Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Lille och dess region?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Dietister är proffs som hjälper människor med ätproblem hitta en balans där. Här är en lista över de bästa specialisterna inom dietet för alla som befinner sig i Lille och dess region och som känner behov eller lust att konsultera.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Pauline Lecomte, examen i dietet

Pauline Lecomte är innehavaren en BTS inom dietet. Hon studerade också psykologi, tillåter det idag att analysera ätbeteenden hos patienter. Hon har varit egenföretagare sedan 2010 på sin advokatbyrå. Marcq-en-Barœul.

dietister i Lille
Pauline Lecomte, dietist i Lille

Samtidigt regisserar hon näringsverkstäder för barn och vuxna. Pauline Lecomte har har de egenskaper som krävs för att vara en bra dietist, eftersom hon har sunt förnuft interpersonella färdigheter, vilket gör att han kan lyssna på patienter.

Under konsultationerna har hon använder sin känsla för att lyssna, förstå och analysera för att hitta de bästa lösningarna. Hon gör en individuell analys och ger så mycket information som möjligt om patientens vanor. När allt är diskuteras upprättar det ett utfodringsprogram med förslag på recept för att enkelt nå mål.

Namn: Pauline Lecomte
Hemsida : https://www.dietetique-nutrition-lille.fr/
Kontakt: +33 6 29 18 31 30

Laetitia Knopik, dietist nutritionist i Lille

Laetitia Knopik är en dietist nutritionist som hjälper människor som lider av fetma eller övervikt och behöver sportaktiviteter. Hon är kvalificerad inom sportnäringssektorn samtidigt som hon är certifierad som mental coach för idrottare.

dietist i Lille
Laetitia Knopik, dietist nutritionist

Varje dag tar hon emot patienter som behöver stöd med sina viktproblem eller som följer en diet som inte bär frukt.

Hon analyserar varje fall individuellt, med hänsyn till kostvanor, discipliner och. Laetitia Knopiks huvudmål är att tillåta alla världen att må bättre med sig själva genom att också ta hänsyn till faktorerna psykosociologiska.

Namn: Laetitia Knopik
Hemsida: https://dietlaet.fr
Kontakt: +33 6 60 06 87 10

Charlotte Perat, statscertifierad dietist

Innehavare av en dietetics BTS, Charlotte Perat har skaffat sig erfarenhet på olika platser såsom kliniker, äldreboenden och inom olika kliniska områden (fetma, men även andra patologier).

Dietist i Lille
Charlotte Perat, dietist

Charlotte Perat är medlem i den franska föreningen för dietister som näringsfysiologer (AFND), och arbetar därför i enlighet med de standarder och föreskrifter som gäller detta arbete. Den är baserad på mat för bättre hälsa och fysisk kondition.

Två typer av konsultationer är ledd av Charlotte Perat. Den första typen kommer ner till analysen av patientens förväntningar och vanor. Sedan gör denna dietist en bedömning av allt som har sagts etablera näringsprogrammet. DE mål definieras tillsammans så att de är i patientens takt. DE andra typen är en uppföljande konsultation under vilken nedskrivningen mål bedöms. Ändringar kan göras beroende på av varje människas utveckling.

Du har i alla fall en patologi, matsmältningsbesvär, matallergier eller behov av gå ner i vikt, kommer denna dietist hjälpa dig att återställa balansen till din liv.

Namn: Charlotte PERAT
Hemsida : http://dieteticienne.perat.free.fr/
Kontakt: +33 6 48 54 62 32

Adeline Hage, dietist nutritionist som förespråkar hälsosam kost

Denna dietist som nutritionist följde högre utbildning i Belgien och skaffade sig moderna tekniker för att ta hand om patienter inom dietet och nutrition.

Dietist i Lille
Adeline Hage, en lyssnande dietist

Aktiviteterna hon gör är olika: kosttränare i fosterhem medicinsk, kollektiv tränare för vuxna och barn och professionella. Adeline Hage studerade också bariatrisk kirurgi. Hon lägger till fördel att utmärka sig i sitt yrke som dietist.

Adeline Hage stöttar alla kategorier av patienter. Dess huvudsakliga mål är att balansera deras kost samtidigt som de ger dem nöje. Hon bedömer din dagligen med dina matvanor för att ge den lämpliga lösningen. Under hela konsultationerna lär sig patienterna känna igen signalerna som deras kroppar skickar dem.

Namn: Adeline Hage
Hemsida: https://dieteticienne-lille-carvin.fr/
Kontakt: +33 6 67 59 22 53

Coline Flandrin, legitimerad dietist på Lille

Registrerad dietist sedan 2012 följde Coline Flandrin olika utbildningar om fetma och utbildning patientterapi. Hon är också kvalificerad som specialist ätstörningar. Denna dietist stöttar patienter av alla kategorier och välkomnar dem också i samråd individuellt och som par.

Dietist i Lille
Coline Flandrin, legitimerad dietist

Första kontakten med Coline Flandrin bygger på studien av ätbeteende. Vad som helst på grund av konsultationen tar den hand om alla detaljer i dina vanor och ditt nuvarande sinnestillstånd. Det hjälper dig att förena med mat och rekommenderar sedan övningar att göra regelbundet. I hans tillvägagångssätt, denna dietist stödjer dig samtidigt som du låter dig autonom.

Namn: Coline Flandrin
Hemsida : http://colineflandrin-dieteticienne.fr/
Kontakt: +33 6 72 68 18 58

Bernadette Saint-Léger, behörig dietist status

Bernadette Saint-Léger hade möjligheten att utöva sitt yrke som dietist på sjukhus, kollektiva cateringföretag och EHPADs. Idag är hon egen företagare och erbjuder konsultationer både på kontoret och hemma.

Dietist i Lille
Bernadette Saint-Léger, dietist

Bernadettes mål Saint-Léger är diversifierad enligt patienternas förväntningar. han kan det innebär en ombalansering av mat, arbete med symbolik mat, en försoning med uppfattningar (smak, hunger eller mättnad) eller till och med adekvata kostråd. Det tar hand om patienter i alla åldrar, målet är att alla ska kunna återupptäcka njutning och välbefinnande i frosseri, men utan överskott.

Namn: Bernadette Saint-Léger
Hemsida: http://www.dietetique-lille-bsl.com/
Kontakt: +33 7 69 10 14 04

Valérie Leconte, dietist nutritionist förespråkar konsten att äta bra

Dietist-Näringsterapeut sedan 2012 har Valérie Leconte arbetat i livsmedelsföretag, rehabilitering och rehabilitering fysikaliska medicininrättningar och föreningar, men även med olika företag och föreningar inom som tränare. 2015 tog hon examen i psykologi och pedagogik av ätbeteende.

Dietist i Lille
Valérie Lecompte, nutritionist dietist

Dess mål är att tillhandahålla en balanserad kost till alla patienter. Det hjälper dem att förbättra sitt förhållande till mat samtidigt som de har roligt. Hon kan resa för konsultationer. I samtliga fall, enligt Valérie Leconte, diet är konsten att äta bra att hålla sig vid god hälsa.

Namn: Valérie Leconte
Hemsida : http://www.valerielecontedietetique.fr/
Kontakt: +33 6 62 98 13 77

Marine Bauchet Astier, statscertifierad dietist

Marine Bauchet Astier är en greasetician, vilket betyder att hon gillar fett. Specifikt erbjuder det ett tillvägagångssätt genom vilket patienter kan äta läckra måltider samtidigt som de behåller en hälsosam kost.

Dietist i Lille
Marine Bauchet Astier, dietist

Hon tar hand om alla patienter som vill gå ner eller gå upp i vikt på kontoret, hemma eller via internet. Alla näringstillbehör som den erbjuder är unika och personliga. Dessutom är de anpassade till ditt dagliga liv och dina önskemål. Det är självklart en fråga om att vara uppmärksam på vad du äter, men utan att beröva dig själv för mycket.

Namn: Marine Bauchet Astier
Hemsida : https://www.grasteticienne.fr/
Kontakt: +33 6 60 33 64 44