Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Grenoble och dess region?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

En nutritionist är en expert inom sitt område vars främsta uppdrag är att upptäcka, behandla och förebygga kostrelaterade sjukdomar som diabetes, övervikt, fetma, matsmältningsbesvär m.m. Han hjälper och utbildar sina patienter till återuppskatta hälsosam matlagning och mat. Genom att fortsätta läsa hittar du mitt urval av de åtta bästa övningarna i Grenoble och dess region.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

D. Khelifa: statscertifierad nutritionist i Grenoble

Presentation

D. Khelifa är en statligt certifierad dietist-nutritionist. Han är för närvarande verksam i Grenoble och har sin egen praktik. Denna vårdpersonal var en före detta tränare i hygien och kost innan han utövade sitt nuvarande yrke. Han var även ansvarig för Sports Nutrition Service på Option Fitness tidigare.

Denna medlem av AFDN eller French Association of Dietian Nutritionists är också ansluten till Reppop 38 och RESIC 38. Den första tar hand om barn som lider av fetma eller övervikt medan den andra tar hand om patienter med kronisk hjärtsvikt.

De bästa dietisterna i Grenoble och dess region
Om dietisten D. Khalifa.

Tjänster

Under hela året, detta nutritionist från Grenoble tar emot patienter som önskar:

 • Gå ner eller gå upp i vikt;
 • Anta kosten anpassad till ett fall särskilt: graviditet, behandling av en patologi, intoleranser, allergier, fibromyalgi;
 • Ändra kost: vegan, vegetarisk, laktosfri, glutenfri;
 • Ät hälsosamt och på ett balanserat sätt förebygga sjukdomar.

Kontakt

Namn: D. Khelifa
Hemsida : https://dieteticien-grenoble.fr/
Telefon: 06 77 57 42 71

Alexandre Brun: Certifierad nutritionist av staten

Presentation

Dietist-nutritionisten Alexandre Brun är statscertifierad. Han är specialiserad på behandling av övervikt, fetma och olika näringsrelaterade patologier som diabetes, kolesterol, giktattacker m.m. Denna mångsidiga proffs har också följt utbildning som gjort det möjligt för honom att erbjuda kost anpassad för idrottare.

De bästa dietisterna i Grenoble och dess region
Om dietisten Alexandre Brun

Tjänster

Denna nutritionist arbetar i sin egen praktik i Grenoble. Två alternativ finns tillgängliga för patienter som vill dra nytta av en individuell konsultation: boka tid via telefon och komma till kontoret eller ta del av fjärrerbjudandet via Skype. Det första steget är att göra en kostbedömning. Sedan finns det uppföljande samråd.

Det erbjuder också en medvetandehöjande tjänst avsedd för företagets personal. Han animerar därför utbildning och konferenser.

Kontakt

Namn: Alexandre Brun
Telefon: 06 52 97 61 38

Nathalie Beida: erfaren dietist nutritionist

Presentation

Nutritionist-dietist Nathalie Beida erbjuder sina tjänster i Grenoble och dess region. Hon har gjort det här jobbet i nästan 30 år. Hon arbetar också som en specialiserad utbildare med enheter som arbetar för skydd av barn och ungdomar tack vare hennes diplom inom den sociala sektorn. Denna nutritionist från Grenoble är ansluten till tre nätverk inklusive AFDN, Réppop 38 och RESIC 38.

De bästa dietisterna i Grenoble och dess region
Dietist Nathalie Beida.

Tjänster

Sedan 2011 har Nathalie Beida erbjudit konsultationer på sitt eget kontor och i hemmet. Hans färdigheter tillåter honom att hantera flera fall: terapeutisk diet, näringsbalansering eller antagande av en specifik livsstil, till exempel. Den första konsultationen är avsedd för en näringsbedömning medan de följande är för uppföljningar och utvärderingar. Observera att denna vårdpersonal ger matlagningsworkshops för att hjälpa dig att lära dig hur du förbereder måltider anpassade till behandlingen.

Kontakt

Namn: Nathalie Beida
Hemsida : https://www.dieteticiennenutritionniste-grenoble.fr/
Telefon: 06 10 43 27 57

Zaza Catherine: liberal nutritionist

Presentation

Zaza Catherine har arbetat som frilansare inom dietet och nutrition i cirka 6 år. Hon har också arbetat inom den sociala sektorn i tjugo år. Hon ville gå med i AFDN för att bli medveten om nya tekniker och information relaterade till hennes yrke. Hon samarbetar med Reppop 38.

De bästa dietisterna i Grenoble och dess region
Om dietisten Catherine Zaza.

Tjänster

Zaza Catherine konsulterar på sitt kontor och hemma förutsatt att boendet ligger inom en radie av 10 km runt Grenoble. Hon följer, stöttar och motiverar patienter som vill följa en diet som en del av viktuppgång eller viktminskning, patologisk behandling, återbalansering, etc. Hon har också ett certifikat i ericksonisk hypnos utfärdat av EFPNL-utbildningsskolan.

Kontakt

Namn: Zaza Catherine
Hemsida : http://www.zaza-dieteticienne-nutritionniste-grenoble.com/
Telefon: 06 80 45 01 16

Barbara Balland: mångsidig nutritionist

Presentation

Barbara Balland har varit verksam inom diet- och näringssektorn i cirka femton år. Denna nutritionist från Grenoble fick ett diplom som nutritionist ingenjör från ENSBANA 2000. Från det året till 2002 hade hon positionen som biträdande direktör vid Central Kitchen i Athis-Mons. 2017 skaffade hon sin kost-BTS.

De bästa dietisterna i Grenoble och dess region
Dietist Barbara Balland

Tjänster

Inom sin praktik erbjuder Barbara Balland tjänster kring kost, logopedi, soprologi och sjukgymnastik. Att motivera patienter att anta och njuta av en hälsosam kost anpassad till deras kropp är målet för denna vårdpersonal. Kvalitativ och kvantitativ optimering är grundpelarna i programmet. Hans konsultationer sker efter överenskommelse. Observera att dess webbplats är full av hälsosamma och balanserade matlagningsrecept.

Kontakt

Namn: Barbara Balland
Hemsida : http://dieteticien-nutritionniste-grenoble.maigrir2000.com/
Telefon: 06 21 68 44 08

Julie Ansart

Presentation

Dietist-nutritionisten Julie Ansart har en DUT i biologisk teknik, en licens i psykologi och en yrkeslicens inom mat och hälsa. Denna nutritionist från Grenoble insisterar på att ett uppnått mål långt ifrån är resultatet av ett mirakel. Varje person är unik. Som ett resultat av detta anser hon att det är nödvändigt att ta fram en specifik strategisk plan för varje patient.

De bästa dietisterna i Grenoble och dess region
Om dietisten Julie Ansart.

Tjänster

Julie Ansart behandlar barn, tonåringar, vuxna och äldre söker:

 • Viktminskning;
 • Behandling av anorexi eller bulimi;
 • Livsmedel lämpliga för en patologi;
 • Rätt kost under graviditeten eller av amning.

Samråden är individuella. Denna hälsospecialist tar sig sedan tid att ställa frågor om varje patients vanor för att bättre förstå honom, fastställa en korrekt diagnos och ordinera en behandling och en anpassad kost. Uppföljningar görs med den frekvens som den berörda personen önskar.

Kontakt

Namn: Julie Ansart
Hemsida : http://www.julieansart.fr/
Telefon: 04 11 95 09 73

Maryline Paoli Didry: mångsidig nutritionist

Presentation

Maryline Paoli Didry är ett mångsidigt proffs. Hon är båda:

 • Dietist-nutritionist;
 • Matbeteendeist;
 • Psyko-somatoterapeut;
 • Och psykoanalytiker.

Denna före detta toppidrottskvinna nivå har vunnit det franska mästerskapet 7 gånger och har redan blivit mästare av kvinnobrottningens värld. Denna terapeut specialiserad på störningar håller regelbundet konferenser om Nutrition på CNED och vid fakulteten i Grenoble.

De bästa dietisterna i Grenoble och dess region
Dietist Maryline Paoli Didry.

Tjänster

Hans erfarenhet inom terapiområdet är hans tillgång för att stödja sina patienter i deras behandling eller deras önskan att anta en bättre balanserad kost. Under konsultationerna är hon fortsatt uppmärksam. Hon har förståelse för sina patienters behov. Denna nutritionist från Grenoble har ett center som samlar flera terapeuter som behandlar konsekvenserna av ätstörningar.

Kontakt

Namn: Maryline Paoli Didry
Hemsida : https://www.dietetcorps.com/
Telefon: 06 67 66 11 95

Odile Cohard: specialist nutritionist på Saint-Martin-d’Heres

Presentation

Odile Cohard har följt efter utbildning i:

 • Mikronäring vid IEDM eller European Institute of Dietetik och mikronäring;
 • I fytoterapi vid IESV eller European Institute växtämnen.

Hon är medlem i AFFORTHECC eller fransktalande Association for Training and Research in Therapy Beteende och kognitiv. Det är också anslutet till GROS eller Groupe de Reflektion kring fetma och övervikt.

De bästa dietisterna i Grenoble och dess region
Om dietisten Odile Cochard.

Tjänster

Det har varit verksamt i staden Grenoble i cirka tjugo år. Förutom kontoret i Saint-Martin-d’Hères har hon även ett i Meylan. Det är dock möjligt att dra nytta av en onlinekonsultation, via Skype, i händelse av omöjlighet att flytta. Du måste boka tid. Som hos de flesta vårdpersonal föregås uppföljningar av en första bedömning.

Kontakt

Namn: Odile Cohard
Hemsida : http://www.dieteticienne-grenoble.fr/
Telefon: 06 71 72 52 80 / 04 76 51 61 68

Nathalie Lissot: Kompetent nutritionist

Presentation

Nathalie Lissot blir dietist-nutritionist med en BTS Dietetics. Denna nutritionist från Grenoble har följt flera utbildningar i:

 • Näring pediatrisk;
 • Utbildning terapeutisk nivå 1 patient;
 • Tekniker för hantering av ätstörningar.

Denna vårdpersonal är medlem i Reppop 38 och RESIC 38.

De bästa dietisterna i Grenoble och dess region
Om dietisten Nathalie Lissot.

Tjänster

Ett resultat som bibehålls över tid sikt och respekt för hälsan utgör Nathalies huvuduppdrag Lissot. Under den första konsultationen på cirka 60 minuter utför hon en fullständig kostbedömning av patienten under som hon lyssnar på och försöka förstå deras behov och känslor. Den andra samråd är den första uppföljningen. Detta är viktigt eftersom det låter dig veta personens framsteg och utvärdera kostens effektivitet. Denna nutritionist i Grenoble erbjuder även tjänster avsedda för privata enheter och offentlig.

Kontakt

Namn: Nathalie Lissot
Hemsida : https://www.lissotdietetique.fr/
Telefon: 33 6 51 53 55 22

Sandra Bois: Dietist-nutritionist

Presentation

Dietist-nutritionist Sandra Bois är statscertifierad. Hon är specialiserad på behandling av övervikt, fetma, speciellt hos barn och ungdomar, olika kroniska sjukdomar relaterade till näring som diabetes, kolesterol, högt blodtryck, etc. Denna mångsidiga yrkesman har också genomgått utbildning i terapeutisk patientutbildning, i diet- och multidisciplinär övervakning i samband med bariatrisk kirurgi (förberedelse och postoperativ övervakning), övervakning av seniorer och idrottare.

dietist sandra bois

Tjänster

Denna nutritionist praktiserar på sitt eget kontor i St ROMANS och även online (via skype, telefon och e-post) via hennes hemsida. Det första steget är att göra en kostbedömning oavsett vilken övervakningsmetod som valts. Sedan erbjuder hon dig en första konsultation på 45 minuter till 1 timme beroende på om uppföljningen är online eller på kontoret. Därefter följer uppföljande konsultationer, patienten bestämmer rytmen efter sina behov. Den erbjuder också animering av konferenser och workshops i skolor och företag, avsedda för barn, föräldrar eller personal.

Namn: Sandra Bois
Hemsida : https://vitadiet.net
Telefon: 06 41 99 90 48