Vilka är de bästa dietisterna/nutritionisterna i Lyon och dess region?

[Artikeln uppdaterad den 10/10/2023]

Yrket dietist eller nutritionist består av lära patienten att äta bättre. Den är till för att följa med dig i ditt dagliga liv, för att hjälpa dig att anpassa dig till dina patologier och för att göra rätt val av mat. Denna läkare står till ditt förfogande för regelbundna konsultationer. Om du bor i närheten av Lyon och dess region kommer du i denna artikel att se urvalet av de 8 bästa inom området.

Innan du läser vidare

Jag är ingen expert på det här området, men jag brinner för kost och hälsa.

De artiklar du hittar på min webbplats är resultatet av djupgående forskning som jag gärna vill dela med mig av. Jag vill dock betona att jag inte är någon hälso- och sjukvårdspersonal och att mina råd inte på något sätt ska ersätta dem från en kvalificerad läkare. Jag är här för att vägleda dig, men det är viktigt att du vänder dig till en läkare om du har specifika frågor eller medicinska problem. Ditt välbefinnande är viktigt. Så se till att du konsulterar lämpliga experter och tar hand om dig själv på bästa möjliga sätt.

Chloé UZEL-PONCEBLANC, statscertifierad dietist i Lyon

Presentation

Hon är legitimerad dietist i psykologi. Idag har hon blivit en professionell tränare som åtföljer patienter som vill återfå en hälsosam näringsbalans. Chloé UZEL-PONCEBLANC finns på hennes kontor som ligger i andra arrondissementet i Lyon, men hon kan röra sig i hela periferin om det behövs.

De bästa dietisterna i Lyon och dess region
Om dietisten Chloé Uzel Ponceblanc

Tjänster

Denna dietist erbjuder kvalitetstjänster som matchar det patienten söker. Under samråden kommer ni att sätta upp mål tillsammans åtföljd av en matningsprogram för att uppnå det. Du kommer också att ha rätt till animationer av matlagning och näringsworkshops för alla. Hon arbetar för privatpersoner men även för företag som t.ex skolor, restauranger, vårdinstitutioner och många fler som behöver henne.

Namn: Chloé UZEL-PONCEBLANC
Hemsida : https://chloeponceblanc.wixsite.com/dietlyon
Telefon: 06 89 37 73 99

Frédérique Pellet, kvalificerad dietist nutritionist

Presentation

Hon är en dietist nutritionist med examen i psykologi och pedagogik av ätstörningar från Medicinska fakulteten i Dijon. Det lyfter fram patienters välbefinnande och näring. Hon öppnade sitt kontor i Écully som är öppet måndag till fredag. Om du inte kan resa kan hon komma hem till dig när som helst.

De bästa dietisterna i Lyon och dess region
Om dietisten Frédérique Pellet

Tjänster

De tjänster den erbjuder är personliga och diversifierade enligt patientens önskemål.

 • Terapeutisk dietetik: generellt för personer som lider av övervikt/diabetes/dyslipidemi och som vill sköta sin kost;
 • Välbefinnande diet: det tar hänsyn stödjer alla patienter som vill gå ner eller gå upp i vikt genom att ta ta hänsyn till sina tidigare matvanor och förnya dem till uppnå mål ;
 • Dietisk beteendemässig psykonutrition: om du följer en diet och du inte gör det ser inga resultat, kommer denna dietist att hjälpa dig genom att identifiera möjliga fysiska och psykiska problem som kan ligga bakom av denna ineffektivitet.

Namn: Frédérique Pellet
Hemsida : https://pelletdiet.wixsite.com/
Telefon: 06 16 29 06 80

Anne Marie Costille, statligt certifierad dietist-nutritionist

Presentation

Denna dietist nutritionist arbetade vid Paris VIII University. Hon tog examen i nutrition, aggression, kroniska sjukdomar vid fakulteten för medicin i Clermont-Ferrand. Hon genomför konsultationer hemma/på kontoret eller på distans. Hon har varit livsstils- och kostcoach i 20 år. Tack vare sin specialisering på bioaktiva tallrikar, kroniska sjukdomar och idrottsutövningar erbjuder den kvalitetstjänster.

De bästa dietisterna i Lyon och dess region
Dietist Anne Marie Costille

Tjänster

Patienterna som kommer samråd har individuella mål. Det kan vara:

 • En stabilisering av vikt: om du har ett viktproblem, kommer denna dietist att hjälpa dig kommer att be om en hälsokontroll och utvärdera dina matvanor för att kunna förse dig med lämpliga lösningar;
 • En diet av graviditet: om du är gravid och behöver råd om främja tillväxten och hälsan hos ditt barn, kommer denna dietist att hjälpa dig tillhandahålla ett personligt kostprogram;
 • Fysisk förbättring: om du utföra fysiska aktiviteter, kommer näringsstöd att ges till dig given.

Namn: Anne Marie Costille
Hemsida : http://www.amcoach-dietetique.com/
Telefon: 06 84 35 47 94

Christine CAZAUX, dietist-nutritionist

Presentation

Hon är en legitimerad dietist som nutritionist som tar hand om patienters alla näringsbehov. Hon genomför konsultationer på sitt kontor, som idag har en köksdel, eller via Skype om du inte kan flytta. Hon leder även utbildningar och workshops i olika företag som skolor, föreningar och många fler. Den är tillgänglig måndag till fredag.

De bästa dietisterna i Lyon och dess region
Om dietisten Christine Cazaux

Tjänster

Under konsultationerna har hon omsätter sin känsla för att lyssna i praktiken för att förstå problemen och patientens matvanor. Sedan kommer hon med ett nytt program näring som gör att du kan gå bortom dina frustrationer och din problem.

Namn: Christine CAZAUX
Hemsida : https://www.dietsante.fr/
Telefon: 06 87 80 34 30.

Sandrine Gourhant

Presentation

Sandrine Gourhant är en dietist som har följt utbildning i dietet, i familjesyn barn övervikt, irritabel tarm och kost och på en lågFODMAP-diet. Oavsett dina förväntningar eller dina situationer näringsmässiga, kan du ha fullständigt förtroende för detta professionell. Hon kommer på allvar att stödja dig för att hjälpa dig nå dina mål.

De bästa dietisterna i Lyon och dess region
Dietisten Sandrine Gourhants hemsida

Tjänster

Sandrine Gourhants mål är att lära sina patienter att balansera om sin kost. Först tid, hon försöker förstå var dina problem kommer ifrån, då hon undersöker alla möjligheter noga och drar fram lämpliga lösningar.

Den näringsmässiga övervakningen hon erbjudanden är för spädbarn, barn, ungdomar, vuxna och seniorer. Skälen till konsultation kan vara många: viktminskning, en specifik diet, en matallergi… och så mycket mer dessutom.

Namn: Sandrine Gourhant
Hemsida : https://www.sgourhant-dieteticienne.com/
Telefon: 07 67 47 02 99

Laura GAUCHER, statligt certifierad dietist nutritionist

Presentation

Laura Gaucher är en dietist som arbetar på en praktik i hjärtat av Lyon, i första arrondissementet. Konsultationer beror på din tillgänglighet. Om du inte kan röra dig, kommer hon till dig. Hon kunde samla all denna kunskap inom kost för att kunna stödja dig i din dagliga kost.

De bästa dietisterna i Lyon och dess region
Dietist Lara Gauchier

Tjänster

Hon ingriper i olika fall: viktminskning, matallergier, störningar av ätbeteende och många andra. Du kommer att ha konsultationer individuell så att hon kan koncentrera sig på ditt ärende och lyssna på dig för att förstå dina livsstilsvanor. I allmänhet tar hon emot personer som har medicinska problem som diabetes, sjukdomar matsmältningsproblem, fetma, matsmältningsbesvär…

Namn: Laura GAUCHER
Hemsida : http://www.nutrition-dietetique.fr/
Kontakt: 06 50 70 97 47

Justine Ondet, statlig dietist

Presentation

Hon är en dietist i Lyon som tog examen 2010. Hon arbetade först på ett sjukhus på bariatriska och onkologiska avdelningarna.

De bästa dietisterna i Lyon och dess region
Dietist Justine Ondet

Tjänster

Hon ingriper i olika områden:

 • Viktminskning: även med de råd som ges på internet om rätt metod för att gå ner i vikt, är det alltid fördelaktigt att konsultera en riktig professionell inom området. Justine Ondet hjälper dig att hitta en hälsosam näringsbalans för att uppnå detta mål;
 • Uppföljning för personer inom onkologi;
 • Matlagningskurser: det erbjuder dig olika hälsosamma matlagningsrecept för ditt välbefinnande;
 • Viktökning ;
 • Näring för barn och ungdomar;
 • Sportprogram: om du har hjärtproblem kommer du att behöva utföra fysiska övningar som komplement till kosten. Den visar dig de mest lämpliga.

Namn: Justine Ondet
Hemsida : http://justine-dieteticienne-lyon.fr/
Telefon: 06 77 48 55 22

Valérie LEGRAND, statscertifierad dietist

Presentation

Valérie LEGRAND är en dietist som tog examen 1999. Hon hjälper alla som har näringsproblem att äta bra och hålla sig friska. Hon välkomnar dig till sitt eget kontor som ligger i Lyon, precis i distriktet Part Dieu. Samtidigt följer hon utbildningar på samma tema för att fördjupa denna kunskap (stöd vid ätstörningar, terapeutisk patientutbildning etc.). Hon är för närvarande medlem i den franska föreningen för liberala dietister.

De bästa dietisterna i Lyon och dess region
Om dietisten Valérie Legrand.

Tjänster

Först tar hon emot dig för en första konsultation för att inventera din kost. Hon varar ungefär en timme. Du måste berätta för honom om dina vanor, ditt mode livsstil, din smak… så att den enkelt kan utföra sitt arbete. Sedan kommer det att vara uppföljningstillfällen var 15:e dag för dina kommentarer. framsteg eller uppnås målen eller inte.

Namn: Valérie LEGRAND
Hemsida : http://www.valerie-dieteticienne.fr
Telefon: 04 72 91 62 89