemsida : http://www.dietetiquecenter.fr/
Telefon: 06 44 04 15 53

Virginie Delestrade, dietist-nutritionist och psykonutritionist

Presentation

Virginie Delestrade är en dietist som specialiserat sig på psykonutrition, hypnos, bariatrisk kirurgi, vård av barn (familje- och beteendemässigt tillvägagångssätt), idrottare, patienter med Irritable Bowel Syndrome och i hantering av ätbeteendestörningar. Hans kontor är beläget på Medic Center i Annecy, 6 rue Jean Louis Grivaz.

Virginie Delestrade

Tjänster

Virginie Delestrade har en humanistisk kostvision som arbetar med tillhörande hungerkänslor för att uppnå varaktig viktminskning. Respekt och att lyssna på kroppen står i centrum för intervjuerna. Varje person är unik och hon anpassar sig efter varje person och erbjuder en personlig plan anpassad efter dina behov och din berättelse. En diet som kommer att respektera dig.

Kontakt

Namn: Virginie Delestrade
Hemsida : https://www.dieteticienne-nutritionniste-annecy.com
Telefon: 04 50 10 04 69